Maj 2017 Ny­heds­brev

Henvis til rygestop på en nem, hurtig og effektiv måde

På 30 sekunder kan du nu henvise din patient til rygestop med metoden Very Brief Advice (VBA). Bruger du metoden, er der større sandsynlighed for, at din patient stopper med at ryge. Fx viser en engelsk undersøgelse, at 54 % af patienterne forsøger at stoppe med at ryge inden for et år, hvis deres læge henviser dem til et tilbud. Metoden har tre trin: 1. Spørg ind til rygestatus. 2. Rådgiv om rygestopmetoder. 3. Henvis til rygestophjælp.

Rygestopkoordinator Tina Staalsen Wagner fortæller gerne om VBA ved møder for 12-mands-grupperne og kan kontaktes via tstwa@vejle.dk.

Læs mere om VBA på hjemmesiden vbametoden.dk

 

 Mulighed for tilskud til rygestopmedicin

Socialt- og økonomisk ressourcesvage borgere kan nu få tilskud til receptpligtig rygestopmedicin eller nikotinerstatningsprodukter i op til fire uger, når de deltager i et af Vejle Kommunes rygestopforløb. Vær opmærksom på at, din patient ikke kan få tilskud til den store pakke Champix med 112 styks. Når din patient begynder på et rygestopforløb, vurderer rygestoprådgiveren, om personen kan få tilskud. Derefter får han eller hun udleveret et værdibevis, som kan bruges på alle apoteker i Vejle Kommune. Receptpligtig rygestopmedicin kræver naturligvis også en tur forbi egen læge. Tilskuddet er en del af en forsøgsordning, der løber frem til år 2020.

Har du spørgsmål, kan du kontakte sundhedskonsulent Tina Staalsen Wagner på telefon 20 53 41 81 eller tstwa@vejle.dk

 

 Vidste du, at førskolebørn også kan få behandling på Overvægtsklinikken?

Alle familier med børn og unge, der er mellem 3 år og 18 år, som har et BMI over 90 % percentilen for køn og alder, kan få behandling på Overvægtsklinikken. Familien skal være motiveret for at ændre livsstil. Tilbuddet kræver ingen henvisning.

Borgeren skal selv henvende sig til: sundhedsplejerske Birte Harrebypå telefon 29 13 15 31 eller bihar@vejle.dk.

 

 

 

 

                              

 

 

Sidst opdateret: 16. august 2017