Pressemeddelelser

Her finder du en samlet oversigt over udsendte pressemeddelelser fra Vejle Kommune.

 • Politikere ser på bofællesskaber til ældre

  Ældre vil gerne bo længst muligt i egen bolig og gerne i fællesskab med andre. Ønsker, som stiller nye krav til fremtidens ældreboliger, og som skal indarbejdes i Vejle Kommunes nye boligpolitik. På fredag tager politikerne på tur for at få inspiration til nye boformer.

 • Væk med skodder og ispapir: Affaldssamlere skal atter på banen

  Det er nu, foreninger kan melde sig til den årlige affaldsindsamling. Der plejer sammenlagt at deltage ca. 1.000 børn og voksne over hele Vejle Kommune, men der er plads til flere. Foreninger skal melde sig til senest 17. marts.  

 • Nu indvies Assendrups nye lyskryds

  Fredag den 22. februar tændes det nye lyskryds i Assendrup. Med den signalregulerede overgang kan skolebørn og andre borgere nu bevæge sig mere trygt og sikkert over den meget befærdede Juelsmindevej. Anlægget er samtidig Vejles første forsøg med ny teknologi.  

 • Kom helt tæt på velfærdsteknologierne i Vejle Kommune

  Se og hør om de velfærdsteknologier, Vejle Kommune arbejder med på velfærds- og sundhedsområdet, når dørene slås op til teknologimesse i Spinderihallerne den 5. marts fra kl. 13.30-17.00. Messen er gratis, og alle er velkomne.

 • Giv naturen en hjælpende hånd

  Vejle Kommune uddeler 200.000 kroner gennem Natur- og Stipuljen. I år er der særligt fokus på projekter, der fremmer biodiversitet og god adfærd i naturen. Der er frist for at søge 2. april.

 • Gratis foredrag om hjernetræthed

  Hør Kenneth Kinastowski's levende og ærlige foredrag tirsdag den 12. marts kl. 18.30 i Hjerneugen. Et foredrag om at få en hjerneskade, at finde gnisten igen og ikke mindst at tackle hjernetræthed. Det sker i Sundhedshus Vejle i Hjerneugen, hvor der også sker en lang række andre aktiviteter. Arrangementet er gratis og åbent for alle. Så kom i god tid, hvis du vil være sikker på at få en plads.

 • Jobcenteret er åbnet i Finlandsparken

  Har du brug hjælp til at skrive en ansøgning og et godt CV? Måske vil du undersøge, hvordan man kommer i virksomhedspraktik? Eller vil du bare gerne vide mere om, hvilke muligheder du har for at komme i job? Så kan du nu få rådgivning tirsdage og torsdage i Finlandsparken. 

 • Større fokus på genanvendelse på genbrugspladserne

  Langt det meste affald kan genanvendes. Derfor har AffaldGenbrug hele tiden fokus på, hvordan vi i Vejle Kommune kan nedbringe mængden af det affald, der deponeres. Nu er de klar med en ny container, der sikrer, at mere affald bliver genanvendt frem for at blive gravet ned i jorden.

 • Økolariet version 2.0

  Økolariet åbner for en ny sæson lørdag den 9. februar med mange fornyelser, overraskelser og spændende aktiviteter.

 • Unge hædret for udmærkelse på erhvervsuddannelser

  Der var stolthed at spore, da 26 unge modtog en hædersbevisning på Vejle Rådhus for at have gennemført deres erhvervsuddannelse med udmærkelse.

 • Flere nybyggede huse i Vejle Kommune

  Antallet af nybyggede boliger i Vejle Kommune fortsætter med at stige. I 2018 er der bygget 570 nye huse mod 524 sidste år.

 • På vej mod en bæredygtig hverdag

  Der er årsmøde i Grønt Forum onsdag 30. januar kl. 18-21 i Foreningernes Hus i Vejle. Mødet er åbent for alle interesserede - ikke kun for medlemmer. Det begynder med en markedsplads og fællesspisning.

 • Det rykker når læger og sygeplejersker taler med patienter om rygestop

  Siden oktober 2018 har Sygehus Lillebælt spurgt patienter, der ryger, om de vil have en henvisning til et kommunalt rygestopforløb. Det har givet pote. Antallet af borgere, der siger ja tak til et rygestoptilbud er mere end tredoblet i Vejle Kommune 

 • Nu hædres elever og lærlinge på Rådhuset

  Dygtige unge, der har gennemført en faglig erhvervsuddannelse med udmærkelse, bliver hædret på Vejle Rådhus i slutningen af januar.

 • Gruppetilbud til forældre skal få unge til at stoppe med rusmidler

  RusmiddelCenter Vejle er klar med nyt gruppeforløb til forældre til unge med et problematisk forbrug af rusmidler. Erfaringer viser, at når forældrene får hjælp og rådgivning, reducerer eller kvitter de unge deres forbrug af rusmidler.

 • Kyst til Kyst Stien har fået ny hjemmeside

  Nu bliver det endnu lettere at planlægge en vandretur på tværs af Jylland. Den naturskønne vandresti Kyst til Kyst Stien har fået ny hjemmeside.

 • Temadage for skoleelever med ekstra mange potentialer og stor motivation 

  4 elever fra hver af 5 skolers 5. klasser samles på tirsdag på Kirkebakkeskolen for at udfordre emnet: 'Transport med molekyler'. Det vil foregå i skolens velindrettede FabLab lokale og inddrager nye 3-dimensionale læremidler.

 • TrekantBrand holder nytårsparole - uddeling af anciennitets- og hæderstegn

  Trekantområdets Brandvæsen ser tilbage på året, der er gået, under nytårsparolen lørdag den 12. januar 2019 kl. 10. Pressen inviteres hermed til at overvære bl.a. taler og uddeling af anciennitets- og hæderstegn til brandmænd og frivillige. Bemærk: Oversigt over anciennitets- og hæderstegn  vedhæftet denne udgave af pressemedd. - side 3

 • TrekantBrand holder nytårsparole

  Trekantområdets Brandvæsen ser tilbage på året, der er gået, under nytårsparolen lørdag den 12. januar 2019 kl. 10. Pressen inviteres hermed til at overvære bl.a. taler og uddeling af anciennitets- og hæderstegn til brandmænd og frivillige.

 • Rekord stort salg af parcelhusgrunde

  Det er mange år siden, at Vejle Kommune har solgt så mange kommunale parcelhusgrunde som i 2018. I alt 91 solgte grunde blev det til sidste år.

 • Vejle Kommune er klar til at skabe Danmarks største sundhedsskov

  Kommunen modtager 2 mio. kroner fra TrygFonden og 529.000 kroner fra 15. Juni Fonden til at udvikle en sundhedsskov i Store Grundet Skov umiddelbart nord for Vejle

 • Nye nævninger og domsmænd efterlyses

  Hvis man går rundt med en drøm om at være med til at afgøre retssager i Byretten og Landsretten, så er det nu, man skal i gang med at udfylde en ansøgning. Fristen er 8. februar.

 • Vejle Kommune støtter kampagnen Hvid Januar - og du kan også være med

  Bryd vanen. Prøv en måned uden alkohol og se, hvad det gør ved dig. Det er budskabet i kampagnen Hvid Januar som Sundhedsstyrelsen står bag. 

 • Hvad er visionerne for Give og Børkops fremtid?

  Arbejdet med by-visioner for Give og Børkop sparkes i gang ved et kickoff-møde i Give 14. januar og et tilsvarende i Børkop 15. januar

 • Væk med lusene i det nye år

  Fredag 4. januar opfordrer Sundhedsplejen i Vejle Kommune alle forældre til at kæmme deres børn på én og samme dag, så luseplagen ikke får lov til at udvikle sig. 

 • NYT SERVICENIVEAU FOR BRANDVÆSNET – VEDTAGET MED STEMMERNE 154 – 0

  Byrådene i Billund, Fredericia, Middelfart, Vejen, Vejle og senest Kolding har nu enstemmigt godkendt serviceniveauet for kommunernes fælles beredskab - TrekantBrand. Dermed ligger det fast, hvor mange stationer, hvilket materiel og hvor hurtig beredskabet skal reagere.

 • Vejle Kommune inviterer erhvervslivet til nytårskur i Spektrum Vejle

  Onsdag 9. januar holder Vejle Kommune nytårskur for erhvervslivet. Bjarne Corydon står for årets peptalk til erhvervslivet, og traditionen tro skal Iværksætterprisen også uddeles.

 • Frivilligprisen bliver til to

  Den årlige frivilligpris, som uddeles på det frivillige, sociale område, er enten gået til en frivillig på Senior- eller Voksenområdet, men fra næste år er chancen for at blive årets frivillige ildsjæl blevet større. De to områder får nemlig hver en pris.

 • Vejle Kommune søger seks teenagere til at arbejde på plejehjem

  Snak, spil kort eller dans med beboere. Vejle Kommune søger i øjeblikket seks 15-17 årige til flere af sine plejehjem i håb om at vække de unges interesse for at arbejde med ældre.

 • Brandgodt år i Økolariet

  2018 gik ikke helt som planlagt i Økolariet. I august var der brand i udstillingen på 1. sal, og skaderne i hele tårnbygningen var omfattende. Først nu er rengøringen nået så langt, at håndværkerene kan rykke ind og begynde genopbygningen af huset, så det kan blive klar til de mange nye udstillinger, der er i støbeskeen. I løbet af 2019 kommer der nye udstillinger om drikkevand, plastik i havet, affald og genbrug, kost og klima samt bæredygtig design og FN's Verdensmål.

 • Fond uddeler legater til værdigt trængende

  56 værdigt trængende modtager i denne tid legater a 500 kr. fra Vejle Kommunes legatfond.

 • Plejecentre tester intelligent ble

  To plejecentre i Vejle Kommune tester ble, der indsamler data om brugernes vandladninger og informerer om, hvornår den skal skiftes.

 • Verdenskendt Watergate-journalist til Vejle

  - Bob Woodwards besøg udfordrer vores opfattelse af demokratiet og nye dialogformer, siger borgmester.

 • Muslinger skal få fisk tilbage i Vejle Fjord

  Vejle Kommune og Vejle Amatørfiskerforening eksperimenterer med at skabe muslingebanker i Vejle Fjord. Bankerne skal være med til at genoprette den biologiske balance, så fiskene kan vende tilbage. Lige nu fanger fiskerne kun krabber. 

 • Nye samarbejdsformer gør kommune-maden i Vejle bedre

  Der tænkes nyt, og al tilgængelig viden om mad og måltider endevendes i et 3-årigt Vejle-projekt: Resilience Food - Måltider der styrker", som skal give den store gruppe borgere, som Vejle Kommune har ansvar for, bedre måltider.

 • Gode rammer for unge idrætstalenter

   Stærk profil skal løfte eliteidrætsklasserne på NOVAskolen og bidrage til et talentudviklingsmiljø i den nationale top.

 • Årets rummelige virksomhed og årets mentor 2018 er kåret

  Salling Group Logistics - Terminal Vejle blev Årets rummelige virksomhed i Vejle Kommune 2018, mens murermestrene Kristian Kring og Jørgen Widesen Petersen delte titlen som årets mentor, da priserne blev uddelt i Spinderihallerne.

 • Ny chef for Familie & Forebyggelse i Vejle

  Vejle Kommune har ansat Anette Ravn Olsen som ny chef for Familie & Forebyggelse. Hun har de sidste 17 år arbejdet med børn og unge dels i Fredericia Kommune og senest i Kolding Kommune. De seneste 9 år som leder. I dag er hun familiechef på børne- og ungeområdet i Kolding. 

 • Tre teams skal gøre Ny Rosborg til en helt speciel bydel

  Vejle Kommune er på vej til at sætte nye standarder for byudvikling. Ved en prækvalifikation er der netop valgt tre arkitekt- og rådgiverteams til en konkurrence om at udvikle en ny, bæredygtig og resilient bydel, som skal bygge videre på de kvaliteter for byudvikling og arkitektur, Vejle er kendt for bl.a. med Fjordbyen, Bølgen og Fjordenhus

 • Hør om planerne med forbindelsesvejen vest om Uhre

  Onsdag besluttede Vejle byråd at afsætte penge til de undersøgelser og den skitseprojektering, der går forud for, at arbejdet med en forbindelsesvej vest om Uhre kan begynde. Alle interesserede inviteres til informationsmøde om denne indledende proces, som nu går i gang og varer frem til den politiske behandling af skitseprojektet - planlagt til sommeren 2019.

 • Bliv vært og byd EU-gæster på dansk middag

  Er der borgere i Vejle by, der gerne vil være middagsvært for en lille gruppe af udenlandske personer mandag 21. januar 2019? Så søger VIFIN (Videnscenter for Integration) værter til aftensmad for en gruppe på 4 - 6 personer.

 • Nu kan skolebørn og pendlere cykle sikkert mellem Ødsted og Egtved

  Om få dage males de sidste streger på et sammenlagt tre kilometer langt stykke cykelsti mellem Ødsted og Egtved. Den nu sammenhængende rute skal gøre det mere attraktivt at være cykelpendler - både mellem de to byer og helt ind til Vejle. Vær med, når skolebørn cykler stien i gang mandag den 26. november.

 • 2,6 ton batterier endte ikke i naturen

  AffaldGenbrug og Økolariet har igen i år sat fokus på vigtigheden af, at batterier afleveres korrekt og ikke blot smides i affaldsbeholderen. 618 skoleelever deltog i årets Batterijagt, og endnu engang var resultatet imponerende.

 • VIFIN udgiver gratis onlinekursus om resiliens

  Fra 8. november udgiver VIFIN et gratis onlinekursus, der skal oplyse borgere om resiliens og resiliensarbejdet i Vejle Kommune.

 • 60 udsatte grønlændere får hjælp til at forstå de kommunale tilbud

  Kultur og sprog har ofte stået i vejen for kommunens arbejde med udsatte grønlændere, men nu er disse barrierer ved at blive nedbrudt takket være et 3-årig projekt, som styrker indsatsen for udsatte borgere med grønlandsk baggrund.

 • De unge sætter præg på ny handicappolitik

  Bedre muligheder for at deltage i samfundslivet skal være i fokus i den kommende politik, hvis man spørger de unge.

 • Motion styrker hjernen hos mennesker med demens

  Medarbejdere fra Vejle Kommunes Demensenhed vil som noget nyt tage rundt i hele kommunen for at træne og motionere med demensramte, da forskning viser, at fysisk aktivitet også er godt for hjernen.  

 • Røgfri skoledag på vej i Vejle

  Vejle Byråd har besluttet at indgå som partner i Røgfri Fremtid, hvor et af målene er, at den næste generation skal være røgfri. Den beslutning følger et flertal i Børne- og Familieudvalget nu op på og sender derfor forslag i høring om at gøre skoledagen røgfri for både elever og voksne. 

 • Karaktererne stiger i Vejles skoler

  Karaktererne i 9. kl i Vejles folkeskoler er steget for fjerde år i træk. 

 • Vejle har ansat ny chef for Digitalisering & Analyse

  Brian Slot bliver ny chef for Digitalisering & Analyse i Vejle Kommune. 

 • Krydsombygning skal gøre det lettere at komme frem i Vejle

  Det trafikerede kryds på Havnegade i Vejle skal ombygges, og de gamle lyssignaler udskiftes med nye. Ombygningen skal skabe bedre trafikafvikling - ikke bare i krydset, men gennem hele midtbyen. Projektet er en del af Vejles nye mobilitetsplan.

 • Godt gang i salget af parcelhusgrunde i Vejle

  Der er godt gang i byggeriet af nye parcelhuse i Vejle - både de kommunale og de private. Det betyder også, at Vejle Kommune allerede ved udgangen af oktober har solgt lige så mange grunde som i hele 2017 - nemlig 72 parcelhusgrunde.

 • Nyt tilbud til pårørende til alkoholafhængige

  Drikker en af dine nærmeste for meget uden at være i alkoholbehandling? Så er der hjælp at hente hos RusmiddelCenter Vejle, som er klar med nyt tilbud, så du både får det bedre og kan motivere den drikkende til behandling.

 • Er du nogensinde i tvivl som forælder til et skolebarn?Så deltag i forældreaften!

  Vejle Politi og Vejle Kommune inviterer til gratis forældreforedrag 14. november i Bygningen i Vejle. Her vil to spændende foredragsholdere gøre forældrene klogere på moderne forældreskab og en teenagers hjerne!

 • En uge med fokus på fremtidens industri

  Uge 44 er Industriens Uge i Trekantområdet. Det betyder spændende arrangementer i Vejle om bl.a. robotter, bæredygtighed, rekruttering og mennesket i fremtidens industri.

 • Resilience Business Cup: Startups, store virksomheder og kommuner samarbejder om en bedre fremtid

  Eksperter på tværs af startups, store virksomheder og det offentlige samles i Vejle for at diskutere fremtidens urbane udfordringer. Samtidig udstikkes konkrete udfordringer fra Vejle Kommune, som deltagerne sammen skal forsøge at løse.

 • Skal din sygedagpengesag genoptages?

  Hvis man på et tidspunkt har fået stoppet sine sygedagpenge med tilbagevirkende kraft, før der forelå en afgørelse, kan man nu søge om at få sin sag genoptaget, hvis sagen er efter 4. maj 2015.

 • Sygehus- og ældreplejeledere skal lære at snakke bedre sammen

  Når en patient udskrives, må patienten ikke blive tabt mellem sygehus og eget hjem. Det skal nyt uddannelsesforløb "Ledelse i mellerummene" for ledere i Vejle Kommunes ældrepleje og Vejle Sygehus forhindre.

 • Finalisterne til årets rummelige virksomhed 2018 er udpeget

  I slutningen af november kåres årets rummelige virksomhed og årets mentor ved en prisuddeling i Spinderihallerne. Nu er de fem finalister i hver kategori udpeget.

 • Så er der hjælp til virksomheder, der mangler medarbejdere

  Virksomheder, der mangler hænder i industrien, får snart chancen for at møde motiverede kandidater på den årlige matchdag. 

 • Nu skal ældre og sårbares mad peppes op

  Duft, udseende og smag vækker appetitten, og derfor har Vejle Kommune sendt en række medarbejdere på madlavningskursus hos michelin-kok.

 • Det er godt at bo i Vejle

  En undersøgelse af Vejle-borgernes syn på egen sundhed, tryghed og tillid, arbejde, fritid og familieliv viser, at næsten to ud af tre borgere er meget tilfredse med livet. Undersøgelsen fra Region Syddanmark afslører også, at par uden børn er mest glade for tilværelsen.

 • Det er nu, du skal søge legat

  I starten af december uddeler Vejle Kommune legater á 500 kr. til værdigt trængende borgere. Det er borgerne selv, som skal søge om pengene, og ansøgningsfristen nærmer sig.

 • Jagten på årets iværksætter er begyndt

  I hele oktober er det muligt at indstille sin egen eller en anden virksomhed til Iværksætterprisen 2019. Vinderen kåres traditionen tro til erhvervslivets nytårskur.

 • Fremtidsbydel i Vejle sendt i utraditionelt udbud

  Hvordan omdanner man en nedlagt losseplads på kanten af Vejle og Vejle Ådal til en helt ny bydel - Ny Rosborg - med fantastiske rammer for fremtidens måde at leve på?Hvordan skaber man en helt ny resilient, mangfoldig og grøn bydel, når man pludselig får chancen for at begynde næsten helt forfra? 

 • Vejle Kommune har ansat ny sundhedschef

  Diana Krogstrup bliver den nye chef for Sundhed & Forebyggelse i Vejle Kommune. Hun kommer fra et job som leder af Sundhed, Myndighed & Psykiatri i Kerteminde Kommune, hvor hun har været ansat i de sidste fem år.

 • Årets frivillige ildsjæl i Vejle er Tove Thisgaard

  Hen over sommeren kunne man indstille lokale ildsjæle til "Frivilligprisen 2018" som et skulderklap. Den endelige vinder blev fundet og kåret i dag til Frivilligfesten i Bygningen i Vejle.

 • Vand fra Mørkholt eller Gårslev Vandværk skal koges

  Borgere, der får vand fra Mørkholt eller Gårslev Vandværk, skal koge drikkevandet. Vandværket har i dag fundet enterokokker (1 pr. 100 ml) i vandet. Derfor anbefaler embedslægen, at  man koger sit drikkevand. Anbefalingen gælder for de ca. 1.500 husstande, som er koblet op på vandværkerne. Mørkholt Vandværk får lige nu vand fra Gårslev Vandværk og er derfor også ramt af forureningen.

 • Fremtidens boformer diskuteres på Arkitekturens Dag

  Vejle Kommune og Arkitekturforum inviterer til Arkitekturens Dag mandag 1. oktober kl. 14 i det gamle teater på Banegårdspladsen i Vejle. Programmet byder på foredrag om boligarkitektur og fremtidens boformer, paneldebat og prisoverrækkelse.

 • Nyt gratis rygestoptilbud til virksomheder

    Businesses can now give the smokers a handshake

 • Ældredag om ensomhed og fællesskab

  Den 9. oktober inviterer Ældrerådet igen alle 60+ borgere i Vejle Kommune til Ældredag i Bygningen. Det bliver en eftermiddag med fokus på både ensomhed og fællesskab med kaffebord, fællessang og socialt samvær.

 • "Og de nominerede til Vejles frivilligpris 2018 er..."

  Hen over sommeren kunne man indstille lokale ildsjæle til "Frivilligprisen 2018" som et skulderklap til det frivillige, sociale arbejde. De nominerede til prisen er nu fundet, og vinderen findes på den årlige frivilligfest den 21. september. 

 • Kom ud af boblen og ret opmærksomheden på trafikken

  Hver femte bilist sidder ofte eller meget ofte i egne tanker bag rattet. Men fokus skal nu tilbage på trafikken. Det skal en kampagne, som Vejle Kommune deltager i, gøre bilisterne opmærksomme på. 

 • Grethe Skovlund fra Vejle Kommune er årets demenskoordinator

  Demenskoordinator Grethe Skovlund fik prisen af Foreningen DemensKoordinatorer i Danmark for sit fokus på det hele menneske.

 • Budgetforlig i Vejle giver flere penge til skoler og velfærd - og sikrer bedre vilkår for erhvervslivet

  Fem ud af syv partier i Vejle Byråd blev torsdag aften enige om et fælles budgetforlig for de kommende fire år. 

 • Vejle nomineret til Byplanprisen 2018 for Fjordbyen

  Ud over Vejle er to andre kommuner blandt de nominerede til prisen, der uddeles ved årets Byplanmøde 4. oktober i Hjørring.

 • Fest skal sætte fokus på demens

  "En festdag - til trods!" er navnet på Vejle Kommunes demens-arrangement. Mange forbinder kun demens med sygdom og forfald, men nu vil Vejle Kommune nuancere denne opfattelse med et festligt arrangement den 22. september.

 • Vejles Sundhedspleje aktiv i Hygiejneugen

  Sundhedsplejen i Vejle Kommune deltager hvert år i kampagnen "Hygiejneuge i uge 38". Den landsdækkende Hygiejneuge har i år fokus på, hvordan både børn og voksne gennem god hygiejne kan beskytte sig selv og hinanden mod mange af hverdagens smitsomme sygdomme. 

 • - Byer verden over kan lære af Fjordbyen i Vejle

  Vejles nye bydel med de fem bølgetoppe fremhæves af internationalt bynetværk for "byplanlægning som byer verden over kan lære af."

 • Hvem skal være årets rummelige virksomhed 2018?

  Nu kan du være med til at bestemme, hvem der skal kåres til årets rummelige virksomhed og årets mentor i Vejle Kommune 2018. Du kan også give dit bud på årets succeshistorie.  

 • Mads og Erhvervspanelet diskuterer lokale Vejle-dilemmaer

  Mads Steffensen gæster Vejle 25. september til årets erhvervskonference, hvor han sammen med et lokalt erhvervspanel vil diskutere aktuelle og spændende dilemmaer fra erhvervslivet i Vejle Kommune.

 • LÆS DIG GENNEM BYEN PÅ CYKEL

  Det er nyt, at man i Vejle under den sidste del af Trekantens Festuge og nogle uger frem vil kunne cykle og læse på samme tid - fra Fjordenhus til biblioteket. Det sikrer et samarbejde mellem Skriveklubben Vejle og Vejle Bibliotekerne.

 • Virtuel træning skal gøre motion til en leg i ældreplejen

  Skærme med motivationsfilm skal stimulere ældre til øget aktivitet, når de træner på motionscykel eller gå- eller løbebånd.

 • Falck og Vejle Kommune skaber ny vækst langs Boulevarden – kommunen køber nye arealer

  Falck Danmark A/S og Vejle Kommune er blevet enige om en fælles udviklingsplan for området omkring Stationen på Boulevarden. I fremtiden vil udrykningskørsel ske fra Sjællandsgade, og Falckbygningen på Boulevarden bliver et knudepunkt for et digitalt og fremtidssikret Assistancecenter i Danmark. Vejle Kommune har samtidig købt arealerne omkring Falckbygningen, ialt 13.817 m2. 

 • Vejle kommune får et internationalt skoletilbud i 7-9. klasse

  Elever i Vejle Kommune kan fra næste skoleår få et skoletilbud i 7-9. klasse, hvor ca. 50% af undervisningen foregår på engelsk. Der undervises primært på engelsk i de naturvidenskabelige fag, mens de kulturbærende fag som f.eks. Dansk og Historie vil foregå på dansk.

 • Økolariet åbner delvist igen 3. september

  Efter branden i Økolariet fredag den 17. august er det nødvendigt at holde helt lukket for publikum i to uger. Branden udbrød i nogle elektriske installationer i Økolariets talende træ, der var en vigtig del af den biodiversitetsudstilling, som 55.000 gæster har haft fornøjelsen af at opleve, siden udstillingen åbnede i starten af året.

 • Vi ses i naturen

  Vejle Kommune inviterer til Naturens Dag søndag 9. september i samarbejde med en række frivillige og foreninger.

 • Større ombygning skal sikre og forbedre lyskryds ved Vejle Sygehus

  De kommende måneder vil lyskrydset ved Skovgade/Beriderbakken i Vejle gennemgå en større ombygning. Ændringer, der skal gøre krydset i stand til at håndtere den stigende trafikmængde i midtbyen, skabe en bedre trafikafvikling for besøgende til sygehuset og gøre krydset klar til trafik fra det kommende p-hus.  

 • Vejle Byråd godkender visionskatalog for fremtidens trafikløsninger

  Byrådet i Vejle gav onsdag grønt lys til "Mobilitetsplan 2018-2030". I planen, som er et visionskatalog, giver Vejle Kommune en række bud på projekter, der skal skabe god fremkommelighed for alle i Vejle by - nu og i fremtiden. Inden planen offentliggøres, skal der i de kommende uger indskrives rettelser og kommentarer fra den offentlige høring.  

 • Dørlåse med nøglebrikker skal forhindre demente i at forstyrre hinanden

  Tre plejecentre i Vejle Kommune skal teste, om et nyt dørlåsesystem kan skabe mere tryghed og sikre beboernes privatliv. 

 • Ophævelse af afbrændingsforbud i Trekantområdet

  Trekantområdets Brandvæsen udstedte den 02. juli et afbrændingsforbud gældende for Billund, Fredericia, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle Kommuner. Forbuddet blev udstedt i medfør af Beredskabsloven og bekendtgørelse nr. 1339 (afbrændings­bekendt­gørelsen). Ud fra en samlet vurdering af de nuværende vejrmæssige forhold, herunder tørkeindekset, ophæves afbrændingsforbuddet med virkning fra og med mandag den 13. august kl. 17.00.

 • Børnene er tilbage i trafikken: Hjælp dem godt på vej

  I denne uge begynder tusindvis af børn i skole, og med kampagnen "Børn på vej" vil Vejle Kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden minde alle trafikanter om at passe godt på børnene. Forældre får også hjælp til at klæde børnene på og gøre dem mere sikre i trafikken.

 • Oplevelsesmedarbejder skal skabe livskvalitet hos borgere med demens

  Demensplejehjemmet Kløverhaven har fået 120.000 kr. af Sundheds- og Ældreministeriet til at ansætte en pædagog, der skal skabe gode oplevelser for borgere med demens.

 • Lev din indre ildsjæl ud med Sundhedsagentuddannelsen

  Byhaver, lektiecafe og fælles madlavning er nogle af de aktiviteter, som frivillige sundhedsagenter har startet. Brænder du for at lave en aktivitet? Så kan du blive klædt på med viden og praktisk erfaring på Sundhedsagentuddannelsen, der starter igen mandag d. 10. september

 • Mere musik på plejehjemmet

  Sang og musik gør underværker for ældre med demens. Ved at spille musik for dem kan man skabe tryghed og trække dem ind i fællesskabet. Det oplever personalet på Plejecenter Kastaniehaven, som netop har fået 250.000 kr. fra Ældreministeriet til endnu flere musikaktiviteter.

 • Vejlukninger i Vejle under kongeetapen i PostNord Danmark Rundt

  Den 2. august vil flere veje i målområdet ved Pedersholm være lukket det meste af dagen. Jellingvej og Grejsdalsvej vil også være lukket i en kortere periode.

 • Nye buskøreplaner giver bedre service

  Vejle vokser, og rigtig mange mennesker skal på bedste vis frem og tilbage i byen hver eneste dag. En god mobilitet og en velfungerende kollektiv trafik er med til, at det kan lade sig gøre. Med en helt ny køreplan for byens busser kan passagererne fra august blandt andet se frem til mere præcise afgange i myldretiden.  

 • Vejle Kommune giver pårørende en håndsrækning

  Alt for mange pårørende går ned med stress eller depression. Det vil Vejle Kommune gøre noget ved.  Forsøgsvis opretter kommunen derfor to kurser til pårørende 

 • Afbrændingsforbud i Trekantområdet

  På baggrund af den seneste tids gode vejr er vegetationen blevet særdeles tør. Det betyder, at der er en væsentlig større risiko for naturbrande.

Sidst opdateret: 07. december 2017