Pressemeddelelser

Her finder du en samlet oversigt over udsendte pressemeddelelser fra Vejle Kommune.

 • Social- og Sundhedsskolens undervisere skal i praktik i ældreplejen for bedre at fastholde elever

  Mange SOSU-elever fuldfører ikke deres uddannelsesforløb. Derfor arbejder Vejle Kommune og Social- og Sundhedsskolen på at gøre uddannelsen bedre gennem mere praksisnær undervisning, bl.a. ved at sende underviserne i praktik.

 • Teknik & Miljø inviterer Børkop til yderligere dialog om byvision

  151 høringssvar viser, at der er stor interesse for at få sin stemme hørt i udkastet til byvision for Børkop og omegn. Teknik & Miljø vurderer på baggrund af høringssvarerne, at der er behov for yderligere dialog.

 • Ibæk Strand – nu med legeplads

  Ibæk Strands første legeplads indvies på onsdag den 19. juni kl. 16 ved Det Lille Ishus. 

 • Fra fritureolie til biodiesel

  Du kender det sikkert. Du har friturestegt pommes frites eller fiskefileter og står tilbage med den fedtede flydende olie. Skal du komme den i en mælkekarton og i beholderen til restaffald, hælde den direkte i den grønne pose, måske skal du hælde den ud i vasken, eller?

 • Cykeltur til Alpe d’Huez kan føre til job og uddannelse

  Et nyt hold af unge ledige har taget cykelhjelmen på hovedet og vendt næsen mod Frankrig. Turen er en del af et længere forløb, som skal hjælpe dem i job eller uddannelse.

 • Guld til Vejle Kommune

  Vejle Kommune klarer Kommunernes Trafiktest 2019 til den helt store guldmedalje.For 10. år i træk har Rådet for Sikker Trafik gennemført en test omkring kommunernes arbejde med trafiksikkerhed blandt børn og unge. I år har det udløst en guldhjelm til Vejle Kommune.

 • Skal vi have røgfri ungdomsuddannelser i Vejle Kommune fra august 2020?

  Endnu et skridt på vejen mod Vejle som en røgfri uddannelsesby blev taget 3. juni, hvor politikere og repræsentanter for lokale ungdomsuddannelser blev konkrete omkring planerne for røgfri læringsmiljøer.

 • Ekstremt sjælden bille fundet i Vejle Kommune

  Den sjældne vandbille, lys skivevandkalv, der ellers kun er kendt fra én sø i hele Jylland, er netop registreret på en ny lokalitet. Fundet, der er gjort af eksperterne Nicholas John Bell og Keld Mortensen fra miljørådgivningsfirmaet Orbicon, giver fornyet håb for arten, som er tæt på at uddø i Danmark.

 • Nu kører Borgerservice til Give

  Torsdag den 13. juni kan du for første gang besøge den mobile Borgerservice i Give. Den vil fremover holde åbent i tre timer hver uge, hvor du bl.a. kan bestille pas og kørekort.

 • Nu kører Borgerservice til Egtved

  Onsdag den 12. juni kan du for første gang besøge den mobile Borgerservice i Egtved. Den vil fremover holde åbent i tre timer hver uge, hvor du bl.a. kan bestille pas og kørekort.

 • Borgerservice er blevet mobil

  Fra og med den 11. juni kører den mobile Borgerservice til Give, Egtved, Jelling og Børkop en gang om ugen, hvor den holder åbent i tre timer. Her kan du bl.a. bestille pas og kørekort.

 • Nu kører Borgerservice til Jelling

  Torsdag den 13. juni kan du for første gang besøge den mobile Borgerservice i Jelling. Den vil fremover holde åbent i tre timer hver uge, hvor du bl.a. kan bestille pas og kørekort.

 • Frivillige løfter Folkemødet i Vejle

  Når Vejles Folkemøde 2019 løber af stablen den 7.-8. juni står mere end 100 frivillige klar med alt fra debatter om næstekærlighed og nærdemokrati til workshops om genbrug, ko-quizzer og gode råd til bæredygtig madlavning.

 • Pårørende til psykisk syge får en håndsrækning

  Til efteråret starter kurset "LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende". Vejle Kommune søger frivillige instruktører, der selv er pårørende til mennesker med længerevarende psykiske problemer.

 • Ca. 200.000 puljekroner til 11 natur- og stiprojekter

  Natur- og Miljøudvalget har prioriteret biodiversitet og god adfærd i naturen højt i årets uddeling af Natur og stipuljemidlerne.

 • Hvem skal have frivilligprisen 2019?

  Mange mennesker yder, helt frivilligt, en stor og engageret indsats. Og det vil Vejle Kommune igen hædre ved at uddele en frivilligpris. Og i år uddeles ikke bare en, men to frivilligpriser. Der er en pris til en ildsjæl på hhv. Voksenområdet og Seniorområdet. Nu skal kandidaterne findes.

 • Vejle er gået ind i kampen for cirkulært byggeri

  Konference for fagprofessionelle på Vejle Folkemøde skal skubbe Bedre Brug af Byggeaffald i gang.

 • Skyttehushavens renovering fejres med stor folkefest

  Skyttehushaven er næsten færdig efter den store renovering, som den gamle have har været igennem de sidste par år. Det fejres med en stor folkefest lørdag 25. maj med skøn musik og en masse aktiviteter.

 • Løvebrøl og brillebjørne sætter rammen for fremtidens oplevelser i Vejle

  Hvordan skal fremtidens oplevelser se ud i Vejle Kommune? Det diskuterer 120 ildsjæle fra kommunens turisterhverv til konferencen "Fremtidens oplevelser" i Givskud Zoo den 22. maj.

 • Beredskabsøvelse i naturbrand

  I aften tirsdag den 21. maj holder TrekantBrand beredskabsøvelse i området omkring Rødding skov

 • Åbent hus i en hel anden verden

  Museet Kellers Minde i Brejning har 30 års jubilæum og markerer begivenheden med åbent hus lørdag den 1. juni fra kl. 13-16. Alle er velkomne - og der er gratis adgang.

 • Nyt RessourceCenter i Vejle sætter turbo på øget genbrug

  Byrådet har med sit ja til et nyt RessourceCenter Vejle (RCV) i den nordlige del af byen valgt at bringe kommunens genbrugstankegang op til et helt nyt niveau. Affald er på verdensplan en kæmpe udfordring, og Vejle Kommune ønsker i høj grad at få borgere, uddannelsesinstitutioner og virksomheder med ind i udviklingsfasen. Kun i fællesskab gør vi den nødvendige forskel.

 • Nu kan du foreslå kandidater til årets Vejle-Pris

  Hvert år uddeler Vejle Kommune sin egen arkitekturpris, Vejle-Prisen, til et særligt godt byggeri eller anlæg. Uddelingen finder først sted i oktober, men nomineringer til prisen skal allerede afleveres inden for de kommende 14 dage.

 • Første skridt er taget imod tre udsigtspunkter i Vejle Kommune

  Natur- og Miljøudvalget har på sit seneste møde taget de indledende skridt imod at skabe de første tre udsigtspunkter ud af en lang række i Vejle Kommune. Etape 1 omfatter Hvidbjerg, Nørreskoven og Tørskind.

 • Fårupgård Ungecenter har fået ny forstander

  Hans Christian Norlyk er fra 1. juni ansat som ny forstander for Fårupgård Ungecenter. Han kommer fra et job som jobcenterchef ved Fredericia Kommune. 

 • Vejles talentmiljøer skal være bæredygtige

  Den seneste uge har der på baggrund af DR's dokumentar Svømmestjerner - under overfladen været en debat om talentmiljøet i svømmesporten og elitesport i det hele taget. Vejle er Team Danmark Elitekommune og her har man i længere tid netop haft fokus på at skabe gode og bæredygtige træningsmiljøer til de unge atleter. 

 • Fremtidens bydel skal udvikles på holme

  Et enigt Økonomiudvalg har valgt at arbejde videre med Team Møller & Grønborgs bud på Vejles nye resiliente bydel, Ny Rosborg. Et forslag, der kombinerer kvaliteterne fra byen og naturen - og bruger en laboratorietankegang som svaret på, hvordan udfordringer kan vendes til muligheder.

 • Vejle Kommune går forrest i kampen mod klimaforandringerne

  Vejle Kommune er udvalgt til at deltage i projekt DK2020, som har til formål at sætte skub i implementeringen af Parisaftalens mål i Danmark.

 • Nyt mountainbikespor slår Vejle fast som cykelkommune nr. 1

  Vejle Kommune indvier på tirsdag sit andet mountainbikespor i kommunens egne skove. Et udfordrende spor, der samtidig bliver kommunens mest bynære, og som kan bruges af alle - lige fra nybegynderen til den garvede.

 • Biodiversiteten og fællesskabet vinder Den Store Idé

  Lille Grundet og Store Grundet snupper førstepladsen og hovedpræmien på en halv mio. kr. i kommunens konkurrence "Den Store Idé".

 • Hvordan gør vi det lettere for foreningerne?

  Aktive fra foreningerne mødes til dialog på tværs og til ny inspiration. Foreningsforum for idræts- og fritidsforeningerne har allerede resulteret i flere netværk.    

 • Vejles borgmester sender togbrev til statsministeren

  Kraftig opfordring fra Vejle Kommune til regeringen om ny bane til Billund og bedre og direkte togforbindelser fra Herning/Struer over Vejle til København.

 • Botilbud i Vejle er gået til filmen for at skaffe arbejdskraft og sælge pladser

  Det handler om at være god til at skille sig ud og vise, hvem man er. Derfor har Vejle Kommune sat nyt initiativ i værk i kampen om nye medarbejdere og borgere: Små præsentationsfilm skal gøre kommunens tilbud til handicappede attraktive og til "Top of mind".

 • Påske-pip og plastik i Økolariet

  Til påske udruger Økolariet små kyllinger og åbner ny udstilling om plast i havet.

 • Gravesens Corner gæster Sportsgalla 2019

  Det vidtfavnende idræts- og fritidsliv i hele Vejle Kommune fejres ved den store Sportsgalla i Vejle Musikteater torsdag den 25. april.

 • Første skridt på vejen mod røgfri ungdomsuddannelser

  Der var flot fremmøde og stor velvilje til at arbejde for røgfri ungdomsuddannelser, da Sundheds- og Forebyggelsesudvalget torsdag drøftede unges rygevaner med repræsentanter for ungdomsuddannelserne.

 • Træn med dit barn i trafikken

  Træn i trafikken - så jeg selv kan klare turen. Træn i trafikken - så jeg selv kan ta' afsted...Sådan synger et kor af Vejlebørn fra Mølholm Skole i en video, der nu lanceres i biografen, på Facebook og andre steder. Videoen er en del af en ny kampagne for hele kommunen. Her bliver forældre opfordret og inspireret til at træne trafik med deres skolebarn.

 • Vejle er med på ”touren”, så nu skal Vejles byskilte ændres

  Vejles borgmester Jens Ejner Christensen har sammen med Byrådet besluttet, at Vejles byskilte fremover skal have et andet udtryk i forbindelse med, at Vejle skal være startby for 3. etape af Tour de France i 2021.

 • FN’s bæredygtighedsmål i Økolariet

  I Økolariets nye udstillingsrum "Verdensrummet" er der fokus på FN's 17 Verdensmål for at skabe en bæredygtig klode.

 • Vejle Kommune vinder dialogpris

  Foreningen af Offentlige Indkøbere har tildelt Vejle Kommune sin dialogpris i 2019. Prisen blev givet på baggrund af en indstilling fra rengøringsvirksomheden Forenede Service efter et positivt samarbejdsforløb med kommunen. 

 • Ny udviklingschef i Kultur og Fritid i Vejle Kommune

  Cand. scient. pol. Ulla Varneskov tiltræder 1. maj stillingen som udviklingschef i kultur- og fritidsforvaltningen i Vejle Kommune. Hun kommer fra en stilling som Cheif Resilience Officer i direktionssekretariatet og er på 13. år ansat i Vejle Kommune.Som udviklingschef får Ulla Varneskov ansvaret for at sætte den strategiske dagsorden og understøtte og igangsætte kultur- og idrætsprojekter i Vejle Kommune.Den nye udviklingschef er 41 år og bor i Grejs.

 • Vejle håndplukket til stort EU-projekt om plastik

  Som den eneste kommune i Danmark er Vejle udvalgt til være med i EU-projektet Reflow, som skal bane vejen til at minimere forbruget af plast og forvandle plastaffald til en ressource. Kommunen får knap 3,8 mio. kr. af EU til projektet, som skal gennemføres i Vestbyen i Vejle.

 • Ældre og handicappede skal op af stolen

  Livet på Vejle Kommunes plejecentre og bo- og aktivitetstilbud skal byde på mere fysisk udfoldelse og socialt samvær. Det er målet med de nye træningsteknologier, som Vejle Kommune tester.

 • Egtved, Ødsted og Jerlev cykler sammen

  Flere borgere i Egtved, Ødsted og Jerlev skal op på jernhesten. Ikke bare på de korte ture inden for bygrænsen, men også når målet er nabobyen - eller turen går helt ind til Vejle. Det er målet med en ny cykelkampagne for de tre byer. "Vi cykler sammen" skydes i gang med et elcykel-kick off 29. marts 2019.

 • Vil du være frivillig instruktør på ungekursus?

  Er du mellem 18 - 35 år? Har du haft angst og depression inde på livet? Er du en god rollemodel? Og har du overskud i din hverdag og glæde ved at hjælpe andre? Så er  ungerådgivningen SPOR18's frivillige instruktørjob måske noget for dig

 • Nyt tilbud skal lette sorgen for ældre over 65 år

  To ud af tre tager imod Vejle Kommunes nye tilbud om samtaler, når man har mistet en ægtefælle. At tale om sorgen og savnet er et vigtigt skridt mod at finde fodfæste igen, mener Kaj Kohave, der mistede sin kone Karen efter 40 års ægteskab

 • Oplev Nordens største festival for dokumentarfilm​

  Nordens største festival for dokumentarfilm rykker i år fra Vejle Bibliotek til Xeneriet i Spinderihallerne. Festivalen tager os til Grønland og Vollsmose.    

 • Vejle markerer 100 året for første folkevalgte borgmester

  Søndag 17. marts er det 100 år siden, at Vejle Kommune fik sin første folkevalgte borgmester. Det markerer Vejle Kommune ved en reception for alle de nulevende politikere, der gennem årene har siddet eller sidder i Vejle Byråd. Ud over politikerne er også formændene for vælgerforeningerne og for ungdomspartierne inviteret med.

 • Den gule trøje i parasport

  Kulturminister Mette Bock er klar til at give Vejle Kommune førertrøjen i parasport.

 • Fortællende fotograf får Vejle Kommunes Kulturpris 2019​

  Med sin portrætbog "Vestbyens Stemme" fanger fotografen Jonas Normann mennesker og stemning i Vejles gamle arbejderkvarter.    

 • Skal du tjekke blodtrykket? – så lån et apparat på biblioteket

  Siden 2012 har indbyggerne i Vejle Kommune haft mulighed for at låne et blodtryksapparat på biblioteket, og i 2018 skete det 133 gange.

 • Se, mærk og hør om byens nye rådhustorv

  Vejle Kommune inviterer til borgermøde om det nye rådhustorv på Vejle Rådhus torsdag den 14. marts.

 • Vejle Kommune bryder tabuet for at få borgerne i alkoholbehandling

  Fem procent af borgerne i Vejle Kommune drikker så meget, at de bliver syge af det. I gennemsnit går der 11 år før et menneske med et alkoholproblem søger hjælp. Ny kampagne fra Alkohol & Samfund, TrygFonden og Vejle Kommune skal hjælpe mennesker i behandling hos RusmiddelCenter Vejle tidligere.

 • Frankenstein genoplives

  150 elever i 9. klasse fra Petersmindeskolen, Fælleshåbsskolen, Vejle Midtbyskole og Skibet Skole er onsdag formiddag inviteret i Xeneriet for at opleve opførelsen af myten om Frankenstein.Gyseren opføres af American Drama Group Europe, et internationalt teaterensemble med hjemsted i München, der turnerer over hele Europa med et klassisk repertoire. 

 • Stor forældre-tilfredshed i Vejle Kommune

  Over 13.000 har svaret på tilfredshedsundersøgelse blandt forældre til børn i Vejle Kommunes skoler og dagtilbud, og den viser stor tilfredshed. I skolen er det 79% af forældrene, som enten er meget tilfredse eller tilfredse, mens tallet i Dagtilbud er på hele 92%.

 • Kæmpe esportsmekka kommer til Vejle

  3200 m2 i DGI Huset Vejle skal danne rammen om et inferno af fede esportsaktiviteter for gamere, forældre, foreninger og folk, der bare er nysgerrige på gaming den sidste weekend i april. Indgangen for publikum er gratis.

 • Her er de nominerede til Vejle Kommunes Sportsgalla 2019

  Idræts- og fritidslivet i Vejle Kommune har nomineret 27 kandiater til årets Sportsgalla torsdag den 25. april. Bestil billet til Sportsgalla fra 1. marts og vær med til at hylde idræts- og fritidslivet i Vejle Kommune.

 • Vejle Kommune efterlyser gode ideer til Tour de France

  Vejle skal levere en fantastisk start på 3. etape af Tour de France. Borgmesteren håber derfor, at hele kommunen vil med på Touren frem mod 2021.

 • Ministre besøgte jobcenteret i Finlandsparken

  Både ligestillingsministeren og beskæftigelsesministeren lagde mandag den 25. februar vejen forbi Finlandsparken, hvor de hørte om Jobcenter Vejles initiativer i området.

 • Pressemøde: Vejle bliver startby i Tour de France 2021

  I Vejle er vi glade for og stolte over, at vores kommune skal lægge asfalt til starten på 3. etape i Tour de France 4. juli 2021.

 • Politikere ser på bofællesskaber til ældre

  Ældre vil gerne bo længst muligt i egen bolig og gerne i fællesskab med andre. Ønsker, som stiller nye krav til fremtidens ældreboliger, og som skal indarbejdes i Vejle Kommunes nye boligpolitik. På fredag tager politikerne på tur for at få inspiration til nye boformer.

 • Væk med skodder og ispapir: Affaldssamlere skal atter på banen

  Det er nu, foreninger kan melde sig til den årlige affaldsindsamling. Der plejer sammenlagt at deltage ca. 1.000 børn og voksne over hele Vejle Kommune, men der er plads til flere. Foreninger skal melde sig til senest 17. marts.  

 • Nu indvies Assendrups nye lyskryds

  Fredag den 22. februar tændes det nye lyskryds i Assendrup. Med den signalregulerede overgang kan skolebørn og andre borgere nu bevæge sig mere trygt og sikkert over den meget befærdede Juelsmindevej. Anlægget er samtidig Vejles første forsøg med ny teknologi.  

 • Kom helt tæt på velfærdsteknologierne i Vejle Kommune

  Se og hør om de velfærdsteknologier, Vejle Kommune arbejder med på velfærds- og sundhedsområdet, når dørene slås op til teknologimesse i Spinderihallerne den 5. marts fra kl. 13.30-17.00. Messen er gratis, og alle er velkomne.

 • Giv naturen en hjælpende hånd

  Vejle Kommune uddeler 200.000 kroner gennem Natur- og Stipuljen. I år er der særligt fokus på projekter, der fremmer biodiversitet og god adfærd i naturen. Der er frist for at søge 2. april.

 • Hvem fortjener Vejle Kommunes Kulturpris?

  Vær med til at bestemme, hvem der skal nomineres. Vejle Kommunes Kulturpris uddeles tirsdag aften den 12. marts i Spinderihallerne.    

 • Gratis foredrag om hjernetræthed

  Hør Kenneth Kinastowski's levende og ærlige foredrag tirsdag den 12. marts kl. 18.30 i Hjerneugen. Et foredrag om at få en hjerneskade, at finde gnisten igen og ikke mindst at tackle hjernetræthed. Det sker i Sundhedshus Vejle i Hjerneugen, hvor der også sker en lang række andre aktiviteter. Arrangementet er gratis og åbent for alle. Så kom i god tid, hvis du vil være sikker på at få en plads.

 • Jobcenteret er åbnet i Finlandsparken

  Har du brug hjælp til at skrive en ansøgning og et godt CV? Måske vil du undersøge, hvordan man kommer i virksomhedspraktik? Eller vil du bare gerne vide mere om, hvilke muligheder du har for at komme i job? Så kan du nu få rådgivning tirsdage og torsdage i Finlandsparken. 

 • Større fokus på genanvendelse på genbrugspladserne

  Langt det meste affald kan genanvendes. Derfor har AffaldGenbrug hele tiden fokus på, hvordan vi i Vejle Kommune kan nedbringe mængden af det affald, der deponeres. Nu er de klar med en ny container, der sikrer, at mere affald bliver genanvendt frem for at blive gravet ned i jorden.

 • Økolariet version 2.0

  Økolariet åbner for en ny sæson lørdag den 9. februar med mange fornyelser, overraskelser og spændende aktiviteter.

 • Unge hædret for udmærkelse på erhvervsuddannelser

  Der var stolthed at spore, da 26 unge modtog en hædersbevisning på Vejle Rådhus for at have gennemført deres erhvervsuddannelse med udmærkelse.

 • Flere nybyggede huse i Vejle Kommune

  Antallet af nybyggede boliger i Vejle Kommune fortsætter med at stige. I 2018 er der bygget 570 nye huse mod 524 sidste år.

 • Parasporten i fokus i år

  Alle skal have mulighed for at opleve idrætten i et indholdsrigt liv. Det handler om glæden ved aktiv sport. Handicappedes muligheder for at folde sig ud bliver omdrejningspunkt i Parasportens År.

 • På vej mod en bæredygtig hverdag

  Der er årsmøde i Grønt Forum onsdag 30. januar kl. 18-21 i Foreningernes Hus i Vejle. Mødet er åbent for alle interesserede - ikke kun for medlemmer. Det begynder med en markedsplads og fællesspisning.

 • Det rykker når læger og sygeplejersker taler med patienter om rygestop

  Siden oktober 2018 har Sygehus Lillebælt spurgt patienter, der ryger, om de vil have en henvisning til et kommunalt rygestopforløb. Det har givet pote. Antallet af borgere, der siger ja tak til et rygestoptilbud er mere end tredoblet i Vejle Kommune 

 • Nu hædres elever og lærlinge på Rådhuset

  Dygtige unge, der har gennemført en faglig erhvervsuddannelse med udmærkelse, bliver hædret på Vejle Rådhus i slutningen af januar.

 • Gruppetilbud til forældre skal få unge til at stoppe med rusmidler

  RusmiddelCenter Vejle er klar med nyt gruppeforløb til forældre til unge med et problematisk forbrug af rusmidler. Erfaringer viser, at når forældrene får hjælp og rådgivning, reducerer eller kvitter de unge deres forbrug af rusmidler.

 • Kyst til Kyst Stien har fået ny hjemmeside

  Nu bliver det endnu lettere at planlægge en vandretur på tværs af Jylland. Den naturskønne vandresti Kyst til Kyst Stien har fået ny hjemmeside.

 • Temadage for skoleelever med ekstra mange potentialer og stor motivation 

  4 elever fra hver af 5 skolers 5. klasser samles på tirsdag på Kirkebakkeskolen for at udfordre emnet: 'Transport med molekyler'. Det vil foregå i skolens velindrettede FabLab lokale og inddrager nye 3-dimensionale læremidler.

 • Nu kan du indstille kandidater til årets Sportsgalla

  Torsdag den 25. april 2019 fejrer vi traditionen tro idræts- og fritidslivet i Vejle Kommune. Årets Sportsgalla bliver en hyldest til og en anerkendelse af vores dygtige idrætsfolk, trænere og ildsjæle. Du kan frem til den 20. februar indstille kandidater til "Årets Sportsnavn" og "Vejle Kommunes Idrætspris"

 • TrekantBrand holder nytårsparole - uddeling af anciennitets- og hæderstegn

  Trekantområdets Brandvæsen ser tilbage på året, der er gået, under nytårsparolen lørdag den 12. januar 2019 kl. 10. Pressen inviteres hermed til at overvære bl.a. taler og uddeling af anciennitets- og hæderstegn til brandmænd og frivillige. Bemærk: Oversigt over anciennitets- og hæderstegn  vedhæftet denne udgave af pressemedd. - side 3

 • TrekantBrand holder nytårsparole

  Trekantområdets Brandvæsen ser tilbage på året, der er gået, under nytårsparolen lørdag den 12. januar 2019 kl. 10. Pressen inviteres hermed til at overvære bl.a. taler og uddeling af anciennitets- og hæderstegn til brandmænd og frivillige.

 • Rekord stort salg af parcelhusgrunde

  Det er mange år siden, at Vejle Kommune har solgt så mange kommunale parcelhusgrunde som i 2018. I alt 91 solgte grunde blev det til sidste år.

 • Vejle Kommune er klar til at skabe Danmarks største sundhedsskov

  Kommunen modtager 2 mio. kroner fra TrygFonden og 529.000 kroner fra 15. Juni Fonden til at udvikle en sundhedsskov i Store Grundet Skov umiddelbart nord for Vejle

 • Nye nævninger og domsmænd efterlyses

  Hvis man går rundt med en drøm om at være med til at afgøre retssager i Byretten og Landsretten, så er det nu, man skal i gang med at udfylde en ansøgning. Fristen er 8. februar.

 • Vejle Kommune støtter kampagnen Hvid Januar - og du kan også være med

  Bryd vanen. Prøv en måned uden alkohol og se, hvad det gør ved dig. Det er budskabet i kampagnen Hvid Januar som Sundhedsstyrelsen står bag. 

 • Hvad er visionerne for Give og Børkops fremtid?

  Arbejdet med by-visioner for Give og Børkop sparkes i gang ved et kickoff-møde i Give 14. januar og et tilsvarende i Børkop 15. januar

 • Væk med lusene i det nye år

  Fredag 4. januar opfordrer Sundhedsplejen i Vejle Kommune alle forældre til at kæmme deres børn på én og samme dag, så luseplagen ikke får lov til at udvikle sig. 

 • NYT SERVICENIVEAU FOR BRANDVÆSNET – VEDTAGET MED STEMMERNE 154 – 0

  Byrådene i Billund, Fredericia, Middelfart, Vejen, Vejle og senest Kolding har nu enstemmigt godkendt serviceniveauet for kommunernes fælles beredskab - TrekantBrand. Dermed ligger det fast, hvor mange stationer, hvilket materiel og hvor hurtig beredskabet skal reagere.

 • Vejle Kommune inviterer erhvervslivet til nytårskur i Spektrum Vejle

  Onsdag 9. januar holder Vejle Kommune nytårskur for erhvervslivet. Bjarne Corydon står for årets peptalk til erhvervslivet, og traditionen tro skal Iværksætterprisen også uddeles.

 • Frivilligprisen bliver til to

  Den årlige frivilligpris, som uddeles på det frivillige, sociale område, er enten gået til en frivillig på Senior- eller Voksenområdet, men fra næste år er chancen for at blive årets frivillige ildsjæl blevet større. De to områder får nemlig hver en pris.

 • Musikerne glæder sig lige så meget som publikum

  Nytårskoncerterne i DGI Huset bliver ikke kun en fest for publikum, som kan blive endnu større. Der er frigivet ekstra billetter til de musikglade eftermiddage.

 • Vejle Kommune søger seks teenagere til at arbejde på plejehjem

  Snak, spil kort eller dans med beboere. Vejle Kommune søger i øjeblikket seks 15-17 årige til flere af sine plejehjem i håb om at vække de unges interesse for at arbejde med ældre.

 • Brandgodt år i Økolariet

  2018 gik ikke helt som planlagt i Økolariet. I august var der brand i udstillingen på 1. sal, og skaderne i hele tårnbygningen var omfattende. Først nu er rengøringen nået så langt, at håndværkerene kan rykke ind og begynde genopbygningen af huset, så det kan blive klar til de mange nye udstillinger, der er i støbeskeen. I løbet af 2019 kommer der nye udstillinger om drikkevand, plastik i havet, affald og genbrug, kost og klima samt bæredygtig design og FN's Verdensmål.

 • Fond uddeler legater til værdigt trængende

  56 værdigt trængende modtager i denne tid legater a 500 kr. fra Vejle Kommunes legatfond.

 • Plejecentre tester intelligent ble

  To plejecentre i Vejle Kommune tester ble, der indsamler data om brugernes vandladninger og informerer om, hvornår den skal skiftes.

 • Verdenskendt Watergate-journalist til Vejle

  - Bob Woodwards besøg udfordrer vores opfattelse af demokratiet og nye dialogformer, siger borgmester.

 • Muslinger skal få fisk tilbage i Vejle Fjord

  Vejle Kommune og Vejle Amatørfiskerforening eksperimenterer med at skabe muslingebanker i Vejle Fjord. Bankerne skal være med til at genoprette den biologiske balance, så fiskene kan vende tilbage. Lige nu fanger fiskerne kun krabber. 

 • Nye samarbejdsformer gør kommune-maden i Vejle bedre

  Der tænkes nyt, og al tilgængelig viden om mad og måltider endevendes i et 3-årigt Vejle-projekt: Resilience Food - Måltider der styrker", som skal give den store gruppe borgere, som Vejle Kommune har ansvar for, bedre måltider.

 • Gode rammer for unge idrætstalenter

   Stærk profil skal løfte eliteidrætsklasserne på NOVAskolen og bidrage til et talentudviklingsmiljø i den nationale top.

Sidst opdateret: 05. april 2019