Antallet af smittede med corona stiger - læs bl.a. om nye restriktioner til og med 2. januar. Testcenter åbnet i Vejle


Læs mere her - Information about coronavirus/Covid19

Pressemeddelelser

Her finder du en samlet oversigt over udsendte pressemeddelelser fra Vejle Kommune.

 • Behov for tættere og mere ledelse i uroplaget hjemmeplejedistrikt

  Der er behov for handling her og nu for at få skabt arbejdsro og bedre trivsel for personalet i det uroplagede hjemmeplejedistrikt VD2. Der etableres derfor en midlertidig løsning i distrikt VD2 med flere ledere og mindre teams, fortæller formand for Seniorudvalget Kenneth Fredslund.

 • Forældretilfredsheden stiger igen i Vejle

  Social- og Indenrigsministeriet har gennemført en landsdækkende forældretilfredsheds-undersøgelse på skoleområdet, og resultaterne for Vejle vækker glæde. Undersøgelsen viser nemlig endnu en stigning i forældretilfredsheden for både skole og SFOI siden sidste forældretilfredshedsundersøgelse. Forældrenes tilfredshed med skolen ligger endda over landsgennemsnittet. 

 • Vejle Kommune bygger nyt fyrtårn til fortsat grøn omstilling

  I maj 2019 sagde Vejle Kommunes Byråd ja til et nyt RessourceCenter Vejle (RCV). Vinderne af det 19.000 m2 store byggeri er i dag fundet, og det bliver HM Entreprenør A/S, der sammen med deres team og AffaldGenbrug skal sikre, at Vejle Kommune og borgerne kan tage endnu et skridt mod en fremtidssikret ressourcehåndtering.

 • Brugte mundbind hører til i affaldsspanden

  Natur- og Miljøudvalget kalder på god adfærd, når vi skal skille os af med vores brugte mundbind. Alt for mange mundbind havner ved siden af affaldsspanden, og det skader naturen.

 • Trekantens El Teknik er årets rummelige virksomhed i Vejle Kommune 2020

  Trekantens El Teknik ApS blev kåret som årets rummelige virksomhed, og Krista Sørensen fra Kastaniehaven løb med titlen som årets mentor, da priserne blev uddelt ved et virtuelt arrangement 17. november.  

 • Vejles handicap-ansatte får idrætscertificering

  Alle ansatte i Vejle Kommunes dagtilbud for voksne med handicap får nu en idrætscertificering, så de bedre kan motivere borgerne til bevægelse. Det er helt naturligt i en kommune, som er parasportens hovedstad, og som har fokus på lighed i sundhed.

 • Vejle Kommunes første demensvenlige have er klar til brug

  I 2020 blev der i budgetforliget afsat fem millioner kroner til at gøre plejehjemshaverne i Vejle Kommune mere demensvenlige. Nu er den første demensvenlige have færdig. 

 • Høje smittetal betyder besøgsrestriktioner på Vejle Kommunes botilbud

  Styrelsen for Patientsikkerhed har den 9. november givet Vejle Kommune et påbud om midlertidige restriktioner mod besøgendes adgang til botilbud. Det sker for at holde smitten i Vejle nede og for at passe på sårbare borgere.

 • Vejles SSP-leder, Helle Midskov Brynaa, vinder Den Kriminalpræventive Pris

  Helle Midskov Brynaa modtog i dag Den Kriminalpræventive Pris. Prisen blev overrakt af Social- og indenrigsminister Astrid Krag. Udover æren følger 50.000 kr. Det er skoleleder Bjarne Kyneb fra Firehøjeskolen, der har indstillet Helle Midskov Brynna for sit arbejde med HSO-uddannelsen.

 • Jordskred har kommunens fulde bevågenhed

  Øgede mængder regn giver større risiko for jordskred i bl.a. Mørkholt-området. Kommunen følger udviklingen tæt sammen med GEUS og fastholder tæt dialog med lodsejerne i området om forebyggelse.

 • Høj smitte i Vejle Kommune

  Nu stiger smitten for alvor i kommunen, og i dag kom Vejles smittetal for første gang over 100.

 • SSP-leder i Vejle, Helle Midskov Brynaa, med i slutspurten om at modtage Den Kriminalpræventive Pris

  SSP-leder, Helle Midskov Brynaa, er blandt de sidste tre i opløbet om at modtage Den Kriminalpræventive Pris. Prisen uddeles d. 10. november i Operaen i København. Hun er indstillet af Firehøjeskolen for sit arbejde med HSO-uddannelsen, der klæder fagpersoner på til at løfte udsatte børn og unge i flok ud fra et helhedsorienteret perspektiv.

 • Indstil en virksomhed til Iværksætterprisen 2021

  Nu skal årets iværksætter findes. Derfor er det i hele november muligt at indstille sin egen eller en anden virksomhed til Iværksætterprisen 2021.

 • Karriereværkstedet og jobcentret udvider samarbejdet

  Karriereværkstedet, Vejle Kommunes beskyttede beskæftigelse, har det sidste år lavet jobafklaringsforløb for Jobcenter Vejle. Nu skal endnu flere gennem et forløb hos Karriereværkstedet, fordi Karriereværkstedet er vant til at arbejde med borgere, der har komplekse problemstillinger. 

 • Line fik angst og depression - nu hjælper hun andre

  Er du en god rollemodel for unge, som Line Randrup-Thomsen? Så er du måske den frivillige instruktør, som Ungerådgivningen SPOR18 søger

 • Vejle Kommune klar med coronahjælp til de mest trængte foreninger

  Mange foreninger har siden foråret aflyst aktiviteter og arrangementer. Nu rækker Kultur- og Idrætsudvalget i Vejle Kommune hånden ud til dem, der er blevet særligt hårdt ramt af covid-19.

 • Hjemmeplejen i Vejle får kabinescootere

  Seks eldrevne kabinescootere skal bringe hjemmehjælpen i Vejle midtby hurtigere frem til byens ældre.

 • For mange bruger håndholdt mobil i trafikken

  Otte ud af ti danskere mener, at der er uacceptabelt at tale i håndholdt mobil bag rattet. Men det sker desværre stadig alt for ofte. Nu sætter Vejle Kommune sammen med Rådet for Sikker Trafik fokus på problemet med kampagnen Læg mobilen - så er du lægger 

 • Kommunens alkoholbehandling er klar til at modtage sygehuspatienter med alkoholproblemer

  Som patient på Sygehus Lillebælt bliver du snart spurgt ind til dine alkoholvaner. Målet er at få flere til at ændre alkoholvaner ved at tage imod en sundhedssamtale eller gå i behandling. Bor du i Vejle Kommune, kan du blive henvist til en forebyggende sundhedssamtale i kommunen.

 • Ny institution i Tirsbæk Bakker er åben for opskrivning

  Nu er det muligt for forældre at skrive deres børn op til den nye institution, der åbner i Tirsbæk Bakker, Bredballe. D. 1. december 2020 starter en satellitafdeling op i Uhrhøj, der som de første vil flytte ind i det nye hus, som forventes at stå færdigt i marts 2021.

 • Med en mobil blærescanner bliver de ældre behandlet hurtigere

  Ældre, der får lagt et kateter for at få tømt blæren, har større risiko for at få en urinvejsinfektion. Derfor har Seniorområdet i Vejle Kommune købt en mobil blærescanner, der skal reducere brugen af kateter.

 • Vejle sætter strøm til musikken

  Trænger du til en musikoplevelse? Så er der godt nyt. I næste uge flyder Vejle Kommune nemlig over med lokal, dansk musik, når flere danske musikere indtager foreninger og kulturhuse under Spil Dansk-ugen 2020.

 • Smittetallet stiger i Vejle Kommune

  Antallet af nye smittede i Danmark sætter rekord med 760 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn. Vejle oplever også en kraftig stigning i smitten. Nu et smittetal på 55.

 • Landsbyerne i Vejle Kommune skal vises frem

  Landsbyerne i Vejle kommune vil på Danmarkskortet. Og det kommer de i 2021 med en 120 km lang vandrerute, der bugter sig gennem en lang række af kommunens mindre landsbyer.

 • Finalisterne til årets rummelige virksomhed er fundet

  Til november kåres årets rummelige virksomhed og årets mentor ved en virtuel prisuddeling. Nu er finalisterne udpeget.

 • Ny landskabsplan for Vejle ådal og fjord udvikles i tæt samarbejde med ådalens lodsejere

  Hvad ønsker du som lodsejer og beboer i ådalen og ved fjorden? Det spørgsmål og mange flere stilles nu i en ny undersøgelse, der skal hjælpe med at udvikle fremtidens landskabsplan for Vejle Ådal og Fjord.

 • Rotter lukker daginstitutionen Paddehatten i Grejs

  Det blev tirsdag formiddag konstateret, at daginstitutionen Paddehatten har ubudne gæster i form af rotter. Problemet har et omfang, så kommunen sidst på formiddagen besluttede at lukke institutionsbygningen for børn indtil videre.

 • Socialt udsatte screenes for tuberkulose

  I samarbejde med Sygehus Lillebælt går Vejle Kommune nu i gang med en aktiv smitteopsporing af tuberkulose, som er særlig udbredt blandt byens udsatte.

 • Et afgørende spadestik for trafikken mod Billund

  Den har været mere end 20 år undervejs. Der er tænkt både hensynet til naboer, bløde trafikanter og sjældne dyrearter ind i planlægningen. Og på sigt vil vejen blive en vigtig færdselsåre for trafikken mellem Billund og den jyske østkyst. Torsdag 22. oktober 2020 kl. 15.30 tages det første spadestik til Vejles nye forbindelsesvej.

 • Klimaudvalg vil udvikle plan for grøn bilisme

  Hvordan kommer der flere lade-stationer i bybilledet, og hvordan ser en grøn mobilitetsplan ud? Vejle Kommunes Klimaudvalg har bedt forvaltningen om at finde svar på disse store og vigtige spørgsmål.

 • Testbil i Vejle fredag 9. oktober

    En af regionens Covid-19 testbiler holder ved Spinderihallerne, Spinderigade 11, kl. 9-16.

 • Poul Iversen får prisen som Årets Købmand 2020

  Vejles borgmester og formanden for BusinessVejle overraskede onsdag Poul Iversen, der er indehaver af tøjbutikken i Vejle af samme navn, med prisen som Årets Købmand 2020.

 • Er du Vejles Greta?

  Grønt Forum søger unge borgere, der brænder for klimaet og miljøet. Til gengæld honorerer kommunen med viden og læring, så de unge kan blive stærke rollemodeller i klimakampen.

 • Økolariet formidler ude i byen

  Shopping, genbrug og bæredygtighed gøres helt konkret dér, hvor borgerne befinder sig, når Økolariet udvider sine vante formidlingsrammer til også at omfatte Bryggen, Ny Rosborg, ØsterBO og AffaldGenbrug.

 • Nyt VISO-center styrker Vejle Kommunes specialiserede handicapområde

  Fire handicapcentre i Vejle Kommune er blevet VISO-certificerede og har dannet "VISO Viden Vejle". Et samarbejde, som sender kommunen op i superligaen inden for specialrådgivning og kommer såvel borgerne som personalet til gode.

 • Vejle skal leve med – og under – vandet

  Vinderne af idékonkurrencen Kanten leverer et stærkt og helhedstænkende bud på en stormflodsbeskyttelse mod Vejle Fjord, hvor vandet er en naturlig integreret del af hele kvarteret.

 • Vejle-Prisen gik til en bynær oase, et p-hus og enfamiliehuse

  Skyttehushaven, parkeringshuset på Kabbeltoft og enfamiliehusene på Katrinelund i Tirsbæk Bakker blev alle belønnet med Vejle-Prisen 2019 på Arkitekturens Dag mandag 5. oktober. Skyttehushaven vandt desuden Borgernes Arkitekturpris.

 • Flere i Vejle søger ind på en erhvervsuddannelse

  Det er et nationalt mål, at flere unge skal søge ind på en erhvervsuddannelse - og i Vejle går det i den helt rigtige retning. Derfor skruer man nu op for ambitionerne i 2021, hvor min. 23 % skal søge ind på en erhvervsuddannelse. 

 • Både vinderne af Vejle-Prisen og Kanten afsløres til Arkitekturens Dag

  Der uddeles både Vejle-Prisen og Borgernes Arkitekturpris samt afsløres vinder af Idékonkurrencen Kanten, når Vejle Kommune og Arkitekturforum inviterer til Arkitekturens Dag mandag 5. oktober kl. 14 på Vejle Kunstmuseum.

 • Personale og pårørende skal bruge mundbind eller visir på Vejle Kommunes plejecentre og bosteder

  Sundhedsstyrelsen skærper nu sin anbefaling af, hvornår man skal bruge mundbind eller visir. Rådet lyder, at både borgere og sundhedspersonale bør tage mundbind på, når det ikke er muligt at holde afstand på sygehus, plejehjem, ved egen læge mv. Dette råd efterleves nu på plejecentre og bosteder i Vejle.     

 • Unge gav corona-råd til kommunens Sundhedsberedskab

  Virtuel debatklub om corona, smitteapp på engelsk og mere information om, hvad der sker, hvis man bliver smittet med Covid-19. Det var nogle af anbefalingerne fra unge på uddannelsesinstitutionerne, da de mødtes med kommunens Sundhedsberedskab.

 • Succes med affaldsstationer i naturen

  En simpel idé med affaldsstationer ude i naturen er blevet en stor succes. Skovgæsterne vil gerne hjælpe, og på kort tid er der blevet meget mindre affald, selvom der faktisk er mange flere folk ude i naturen.

 • Vejle sender alle 8. klasses elever i erhvervspraktik

  Vejle Kommune indfører obligatorisk erhvervspraktik for alle elever i 8. klasse. Praktikken skal give eleverne erfaringer med at være på en arbejdsplads. De første to skoler sender elever i praktik i uge 41.

 • Bofæller til seniorbofællesskabet Blicherbo søges

  De to første beboere er nu flyttet ind i det nye seniorbofællesskab Blicherbo i Bredsten. Der er fortsat plads til 11 beboere i fællesskabet.

 • Årets frivillige ildsjæle er Susanne Clausen og Edith Dall-Hansen

  I løbet af sommeren kunne man indstille lokale ildsjæle til "Frivilligprisen 2020" som et skulderklap. Nu er de endelige vindere fundet, og de blev fejret til en prisoverrækkelse i byrådssalen i Vejle.

 • Vejles Sundhedsberedskab mødes med de unge

  Vejle Kommunes Sundhedsberedskab har inviteret unge fra uddannelsesinstitutionerne til møde for at høre, hvordan de sammen kan hindre smittespredning blandt de unge. 

 • Nu starter renoveringen af Børkop Genbrugsplads

  I næste uge går det løs på genbrugspladsen i Børkop. Den skal have sig en velfortjent opgradering, så den bliver klar til fremtiden - både hvad angår miljø, modernitet og brugervenlighed. Sidste år åbnede den nye genbrugsplads i Give, og nu er turen kommet til Børkop. Ombygningen starter 1. oktober, og den nye plads forventes at stå klar til borgerne i Børkop og omegn i juni 2021.

 • Covid-19: Daginstitutionen Kernehuset lukket hele ugen

  Lukningen af Kernehuset fortsætter efter to nye tilfælde af Covid-19 blandt de ansatte.

 • Cykelfest: Vejle klar til tre danmarksmesterskaber

  Med tre danmarksmesterskaber inden for det næste år og Tour de France i 2022 har Vejle Kommune bevist, at man har Danmarks bedste cykellandskab. Næste mesterskab er DM i Mountainbike, som løber af stablen den 26.-27. september i Nørreskoven, og som bliver lidt anderledes i år på grund af corona.

 • Covid-19: Daginstitutionen Kernehuset lukkes mandag og tirsdag

  Vejle Kommune har besluttet at lukke daginstitutionen Kernehuset mandag og tirsdag.

 • Plejehjemsansat på Plejecenter Atriumhaven er smittet med corona

  To af regionens COVID-testbiler står i dag ved Plejecenter Atriumhaven i Børkop, da en medarbejder er konstateret smittet, og nu skal alle beboere og medarbejdere testes.

 • Smittetallet i ro – stor ros til borgerne

  Smittetallet i Vejle Kommune ligger nogenlunde stabilt omkring de 30, efter at tallet den sidste uges tid har været helt oppe på 38. Det viser, at borgerne har taget smitten alvorligt, ladet sig teste og passer på med afstand og hygiejne.

 • Unge i Vejle hjælper med at bekæmpe madspild

  I disse uger deltager 8. klasserne på Englystskolen, NovaSkolen og Petersmindeskolen i et landsdækkende eksperiment, der skal hjælpe kommunen - og senere regeringen - med at nedbringe det store madspild, der findes i Danmark.

 • Det er nu, værdigt trængende skal søge legat

  I starten af december uddeler Vejle Kommune legater á 500 kr. til værdigt trængende borgere. Det er borgerne selv, som skal søge om pengene, og der er nu åbent for ansøgninger.

 • Smitteudbrud i Jelling

  Vejle Kommunes smittetal stiger stadig og lå i weekenden og svingede omkring de 30. I weekenden er det især Jelling, der er blevet ramt. Et barn i Mariehaven, en lærer og to elever på Bredagerskolen og nogle forældre er konstateret smittet med Covid-19. 

 • I dag kan du blive testet for corona i Vejle

  Smittetallet stiger i Vejle Kommune. Derfor stiller Region Syddanmark i dag lørdag 12. september to testbiler op i Vejle - på Banegårdspladsen og ved Nørremarkshallen.

 • Dagplejere i Vejle får Grønne Flag

  13 naturdagplejere i Vejle tildeles certifikater og Det Grønne Spire Flag. En særlig anerkendelse af dagplejernes store arbejde i og med naturen i løbet af året.

 • Budgetforlig i Vejle har fokus på det gode børneliv

  Alle partier i Vejle Byråd står bag budgetforliget for 2021-2024. 

 • De Rare Olympiske Lege på Vejle Atletikstadion aflyses

  På grund af det stigende smittetryk i kommunen har Vejle Kommune, der afholder De Rare Olympiske Lege, valgt at aflyse den del af legene, som foregår på Vejle Atletikstadion fredag den 11. september.

 • Alternativ fejring af årets frivillige ildsjæle

  Hen over sommeren kunne man indstille ildsjæle til de to frivilligpriser som et skulderklap til det frivillige, sociale arbejde i Vejle Kommune, og de nominerede er nu fundet. De endelige vindere plejer at blive fundet til den årlige frivilligfest, men den er aflyst pga. corona. I stedet sker fejringen ved et mindre arrangement i byrådssalen den 24. september.

 • DK2020 landsby søges

  Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati sætter i 2021 klimaindsatsen i front og overvejer i den forbindelse en forsøgsordning med en DK2020 landsby, der har lyst til at gå forrest med at nedsætte CO2-udledningen.

 • Vejle sætter ekstra fokus på unges uddannelsesvalg

  Der skal være en endnu bedre overgang mellem folkeskole og ungdomsuddannelse, og alle unge skal vejledes til at vælge en uddannelsesvej, der passer til lige præcis dem. Som noget nyt sendes lærerne nu også i praktik på en erhvervsuddannelse.

 • Foreningerne spørger: Vil du med?

  Kan noget så simpelt som tre små ord og en chokoladebar være med til at sikre øget medlemstal i foreningslivet? Det håber man på i Vejle Kommune, og derfor skyder man nu kampagnen "Vil du med?" i gang, hvor foreningslivets medlemmer bliver udstyret med en chokoladebar i hånden og fem gode råd til, hvordan de inviterer en ven med til deres fritidsinteresse.    

 • Smag på biernes honning og bliv klogere på sommerfuglen

  Søndag den 13. september kan alle danskere komme ud og blive vild med naturen til årets Naturens Dag. I Vejle kommune kan du komme tæt på sommerfuglene, gå på opdagelse i livet i bækken og følge garnets vej fra fårets pels til væven.

 • De Rare Olympiske Lege afvikles – i en corona-venlig version

  De "rigtige" olympiske lege og andre store sportsbegivenheder bliver aflyst på stribe pga. corona, men ikke De Rare Olympiske Lege for mennesker med udviklingshandicaps. Dette arrangement løber som planlagt af stablen den 11. september i hele kommunen.

 • Online Erhvervsbriefing fortsætter efter gode corona-erfaringer

  Erhvervskontaktudvalget indleder efterårets første Online Erhvervsbriefing 16. september 2020. Her vil Vejles borgmester give en lokal opdatering på erhvervsudviklingen set fra borgmesterkontoret.

 • Sæt dit kryds på din favorit til Borgernes Arkitekturpris

  Hvert år uddeler Vejle Kommune sin egen arkitekturpris, Vejle-Prisen, til et særligt godt byggeri eller anlæg. I år er seks kandidater med i opløbet om prisen. Blandt disse seks kandidater har du i de kommende to uger mulighed for at stemme på din foretrukne kandidat til Borgernes Arkitekturpris.

 • Ny pulje: Søg penge til dit kulturarrangement

  Har du en god idé til et lokalt kulturarrangement? Så kan du nu søge penge til dit arrangement fra Vejle Kommunes festugepulje. De eneste krav er, at kulturarrangementet skal foregå i Vejle Kommune mellem den 1. september og 30. november i 2020, og at arrangementet skal leve op til sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

 • Gratis kursus - lær at hjælpe andre i krise

  Hvad gør man, når en ven, nabo eller en tilfældig på gaden fx rammes af angst, depression eller drikker for meget? Ofte for lidt. Rådgivningen SPOR18 holder derfor kurser i psykisk førstehjælp i september

 • Der bliver samlet skrald til lands og til vands

  Hold Danmark Rent har sammen med Vejle Kommune igen i år sat gang i affaldsindsamling i kommunen, og for første gang er den lokale kajakklub i Vejle Å med til at indsamle henkastet affald i regi Hold Danmark Rent.

 • Sommeren fortsætter i Økolariet

  Trods corona, håndsprit og nogle dage kø ved indgangen har Økolariet haft rigtig mange glade gæster hele sommeren, og aktiviteterne fortsætter.

 • Kulturlivet genopstår som Fugl Fønix til Kulturnatten

  Vejles borgere kan godt glæde sig til fredag den 4. september, når byens butikker holder åbent til kl. 22 og vores mange kulturinstitutioner inviterer indenfor til masser af gratis oplevelser.  

 • Vejle Kommune stiller skarpt på fodgængerfelter

  Alt for mange kommer til skade i fodgængerfelter, og det får nu Vejle Kommune til at rette blikket mod de hvide striber. Ny kampagne skal få fodgængere og bilister til at være ekstra opmærksomme og orientere sig bedre mod hinanden. 

 • Medarbejder i Fritidscenter smittet med corona

  Nørremarkens Fritidscenter lukket til og med mandag, da medarbejder er testet positiv for corona. Ingen andre viser tegn på smitte.

 • Tæt på 400 aktiviteter til dig over 60 år

  Hundetræning for seniorer ved Andkær Vig. Billard i Give og Spisevenner i Egtved. Fredagsdans og morgensang i Vejle. Knap 400 aktiviteter og fællesskaber i hele Vejle Kommune er samlet på AktivSammen.vejle.dk

 • MASSER AF OPLEVELSER I JUBILÆUMSÅRET

  Er du til hygge med familien, inspirerende forfattermøder og spændende mennesker, der gør dig klogere på verden, så kan Vejle Bibliotekernes nye efterårsprogram, som udkommer torsdag den 13. august, måske lokke dig op af sofaen.

 • Sænk farten på skolevejene

  Nu vender tusindvis af børn tilbage til skolerne i Vejle efter ferien, og helt nye elever har første skoledag. Skolevejene vrimler atter med børn og forældre, og Vejle Kommune minder nu sammen med Rådet for Sikker Trafik, Trygfonden og politiet blisterne om at vise hensyn til de små trafikanter.

 • Tilbud til unge med angst og depression virker

  Når angst og depression rammer, kan alt være uoverskuelig. Det kan være svært at gennemføre en uddannelse, være på arbejdsmarkedet eller bare at være sammen med vennerne. Vejle Kommune tilbyder derfor igen kurset "Lær at tackle angst og depression" til alle unge mellem 15-25 år i september. 

 • Affald skyld i eksplosion i skraldebil

  Onsdag morgen var forkert sorteret affald skyld i en eksplosion i en skraldebil. Små gasflasker fra en ukrudt brænder, i en affaldsbeholder til metal og plastik, var skyld i hændelsen. Det er anden gang på 14 dage, at forkert affaldssortering er årsag til brand i Vejle Kommune.

 • Er du pårørende til en psykisk syg – savner du et pusterum?

  LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende er kursus for dig, som er nær pårørende til en voksen med langvarig psykisk sygdom. På kurset lærer du at passe på dig selv i en uforudsigelig hverdag. Det er gratis at deltage, hvis du bor i Vejle Kommune.

 • Kommuner vil gå sammen om at tiltrække turister

  Billund, Kolding og Vejle kommuner arbejder på at etablere et fælles destinationssamarbejde inden for turisme. Konsolideringen skal medvirke til, at de tre kommuner kan deltage i den internationale konkurrence om turisterne, og at turismeerhvervet forsat kan bidrage til at skabe vækst og oplevelser i Danmark.

 • Nu skal forældrene igen jagte lus

  Den første fredag efter skoleferien skal forældrene traditionen tro på jagt efter lus hos deres børn. I år er det fredag 14. august.

 • Beethoven250 Vejle genopstår

  Efter at have været sat på pause på grund af COVID-19, starter den store Beethoven-festival i Vejle op igen.

 • Masser af fede sommeraktiviteter for børn og unge i Vejle Kommune

  Cirkus- og gøglerværksted, funnyball, åbne svømmehaller, retro cumputerspil, poesiværksted, filmekspresen og meget mere. Der er rigtig mange spændende aktiviteter for børn og unge i Vejle Kommune i denne sommer som følge af sommerpulje. 

 • Børn på Nørremarken får en sommer spækket med fodbold og kultur

  I uge 32 kan børn og unge fra Nørremarken for første gang deltage i DBU Get2 fodboldskole og KulturKarrusels kulturforløb. Begge dele foregår i børnenes nærmiljø omkring Nørremarkshallen og håbet er, at sommerskolerne vil få flere til at begynde til en fritidsaktivitet.

 • Recovery College Vejle tilbyder nu også virtuel undervisning

  Webinarer om mental sundhed til psykisk sårbare skal gøre det endnu nemmere for målgruppen at modtage undervisning og få en bedre hverdag og livskvalitet.

 • Mere bevægelse på skoleskemaet

  På 16 skoler i Vejle Kommune vil børnene efter sommerferien kunne lære bl.a. matematik, dansk og engelsk, mens de hopper rundt i skolegården. Konceptet hedder Leg på streg, og det er udviklet i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse for at skabe mere fysisk aktivitet i skolerne.

 • Vejle Kommune har fået ny direktør for Økonomi- & Arbejdsmarked

  Sarah Gaarde er ansat som ny direktør i Vejle Kommune og får ansvaret for Økonomi- & og Arbejdsmarkedsområdet og en plads i direktionen. Hun er 43 år og kommer fra et job som økonomidirektør i Odense Kommune.

 • Nu kører Vejles shuttlebus igen gratis til områdets turistattraktioner

  Rute 219 er igen klar til at fragte turister nemt og gratis til og fra områdets turistattraktioner. Første tur er lørdag den 27. juni fra Vejle Trafikcenter.

 • Papirfabrikken har fået specialdesignede cykler til De Rare Olympiske Lege

  Den 11. september løber De Rare Olympiske Lege igen af stablen, og nu har Papirfabrikken, et tilbud for mennesker med udviklingshandicaps, fået splinternye "racerunners", så de kan træne til disciplinen.

 • Invitation: Transportministeren i Vejle mandag til pressemøde om aftale om grøn transport

  Vejle er en af de seks kommuner, som transportminister Benny Engelbrecht har indgået klimasamarbejdsaftale med om den grønne transport. Mandag morgen 29. juni kl. 8.30-9.15 holdes pressemøde i Vejle i Skyttehuset, Tirsbæk Strandvej 2, 7100 Vejle. I er meget velkomne til at deltage. 

 • ”Det er helt uvirkeligt!”: Her er de nye Gauerslundhaller

  To nye idrætshaller, et springcenter, et fitnesscenter, et udvidet café- og opholdsområde i kombination med de allerede eksisterende faciliteter vil i fremtiden danne de ideelle rammer omkring ungdoms- og foreningslivet samt Fælleshåbskolen i Gauerslund.

 • Økolariet er klar til sommergæster

  I sommerferien byder Økolariet velkommen med små, nye udstillinger, superheltemission, sjov på forpladsen og sommerstemning på taghaven.

 • Topkarakter for god formidling om friluftsliv

  Vejle Kommune får som den eneste topkarakter i en ny undersøgelse af kommunernes formidling af stier og vandreruter. Det er Friluftsrådet, der står bag undersøgelsen.

 • Vær med til at forhindre promiller bag rattet

  Alt for mange mennesker kører bil med for høj promille i blodet om sommeren. Hver femte dødsulykke i trafikken skyldes alkohol. Nu minder Vejle Kommune, Rådet for Sikker Trafik og politiet alle om at lade bilen stå, når de har drukket alkohol - og opfordrer os til at tage ansvar for hinanden.

 • Nyt samarbejde skal styrke Vejles musikmiljøer og talenter

  Går du og drømmer om at stå på de helt store scener og måske endda leve af musikken? Så er der godt nyt. EliteVejle og Quasar har indledt et talentsamarbejde, som skal styrke de unges muligheder for at drive deres musikalske talent til noget større.

 • Skal du med på fotosafari?

  Heder, ådale, bøgeskove og fjordlandskab. Vejle Kommune har en enestående natur, der varierer fra den vestlige del af kommunen til den østlige del. Nu inviterer Kultur- og Sundhedsforvaltningen borgerne til at deltage i en fotokonkurrence, hvor borgerne skal dele deres yndlingssteder i naturen til inspiration for andre.

 • Fire totalentreprenører skal give deres bud på RCV

  Den endelige version af RessourceCenter Vejle er rykket et væsentligt skridt nærmere med fire totalentreprenører udvalgt i prækvalifikationsrunden til at give deres bud på et ressourcecenter, der sætter Vejle på landkortet inden for håndtering og genanvendelse af ressourcer.

 • Hvem skal have frivilligprisen 2020?

  Mange mennesker i Vejle Kommune yder en stor og engageret indsats - ganske frivilligt! Det vil Vejle Kommune også i år anerkende ved at uddele en frivilligpris til en ildsjæl på henholdsvis Voksenområdet og Seniorområdet.

Sidst opdateret: 16. september 2019