Corona - bl.a. om vaccinationer og test. Nu 13 steder du kan blive testet i Vejle og centerbyer med flere....


Læs mere om corona her / Information in English

Pressemeddelelser

Her finder du en samlet oversigt over udsendte pressemeddelelser fra Vejle Kommune.

 • 8 lokalsamfund vil være Danmarks førende klimalandsby

  Otte lokalområder lige fra Højen i syd over Skibet og Ødsted Jerlev i vest til Lervangen i 7120 Øst har meldt sig i første runde til at blive Vejle Kommunes klimalandsby. Næste fase for kandidaterne er at skrive en velbegrundet ansøgning.

 • Historien skal skrives om: Nyt fund indikerer, at vikingerne havde cykler

  - Det er en bombe under cykelhistorisk forskning, siger museumschefen på Kongernes Jelling om et nyt og spektakulært fund, blot 15 måneder før Tour de France kommer til Danmark.

 • P-vagter rykker ud i naturen

  Påske, forår og en velbesøgt vandrerute får nu Vejle Kommune til at sende p-vagter ud i naturen. Der har nemlig flere gange været parkeringskaos på vejene omkring p-pladserne til Egtvedpigens Fodspor.

 • Saml affald med Tour de France bussen

  Grønt Forum, Økolariet og Tour de France i Vejle 2022 inviterer alle borgere til corona-venlig affaldsindsamling for Danmarks Naturfredningsforening søndag 18. april. Dagen begynder med morgenmad ved Tour de France bussen på Kirketorvet i Vejle, og der er begrænsede pladser efter først-til-mølle princippet.

 • Nye investeringer i velfærdsteknologi for 2,7 millioner kroner skal skabe bedre velfærd

  Vejle Kommunes velfærdsteknologiråd har igen bevilliget penge fra teknologipuljen - denne gang til teknologier, som primært forbedrer borgernes trivsel og sundhed.

 • Bliv frivillig og gør en forskel for andre unge

  Er du mellem 18 og 30 år?  Og vil du gerne have erfaringer til dit CV? Så søger Ungdommens Røde Kors og `Universet - fællesskaber for unge´ seje frivillige  til et forløb for unge, der ikke trives, fx pga. præstationsangst, ensomhed og stress.

 • Sløjf din gamle brønd og få op til 7.500 kr. i støtte

  Natur- og Miljøudvalget har valgt at afsætte en pulje på knap en halv mio. kr. årligt, der er øremærket til at sløjfe gamle boringer i vandværkernes indvindingsopland. Målet er at sikre rent drikkevand i borgernes vandhaner.

 • Nu kan du igen søge legat til erhvervsrettet efteruddannelse

  Unge med tilknytning til Vejle Kommune har igen i år chancen for at søge Arbejdsmarkedsudvalgets legat, der skal hjælpe erhvervsuddannede med at blive fagligt klogere. 

 • Beredskabschef ansat for det nye Vejle Brandvæsen

  Vejle Kommune har ansat Thomas Dietz som beredskabschef for det nye Vejle Brandvæsen, som skal stå klar 1. januar 2022.

 • Borgmesteren inviterer den lokale bilbranche til virtuelt møde

  Klimaplanen 2020-2050 bliver omdrejningspunktet for et virtuelt erhvervsmøde mellem Vejle Kommune og den lokale bilbranche, som finder sted onsdag 24. marts kl. 13-15.

 • Jobcentret er i fuld sving – ringer til 750 virksomheder

  Jobcenter Vejle har netop afsluttet en stor ringekampagne, der skal afdække, hvordan de bedst kan hjælpe kommunens virksomheder både nu og i de kommende måneder. 

 • Smitten steget meget i Vejle de sidste dage

  Smitten i Vejle er steget meget de sidste dage. I dag til en incidens på 197 med 228 nye smittede inden for den seneste uge (Statens Serum Institut). Så højt har antallet af smittede ikke været siden slutningen af december.

 • Nye ruter skal gøre naturen kørestolsvenlig

  Bakker og bomme kan forhindre kørestolsbrugere i at komme ud i naturen. Derfor har Kultur- og Idrætsudvalget afsat 100.000kr til projekt 'Køreklar natur', som med brugernes hjælp skal vise, hvor de trygt kan færdes i Vejle Kommunes natur 

 • Kontrolgruppen henter over 9 millioner hjem til fællesskabet

  Vejle Kommunes kontrolgruppe har fundet mere end 9 millioner kroner, der var udbetalt for meget i offentlige ydelser. De hentes nu tilbage til de fælles kasser.

 • Boldbanen skal navngives – inspiration søges

  Boldbanen på hjørnet af Horsensvej og Østerbrogade har gennemgået en klimavenlig forandring og åbner nu op for nye rekreative muligheder. Men hvad skal den hedde? Send dit bud på et navn til Vejle Kommune senest 10. april.

 • Smitteudbrud i Vinding – får nu testbil

  På grund af stigende smitte sender regionen nu en testbil til Vinding-området fredag og lørdag kl. 9-17.

 • Kunstværk skal fortælle om Østbyens Klimapark

  Vejle Kommune opfordrer kunstnere til at give deres bud på kunstværker, der kan formidle historien om Østbykvarterets Klimapark og lægge op til fællesskab.

 • Trivslen i Senior er stadig over middel

  Selvom corona har sat aftryk på hverdagen på arbejdspladser i Senior, har det ikke påvirket medarbejdernes trivsel i væsentlig grad. Kommunens trivselsmåling viser, at den samlede trivsel kun har taget et lille dyk siden sidste måling.

 • Forårsaktiviteter for seniorer pibler så småt frem

  Kreative foreninger rykker aktiviteter ud i det fri og sætter fokus på mulighederne i naturen. Få et overblik over 60+aktiviteter, der er i gang nu i Vejle Kommune på www.aktivsammen.vejle.dk.  

 • Vejle Kommune forstærker rygestopindsatsen i psykiatrien

  Rygning er en væsentlig årsag til, at mennesker med psykisk sygdom lever 15-20 år kortere end andre. Det vil Vejle Kommune og Sundhedsstyrelsen gøre noget ved, og sætter derfor ind med målrettede indsatser og knap 1,5 mio.

 • Årsdag fejres med faldende smitte

  I dag er det et år siden, at Vejle Kommune blev lukket ned sammen med resten af Danmark. 

 • Nu åbner Vejle Kommune for indstilling til årets Kulturpriser

  Vær med til at bestemme, hvilke personer, organisationer eller foreninger, der har gjort noget særligt for kulturen i Vejle Kommune - i et særligt år. Der kan indstilles til og med 17. marts.

 • Øde veje frister bilister til at køre stærkt

  Nedlukningen af samfundet giver ekstra plads på de danske veje, og det får nogle bilister til at træde hårdere på speederen. Det er et problem, for farten er helt afgørende i mange alvorlige ulykker.

 • Flot trivselsmåling i en coronatid

  Det kan godt være, at corona i høj grad præger dagligdagen i Vejle Kommune og har gjort det et helt år. Men det har generelt ikke påvirket medarbejdernes trivsel i negativ retning. Det viser kommunens nye trivselsmåling.

 • Udfordrende år for overnatningsbranchen i Vejle Kommune

  Især Vejle Kommunes hoteller blev i 2020 hårdt ramt af Covid-19 restriktioner. Kombinationen af manglende udenlandske turister og begrænsninger på afvikling af møder og konferencer var en hård cocktail for hotellerne. De netop offentliggjorte tal viser et fald i hotelovernatninger på 165.000 fra rekordåret i 2019 - svarende til 45 pct. De udenlandske overnatninger faldt med næsten 75 pct.

 • Vejle-aktører udforsker e-art

  I takt med at teknologien udvikler sig, opstår der nye erhvervsmuligheder. Dem udforsker erhvervs- og kulturlivet i Vejle Kommune i et nyt samarbejde, Art Tech Tuesday, i en tro på, at der er nye jobs og kulturoplevelser at hente i udviklingen.

 • Store indflytningsdag i Vejles nye legeplads for kunstig intelligens

  Med 5200 kvadratmeter og plads til ca. 150 videns-medarbejdere bliver AI Innovation House et internationalt fyrtårn for digitalisering og kunstig intelligens i Vejle.

 • Kunst(ig) intelligens kan give nye museumsoplevelser

  Kan kunst masseproduceres digitalt? Og er det så stadig kunst? Det tager AI Innovation House, Vejle Museerne, Vejle Musikteater, Vejle Bibliotekerne og Vejle Kommune op til debat sammen med oplægsholdere fra erhvervs- og kulturliv til Art Tech Tuesday 2. marts kl. 15-16.

 • Firehøjeskolen lægger sig i selen: vil have flere elever

  Lige nu er der for få elever på Firehøjeskolens afdeling i Vandel, men det skal der laves om på.Skolen er nemlig gået i gang med et stort udviklingsarbejde, der skal være med til øge skolens attraktivitet og tiltrække flere elever.

 • Vejle havde flest nye iværksættere i 2020

  Nye tal fra Vækstfonden tegner et klart billede. Vejle er iværksætternes foretrukne sydjyske kommune.

 • Nu stiger smitten hurtigt i Vejle

  Smitten med corona kan lynhurtigt stige. Det viser situationen i vores nabokommuner. Kolding og Fredericia er på kort tid gået fra et lavt niveau til 1. og 3. pladsen på listen over kommuner med flest smittede. Nu stiger smitten også hurtigt i Vejle, og alle opfordres til at passe godt på, at smitten ikke spreder sig endnu mere. Vejle ligger lige nu på en 23. plads med et smittetal på 70.

 • Egtvedpigens Fodspor: En helt ny, naturskøn vandrerute

  En ny 14 km lang og yderst varieret vandrerute ligger nu klar, og venter på det vandreglade Danmark. 'Egtvedpigens Fodspor', som den hedder, snor sig igennem noget af Danmarks smukkeste natur. Den officielle åbning må dog udskydes på grund af corona-restriktioner.

 • Mangel på vacciner gør det svært at få en tid

  Er du blevet tilbudt en coronavaccination, men kan ikke bestille tid, fordi der ikke er ledige tider, bliver du nødt til at væbne dig med tålmodighed og prøve igen. Antallet af vacciner er afgørende for antallet af tider.

 • Saml affald og tjen til klubben

  Der sættes både ind mod affald og til fordel for foreningslivet, når Vejle Kommune i samarbejde med Hold Danmark Rent melder klar til sæsonstart i april for mindre grupper af frivillige med god afstand og højt humør. Her kan foreninger bidrage til mindre affald i naturen samtidig med, at de tjener kroner til nye aktiviteter.

 • Ny pulje skal sætte gang i borgernes klimahandlinger

  Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati åbner for en grøn omstillingspulje, hvor borgerne kan søge tilskud til lokale klimaprojekter.

 • God opførsel og et smil gør sig altid godt

  Vi er mange, der bruger naturen lige nu, selvom Kong Vinter holder temperaturen under frysepunktet. Og for at det ikke skal koge over derude, er det vigtigt, vi alle viser hensyn - både over for hinanden og specielt over for de private jordejere, der stiller stier og veje til rådighed, så vi alle har adgang til naturen.

 • Så kan der søges om støttekroner til natur og friluftsaktiviteter

  Vejle Kommunes Natur- og Miljøudvalg uddeler igen i år støttekroner via Natur- og Stipuljen. Pengene går særligt til projekter, der vil fremme en rig natur og skabe gode friluftsaktiviteter. Puljen er på i alt 200.000 kr. med ansøgningsfrist 1. april 2021.

 • Nu kan plejehjemsbeboerne få flere besøg

  Besøgsrestriktionerne på alle Vejle Kommunes plejecentre er ophævet

 • Isen er ikke sikker – endnu

  Kommunen har udvalgt ni søer spredt ud over kommunen samt Vejle Fjord, hvor isens tykkelse dagligt måles. Når tykkelsen når over 13 centimeter, vil både skilte og kommunens hjemmeside fortælle, at vi kan færdes på isen.

 • Egtved Skole styrker elevernes teknologiforståelse

  Egtved Skole har sammen med 45 andre folkeskoler i Danmark været med i et forsøg om børn og unges teknologiforståelse. Børne- og Familieudvalget har nu besluttet, at Egtved Skole kan få lov at fortsætte i forsøget til og med skoleåret 2022/23, hvilket vækker stor begejstring på skolen.

 • Naturen bevæger Vejle

  En ny undersøgelse viser, at borgerne i Vejle Kommune elsker naturen endnu mere end tidligere. Coronakrisen har for alvor åbnet vores øjne for naturens værdi, og det øger behovet for inspiration til aktiviteter i udelivet. Den inspiration leveres i den nye kampagne 'Vejle i bevægelse'.

 • Nye initiativer hjælper udsatte under corona

  Vejle Kommune tilbyder for eksempel online-cafemøder og en telefonisk mentorordning til psykisk sårbare og andre udsatte, der på grund forsamlingsforbud og social afstand ikke kan mødes med hinanden under corona.

 • Vejle Kommune byder tiny houses velkommen

  Drømmer du om at skalere din livsstil ned til færre kvadratmetre, færre ejendele og et mere simpelt liv? Så er du ikke alene. Tiny houses livsstilen trender på de sociale medier, og også i Vejle Kommune stiger interessen for at downscale. Derfor vil Vejle Kommune nu i dialog med borgerne med henblik på at skabe plads til den type boliger.

 • Vinterferie med Økolariet, der arbejder på højtryk – derhjemme

  Selvom Økolariet foreløbig er corona-nedlukket frem til 1. marts, arbejder alle ansatte fortsat på højtryk derhjemme for at udvikle online vinterferie-aktiviteter og for at Økolariet kan blive klar så hurtigt som muligt efter, at vi får lov til at åbne op igen.

 • Konsulentfirmaet BDO skal lave analyser på seniorområdet

  Vejle Kommunes Økonomiudvalg har valgt BDO til at lave to analyser på seniorområdet. 

 • Vejle får tre senioridrætscentre

  De nye senioridrætscentre tilbyder blandt andet idræt tre gange om ugen og inviterer frivillige ældre ind i fællesskabet på plejecentrene.

 • Nye fællesskaber i Vejle Kommunes skoler

  Corona sætter mange begrænsninger, og netop derfor er der brug for at tænke i kreative og alternative undervisningsformer. Morgengymnastik, fællesløb og 100 dages fest er bare nogle af de mange initiativer som Vejle Kommunes skoler har sat i gang under nedlukningen, hvor de fleste af eleverne må følge med i undervisningen hjemmefra.

 • Kreativ i en coronatid

  Vejle Kommunes dagtilbud Trip Trap Træsko er en af de institutioner, der er med i børnekulturprojektet LegeKunst. Projektet skal bringe børnene tættere på både kunst og kultur - og selv i en coronatid er der plads til både leg og læring, når børnehavens største børn skal give bålhytten på legepladsen liv.

 • Første destinationschef til Destination Trekantområdet er fundet

  I et flot felt på 47 ansøgere har bestyrelsen i Destination Trekantområdet fundet sin første destinationschef. Det bliver den 44-årige Martin Perregaard-Bitsch, der kommer til at stå i spidsen for turismesamarbejdet mellem Billund, Kolding og Vejle Kommuner.

 • Bliv Danmarks førende klimalandsby

  Har du og dine naboer lyst til at samarbejde for klimaets skyld? Brænder I for at eksperimentere med at vælge cyklen lidt oftere, lave fælles kørselsordning og dele havemaskiner? Og bor I i en landsby, en mindre by eller lokalområde? Så er Vejle Kommune på udkig efter jer.

 • Vejles handicapområde udvikler eget digitalt støtteværktøj

  Det nye digitale støtteværktøj, som skaber struktur i hverdagen for borgere med udviklingshandicaps, giver bl.a. et samlet overblik over borgernes rutiner og skaber en mere ensartet pædagogik.  

 • Forårsrengøring på vej: Støvsug naturen for affald

  Vil din forening være med til den årlige affaldsindsamling sammen med Danmarks Naturfredningsforening, så er det nu, I skal melde jer til. Cirka 1.000 børn og voksne over hele Vejle kommune plejer at deltage, men der er plads til endnu flere.

 • Flere går SOSU-vejen under coronakrisen

  Vejle Kommune oplever en større interesse for SOSU-uddannelsen efter ny ordning om uddannelsesløft og dagpenge, der skal tiltrække ledige, der har mistet deres job under coronakrisen.

 • Nu falder smittetallet i Vejle Kommune

  Men vigtigt at borgerne fortsat lader sig teste - især hvis man fysisk møder ind på job

 • Vejle Kommune solgte mere end 50.000 m2 erhvervsjord i 2020

  Kommunen har især solgt erhvervsjord på Dyrskuevej i Give, hvor der efterhånden er få ledige byggefelter tilbage.

 • Digitalt tilbud skal styrke nærdemokratiet lokalt

  Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati lancerer et tilbud om digital hjælp, sparring og kurser, så lokalrådene fortsat kan holde gang i generalforsamlinger, borgermøder og udviklingsmøder midt i en Covid-19 tid.

 • Stor rift om Vejles byggegrunde i 2020

  Vejle Kommunes samlede salg af nye grunde til parcelhuse nærmede sig i 2020 niveauet fra nogle af kommunens bedste grundsalgs-år.

 • Ældreplejens personale passer på kroppen på jobbet

  Ømhed i muskler og led er hverdag for mange ansatte i ældreplejen. Derfor har Seniorområdet i Vejle Kommune sat fokus på bl.a. sundhed og trivsel, og hvordan man som ansat passer på sig selv.  

 • Nu kan de første +65 årige, der modtager hjemmehjælp i Vejle Kommune, blive coronavaccineret

  Der åbnes nu for, at de +65 årige, der modtager praktisk hjælp og personlig pleje, kan bestille coronavaccination. Kommunens kørselskontor klarer tidsbestilling og transport for de særligt sårbare, mens målgruppens øvrige borgere bestiller tid på www.vacciner.dk

 • Vejle vokset med 1571 borgere på et år - runder 117.000 indbyggere

  Det kan godt være, at coronaen har indskrænket vores bevægelsesfrihed i 2020. Men den har ikke forhindret folk i at flytte til nye egne af Danmark. Og rigtig mange har valgt Vejle-området.

 • 10 kvinder modtager i disse dage legater fra Fonden Linnemanns Jomfrukloster i Vejle.

  For fjerde gang uddeler Fonden Linnemanns Jomfrukloster i Vejle afkastet af sine midler til "enlige, værdigt trængende kvinder, der er fyldt 40 år", som der står i de gamle vedtægter. 

 • 36 elladepunkter på vej til Vejles kommunale p-pladser

  Vejle Kommune tager første store skridt med Klimaplan 2020-2050 og indgår aftale med selskaberne Clever og Sperto om opsætning af 18 elladestandere med i alt 36 elladepunkter i Vejle.

 • Vejle Kommune har ansat ny veterankoordinator

  Michael Thomsen er ansat som ny veterankoordinator i Vejle Kommune.

 • Julehjælp til udsatte børnefamilier i Vejle

  I Vejle er familierne blevet indstillet til Julehjælp af deres kontaktperson hos Vejle Kommune.I år er der kommet 283 ansøgninger, som alle har fået tildelt Julehjælp takket være de flotte donationer, der er kommet ind fra giverne.

 • Vejle Kommune inviterer erhvervslivet til corona-sikker nytårskur

  Torsdag den 7. januar byder Vejle Kommune igen erhvervslivet velkommen til nytårskur. Men denne gang bliver det med et nyt koncept i et coronavenligt setup.

 • Beboerne på Plejecenter Ågården får fakkeloptog i stedet for Lucia

  Coronaen er her, men derfor skal beboerne på Plecentret Ågården ikke snydes for en markering af den årlige Lucia-dag. Der er masser af aktiviteter og besøg, som bliver aflyst, fordi vi har høj smitte af corona. Men man må kunne lave et corona-sikkert alternativ til det traditionelle Lucia-arrangement på plejecentret. Det blev Plejecentret Ågårdens Venneforening og Ågård Efterskole enige om.

 • Klimaudvalg giver startskud til nye klimaindsatser: Sættes i værk lige efter nytår

  De første konkrete indsatser fra Vejle Kommunes nyligt godkendte klimaplan har nu fået grønt lys fra kommunens klimaudvalg.

 • Ny performancelinje i 7.-9. klasse skal give plads til kreative talenter

  I 2021 opretter Vejle Kommune en ny performance-linje på NOVAskolen, hvor unge med sans for musik, drama eller noveller kan udfolde lige netop deres talent. Vejle Kommune vil på den måde udvikle på succesen med NOVAskolens eliteidrætsklasser ved at oprette en eliteperformancelinje, siger Kultur- og idrætsudvalgsformand.

 • Legatfonden deler ud af afkastet

  23 værdigt trængende får hver 500 kr. fra Vejle Kommunes Legatfond

 • Corona-pulje på 250.000 kr. til at hjælpe ensomme ældre ind i fællesskaber

  Corona-epidemien vender hverdagen på hovedet hos mange ældre, der ikke kan deltage i de aktiviteter og fællesskaber, de plejer. Med en ekstraordinær pulje kan frivillige sociale foreninger nu søge penge til aktiviteter, der bidrager til at forebygge ensomhed hos ældre i Vejle Kommune.  

 • Kunst og teknologi: Vejle-aktører går sammen om ny foredragsrække

  Har robotter følelser? Er kunst skabt gennem kunstig intelligens overhovedet kunst? Kan ny teknologi gøre kunst og kultur mere tilgængelig? Hvordan kan kunsten bidrage til den teknologiske udvikling? Det er bare nogle af de spørgsmål, der bliver udforsket i en ny debatrække, Art Tech Tuesdays, der løber af stablen første gang den 5. januar. Her zoomes der ind på robotter med forståelse og følelser.  

 • En ny samlet spildevandsplan er godt nyt for fjord og vandløb

  Byrådet giver med godkendelse af Spildevandsplan 2020-2018 den 9. december 2020 grønt lys til at adskille spildevand og regnvand i ni forskellige områder i kommunen.

 • Stormflodsstrategi skal garantere det gode møde med vandet

  Byrådet har netop vedtaget den stormflodsstrategi, der i et halvt år har været i borgernes hænder. Med strategien får politikerne et vigtigt værktøj i arbejdet med at skabe en stormflodsbeskyttelse, der gror med byen.

 • Nyt samarbejde skal hjælpe mennesker med psykisk sygdom i arbejde

  En ny samarbejdsaftale mellem Jobcenter Vejle og psykiatrien skal hjælpe mennesker med psykiske lidelser tættere på arbejdsmarkedet.

 • Klimaplanen bliver fremtidens overligger for Vejle Kommune

  Med byrådets vedtagelse af Klimaplanen forpligter Vejle Kommune sig til at tænke grønt og bæredygtigt i fremtidige beslutninger. Vejen til at nå Parisaftalens målsætning går bl.a. gennem stærke partnerskaber med erhvervsliv, landbrug og uddannelsesinstitutioner og motivation af borgerne.

 • Digital risikovurdering øger sikkerheden på bosteder

  Et digitalt risikovurderingssystem giver medarbejderne på Vejle Kommunes bosteder et hurtigt overblik over beboernes adfærd, og systemet er med til at øge både medarbejdernes sikkerhed og beboernes trivsel. 

 • Sådan kommer fremtidens daginstitution og plejecenter til at se ud

  For første gang på dansk grund opføres et byggeri, som kombinerer daginstitution og plejecenter. Byggeriet skal ligge i Vejle, og byggeplanen viser, at det både bidrager til fællesskaber på tværs af generationer, er klimavenligt og indarbejder FN's verdensmål.

 • Nu skal vi passe på og gøre alt for at undgå nedlukning

  Den delvise nedlukning af samfundet i 38 kommuner, som regeringen meldte ud på pressemødet i dag, omfatter ikke Vejle.Alligevel er borgmester Jens Ejner Christensen bekymret og opfordrer til, at vi gør alt for at undgå, at Vejle Kommune kommer i samme situation som Århus, Odense og de sjællandske kommuner. 

 • Ny bus klar til at bringe elever frem i tide

  Det bliver fortsat muligt for pendlende studerende at nå frem til deres uddannelser i Vejle, inden klokken ringer ind til første time. Vejle Kommune og Sydtrafik er klar med en ny busafgang, som skal betjene de ca. 50 passagerer, der står til at miste deres tidlige togafgang.

 • Finlandsparken strøget af ghettolisten

  Flere er kommet i arbejde og uddannelse i boligområdet Finlandsparken i Vejle. Den positive udvikling har tirsdag resulteret i, at Finlandsparken ikke længere er at finde på regeringens årlige ghettoliste.

 • Vejle Kommune har ansat ny arbejdsmarkedschef

  Daniel Bomholt er ansat som ny arbejdsmarkedschef i Vejle Kommune.Han er 43 år og kommer fra et job som afdelingsleder i Jobcenter Skanderborg.

 • Vejle Kommune investerer yderligere 718.000 kr. i seks nye velfærdsteknologiske projekter

  Vejle Kommunes Velfærdsteknologiråd har igen bevilliget penge fra teknologipuljen og givet penge til teknologier, som bl.a. skal øge trivslen hos udviklingshæmmede borgere med demens, give kørestolsbrugere en bedre køreoplevelse og højne sundheden i den beskyttede beskæftigelse.

 • Julebelysningen på Vejle Vindmølle er på vej

  Vejlenserne kan se frem til julelys og -farver i år. Kultur- og idrætsudvalget har nemlig indgået en aftale med virksomheden Solar, som skal sørge for dette års julebelysning på Vejle Vindmølle.    

 • Klimaudvalg beder forvaltningen komme med indspil til grønt regeringsudvalg

  Kommunerne oplever ofte lovgivningsmæssige barrierer i arbejdet med at gennemføre den grønne omstilling. Vejle Kommunes klimaudvalg har derfor bedt forvaltningen udarbejde en beskrivelse af disse barrierer, der skal indgå i et kommende indspil til et 'Grønt Samarbejdsudvalg' som klimaministeren har invitereret kommunen til at deltage i.

 • Vejle Kommunes nye frivilligkoordinator vil hjælpe coronaramte foreninger og ældre

  Frivilligkoordinatoren er ansat til at støtte kommunens mange frivillige sociale foreninger i deres arbejde med at skabe fællesskaber og aktiviteter til gavn for kommunens ældre. Aktuelt vil hun sætte flere corona-egnede aktiviteter i gang. 

 • Forberedelsen til Ny Rosborgs første holme er i gang

  Arbejdet med at forberede Vejles nye bydel, Ny Rosborg, er så småt i gang. I disse dage bliver der kørt jord til Nordholmen, som er den holm af i alt seks i den kommende bydel, der bliver udviklet først. Samtidig udføres der geotekniske undersøgelser af undergrunden ved både Nordholmen, Rosborg Ø og Trædballe Banke.

 • Destination Trekantområdet – Et nyt turismesamarbejde mellem Billund, Kolding og Vejle ser dagens lys

  Byrådene i Billund, Kolding og Vejle har de seneste måneder forberedt sig på at indgå et samarbejde om markedsføring og udvikling af turismen i de tre kommuner. 23. november blev samarbejdet officielt.

 • Behov for tættere og mere ledelse i uroplaget hjemmeplejedistrikt

  Der er behov for handling her og nu for at få skabt arbejdsro og bedre trivsel for personalet i det uroplagede hjemmeplejedistrikt VD2. Der etableres derfor en midlertidig løsning i distrikt VD2 med flere ledere og mindre teams, fortæller formand for Seniorudvalget Kenneth Fredslund.

 • Forældretilfredsheden stiger igen i Vejle

  Social- og Indenrigsministeriet har gennemført en landsdækkende forældretilfredsheds-undersøgelse på skoleområdet, og resultaterne for Vejle vækker glæde. Undersøgelsen viser nemlig endnu en stigning i forældretilfredsheden for både skole og SFOI siden sidste forældretilfredshedsundersøgelse. Forældrenes tilfredshed med skolen ligger endda over landsgennemsnittet. 

 • Vejle Kommune bygger nyt fyrtårn til fortsat grøn omstilling

  I maj 2019 sagde Vejle Kommunes Byråd ja til et nyt RessourceCenter Vejle (RCV). Vinderne af det 19.000 m2 store byggeri er i dag fundet, og det bliver HM Entreprenør A/S, der sammen med deres team og AffaldGenbrug skal sikre, at Vejle Kommune og borgerne kan tage endnu et skridt mod en fremtidssikret ressourcehåndtering.

 • Brugte mundbind hører til i affaldsspanden

  Natur- og Miljøudvalget kalder på god adfærd, når vi skal skille os af med vores brugte mundbind. Alt for mange mundbind havner ved siden af affaldsspanden, og det skader naturen.

 • Trekantens El Teknik er årets rummelige virksomhed i Vejle Kommune 2020

  Trekantens El Teknik ApS blev kåret som årets rummelige virksomhed, og Krista Sørensen fra Kastaniehaven løb med titlen som årets mentor, da priserne blev uddelt ved et virtuelt arrangement 17. november.  

 • Vejles handicap-ansatte får idrætscertificering

  Alle ansatte i Vejle Kommunes dagtilbud for voksne med handicap får nu en idrætscertificering, så de bedre kan motivere borgerne til bevægelse. Det er helt naturligt i en kommune, som er parasportens hovedstad, og som har fokus på lighed i sundhed.

 • Vejle Kommunes første demensvenlige have er klar til brug

  I 2020 blev der i budgetforliget afsat fem millioner kroner til at gøre plejehjemshaverne i Vejle Kommune mere demensvenlige. Nu er den første demensvenlige have færdig. 

 • Høje smittetal betyder besøgsrestriktioner på Vejle Kommunes botilbud

  Styrelsen for Patientsikkerhed har den 9. november givet Vejle Kommune et påbud om midlertidige restriktioner mod besøgendes adgang til botilbud. Det sker for at holde smitten i Vejle nede og for at passe på sårbare borgere.

 • Vejles SSP-leder, Helle Midskov Brynaa, vinder Den Kriminalpræventive Pris

  Helle Midskov Brynaa modtog i dag Den Kriminalpræventive Pris. Prisen blev overrakt af Social- og indenrigsminister Astrid Krag. Udover æren følger 50.000 kr. Det er skoleleder Bjarne Kyneb fra Firehøjeskolen, der har indstillet Helle Midskov Brynna for sit arbejde med HSO-uddannelsen.

 • Jordskred har kommunens fulde bevågenhed

  Øgede mængder regn giver større risiko for jordskred i bl.a. Mørkholt-området. Kommunen følger udviklingen tæt sammen med GEUS og fastholder tæt dialog med lodsejerne i området om forebyggelse.

 • Høj smitte i Vejle Kommune

  Nu stiger smitten for alvor i kommunen, og i dag kom Vejles smittetal for første gang over 100.

 • SSP-leder i Vejle, Helle Midskov Brynaa, med i slutspurten om at modtage Den Kriminalpræventive Pris

  SSP-leder, Helle Midskov Brynaa, er blandt de sidste tre i opløbet om at modtage Den Kriminalpræventive Pris. Prisen uddeles d. 10. november i Operaen i København. Hun er indstillet af Firehøjeskolen for sit arbejde med HSO-uddannelsen, der klæder fagpersoner på til at løfte udsatte børn og unge i flok ud fra et helhedsorienteret perspektiv.

 • Indstil en virksomhed til Iværksætterprisen 2021

  Nu skal årets iværksætter findes. Derfor er det i hele november muligt at indstille sin egen eller en anden virksomhed til Iværksætterprisen 2021.

Sidst opdateret: 16. september 2019