Her finder du en samlet oversigt over udsendte pressemeddelelser fra Vejle Kommune.

 • Den bæredygtige arkitektur belønnet med Vejle-Prisen

  I alt tre forskellige arkitektoniske perler blev belønnet med Vejle-Prisen mandag den 2. oktober til Arkitekturens Dag på RessourceCenter Vejle. Den ene bygning kunne tillige tage Borgernes Arkitekturpris med sig hjem.

 • Frivillige hyldet for deres enorme indsats for frivilligfællesskabet

  Fredag eftermiddag modtog to glade frivillige årets frivilligpris, da godt 200 frivillige fejrede frivilligheden i Bygningen i Vejle. Fælles for prismodtagerne i år er, at de gør en enorm indsats for de frivillige kollegafællesskaber.

 • To talentfulde, yngre forfattere hædret med stor debutantpris i Vejle

  Det blev de to forfattere Benedicte Huang og Nath Krause, der løb med æren og de 2 x 50.000 kr., da Munch-Christensens debutantpris fredag blev uddelt på Vejle Bibliotek.

 • Vi vil skabe det bedste handels- og byliv - nu og for fremtiden

  Hvordan oplever de handlende at drive butik i Vejle Kommune? Og hvordan kan butikkerne fortsat tiltrække kunder? Det er nogle af de spørgsmål, som COWI skal finde svar på i en analyse af detailhandlen og bylivet i Vejle Kommune.

 • Borgmesteren hejser Det Grønne Flag hos Kernehuset

  Endnu en institution i Vejle Kommune har gjort sig fortjent til et Grønt Flag for deres store arbejde med naturen. Det er denne gang Kernehuset, der opfylder kriterierne, og de inviterer til fejring.

 • Teknisk Udvalg henter inspiration i Aalborg

  Bæredygtighed, klima, mobilitet og arkitektur er nogle af de områder i Aalborg og omegn, som Teknisk Udvalg skal suge inspiration fra, når udvalget tager på studietur til Danmarks fjerde største by.

 • Fem unge forfattere på shortlisten til stor debutantpris

  Fredag den 29. september uddeles Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat på Vejle Bibliotek ved en festlig prisoverrækkelse. Igen i år er fem talentfulde unge forfattere med i opløbet til prisen, som er Danmarks største debutantpris.

 • Bifrost og Børneulykkesfonden inviterer til Heltecup

  Lørdag d. 23. september løber den allerførste HelteCup Team Bifrost af stablen i DGI Huset Vejle. Arrangementet finder sted som en del af samarbejdet mellem Bifrost og Børneulykkesfonden.

 • DR inviterer til kodefest i Vejle

  1200 skoleelever fra Sydjylland i 4.-6. klasse deltager i DRs musikalske kodefest, når ultra:bit bliver til ultra:beat.

 • Velfærdsteknologirådet investerer 1 mio. kr. i nye teknologier

  Velfærdsteknologirådet i Vejle Kommune har nu behandlet de ansøgninger, der er kommet ind i dette års ansøgningsrunde. De knap 1 mio. kr. skal bruges på sanseteknologier, demensstole, specialskærme og VR-briller til onboarding af medarbejdere på plejecentre.

 • Midlertidigt lukket for selvbetjening på Give Bibliotek

  Den selvbetjente adgang til HUSET i Give bliver midlertidigt lukket fra torsdag eftermiddag den 7. september 2023 og foreløbigt frem til den 1. november 2023. Lukningen kommer efter en lang periode med hærværk og svineri blandt en gruppe unge.

 • Det er for vildt: Rekordstort sommerbesøg i Økolariet

  Besøgstallet har i denne sommer, i Økolariets 20. jubilæumsår, slået alle tiders rekorder. Det har været Økolariet-vejr med rigtig meget regn. Selv om det ikke er usædvanligt med regnfulde somre i Danmark, har denne sommer alligevel været lidt særlig, og Økolariet har haft det højeste besøgstal nogensinde i en sommerferie. Fraregnet den ekstra uges skoleferie i år, har 24.897 gæster besøgt Økolariet. Det er en tredjedel mere end sidste år.

 • Nøglerne til generationsfællesskabet på Kong Gauers Gård er endelig i hus

  I går var ikke bare en hvilken som helst mandag. Det var den mandag, hvor to meget glade centerledere fra Vejle Kommune fik nøglerne til Danmarks første fuldt integrerede plejecenter og daginstitution på Kong Gauers Gård, der inden for de næste tre uger kommer til at danne rammen om et helt unikt generationsfællesskab.

 • Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati henter inspiration fra det sønderjyske

  Haderslev, Højer og Flensborg er blandt de områder, Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati besøger, når udvalget tager på studietur torsdag og fredag i denne uge.

 • Kom med til Prins Christians 18 års fødselsdag – vi trækker lod om to pladser til gallafesten

  18-årige, der gerne vil med til Prins Christians 18 års fødselsdag og fejre ham ved en stor gallataffel på Christiansborg Slot, har nu chancen.

 • Hvem er årets rummelige virksomhed i Vejle Kommune?

  Vær med til at bestemme, hvem der skal kåres til årets rummelige virksomhed og årets mentor i Vejle Kommune 2023. Du kan også give dit bud på årets succeshistorie.

 • Kirkebakkeskolen kører med karakterfrie klasser

  Kirkebakkeskolens nye 8. klasses elever er mødt ind til en anderledes tilgang til karakterer i matematik og naturfag.

 • VÆK MED LUS – fælles front mod lusene

  Fredag d. 18.8.23 opfordrer vi alle forældre til at kæmme deres børn på en og samme dag, så luseplagen ikke får lov at udvikle sig.

 • International linje på Vejle Midtbyskole er blevet gjort permanent

  Vejle Midtbyskole har i de sidste par år med stor succes deltaget i et landsdækkende forsøg med en international linje for 7.-9. klasse. Nu bliver det gjort permanent.

 • Nørremarken: Nyt grønt stiprojekt med ’grønne oplevelser’ opnår fondsstøtte

  Vejle Kommune har fået 693.000 kr. fra Nordea-fonden til et nyt sti- og oplevelsesbånd, der skal forbinde centrale mødesteder på Nørremarken. Den nye sti, der skal skabe en blød forbindelse mellem dyrelegepladsen 'Toppen af Nørremarken' med Nørremarkscenteret og Nørremarkshallen får blandt andet en ny cykelbane. Projektet er et vigtigt led i Vejle Kommunes arbejde med Udviklingsplanen for Finlandsparken og målet om at skabe nye flow og møder mellem mennesker.

 • Nordea-fonden støtter udvikling af Hærvejen med 45 mio. kr.

  En yderst velkommen støtte fra Nordea-fonden skal bruges til at udvikle den historiske vej, så publikum bringes endnu tættere på den storslåede natur og nogle af de største fortællinger i Danmarkshistorien langs Hærvejen i Vejle Kommune.

 • Petersmindeskolen sikres mod udskridning

  Vejle Kommune er blevet bekendt med, at der er en risiko for, at der på en fløj af Petersmindeskolen er forplader fra betonelementer, der kan skride. Derfor afspærres der straks udenfor den del af skolen - for at sikre børn, forældre og medarbejdere

 • Hvem skal vinde Frivilligprisen 2023

  Det seneste år har budt på rigtig mange aktiviteter og indsatser båret af mange engagerede frivillige. Den 29. september skal vi igen fejre frivilligheden og kåre årets frivillige ildsjæle, og du kan være med til at bestemme, hvem Frivilligprisen 2023 skal gå til.

 • Vejle Kommune og Dansk Flygtningehjælp indgår samarbejde

  I en række byer i Danmark kan man som gravid eller nybagt mor med flygtninge- eller minoritetsetnisk baggrund få støtte til at give sit barn en god start på livet ved at være med i en alternativ mødregruppe. Nu bliver der også mulighed for det i Vejle.

 • Vejle Kommune starter ’Hele familiens dagtilbud’

  Et nyt tilbud til daginstitutioner i Vejle Kommune skal give forældre én samlet indgang til en vifte af kommunens relevante tilbud.

 • Bredt samarbejde på tværs af politiske udvalg baner vejen for Vejle Kommunes nye hjemløsestrategi

  Hjemløshed er en svær størrelse. For hvornår er man hjemløs eller i risiko for at blive det, og hvor går grænsen for, hvornår f.eks. uddannelsesinstitutionen, den nærmeste omgangskreds eller kommunen skal på banen? Vejle Kommune har fået en ny hjemløsestrategi, hvor løsningerne skal findes i et bredt samarbejde på tværs af politiske udvalg, kommunale forvaltninger, råd og frivillige organisationer.  

 • Dagplejen i Vejle Kommune har vundet Arbejdsmiljøprisen 2023

  Arbejdsmiljøprisen 2023 er i dag blevet uddelt, og Vejle Kommunes dagpleje har vundet i kategorien 'Ergonomi'.

 • Det skal være sikkert at køre med elbus i Vejle Kommune

  Teknisk Udvalg i Vejle Kommune har indkaldt Tide Bus Danmark til sit næste møde. Kravet er, at der en gang for alle skabes sikkerhed om elbusserne i Vejle Kommune.

 • Ny stabschef for Strategi & Udbud i Vejle Kommune

  Økonomi- & Arbejdsmarkedsforvaltningen i Vejle Kommune har ansat Malene Gros Poulsen (49) som stabschef for Strategi & Udbud.

 • Dagplejen i Vejle Kommune nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2023

  Hos dagplejen i Vejle Kommune har en yogainstruktør og ergoterapeut hjulpet med at mindske de fysiske belastninger for dagplejerne. Det har nu ført til nomineringen til Arbejdsmiljøprisen 2023 i kategorien 'Ergonomi'.

 • Velfærdsteknologirådet investerer 2.3 mio. kr. i nye teknologier

  De 2.3 mio. kr. skal bruges til at afprøve specialdesignede ladcykler til borgere med handicap, løftevogne til håndtering af madvarer til medarbejderne og forskellige teknologiske hjælpemidler til borgere med behov for socialpædagogisk støtte.

 • Nyt netværk for virksomheder der omfavner fremtidens teknologi

  Et nyt netværk om fremtidens teknologi ser snart dagens lys i Vejle. Netværket, der har plads til 20 virksomheder, tilbyder viden om de seneste teknologier og mulighed for udvikling af forretningen i samarbejde med andre virksomheder.

 • Vejle Kommune starter forsøg med faste psykologer på folkeskoler

  I to år kører Vejle Kommune forsøg med fast tilknyttede psykologer på to folkeskoler. Det skal hjælpe børn, der har det svært.

 • Plejecentret Meta i Gadbjerg fortsætter foreløbigt på kommunale hænder

  Efter et par turbulente dage for både beboere, pårørende og medarbejdere på det tidligere friplejehjem Meta Marie er der nu landet en aftale, der sikrer, at beboerne får den nødvendige pleje af det personale, de allerede kender.

 • Vejle Kommuner overtager midlertidigt plejen af beboerne på det private plejecenter Meta Marie

  Det private plejecenter Meta Mariehjemmet i Gadbjerg er i dag blevet erklæret konkurs. Vejle Kommune iværksætter nødberedskab, der midlertidigt varetager plejen af beboerne.

 • Lederteamet til Kong Gauers Gård er nu på plads

  Nu varer det ikke længe, inden Vejle Kommunes nye generationsfællesskab kan slå dørene op. Til efteråret står byggeriet af Kong Gauers Gård færdigt, men forud for det venter en række store opgaver, som kalder på det helt rigtige lederteam. Nu er lederen til plejecentret fundet, og hun melder klar til at trække i arbejdstøjet.

 • Vejles grønne fyrtårn slår dørene op

  Lørdag den 25. februar 2023 indvier vi officielt Ressourcecenter Vejle (RCV), og allerede dagen efter står RCV klar til at tage imod alle Vejle Kommunes borgere. RCV er stadig en genbrugsstation, men tager skridtet videre og sikrer, at vi kan give vores ting videre, få inspiration til øget genbrug og genanvendelse og i det hele taget blive klogere på, hvordan vi forvandler skrot til godt.

 • Opfordring til samkørsel i én uge i februar

  Hovedsamarbejdsudvalget i Vejle Kommune har nedsat en arbejdsgruppe for grøn transport for ansatte, som indleder kampagne med at opfordre kolleger til at køre flere sammen på job.

 • Han skal stå i spidsen for DGI Landsstævne i Vejle

  I sommeren 2025 gør Vejle plads til 25.000 livsglade mennesker, når DGI Landsstævne kommer til byen. Til at stå i spidsen for arbejdet, har Vejle Kommune netop ansat Mikkel Harritslev som projektchef.    

 • Åbningsfest i Økolariet

  2023 er et jubilæumsår for Økolariet. Det fejres med sjove og spændende oplevelser hele weekenden den 4.-5. februar, og alle er velkommen.

 • Stigende energiudgifter rammer kommunens asfalt

  En kombination af et fald i passagerantallet efter corona og stigende energipriser betyder, at den kollektive trafik vil komme til at mangle op imod 10 mio. kr. i år. Penge, som i yderste konsekvens skal hentes fra asfaltkontoen, hvis ikke der i fællesskab findes en løsning.

 • Lydtæt mødeboks har brudt lydmuren: Vejle-firma hædres med Årets Iværksætterpris

  I forbindelse med Vejle Kommunes årlige nytårskur for erhvervslivet blev MuteBox hædret med Årets Iværksætterpris 2023. Virksomheden, der blev landskendt i DR programmet "Løvens hule", har stor succes med sin innovative lydtætte mødeboks.

 • 25 procent flere borgere på ét år: Lille by voksede vildt i 2022

  Vejle Kommune oplevede i 2022 en flot vækst i befolkningstallet. Tilflytterne spredte sig over hele kommunen - men særligt ét sted fik væksten i indbyggertallet luft under vingerne.

 • Ny indsats skal forhindre flere børn i mistrivsel

  Tre institutioner i Vejle Kommune har været med i et projekt, der skal være med til at sikre, at færre børn kommer i mistrivsel.

 • Nye nævninger og domsmænd efterlyses

  Vær med til at afgøre retssager i Byretten og i Landsretten.

 • 12 kvinder har modtaget legat fra Fonden Linnemanns Jomfrukloster

  For sjette gang uddeler Fonden Linnemanns Jomfrukloster i Vejle afkastet af sine midler - 42.000 kr. -  til enlige, værdigt trængende kvinder, der er fyldt 40 år

 • Sådan skal Danmarks nye museum se ud

  Museumsdanmark bliver snart udvidet, når Egtvedpigen får sit eget museum. Tirsdag den 20. december kunne Vejlemuseerne og Vejle Kommune løfte sløret for, hvordan Egtvedpigens Verden skal se ud.    

 • Julehjælp til udsatte børnefamilier i Vejle sætter rekord

  I år er der kommet 500 ansøgninger fra trængte familier - et rekordstort antal ansøgninger. Alle 500 familier har fået tildelt julehjælp takket være de flotte donationer, der er kommet ind fra giverne.

 • Parasporten får en endnu stærkere stemme i Vejle

  Fra foråret 2023 samler Parasport Danmark sine afdelinger vest for Storebælt i Vejle. Vejle Kommune har siden 2016 dedikeret sig til at være Parasportens Hovedstad, og her ser man det som en kæmpe anerkendelse, at Parasport Danmark nu styrker sin lokale tilstedeværelse.    

 • VÆK MED LUS – fælles front mod lusene

  Fredag 6/1-23 opfordrer vi alle forældre til at kæmme deres børn på en og samme dag, så luseplagen ikke får lov at udvikle sig. 

 • Velfærds-teknologiråd investerer 2 mio. kr. i nye teknologier

  De 2 mio. kr. skal bruges til at afprøve læse- og skriveunderstøttelse til medarbejderne, teknologiske hjælpemidler til demente, specielle madrasser, muskelafslappende og sansestimulerende møbler og specielle sengemiljøer til demente.

 • Erhvervslivet indbydes til nytårskur i Vingsted

  Der bliver tid til masser af dialog og netværk, når Vejle Kommune 11. januar inviterer erhvervslivet til nytårskur i Vingsted. Hovedtaler er Jais Valeur, adm. direktør hos Danish Crown.

 • Billeschou A/S er Årets rummelige virksomhed i Vejle Kommune

  Arbejdsmarkedsudvalget i Vejle Kommune uddelte priser i rummelighedens navn.

 • 86 borgere får 500 kroner fra kommunens legatfond

  I år får langt flere ansøgere positivt svar på deres ansøgning om et legat fra Vejle Kommunes Legatfond.

 • Børn og unge i Vejle Kommune skal have de bedste muligheder

  Formand for Børne- og Familieudvalget, Martin Sikær, har været på rundtur til alle kommunale institutioner og skoler, og nu er turen kommet til de private tilbud.

 • Stil din bil på samkørselspladserne og hop gratis på bussen

  Vejle Kommune og Sydtrafik er klar med et nyt mobilitetsforsøg til bil-pendlere, der hver dag kører til Vejle: Stil bilen på samkørselspladserne ved Vejle Nord og Syd og tag bussen gratis ind til byen i morgentimerne - og tilbage igen. Vejle Park and Ride er et forsøg på at skabe mere plads på vejene inde i byen.

 • Vejle Kommune 'busser' de unge til uddannelse

  Vejle Kommune tager nye metoder i brug for at komme manglen på arbejdskraft inden for velfærdsfagene til livs.

 • Samarbejdet mellem Vejle Kommune og Renell ophører

  Vejle Kommune og rengøringsselskabet Renell har efter fælles aftale besluttet at stoppe samarbejdet om rengøring på en række kommunale lokationer. Kommunen har nu indledt forhandlinger med andre leverandører for at finde en midlertidig løsning.

 • Dagli’ Brugsen i Vandel bakker op om klimaet

  Den lokale COOP-butik Dagli' Brugsen i Vandel er en del af Klimalandsbyprojektet og ville gerne bidrage med at nedbringe byens udledning af CO2. Derfor samarbejdede Vejle Kommune og COOP om energivenlige tiltag, der skal hjælpe brugsen i Vandel med at nå sit mål.

 • Nyt grønt samarbejde på tværs af kommuner

  Det er ikke kun af navn, at Vandel by er Vejle Kommunes første klimalandsby. Klimabevidste borgere i Vandel by kan nu tage hensyn til klimaet, når de tager en tur på genbrugspladsen. Fra 1. november 2022 kan landsbyen med sine ca. 300 borgere nemlig benytte genbrugspladsen i Billund, og det er godt for brændstofforbruget, CO2-regnskabet og den grønne samvittighed i kommunens klimalandsby.

 • Del din interesse på biblioteket

  Mønter, hækling, karatefilm, julekalendere, vandrefugle, Star Wars eller fotografi. Har du en interesse eller hobby, som du brænder for? Så kan du fremover dele den med andre på biblioteket.

 • Rejsegilde på fællesinstitutionen Kong Gauers Gård

  Byggeriet af Kong Gauers Gård skrider nu igen hastigt frem, og 4. november bliver der 'lagt låg på', som man siger blandt fagfolk. Dagen markeres med taler, musik og pølsevogn for at fejre de håndværkere, som virkeliggør visionen om at skabe fremtidens plejecenter og dagsinstitution og inkorporere 15 verdensmål i én helhedsløsning.

 • Ny HR-chef ansat

  Vejle Kommune har ansat Kristine Schou som ny HR-chef

 • Åbent hus: Hør om alkoholbehandling hos RusmiddelCenter Vejle

  Mange af os drikker for meget, men vi kan få hjælp til at stoppe eller drikke mindre. Vidste du f.eks., at du kan få gratis og anonym hjælp i din kommune? Hør mere, når RusmiddelCenter Vejle inviterer til åbent hus den 12. oktober.

 • Stort tillykke til Rita Tang og Hemming Dalsgaard - årets frivillige ildsjæle

  Hen over sommeren kunne man indstille lokale ildsjæle til "Frivilligprisen 2022" som et skulderklap. I dag blev de endelige vindere fundet og fejret til Frivilligfesten i Bygningen i Vejle.

 • Nu kan du indstille din kandidat til Iværksætterprisen 2023

  Gennem hele oktober måned er det muligt at indstille virksomheder med succes og vækstpotentiale til Iværksætterprisen 2023. Vinderen offentliggøres til Vejle Kommunes nytårskur for erhvervslivet.

 • Fjernvarmen skal også til Give-området

  Give Fjernvarme og Vejle Kommune inviterer borgerne i Farre, Gadbjerg, Give og Givskud til informationsmøde om fremtidige planer om fjernvarme til Give-området.

 • Har du opdateret dit BBR?

  Danmark skal være uafhængig af russisk gas, vi skal have konverteret varmekilde til billigere og mere klimavenlig fjernvarme eller varmepumpe, men for at nå i mål har vi brug for dine opdaterede oplysninger i BBR.

 • To arkitekturperler i Vejle er med til Arkitekturens Dag

  Når Arkitekturens Dag afvikles 3. oktober, er Vejle Kommune med igen. I år er det med to steder, der bidrager til en særlig identitet - den nye Inger Christensen rute i Vestbyen og Agerumsladen på Engelsholm Højskole

 • Elbusserne overtager Vejle

  Fra søndag 16. oktober er det farvel og tak til diesel på bybusserne og rute 200 busserne i Vejle kommune til fordel for eldrevne busser. Tide Bus Danmark overtager driften af de i alt 20 bybusser og 11 busser på 200 ruterne, der fremover drives på el, og i hele uge 42, børnenes efterårsferie, kan du køre gratis med både bybusser og rute 200 busser i Vejle kommune.

 • Fem yngre forfattere på shortlisten til stor debutantpris

  Fem unge forfattere er i år med i opløbet om Danmarks største debutantpris, Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat, som uddeles fredag den 30. september ved en festlig prisoverrækkelse på Vejle Bibliotek.

 • Tre operatører skal lade elbilerne op i Vejle kommune

  Tre ud af fem delaftaler om elladestandere i Vejle kommune er faldet på plads. Det bliver EWII og E.ON, der kommer til at levere og operere i alt 94 ladestandere. Når p-hus Cronhammar står klar til næste år, tilføres yderligere 80 ladestandere.

 • Vejle Kommune skruer ned for strøm og varme

  Lavere rumtemperaturer, flere slukkede lys og mindre forbrug af varmt vand. Vejle Kommune skruer fra denne uge ned for varmen og sparer på strømmen og det varme vand i de kommunale bygninger som følge af energikrisen. Flere tiltag kan komme hen over den kommende tid.

 • Ansvarlig budgetaftale i en usikker tid

  Alle partier i Vejle Byråd står bag et ansvarligt budgetforlig for 2023-2026, der prioriterer børn og unge i en tid med usikkerhed og høj inflation. 

 • Hygiejneuge – uge 38: Hold fast i de gode hygiejneregler fra corona

  I uge 38 arrangerer Rådet for Bedre Hygiejne hvert år en kampagneuge. Sundhedsplejen bakker op om kapagnen

 • Velfærdsteknologiråd investerer tre millioner i nye teknologier

  De tre millioner, som kommer fra Vejle Kommunes velfærdsteknologipulje på i alt 60 millioner, omsættes til 3D-scanningsudstyr til tandplejen, sansehjælpemidler og nyt badeudstyr til sengeliggende.

 • De nominerede til Vejles frivilligpriser 2022 er…

  Hen over sommeren opfordrede Vejle Kommunes frivilligråd alle til at indstille lokale ildsjæle til årets to frivilligpriser som et skulderklap til det frivillige, sociale arbejde på Seniorområdet og Voksenområdet. De nominerede er nu fundet. De endelige vindere findes til frivilligfesten 30. september.

 • Fjernvarme på vej til Ågård/Gravens

  Stigende energipriser, klimakrise og den sikkerhedspolitiske situation i Europa. Der er flere gode grunde til at udskifte sit olie- eller naturgasfyr til fjernvarme, hvor det er muligt, og det bliver det i løbet af første halvår af 2024 i Ågård/Gravens, hvis borgerne takker ja.

 • De olympiske lege afholdes i Vejle - i en unik og rar version

  Den 9. september løber De Rare Olympiske Lege af stablen. Nogle atleter mødes på Vestre Station i Vejle, mens andre dyster på kommunens egne bosteder og dagtilbud i trygge rammer.

 • Vejle får sin egen kørestolsrugbyklub

  Den 10. oktober kommer verdens bedste spillere til Vejle, når der afholdes VM i kørestolsrugby 2022. Interessen for sporten er spirende og nu får Vejle sin egen kørestolsrugbyklub.    

 • Ny tunnel skal sikre trafikken i Gauerslund

  Store byggeprojekter kalder på bedre sammenhæng mellem områderne og mere sikker trafik i Gauerslund. Derfor går arbejdet med en tunnel under Fælleshåbsvej i gang mandag 12. september.

 • Sund Vejle Fjord nomineret til Nordisk Råds miljøpris 2022

  Vejle Kommune er sammen med Syddansk Universitet (SDU) netop nomineret til Nordisk Råds miljøpris 2022 som den eneste repræsentant for Danmark. Årets tema har fokus på naturbaserede løsninger, der kan give alsidigt svar på samfundets store miljøudfordringer. Den endelige vinder ud af de seks nominerede kandidater kåres 1. november i Helinski i Finland.

 • Giv os din idé til vores alles skove

  Skovene i Vejle Kommune hører til de allermest populære naturområder. Kommuneskovene får derfor deres helt egen skovplan med friluftszoner og naturzoner. Det skal sikre hensyn til de mange forskellige interesser. Du kan nu give dit bidrag til skovplanen, der netop er sendt ud i offentlig høring.

 • Betal kommunen direkte fra hjemmesiden

  Vejle Kommune indfører en ny, online betalingsløsning, hvor borgerne kan se og betale kommunale regninger direkte fra kommunens hjemmeside. Løsningen gør det også muligt at betale med Mobilepay.

 • Naturens Uge byder på oplevelser til alle

  Snør skoene, pak madkurven, tag børnene i hånden, tril cyklen frem og kom med ud i Naturens Uge - vi byder på masser af oplevelser

 • Erhvervskonference i nyt format sætter fokus på fremtidens arbejdsplads

  Fremtidens arbejdsplads stiller nye krav til ledere og medarbejdere. Det kan erhvervslivet i Vejle Kommune høre meget mere om til årets erhvervskonference, hvor journalist Poul Erik Skammelsen ser nærmere på globale tendenser, og Jens Broch fortæller om 30 timers arbejdsuge med fuld løn hos Sunset Boulevard. 

 • Vejle Kommune sætter fokus på bevarelse af kulturarv

  På Ukraines nationaldag den 24. august viser Vejle Kommune sin støtte til ukrainernes kamp for at bevare landets kulturarv. Derfor vil man opleve statuer i bybilledet, der er pakket ind i sandsække.

 • Vejle Kommune går med i March mod Ensomhed ‘22

  2.000 kilometer og 2,5 millioner skridt gennem 81 kommuner. Vær med, når Patrick Cakirli går fra Vejle Rådhus den 10. september kl. 7.30 og sæt fokus på den ensomhed, der er hverdag for mange danskere

 • Pant og genbrug går hånd i hånd i Vejle

  Når RessourceCenter Vejle (RCV) slår dørene op i begyndelsen af 2023, og du skal forbi med dine udtjente ressourcer, kan du pakke dine pantflasker og -dåser med i din bil eller trailer og aflevere dem hos RCV's kommende nabo

 • Ny opdeling af hjemmeplejen

  I løbet af 2023 bliver hjemmeplejen organiseret på en ny måde, så der bliver flere hjemmeplejedistrikter. Dette godkendte Seniorudvalget 17. august. Formålet er færre forskellige medarbejdere hos borgeren, mindre spildtid på vejene og bedre trivsel hos medarbejderne.

 • Kom med dine input til bedre cykelforhold

  Vejle Kommune vil i dialog med kommunens borgere om barrierer og muligheder for mere hverdagscyklisme. Vi hører gerne alle dine inputs - det kan ske digitalt på platformen Citizenlab eller ansigt til ansigt på eventen Vejle Kører Grønt den 23. og 24. september 2022.

 • Materialemangel i byggeriet udsætter åbning af RCV

  Leveringsudfordringer på brandsikringsudstyr udskyder åbningen af RessourceCenter Vejle (RCV), der først kan slå dørene op i begyndelsen af 2023.

 • Idékonkurrence: Et museum vendt på vrangen

  Vejlemuseerne og Vejle Kommune har netop frigivet idékonkurrencen til museet Egtvedpigens Verden.    

 • Katrine deler sin rødvinsplettede barndom

  Katrine Quorning fra Bredballe bryder med tabuer i DR's podcast, En rødvinsplettet barndom. Hun er aktuel med et gratis foredrag på Vejle Bibliotek tirsdag den 30. august kl. 19, hvor du også kan høre mere om Center for Socialt Arbejdes tilbud til unge i Vejle, der vokser op i en familie med misbrug.

 • Mobil Borgerservice vender tilbage

  Fra i næste uge kan borgere i Egtved, Børkop, Jelling og Give igen møde op i Mobil Borgerservice i deres nærområde.    

 • Lusedagen er tilbage – nu skal alle børn igen kæmmes mod lus

  Sundhedsplejen opfordrer alle forældre til at kæmme deres børn på én og samme dag - den 12. august, så luseplagen ikke får lov at udvikle sig.

 • Vejle Kommunes nye ressourcecenter runder bæredygtig milepæl

  RessourceCenter Vejle sætter flueben ved et vigtigt delmål på rejsen mod at blive bæredygtighedscertificeret efter den anerkendte DGNB-standard.

 • Guide til 12 arkitektoniske perler

  En ny arkitekturguide er landet i Vejle. Guiden viser vej til 12 arkitektoniske perler i byen.

 • Vejle Bibliotekerne styrker tilgængeligheden med Solsikken

  For at sikre inklusion og tilgængelighed for brugere med usynlige handicap træder Vejle Bibliotekerne nu ind i Solsikkeprogrammet.

 • Ansatte på Handicapområdet kan låne en elcykel gratis

  Handicapområdet i Vejle Kommune stiller elcykler til rådighed for de ansatte for at få flere ud af bilen og over på cyklen, hvilket er godt for både sundheden og klimaet.

Sidst opdateret: