Pressemeddelelser

Her finder du en samlet oversigt over udsendte pressemeddelelser fra Vejle Kommune.

 • Masser af fede sommeraktiviteter for børn og unge i Vejle Kommune

  Cirkus- og gøglerværksted, funnyball, åbne svømmehaller, retro cumputerspil, poesiværksted, filmekspresen og meget mere. Der er rigtig mange spændende aktiviteter for børn og unge i Vejle Kommune i denne sommer som følge af sommerpulje. 

 • Børn på Nørremarken får en sommer spækket med fodbold og kultur

  I uge 32 kan børn og unge fra Nørremarken for første gang deltage i DBU Get2 fodboldskole og KulturKarrusels kulturforløb. Begge dele foregår i børnenes nærmiljø omkring Nørremarkshallen og håbet er, at sommerskolerne vil få flere til at begynde til en fritidsaktivitet.

 • Recovery College Vejle tilbyder nu også virtuel undervisning

  Webinarer om mental sundhed til psykisk sårbare skal gøre det endnu nemmere for målgruppen at modtage undervisning og få en bedre hverdag og livskvalitet.

 • Mere bevægelse på skoleskemaet

  På 16 skoler i Vejle Kommune vil børnene efter sommerferien kunne lære bl.a. matematik, dansk og engelsk, mens de hopper rundt i skolegården. Konceptet hedder Leg på streg, og det er udviklet i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse for at skabe mere fysisk aktivitet i skolerne.

 • Vejle Kommune har fået ny direktør for Økonomi- & Arbejdsmarked

  Sarah Gaarde er ansat som ny direktør i Vejle Kommune og får ansvaret for Økonomi- & og Arbejdsmarkedsområdet og en plads i direktionen. Hun er 43 år og kommer fra et job som økonomidirektør i Odense Kommune.

 • Nu kører Vejles shuttlebus igen gratis til områdets turistattraktioner

  Rute 219 er igen klar til at fragte turister nemt og gratis til og fra områdets turistattraktioner. Første tur er lørdag den 27. juni fra Vejle Trafikcenter.

 • Papirfabrikken har fået specialdesignede cykler til De Rare Olympiske Lege

  Den 11. september løber De Rare Olympiske Lege igen af stablen, og nu har Papirfabrikken, et tilbud for mennesker med udviklingshandicaps, fået splinternye "racerunners", så de kan træne til disciplinen.

 • Invitation: Transportministeren i Vejle mandag til pressemøde om aftale om grøn transport

  Vejle er en af de seks kommuner, som transportminister Benny Engelbrecht har indgået klimasamarbejdsaftale med om den grønne transport. Mandag morgen 29. juni kl. 8.30-9.15 holdes pressemøde i Vejle i Skyttehuset, Tirsbæk Strandvej 2, 7100 Vejle. I er meget velkomne til at deltage. 

 • ”Det er helt uvirkeligt!”: Her er de nye Gauerslundhaller

  To nye idrætshaller, et springcenter, et fitnesscenter, et udvidet café- og opholdsområde i kombination med de allerede eksisterende faciliteter vil i fremtiden danne de ideelle rammer omkring ungdoms- og foreningslivet samt Fælleshåbskolen i Gauerslund.

 • Økolariet er klar til sommergæster

  I sommerferien byder Økolariet velkommen med små, nye udstillinger, superheltemission, sjov på forpladsen og sommerstemning på taghaven.

 • Topkarakter for god formidling om friluftsliv

  Vejle Kommune får som den eneste topkarakter i en ny undersøgelse af kommunernes formidling af stier og vandreruter. Det er Friluftsrådet, der står bag undersøgelsen.

 • Vær med til at forhindre promiller bag rattet

  Alt for mange mennesker kører bil med for høj promille i blodet om sommeren. Hver femte dødsulykke i trafikken skyldes alkohol. Nu minder Vejle Kommune, Rådet for Sikker Trafik og politiet alle om at lade bilen stå, når de har drukket alkohol - og opfordrer os til at tage ansvar for hinanden.

 • Nyt samarbejde skal styrke Vejles musikmiljøer og talenter

  Går du og drømmer om at stå på de helt store scener og måske endda leve af musikken? Så er der godt nyt. EliteVejle og Quasar har indledt et talentsamarbejde, som skal styrke de unges muligheder for at drive deres musikalske talent til noget større.

 • Skal du med på fotosafari?

  Heder, ådale, bøgeskove og fjordlandskab. Vejle Kommune har en enestående natur, der varierer fra den vestlige del af kommunen til den østlige del. Nu inviterer Kultur- og Sundhedsforvaltningen borgerne til at deltage i en fotokonkurrence, hvor borgerne skal dele deres yndlingssteder i naturen til inspiration for andre.

 • Fire totalentreprenører skal give deres bud på RCV

  Den endelige version af RessourceCenter Vejle er rykket et væsentligt skridt nærmere med fire totalentreprenører udvalgt i prækvalifikationsrunden til at give deres bud på et ressourcecenter, der sætter Vejle på landkortet inden for håndtering og genanvendelse af ressourcer.

 • Hvem skal have frivilligprisen 2020?

  Mange mennesker i Vejle Kommune yder en stor og engageret indsats - ganske frivilligt! Det vil Vejle Kommune også i år anerkende ved at uddele en frivilligpris til en ildsjæl på henholdsvis Voksenområdet og Seniorområdet.

 • Ny helhedsplan for Børkop kombinerer natur med flere boliger - NU MED BEDRE KORT

  Nikker Økonomiudvalget ja til udkastet til en helhedsplan for Børkop Vest, vil den være med til at sikre en bæredygtig udvikling af området, der på én gang sikrer byvisionen om naturbyen og skaber mulighed for flere boliger i et attraktivt hjørne af Vejle kommune.

 • Godt 200.000 puljekroner til 14 natur- og stiprojekter

  Natur- og Miljøudvalget har prioriteret naturudvikling, biodiversitet og rekreative tiltag i naturen højt i årets uddeling af Natur og stipuljemidlerne.

 • Malakitgrøntforurening: Forsøgsprojekt er næste skridt i Randbøldal

  Søerne i Randbøldal er forurenet af malakitgrønt. Derfor indleder Vejle Kommune 25. maj et forsøgsprojekt, der skal give viden om, hvordan søerne bedst oprenses, og hvordan slam og vand fra slam bedst håndteres

 • Byrådsmøde på onsdag holdes i Spektrum

  Vejle Byråd har de to sidste gange holdt byrådsmødet virtuelt. På onsdag 27. maj mødes politikerne fysisk til byrådsmøde. Men byrådet er ikke tilbage på Rådhuset. Byrådsmødet foregår denne gang i Spektrum i Vejle.

 • Brug to sekunder mere – og kom sikkert gennem krydset

  De fleste cyklistulykker i trafikken sker på steder, hvor to veje krydser hinanden. Derfor sætter kommunen de kommende uger i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik fokus på krydsulykker med kampagnen "Brug 2 sek. mere".

 • Ny motionsrute for hele familien

  Trænger du også til at komme i gang igen efter lidt for mange dage på hjemmekontoret? Nu er Vejle Kommune klar med en motionsrute, hvor du undervejs bliver udfordret med en række træningsvideoer, hvor FysioPlan guider dig igennem forskellige øvelser.

 • Tour-start i Vejle: Søg økonomisk støtte til dine tour-aktiviteter

  Selvom startskuddet først lyder den 4. juli 2021 er forberedelserne til den store gule folkefest allerede godt i gang. Derfor er det nu muligt at søge forskellige støttepuljer, som skal involvere Vejle Kommunes borgere og støtte lokale aktiviteter. 

 • Vejle er klar med ny boligform til ældre: Få en tryghedsbolig i et bofællesskab

  Vejle Kommune søger beboere til nyt bofællesskab, hvor ældre kan kombinere behovet for at bo i egen bolig med fællesskabet og trygheden ved at bo sammen med andre.

 • VM i kørestolsrugby kommer til Vejle

  Det danske landshold i kørestolsrugby kan igen se frem til at kæmpe om medaljer på hjemmebane. Det internationale kørestolsrugbyforbund, IWRF, har tildelt Vejle værtskabet for VM i 2022.

 • Genbrugsjord skal forme ny, grøn parkeringsplads i Ny Rosborg

  Som et af de første skridt i udviklingen af den resiliente bydel, Ny Rosborg, omdanner Vejle Kommune et 21.000 kvm stort areal til et bæredygtigt og grønt parkeringsområde.

 • Idrætsklubber vil fremme parasporten i Vejle

  BK Wedala, Vejle Svømmeklub og Vejle IF har torsdag den 7. maj indgået en samarbejdsaftale med Parasportsrådet i Vejle Kommune om at fremme og inkludere parasporten i almenidrætten.

 • Fællesskaber skal være med til at løfte fælles udfordringer

  Vejle Kommune skal stå i spidsen for et internationalt EU-projekt, der skal skabe metoder på tværs af myndigheder og borgere, og som kan udvikle mere bæredygtige og inkluderende byer.

 • Høring om stormflodsbeskyttelse hopper på den digitale bølge

  Kom og sæt dit aftryk på Vejles udvikling. Vejle Kommune sendte 21. februar en stormflodsstrategi i høring frem til 1. september, som du kan deltage i - på trods af COVID19 - det kræver blot en computer eller tablet, der kobler dig op på den demokratiske stormflodsproces på bylab.dk.

 • Saml affald og tjen kroner til klubben

  Der sættes både ind mod affald og til fordel for foreningslivet, når Vejle Kommune i samarbejde med Hold Danmark Rent melder klar til sæsonstart i midten af maj for mindre grupper af frivillige med god afstand og højt humør. Her kan foreninger bidrage til mindre affald i naturen samtidig med, at de tjener kroner til nye aktiviteter.

 • Vejle Kommune i dialog med DGI om Landsstævnet i 2025

  Vejle Kommune og DGI går nu i tættere dialog om Vejle som værtskommune for DGI Landsstævne i 2025. 

 • Vejle nomineret til Årets elevvenlige kommune 2020

  Danske Skoleelever kårer i næste uge Årets elevvenlige kommune 2020, hvor de anerkender de kommuner, der har gjort en særlig mærkbar indsat i arbejdet med elevdemokratiet.I år er Vejle blandt de fem nominerede kommuner til titlen. 

 • Vis os din version af Vejle

  Vejles lokale brødmand og musiker, Simon Clemens, har skrevet sangen "Min version af Vejle". Nu leder Kultur og Fritid sammen med Simon Clemens og en række lokale kunstnere efter din version af Vejle i form af billeder eller video. Alle bidrag vil blive sat sammen til en fælles billedvideo til sangen.

 • OPDATERET VERSION: Hjælp os med at holde naturen ren

  Vejle Kommune stiller gribetænger og affaldsposer til rådighed for borgere, der på deres tur i naturen har lyst til at hjælpe med at samle affald og holde naturen ren.

 • Vejle fremrykker bygge- og anlægsprojekter for millionbeløb

  Fremrykningen af anlægsprojekter skal holde en hånd under små- og mellemstore virksomheder, der er udfordret af corona-situationen.

 • Nu er det igen muligt at besøge dine kære på Vejle Kommunes plejecentre og bosteder for voksne – udenfor og på afstand

  Pårørende har på grund af corona-krisen ikke kunnet komme på besøg på plejehjem og bosteder for voksne, medmindre der var særligt tungtvejende grunde. Men fra mandag den 27. april åbner Vejle Kommune for udendørs besøg.

 • Vejle Kommune investerer en halv million i intelligente senge og bleer

  Vejle Kommunes Velfærdsteknologiråd har igen bevilliget penge fra teknologipuljen og denne gang givet penge til teknologier, som skal sikre kørestolsbrugere og sengeliggende bedre komfort og færre tryksår - og en bedre kontinenspleje til borgere med vandladningsproblemer.

 • Corona: Fortæl os din historie

  Vi er alle sammen på den ene eller anden måde påvirket af situationen omkring coronavirus. Vejle Kommune har brug for din fortælling om, hvordan coronavirus og nedlukning af samfundet har påvirket dit liv og din hverdag.

 • De første toiletter i naturen åbnes

  I dag fredag 24. april åbner Vejle Kommune de første toiletter ude i naturen. 

 • Genåbning af skoler og daginstitutioner går godt

  Børn og unge er vendt tilbage til skoler og daginstitutioner, hvor der er udført et stort forberedelsesarbejde. Vejles borgmester roser indsatsen efter besøg.

 • Virksomhederne kan stadig få hjælp i Jobcenter Vejle

  Jobcenteret servicerer stadig virksomhederne, på trods af coronasituationen. I denne uge er to jobordrer på i alt 24 fuldtidsstillinger blevet besat med dags varsel efter godt samarbejde med den lokale afdeling af 3F.

 • Udviklingsplan for Ny Rosborg er klar

  Vejles fyrtårn for resilient byudvikling, Ny Rosborg, er rykket et væsentligt skridt nærmere realisering med en udviklingsplan. Forslaget blev onsdag 22. april godkendt i Vejle Kommunes byråd og vil i løbet af i år blive præsenteret for borgerne.

 • Nedlukningen presser foreningerne

  Kultur- og Idrætsudvalget behandler muligheder for at understøtte foreningslivet på udvalgets møde den 21. april. Samtidig opfordres borgerne til at fastholde deres foreningsmedlemsskab.

 • Årets spotlight-festival aflyses

  Kommunens børn skulle have brugt foråret på at deltage i en række kreative forløb og workshops i forbindelse med Spotlight-festivalen. Men på grund af coronapandemien har Vejle Kommune valgt at aflyse årets festival, og inviterer i stedet børnene til en række koncerter på den anden side af sommerferien.

 • Pas på hvad du plukker og spiser fra skovbunden

  De danske skove spirer med spiseligt grønt, som kan være fristende at plukke til aftensmaden. Men haveaffald efterladt i skovbunden kan også sætte rødder og kan være dødbringende at indtage.

 • Vejle Kommune kan nu også passe børn om natten og på helligdage

  Forældre, der varetager samfundskritiske funktioner, kan nu få passet deres børn på alle tider af døgnet på alle ugens dage. 

 • Arkitekter, landskabsarkitekter og kunstnere skal forme fremtidens stormflodsbeskyttelse i Vejle

  Vejle Kommune udskriver onsdag den åbne idékonkurrence 'Kanten'. Her kan arkitekter, landskabsarkitekter og kunstnere lægge kreative kræfter i en stormflodskant, der stormflodsbeskytter og omfavner Vejles vandtætte position på én gang.

 • Plejecenter ramt af Coronavirus

  Vejle Kommune har nu desværre det første tilfælde af Coronavirus på et plejecenter.

 • Årets Sportsgalla livestreames

  På torsdag kl. 19 kan alle se med, når årets Sportsgalla bliver livestreamet på Vejle Kommunes Facebook.

 • I morgen åbner Vejle Kommunes fire genbrugspladser igen op for private

  Lørdag eftermiddag fik kommunerne grønt lys fra myndighederne til at åbne genbrugspladserne for private igen fra tirsdag den 31. marts, og det er rigtig godt nyt for mange borgere. AffaldGenbrug har siden lørdag arbejdet på højtryk og melder nu klar til at åbne for private i morgen kl. 9.00.

 • Har du brug for hjælp til indkøb eller andet?

  Er du isoleret på grund af corona? Og har du brug for praktisk hjælp eller nogen at tale med? Vejle Kommune samler den hjælp, man kan få fra anerkendte foreninger og organisationer

 • Vejles genbrugspladser åbner tirsdag for private

  Der må kun være relativt få borgere på pladsen samtidig for at undgå smittefare, så det bliver nødvendigt med en form for adgangsbegrænsning for at sikre, at åbningen kan foregå forsvarligt.Lige nu arbejder Vejle Kommune på højtryk for at finde løsninger på de restriktioner, som følger med godkendelsen.

 • Ingen afbrænding

  Trekantområdets Brandvæsen er opmærksom på, at adgangen til genbrugspladserne i denne tid er begrænset for at mindske smittespredningen af  Coronavirus.Vi er derfor nødt til at gøre opmærksom på, at al form for afbrænding hos private er ulovligt. Da der samtidig er ved at være tørt ude i naturen, er risikoen for naturbrande relativ høj.

 • Finansieringen af Sundhedsskoven er nu på plads

  Med støttekroner fra Vejle Kommune, TrygFonden, 15. Juni Fonden, Friluftsrådet og Region Syddanmark kan udviklingen af Danmarks største sundhedsskov i Store Grundet nu gå i gang. Samlet pris for udviklingsprojektet er 5.349.000 kr.

 • Vejle Kommune livestreamer kulturel kvalitetstid

  Flere gange om ugen kan borgerne i Vejle Kommune opleve livestreamet kvalitetsunderholdning på kommunens Facebook i samarbejde med musiker og fotograf Christian Daugaard.

 • Virksomheder i service- og restaurationsbranchen kan opkvalificere deres medarbejdere fremfor at afskedige dem under corona-krisen.

  Der bliver nu udbudt et 30 dages online opkvalificeringsforløb for ufaglærte og faglærte inden for brancherne service, turisme, hotel og restauration. Mens medarbejderne deltager i fjernundervisningen, kan virksomhederne få dækket deres løntab gennem midler fra VEU-godtgørelse og kompetencefonde.

 • Vejle Kommune tager hånd om udsatte og sårbare grupper med nye coronatiltag

  Selvom Vejle Kommune er nødt til at lukke ned for nogle af de tilbud, de socialt udsatte, de hjemløse og andre sårbare grupper plejer at få, skal de alligevel have den nødvendige hjælp. Nye tiltag er derfor sat i værk.

 • Vejle Kommune efterlyser borgere, der vil være en del af COVID-19 beredskab

  Kommunen søger lige nu nu medarbejdere, der vil indgå i et COVID-19 beredskab af sundhedsfagligt og socialpædagogisk personale.

 • Vejle Musikteater udskyder eller aflyser arrangementer i april

  Økonomiudvalget i Vejle Kommune har besluttet, at Vejle Musikteater flytter eller aflyser alle arrangementer i april.

 • De ældre får nu kun den allermest nødvendige træning

  Vejle Kommune har tidligere suspenderet rengøringshjælpen. Nu går kommunen skridtet videre i forsøget på at komme corona-smitten til livs og udsætter eller aflyser den træning, borgerne er visiteret til, så de kun får den mest nødvendige og kritiske træningsindsats.

 • Vejle Kommune skaber online fællesskaber for iværksættere og små virksomheder

  Imens coronavirus hærger og sætter hverdagen ud af spil, hjælper Vejle Kommune små virksomheder og iværksættere med at mødes i online fællesskaber.

 • Regeringen lukker for besøg på plejehjem, sygehuse og bosteder

  Den nye hastelov, som regeringen netop har vedtaget, betyder, at det fra kl. 10.00 den 18. marts er slut med besøg på alle landets plejehjem, sygehuse, bosteder mv. for at begrænse smittespredning af corona.

 • Vejle Kommune skærer i rengøringen hos ældre for at mindske corona-smitte

  Vejle Kommune suspenderer rengøringen hos ca. halvdelen af de i alt 1.500 borgere, der i dag får hjælp til rengøring eller tøjvask. Det sker fra 16. marts og foreløbigt frem til 1. april for at mindske smittespredning og for at fokusere kræfterne på de mest svækkede ældre.

 • Kun 282 børn i nødpasning i Vejle kommune

  Stor ros til de mange forældre, der har fundet anden form for pasning af deres børn de næste 14 dage.

 • Opfordring fra SSP til forældrene:Hjælp jeres børn med at undgå smittespredning.SSP er på gaden for at hjælpe

    For at minimere risikoen for at blive smittet med Corona virus har SSP lavet denne orientering til forældrene.Her fortæller de bl.a. om SSP´s indsats i forbindelse med lukning af skoler, uddannelsessteder og daginstitutioner. De opfordrer også forældrene til at hjælpe deres børn med at undgå fester m.v. Og SSP vil være på gaden for at snakke med børnene og kontakte forældrene, hvis der opstår problemer.

 • Årets Sportsgalla aflyst

  Vejle Kommune og de øvrige parter bag Sportsgalla har valgt at aflyse årets arrangement for at forebygge smittespredning af coronavirus. Vinderne af årets i alt 11 priser vil blive hyldet i et andet format. 

 • Corona aflyser sundhedskurser for borgere med kroniske lidelser og særlig sårbarhed i Vejle Kommune

  På grund af risikoen for smitte med Corona-virus, aflyser Vejle Kommune sundhedskurserne for borgere med kroniske lidelser og særlig sårbarhed indtil videre.

 • Vejle Musikteater flytter eller aflyser for at undgå smittespredning

  For at forebygge smittespredning af coronavirus har Økonomiudvalget i Vejle Kommune besluttet, at arrangementer, der skulle have været afholdt i marts i Vejle Musikteater, skal udsættes eller aflyses. 

 • Ole Kirk’s Fond styrker Bylaboratoriets fokus på børnevenlig bæredygtighed

  Der satses på bæredygtighed og klimavenlighed i Vejle - og det bakkes nu op af Ole Kirk's Fond, som med en donation åbner op for, at Bylaboratoriet kan engagere flere børn i den grønne byudvikling.

 • Temadag om hjernen er aflyst

  Temadagen "Hjernen i fokus" tirsdag den 10. marts i Sundhedshus Vejle er aflyst. Her skulle neuropsykolog Camilla Kiib, Helle Arndt, Anne-Sophie Schmidt, Bettina Schmidt Olesen, konsulent fra Center for Specialundervisning til Voksne (CSV) blandt andet have holdt foredrag.

 • Vejle Kommune henter ny musikskolechef fra de største operascener

  Sten Byriel er klar til at sætte sig ved roret for Vejle Musikskole. Med sin markante baggrund og sit fremadskuende syn på kulturens betydning, skal Sten Byriel føre Vejle Musikskole helt i front i musikskoledanmark.

 • Mænd vil have flere røde lys i Vejle

  Mere end 600 mænd har nu deltaget i Idræt i Dagtimerne og Vejle Kommunes tilbud om at komme nat- og sjattisseri til livs. Her lærer du blandt andet, hvorfor røde lys er guld værd, når du vil undgå ufrivillig vandladning. 

 • Byg gakkede robotter og bliv meget klogere

  Hvad skal der til for at vække flere pigers interesse for moderne teknologi? At lade dem være medskabere og ikke blot forbrugere af teknologi? Det er spørgsmålene bag Shitty Robot Gala, der for anden gang afholdes i Spinderihallerne den 5. marts 2020.

 • 424 ton sendes ikke til forbrænding - Ny sorteringsordning batter

  Borgerne i Vejle Kommune har endnu engang vist, at de går et stort skridt foran og tager affaldssortering meget alvorligt. Siden AffaldGenbrug skiftede containeren til Småt brændbart ud med Rest efter sortering på genbrugspladserne i Vejle og Give, er mængden af restaffald, der sendes til forbrænding, reduceret med 424 ton, som svarer til 48 %.

 • De nominerede er fundet til årets Sportsgalla

  Mens uret tikker ned til årets store Sportsgalla den 2. april i Vejle Musikteater, løfter Vejle Kommune nu sløret for årets nominerede til aftenens priser. Billetsalget til Sportsgalla åbner mandag den 2. marts kl. 12.00 på www.vejlemusikteater.dk.

 • Hess Legatet synger på sidste vers

  2020 kan blive det sidste år, hvor "værdigt trængende" tidligere medarbejdere ved C.M Hess fabrikker i Vejle kan søge legat. Der er ansøgningsfrist 15. marts.

 • Stormflodsbeskyttelse skal bidrage til merværdi, tryghed og det gode møde med vandet

  Vejle Kommune sender sin stormflodsstrategi i høring fra den 21. februar 2020 og frem til 1. september 2020. Som en del af høringen afholdes fire arrangementer, hvor alle er inviteret. Her bliver der lejlighed for at blive inspireret, få ny viden, og komme i dialog om emnet stormflodsbeskyttelse via temaerne vand, natur og kunst. Se mere og kom med dine input på www.bylab.vejle.dk

 • Slut med at smide væk: Forsøg med en Repair Cafe i Vejle bliver permanent

  Vejle Kommune inviterede til "Repair Cafe" to gange i januar og gør nu ordningen permanent. Det betyder, at Vejle-borgere også fremover kan lære at få fixet defekte dimser. Cafeen har åben den sidste tirsdag hver måned - næste gang er den 25. februar fra kl. 19-21.

 • Gratis foredrag med hjernen i fokus

  Bliv klogere på hjernen og hvordan man kommer videre efter en skade, når der er åbent arrangement i Sundhedshus Vejle. Det sker den 10. marts fra kl. 16 - 19 under Hjerneugen 2020. Der er ingen tilmelding, så kom i god tid, hvis du vil være sikker på en plads

 • Er du 60+ og søger du et fællesskab?

  Hvis ja, så kig forbi den nye hjemmeside www.aktivsammen.vejle.dk, som er en guide og et værktøj, du kan bruge til at finde fælleskaber og aktiviteter for seniorer.

 • FabLab@SCHOOLdk får nu også Middelfarts skoler med i fællesskabet

  Middelfart Kommune bliver fra 1. januar 2020 medlem af kommunepartnerskabet FabLab@SCHOOLdk, som i 2014 startede på initiativ af bl.a. Spinderihallerne og skoleområdet i Vejle Kommune. 

 • Forårsrengøring på vej: lug ud og ryd op i jeres lokalområde

  Det er nu, foreninger kan melde sig til den årlige affaldsindsamling. Cirka 1.000 børn og voksne over hele Vejle kommune plejer at deltage, men der er plads til endnu flere. Foreninger skal melde sig til senest 1. april.

 • Kan vi designe grønnere byer?

  Bylaboratoriet inviterer på ny udstilling, hvor du kan blive klogere på Fremtidens Vejle.

 • Bannere markerer røgfri ungdomsuddannelser

  Et konstruktivt samarbejde mellem uddannelser og politikere har ført til, at alle ungdomsuddannelser i Vejle Kommune bliver røgfri fra sommeren 2020. Nu sættes der bannere op, som markerer, at det nærmer sig.

 • Kloakarbejde omlægger busserne i Bredballe

  Vejle Spildevands omfattende modernisering af kloaksystemet i Bredballe betyder, at Kirkebakken for en periode spærres for trafik. Busserne vil derfor køre ad ændrede ruter frem til april. Børnene fra områdets to skoler vil stadig kunne tage bussen, ligesom borgerne fortsat vil kunne tage en bus til midtbyen.

 • Virtual Reality skal forebygge vold og trusler i socialpsykiatrien

  Virtuel konflikthåndtering skal klæde ansatte i Vejle Kommunes socialpsykiatri på til at tackle konflikter for at reducere antallet af volds- og trusselssager - til gavn for både borgere og personale.

 • Ny aktivitets- og klimapark på boldbanen ved Horsensvej/Østerbrogade

  Vejle Kommune og Vejle Spildevand sætter i februar igen ind mod vandet. Nu gælder det boldbanen ved Horsensvej - Østerbrogade, hvor vejlenserne kan se frem til en ny aktivitets- og klimapark.

 • Støttekroner til natur og friluftsaktiviteter

  Vejle Kommunes Natur- og Miljøudvalg uddeler igen i år støttekroner via Natur- og Stipuljen. I år er der endnu engang mulighed for at søge støtte til at fremme en rig natur og skabe gode friluftsaktiviteter. Puljen er på i alt 200.000 kr. med ansøgningsfrist 1. april 2020.

 • Hæder til unge fra erhvervsuddannelser i Vejle Kommune

  Den 29. januar blev de dygtigste unge fra erhvervsuddannelserne i Vejle Kommune hædret på det gamle rådhus. Det var kommunens Arbejdsmarkedsudvalg, der stod bag.

 • Økolariet åbner en uge tidligere

  Allerede i ugen før vinterferien kan gæsterne opleve den totalfornyede kloakudstilling og besøge LEGO® værkstedet med nye, farvestrålende klodser og spændende byggeopgaver med fokus på dyr i byen.

 • Steen Gade formand for Vejles Klimaråd

  Det er en meget erfaren formand, der sætter sig for bordenden i Vejle Kommunes Klimaråd. Vejle Byråd har spurgt Steen Gade, om han vil være formand for det nye §17.4 udvalg, som byrådet besluttede at nedsætte i forbindelse med budgetforliget for 2020 for at udvikle Vejles ambitiøse position inden for bæredygtighed og resiliens.

 • Sang og musik som plejeredskab i demensplejen

  Sang og musik forebygger svære plejesituationer og øger livskvaliteten hos mennesker med demens. Et samarbejde mellem Aalborg Universitet og bl.a. Plejecenter Lindegården i Vejle Kommune har ført til udvikling af en online-manual, der guider plejepersonale til at bruge sang og musik.

 • Lysterapi og søvnbriller hjælper natmedarbejdere til bedre søvn

  Bofællesskabet Bo-Vejles natmedarbejdere tester i øjeblikket lysterapi og søvnbriller, som skal give dem en bedre døgnrytme og gøre det lettere for dem at være friske, når de er på arbejde.

 • Adel syer bæredygtige kjoler til sin eneste kunde - sig selv

  Den 28. januar åbner Copenhagen Fashion Week i hovedstaden under et gennemgående tema om bæredygtighed. Samme dag inviterer Spinderihallerne i Vejle til fernisering på en noget anderledes og overdådig modeudstilling med jordanskfødte modedesigner Adel Baba. Adel og hans kjoler er et festfyrværkeri af livsglæde, fantasi og løssluppen luksus - her er ingen smalle steder. Og så dog, for Adels personlige historie har de seneste år handlet om alt andet end luksus. Som asylansøger udfyldte Adel ventetiden hos Røde Kors Asyl i Jelling med at sy kjoler til sig selv.

 • 250 år: Beethoven hyldes med stor festival i Vejle

  I 2020 ville den verdensberømte komponist Ludwig van Beethoven have fyldt 250 år. Det fejrer Vejle Kommune med en stor klassisk festival, som er gratis for publikum.

 • Udvalg vælger grønne busser

  Fremtiden kan byde på el-busser i Vejle Kommune. På seneste møde i Teknisk Udvalg tog et flertal det første skridt i den retning.

 • Danmarks Tour de France etaper offentliggøres på Munkebjerg Hotel i Vejle 4. februar

  Tour de France er en af verdens største sportsbegivenheder, og i 2021 skal Danmark være vært for løbets tre første etaper. Under navnet Grand Départ Copenhagen Denmark 2021 præsenteres de tre danske etaper den 4. februar kl 13.00 i den smukke Munkebjergsal på Munkebjerg Hotel i Vejle. Her vil borgmester Jens Ejner Christensen byde den fremmødte presse og gæster velkommen til Vejle.

 • Olav-opfinder har fundet løsningen på dagligt problem for Vejle Kommunes idrætshaller

  Formand for Vejle Ungdoms Volley, Olav Bach, har udviklet nogle multistænger, som skal gøre det nemmere for Vejle Kommunes foreninger og skoler at skifte mellem badminton, softtennis og kidsvolley i idrætshallerne.

 • Trekantområdets Brandvæsen holder nytårsparole

  Lørdag den 18. januar klokken 10 - 12 holder Trekantområdets Brandvæsen sin traditionsrige nytårsparole.Pressen er velkommen til parolen, som holdes på brandstationen i Skodborg. Gl. Vejenvej 2, 6630 Rødding.

 • Arkitektkonkurrence om udsigtspunkter udløser to vindere

  Det blev arkitektfirmaerne EFFEKT og Schønherr, der løb med sejren, i arkitektkonkurrencen om udsigtspunkter ved Nørreskoven, Hvidbjerg og Tørskind. Nu forestår et større arbejde med at søge fondsmidler og indhente tilladelser og dispensationer, inden de tre punkter kan endeligt realiseres.

Sidst opdateret: 16. september 2019