Her finder du en samlet oversigt over udsendte pressemeddelelser fra Vejle Kommune.

 • Vejle Kommune starter forsøg med faste psykologer på folkeskoler

  I to år kører Vejle Kommune forsøg med fast tilknyttede psykologer på to folkeskoler. Det skal hjælpe børn, der har det svært.

 • Plejecentret Meta i Gadbjerg fortsætter foreløbigt på kommunale hænder

  Efter et par turbulente dage for både beboere, pårørende og medarbejdere på det tidligere friplejehjem Meta Marie er der nu landet en aftale, der sikrer, at beboerne får den nødvendige pleje af det personale, de allerede kender.

 • Vejle Kommuner overtager midlertidigt plejen af beboerne på det private plejecenter Meta Marie

  Det private plejecenter Meta Mariehjemmet i Gadbjerg er i dag blevet erklæret konkurs. Vejle Kommune iværksætter nødberedskab, der midlertidigt varetager plejen af beboerne.

 • Lederteamet til Kong Gauers Gård er nu på plads

  Nu varer det ikke længe, inden Vejle Kommunes nye generationsfællesskab kan slå dørene op. Til efteråret står byggeriet af Kong Gauers Gård færdigt, men forud for det venter en række store opgaver, som kalder på det helt rigtige lederteam. Nu er lederen til plejecentret fundet, og hun melder klar til at trække i arbejdstøjet.

 • Vejles grønne fyrtårn slår dørene op

  Lørdag den 25. februar 2023 indvier vi officielt Ressourcecenter Vejle (RCV), og allerede dagen efter står RCV klar til at tage imod alle Vejle Kommunes borgere. RCV er stadig en genbrugsstation, men tager skridtet videre og sikrer, at vi kan give vores ting videre, få inspiration til øget genbrug og genanvendelse og i det hele taget blive klogere på, hvordan vi forvandler skrot til godt.

 • Opfordring til samkørsel i én uge i februar

  Hovedsamarbejdsudvalget i Vejle Kommune har nedsat en arbejdsgruppe for grøn transport for ansatte, som indleder kampagne med at opfordre kolleger til at køre flere sammen på job.

 • Han skal stå i spidsen for DGI Landsstævne i Vejle

  I sommeren 2025 gør Vejle plads til 25.000 livsglade mennesker, når DGI Landsstævne kommer til byen. Til at stå i spidsen for arbejdet, har Vejle Kommune netop ansat Mikkel Harritslev som projektchef.    

 • Åbningsfest i Økolariet

  2023 er et jubilæumsår for Økolariet. Det fejres med sjove og spændende oplevelser hele weekenden den 4.-5. februar, og alle er velkommen.

 • Stigende energiudgifter rammer kommunens asfalt

  En kombination af et fald i passagerantallet efter corona og stigende energipriser betyder, at den kollektive trafik vil komme til at mangle op imod 10 mio. kr. i år. Penge, som i yderste konsekvens skal hentes fra asfaltkontoen, hvis ikke der i fællesskab findes en løsning.

 • Lydtæt mødeboks har brudt lydmuren: Vejle-firma hædres med Årets Iværksætterpris

  I forbindelse med Vejle Kommunes årlige nytårskur for erhvervslivet blev MuteBox hædret med Årets Iværksætterpris 2023. Virksomheden, der blev landskendt i DR programmet "Løvens hule", har stor succes med sin innovative lydtætte mødeboks.

 • 25 procent flere borgere på ét år: Lille by voksede vildt i 2022

  Vejle Kommune oplevede i 2022 en flot vækst i befolkningstallet. Tilflytterne spredte sig over hele kommunen - men særligt ét sted fik væksten i indbyggertallet luft under vingerne.

 • Ny indsats skal forhindre flere børn i mistrivsel

  Tre institutioner i Vejle Kommune har været med i et projekt, der skal være med til at sikre, at færre børn kommer i mistrivsel.

 • Nye nævninger og domsmænd efterlyses

  Vær med til at afgøre retssager i Byretten og i Landsretten.

 • 12 kvinder har modtaget legat fra Fonden Linnemanns Jomfrukloster

  For sjette gang uddeler Fonden Linnemanns Jomfrukloster i Vejle afkastet af sine midler - 42.000 kr. -  til enlige, værdigt trængende kvinder, der er fyldt 40 år

 • Sådan skal Danmarks nye museum se ud

  Museumsdanmark bliver snart udvidet, når Egtvedpigen får sit eget museum. Tirsdag den 20. december kunne Vejlemuseerne og Vejle Kommune løfte sløret for, hvordan Egtvedpigens Verden skal se ud.    

 • Julehjælp til udsatte børnefamilier i Vejle sætter rekord

  I år er der kommet 500 ansøgninger fra trængte familier - et rekordstort antal ansøgninger. Alle 500 familier har fået tildelt julehjælp takket være de flotte donationer, der er kommet ind fra giverne.

 • Parasporten får en endnu stærkere stemme i Vejle

  Fra foråret 2023 samler Parasport Danmark sine afdelinger vest for Storebælt i Vejle. Vejle Kommune har siden 2016 dedikeret sig til at være Parasportens Hovedstad, og her ser man det som en kæmpe anerkendelse, at Parasport Danmark nu styrker sin lokale tilstedeværelse.    

 • VÆK MED LUS – fælles front mod lusene

  Fredag 6/1-23 opfordrer vi alle forældre til at kæmme deres børn på en og samme dag, så luseplagen ikke får lov at udvikle sig. 

 • Velfærds-teknologiråd investerer 2 mio. kr. i nye teknologier

  De 2 mio. kr. skal bruges til at afprøve læse- og skriveunderstøttelse til medarbejderne, teknologiske hjælpemidler til demente, specielle madrasser, muskelafslappende og sansestimulerende møbler og specielle sengemiljøer til demente.

 • Erhvervslivet indbydes til nytårskur i Vingsted

  Der bliver tid til masser af dialog og netværk, når Vejle Kommune 11. januar inviterer erhvervslivet til nytårskur i Vingsted. Hovedtaler er Jais Valeur, adm. direktør hos Danish Crown.

 • Billeschou A/S er Årets rummelige virksomhed i Vejle Kommune

  Arbejdsmarkedsudvalget i Vejle Kommune uddelte priser i rummelighedens navn.

 • 86 borgere får 500 kroner fra kommunens legatfond

  I år får langt flere ansøgere positivt svar på deres ansøgning om et legat fra Vejle Kommunes Legatfond.

 • Børn og unge i Vejle Kommune skal have de bedste muligheder

  Formand for Børne- og Familieudvalget, Martin Sikær, har været på rundtur til alle kommunale institutioner og skoler, og nu er turen kommet til de private tilbud.

 • Stil din bil på samkørselspladserne og hop gratis på bussen

  Vejle Kommune og Sydtrafik er klar med et nyt mobilitetsforsøg til bil-pendlere, der hver dag kører til Vejle: Stil bilen på samkørselspladserne ved Vejle Nord og Syd og tag bussen gratis ind til byen i morgentimerne - og tilbage igen. Vejle Park and Ride er et forsøg på at skabe mere plads på vejene inde i byen.

 • Vejle Kommune 'busser' de unge til uddannelse

  Vejle Kommune tager nye metoder i brug for at komme manglen på arbejdskraft inden for velfærdsfagene til livs.

 • Samarbejdet mellem Vejle Kommune og Renell ophører

  Vejle Kommune og rengøringsselskabet Renell har efter fælles aftale besluttet at stoppe samarbejdet om rengøring på en række kommunale lokationer. Kommunen har nu indledt forhandlinger med andre leverandører for at finde en midlertidig løsning.

 • Dagli’ Brugsen i Vandel bakker op om klimaet

  Den lokale COOP-butik Dagli' Brugsen i Vandel er en del af Klimalandsbyprojektet og ville gerne bidrage med at nedbringe byens udledning af CO2. Derfor samarbejdede Vejle Kommune og COOP om energivenlige tiltag, der skal hjælpe brugsen i Vandel med at nå sit mål.

 • Nyt grønt samarbejde på tværs af kommuner

  Det er ikke kun af navn, at Vandel by er Vejle Kommunes første klimalandsby. Klimabevidste borgere i Vandel by kan nu tage hensyn til klimaet, når de tager en tur på genbrugspladsen. Fra 1. november 2022 kan landsbyen med sine ca. 300 borgere nemlig benytte genbrugspladsen i Billund, og det er godt for brændstofforbruget, CO2-regnskabet og den grønne samvittighed i kommunens klimalandsby.

 • Del din interesse på biblioteket

  Mønter, hækling, karatefilm, julekalendere, vandrefugle, Star Wars eller fotografi. Har du en interesse eller hobby, som du brænder for? Så kan du fremover dele den med andre på biblioteket.

 • Rejsegilde på fællesinstitutionen Kong Gauers Gård

  Byggeriet af Kong Gauers Gård skrider nu igen hastigt frem, og 4. november bliver der 'lagt låg på', som man siger blandt fagfolk. Dagen markeres med taler, musik og pølsevogn for at fejre de håndværkere, som virkeliggør visionen om at skabe fremtidens plejecenter og dagsinstitution og inkorporere 15 verdensmål i én helhedsløsning.

 • Ny HR-chef ansat

  Vejle Kommune har ansat Kristine Schou som ny HR-chef

 • Åbent hus: Hør om alkoholbehandling hos RusmiddelCenter Vejle

  Mange af os drikker for meget, men vi kan få hjælp til at stoppe eller drikke mindre. Vidste du f.eks., at du kan få gratis og anonym hjælp i din kommune? Hør mere, når RusmiddelCenter Vejle inviterer til åbent hus den 12. oktober.

 • Stort tillykke til Rita Tang og Hemming Dalsgaard - årets frivillige ildsjæle

  Hen over sommeren kunne man indstille lokale ildsjæle til "Frivilligprisen 2022" som et skulderklap. I dag blev de endelige vindere fundet og fejret til Frivilligfesten i Bygningen i Vejle.

 • Nu kan du indstille din kandidat til Iværksætterprisen 2023

  Gennem hele oktober måned er det muligt at indstille virksomheder med succes og vækstpotentiale til Iværksætterprisen 2023. Vinderen offentliggøres til Vejle Kommunes nytårskur for erhvervslivet.

 • Fjernvarmen skal også til Give-området

  Give Fjernvarme og Vejle Kommune inviterer borgerne i Farre, Gadbjerg, Give og Givskud til informationsmøde om fremtidige planer om fjernvarme til Give-området.

 • Har du opdateret dit BBR?

  Danmark skal være uafhængig af russisk gas, vi skal have konverteret varmekilde til billigere og mere klimavenlig fjernvarme eller varmepumpe, men for at nå i mål har vi brug for dine opdaterede oplysninger i BBR.

 • To arkitekturperler i Vejle er med til Arkitekturens Dag

  Når Arkitekturens Dag afvikles 3. oktober, er Vejle Kommune med igen. I år er det med to steder, der bidrager til en særlig identitet - den nye Inger Christensen rute i Vestbyen og Agerumsladen på Engelsholm Højskole

 • Elbusserne overtager Vejle

  Fra søndag 16. oktober er det farvel og tak til diesel på bybusserne og rute 200 busserne i Vejle kommune til fordel for eldrevne busser. Tide Bus Danmark overtager driften af de i alt 20 bybusser og 11 busser på 200 ruterne, der fremover drives på el, og i hele uge 42, børnenes efterårsferie, kan du køre gratis med både bybusser og rute 200 busser i Vejle kommune.

 • Fem yngre forfattere på shortlisten til stor debutantpris

  Fem unge forfattere er i år med i opløbet om Danmarks største debutantpris, Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat, som uddeles fredag den 30. september ved en festlig prisoverrækkelse på Vejle Bibliotek.

 • Tre operatører skal lade elbilerne op i Vejle kommune

  Tre ud af fem delaftaler om elladestandere i Vejle kommune er faldet på plads. Det bliver EWII og E.ON, der kommer til at levere og operere i alt 94 ladestandere. Når p-hus Cronhammar står klar til næste år, tilføres yderligere 80 ladestandere.

 • Vejle Kommune skruer ned for strøm og varme

  Lavere rumtemperaturer, flere slukkede lys og mindre forbrug af varmt vand. Vejle Kommune skruer fra denne uge ned for varmen og sparer på strømmen og det varme vand i de kommunale bygninger som følge af energikrisen. Flere tiltag kan komme hen over den kommende tid.

 • Ansvarlig budgetaftale i en usikker tid

  Alle partier i Vejle Byråd står bag et ansvarligt budgetforlig for 2023-2026, der prioriterer børn og unge i en tid med usikkerhed og høj inflation. 

 • Hygiejneuge – uge 38: Hold fast i de gode hygiejneregler fra corona

  I uge 38 arrangerer Rådet for Bedre Hygiejne hvert år en kampagneuge. Sundhedsplejen bakker op om kapagnen

 • Velfærdsteknologiråd investerer tre millioner i nye teknologier

  De tre millioner, som kommer fra Vejle Kommunes velfærdsteknologipulje på i alt 60 millioner, omsættes til 3D-scanningsudstyr til tandplejen, sansehjælpemidler og nyt badeudstyr til sengeliggende.

 • De nominerede til Vejles frivilligpriser 2022 er…

  Hen over sommeren opfordrede Vejle Kommunes frivilligråd alle til at indstille lokale ildsjæle til årets to frivilligpriser som et skulderklap til det frivillige, sociale arbejde på Seniorområdet og Voksenområdet. De nominerede er nu fundet. De endelige vindere findes til frivilligfesten 30. september.

 • Fjernvarme på vej til Ågård/Gravens

  Stigende energipriser, klimakrise og den sikkerhedspolitiske situation i Europa. Der er flere gode grunde til at udskifte sit olie- eller naturgasfyr til fjernvarme, hvor det er muligt, og det bliver det i løbet af første halvår af 2024 i Ågård/Gravens, hvis borgerne takker ja.

 • De olympiske lege afholdes i Vejle - i en unik og rar version

  Den 9. september løber De Rare Olympiske Lege af stablen. Nogle atleter mødes på Vestre Station i Vejle, mens andre dyster på kommunens egne bosteder og dagtilbud i trygge rammer.

 • Vejle får sin egen kørestolsrugbyklub

  Den 10. oktober kommer verdens bedste spillere til Vejle, når der afholdes VM i kørestolsrugby 2022. Interessen for sporten er spirende og nu får Vejle sin egen kørestolsrugbyklub.    

 • Ny tunnel skal sikre trafikken i Gauerslund

  Store byggeprojekter kalder på bedre sammenhæng mellem områderne og mere sikker trafik i Gauerslund. Derfor går arbejdet med en tunnel under Fælleshåbsvej i gang mandag 12. september.

 • Sund Vejle Fjord nomineret til Nordisk Råds miljøpris 2022

  Vejle Kommune er sammen med Syddansk Universitet (SDU) netop nomineret til Nordisk Råds miljøpris 2022 som den eneste repræsentant for Danmark. Årets tema har fokus på naturbaserede løsninger, der kan give alsidigt svar på samfundets store miljøudfordringer. Den endelige vinder ud af de seks nominerede kandidater kåres 1. november i Helinski i Finland.

 • Giv os din idé til vores alles skove

  Skovene i Vejle Kommune hører til de allermest populære naturområder. Kommuneskovene får derfor deres helt egen skovplan med friluftszoner og naturzoner. Det skal sikre hensyn til de mange forskellige interesser. Du kan nu give dit bidrag til skovplanen, der netop er sendt ud i offentlig høring.

 • Betal kommunen direkte fra hjemmesiden

  Vejle Kommune indfører en ny, online betalingsløsning, hvor borgerne kan se og betale kommunale regninger direkte fra kommunens hjemmeside. Løsningen gør det også muligt at betale med Mobilepay.

 • Naturens Uge byder på oplevelser til alle

  Snør skoene, pak madkurven, tag børnene i hånden, tril cyklen frem og kom med ud i Naturens Uge - vi byder på masser af oplevelser

 • Erhvervskonference i nyt format sætter fokus på fremtidens arbejdsplads

  Fremtidens arbejdsplads stiller nye krav til ledere og medarbejdere. Det kan erhvervslivet i Vejle Kommune høre meget mere om til årets erhvervskonference, hvor journalist Poul Erik Skammelsen ser nærmere på globale tendenser, og Jens Broch fortæller om 30 timers arbejdsuge med fuld løn hos Sunset Boulevard. 

 • Vejle Kommune sætter fokus på bevarelse af kulturarv

  På Ukraines nationaldag den 24. august viser Vejle Kommune sin støtte til ukrainernes kamp for at bevare landets kulturarv. Derfor vil man opleve statuer i bybilledet, der er pakket ind i sandsække.

 • Vejle Kommune går med i March mod Ensomhed ‘22

  2.000 kilometer og 2,5 millioner skridt gennem 81 kommuner. Vær med, når Patrick Cakirli går fra Vejle Rådhus den 10. september kl. 7.30 og sæt fokus på den ensomhed, der er hverdag for mange danskere

 • Pant og genbrug går hånd i hånd i Vejle

  Når RessourceCenter Vejle (RCV) slår dørene op i begyndelsen af 2023, og du skal forbi med dine udtjente ressourcer, kan du pakke dine pantflasker og -dåser med i din bil eller trailer og aflevere dem hos RCV's kommende nabo

 • Ny opdeling af hjemmeplejen

  I løbet af 2023 bliver hjemmeplejen organiseret på en ny måde, så der bliver flere hjemmeplejedistrikter. Dette godkendte Seniorudvalget 17. august. Formålet er færre forskellige medarbejdere hos borgeren, mindre spildtid på vejene og bedre trivsel hos medarbejderne.

 • Kom med dine input til bedre cykelforhold

  Vejle Kommune vil i dialog med kommunens borgere om barrierer og muligheder for mere hverdagscyklisme. Vi hører gerne alle dine inputs - det kan ske digitalt på platformen Citizenlab eller ansigt til ansigt på eventen Vejle Kører Grønt den 23. og 24. september 2022.

 • Materialemangel i byggeriet udsætter åbning af RCV

  Leveringsudfordringer på brandsikringsudstyr udskyder åbningen af RessourceCenter Vejle (RCV), der først kan slå dørene op i begyndelsen af 2023.

 • Idékonkurrence: Et museum vendt på vrangen

  Vejlemuseerne og Vejle Kommune har netop frigivet idékonkurrencen til museet Egtvedpigens Verden.    

 • Katrine deler sin rødvinsplettede barndom

  Katrine Quorning fra Bredballe bryder med tabuer i DR's podcast, En rødvinsplettet barndom. Hun er aktuel med et gratis foredrag på Vejle Bibliotek tirsdag den 30. august kl. 19, hvor du også kan høre mere om Center for Socialt Arbejdes tilbud til unge i Vejle, der vokser op i en familie med misbrug.

 • Mobil Borgerservice vender tilbage

  Fra i næste uge kan borgere i Egtved, Børkop, Jelling og Give igen møde op i Mobil Borgerservice i deres nærområde.    

 • Lusedagen er tilbage – nu skal alle børn igen kæmmes mod lus

  Sundhedsplejen opfordrer alle forældre til at kæmme deres børn på én og samme dag - den 12. august, så luseplagen ikke får lov at udvikle sig.

 • Vejle Kommunes nye ressourcecenter runder bæredygtig milepæl

  RessourceCenter Vejle sætter flueben ved et vigtigt delmål på rejsen mod at blive bæredygtighedscertificeret efter den anerkendte DGNB-standard.

 • Guide til 12 arkitektoniske perler

  En ny arkitekturguide er landet i Vejle. Guiden viser vej til 12 arkitektoniske perler i byen.

 • Vejle Bibliotekerne styrker tilgængeligheden med Solsikken

  For at sikre inklusion og tilgængelighed for brugere med usynlige handicap træder Vejle Bibliotekerne nu ind i Solsikkeprogrammet.

 • Ansatte på Handicapområdet kan låne en elcykel gratis

  Handicapområdet i Vejle Kommune stiller elcykler til rådighed for de ansatte for at få flere ud af bilen og over på cyklen, hvilket er godt for både sundheden og klimaet.

 • VM i orientering: En fest i fuld sprint

  Den seneste uge har orienteringsløbere fra hele verden dystet om VM-titler i sprint i Trekantområdet, Vejle, Fredericia og Kolding. I deres fodspor har motionister løbet om æren og oplevelsen af et VM-set-up i hjertet af de danske byer.

 • Klimapuljepenge skal hurtigere ud og leve hos borgerne

  Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati justerer Borgernes Grønne Omstillingspulje, som borgerne kan søge, så ansøgninger om mindre beløb behandles hurtigere.

 • Gul fest med grøn samvittighed

  Genanvendelige skilte og affaldssortering er nogle af de bæredygtige initiativer, som Vejle Kommune har tænkt ind, når Tour de France maler Vejle gul søndag 3. juli 2022.

 • Sundheds- og stofindtagelsesrummet i Vejle fortsætter

  Vejle fik i 2016 som en af de første kommuner eget sundheds- og stofindtagelsesrum - i første omgang med finansiering til 2023. Da tilbuddet lykkes med at hjælpe og skabe kontakt til en udsat målgruppe, som ellers er svær at nå, forlænger Voksenudvalget aftalen til 2024.

 • Lige nu savner seks unge en UngeAssist

  Kender du en ung, der har haft udfordringer i livet? Og som nu har overskud til at hjælpe andre unge? Simon Olesen, der står for rekrutteringen af UngeAssisterne, opfordrer netværket omkring de unge til at prikke til potentielle UngeAssister

 • 25 mio. kr. på vej til stormflodsbeskyttelse i Vejle

  Realdania støtter innovativt stormflodsbeskyttelsesprojekt langs Tirsbæk Strandvej med 24,7 mio. kr. Projektet bidrager ikke kun med beskyttelse, men også med en høj grad af merværdi og er et vigtigt skridt i retningen mod at skabe en samlet stormflodsbeskyttelse for Vejle by.

 • Mangel på ferieafløsere kan i værste fald gå ud over ældreplejen i sommerferien

  Vejle Kommune forbereder sig på, at udfordringer med at rekruttere fast personale og sommerferieafløsere kan få konsekvenser for plejen i sommerferien.

 • Hærvejen har store udviklingsplaner

  I 2021 gik 15 kommuner sammen i en ny forening med formålene at udvikle Hærvejens vandre -og cykelrute til et endnu mere attraktiv tilbud til kommunens borgerne og at tiltrække gæster og turister fra hele Europa.

 • Nordholmen rykker frem til start

  Byrådet i Vejle Kommune har nikket ja til realiseringsplanen for den første af i alt seks holme i Ny Rosborg. Hermed er vejen banet for, at køberetterne til Nordholmen kan indfries og første etape af Vejles nye grønne og resiliente bydel kan sættes i gang.

 • Michael Hein ny juridisk chef i Vejle

  Vejle Kommune har ansat Michael Hein Petersen som ny juridisk chef.

 • Hold din tour-fest i Vejle Kommune

  Vejle Kommune har med 52 km den suverænt længste strækning, når Tour de France-feltet kører gennem landet den 1.-3. juli. Derfor er det oplagt at se cykelrytterne på allernærmeste hold og mærke tour-stemningen i en af kommunens fire fanzoner langs ruten.    

 • Unge ildsjæle udplanter ålegræs

  I stedet for at tage hul på den længe ventede sommerferie drager en gruppe unge dedikerede mennesker fra foreningen Os Om Havet i uge 26 til Sellerup strand. De unge ildsjæle kommer for at hjælpe Vejle Kommune og SDU med at udplante ålegræs i Vejle Fjord. Det er er en meget arbejdstung naturgenopretningsproces, som kræver mange hænder.

 • Indstil DIN kandidat til årets frivilligpris 2022

  Igen i år har mange mennesker i Vejle Kommune ydet en stor og engageret indsats - ganske frivilligt! Dette arbejde anerkender Vejle Kommune i år ved at uddele en pris til en ildsjæl på henholdsvis Voksenområdet og Seniorområdet.

 • Vejles unge sætter igen kursen mod toppen af de franske alper

  For 7. år deltager en gruppe unge ledige i et projekt, der kombinerer cykeltræning og virksomhedspraktik - og som den helt store udfordring venter en cykeltur på hele 1.500km ned gennem Europa, som skal vise dem, at de kan klare meget mere, end de selv tror.

 • Mobil Borgerservice vender tilbage efter sommerferien

  Borgere i Egtved, Børkop, Jelling og Give kan igen møde op i Mobil Borgerservice i deres by fra uge 32.    

 • Knap 200.000 puljekroner til 11 nye natur- og stiprojekter

  Klima-, Natur- og Miljøudvalget har igen prioriteret naturudvikling, biodiversitet og den gode adfærd i naturen højt i årets uddeling af Natur- og stipuljemidlerne.

 • Vejle Ådal og Fjord får eget motorvejsskilt

  Det bliver nu lettere at være gæst og turist i Vejle Ådal. Vejdirektoratet har netop opsat nyt motorvejsskilt ved frakørsel Hornstrup i sydgående retning og ved Vejle S i nordgående retning. Tiltaget skal sætte fokus på et unikt område med både enestående natur og kultur af international kaliber. Den brune turist-oplysningstavle suppleres af en ny udstilling ved Haraldskær, der har til formål at byde gæster velkomne og skabe et godt overblik over ådalens mange seværdigheder.

 • Vejle har fået sin egen tour-sang

  Vi giver ingen kindkys og vi spiser ikke snegle, men for en dag bli'r hele Frankrig dus med Vejle. Hør Vejles fængende Tour de France-sang her.  

 • En gådefuld bog om Ran

  Vejle Kommune lancerer sin første gåde-vandringsbog om "Rans Togt" lørdag 11. juni på Vejle Kunstmuseum. Bogen, der bygger på sagnet om Kong Ran og hans mænd, lægger op til en gådefuld vandretur på den 139 km lange vandrerute i Vejle Kommune.

 • Jobcenteret holder igen messe for job og uddannelser

  Jobcenter Vejle holder for første gang i 2 år messe for ledige og uddannelsessøgende. Rekordmange virksomheder er tilmeldt grundet den aktuelle mangel på faglært arbejdskraft.

 • Vejle bliver vært for boksemesterskaber

  Bokseklubben BK Wedala Vejle og Danmarks Bokse-Union kan i samarbejde med Vejle Kommune og TV-kanalen Sportlive præsentere de danske mesterskaber 2022 i Vejle.    

 • Snup en pause ved Rans Port

  MAST Arkitekter skaber første pausested til Rans Togt. Rans Port skal opføres ved Vindelev Kro og Galleri og bliver pausested for vandrere på Hovedkær-etapen af Rans Togt.

 • Strandgade-virksomheder lægger facader til kunstværk

  Fem virksomheder langs Strandgade, hvor 3. etape af Tour de France skydes i gang, er sammen med Vejle Kommune fælles om at skabe et farverigt kunstværk som en hyldest til cykelsporten.

 • Nyt kulturhus åbner i Nørremarken

  Den 30. maj åbner det nye kulturhus i det gamle Nørremarkscenter på Finlandsvej. Kulturhuset, i daglig tale kaldet NC10, skal være et mødested for bydelens borgere.

 • Vejle Kommune runder 120.000 borgere – det sker hurtigere end ventet

  Mange udenlandske tilflyttere - ikke mindst fra Ukraine - har gjort, at Vejle Kommune har nået et indbyggertal på 120.000 borgere tidligere end ventet.

 • Quiet, please: International tennisturnering vender tilbage til Vejle

  Der bliver igen i år udsigt til store publikumsoplevelser med toptennis, sportslige udviklingsmuligheder for lokale tennistalenter og ekstra turismeomsætning i Vejle.    

 • Book en p-plads, hop på toget eller snup cyklen og nyd Tour de France feltet hele tre gange i Vejle

  De trafikale brikker til 3. etape af Tour de France i Vejle kommune søndag den 3. juli er faldet på plads, så borgere og tilrejsende publikum nu kan danne sig et overblik over bl.a. satellitparkeringspladser, togafgange og afspærringer.

 • Vejle Kommune er blandt de første klar med et overblik over muligheden for fjernvarme

  Vejle Kommune er sammen med fjernvarmeselskaberne klar med et overblik over de områder, der står i første række til at få fjernvarme samt et kort over potentielle områder. På trapperne er også et overblik over områder, der kan få nærvarme.

 • Vejle Kommune har ansat borgerrådgiver

  Socialrådgiver Thea Nielsen er ansat i den nye stilling som borgerrådgiver.

 • Udsatte borgere skal have mere bevægelse ind i hverdagen

  Alle sagsbehandlere i Vejle Kommune skal fremover tænke fysisk aktivitet ind som en naturlig del af hverdagen for psykisk sårbare og borgerne med handicap eller psykisk sygdom.    

 • Velfærdsteknologiråd investerer i innovativt værksted til borgere med udviklingshandicaps

  Et "markerspace" er et af de nye projekter, Vejle Kommunes velfærdsteknologiråd bevilliger penge til fra teknologipuljen på i alt 60 mio. kr. 

 • Vejle Kommune og Klub Ukraina inviterer ukrainere til informationsmøde

  Mandag 2. maj inviteres ukrainske flygtninge med og uden opholdstilladelse og herboende ukrainere til informationsmøde i Spinderihallerne.

Sidst opdateret: