Pressemeddelelser

Her finder du en samlet oversigt over udsendte pressemeddelelser fra Vejle Kommune.

 • Dørlåse med nøglebrikker skal forhindre demente i at forstyrre hinanden

  Tre plejecentre i Vejle Kommune skal teste, om et nyt dørlåsesystem kan skabe mere tryghed og sikre beboernes privatliv. 

 • Ophævelse af afbrændingsforbud i Trekantområdet

  Trekantområdets Brandvæsen udstedte den 02. juli et afbrændingsforbud gældende for Billund, Fredericia, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle Kommuner. Forbuddet blev udstedt i medfør af Beredskabsloven og bekendtgørelse nr. 1339 (afbrændings­bekendt­gørelsen). Ud fra en samlet vurdering af de nuværende vejrmæssige forhold, herunder tørkeindekset, ophæves afbrændingsforbuddet med virkning fra og med mandag den 13. august kl. 17.00.

 • Børnene er tilbage i trafikken: Hjælp dem godt på vej

  I denne uge begynder tusindvis af børn i skole, og med kampagnen "Børn på vej" vil Vejle Kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden minde alle trafikanter om at passe godt på børnene. Forældre får også hjælp til at klæde børnene på og gøre dem mere sikre i trafikken.

 • Oplevelsesmedarbejder skal skabe livskvalitet hos borgere med demens

  Demensplejehjemmet Kløverhaven har fået 120.000 kr. af Sundheds- og Ældreministeriet til at ansætte en pædagog, der skal skabe gode oplevelser for borgere med demens.

 • Lev din indre ildsjæl ud med Sundhedsagentuddannelsen

  Byhaver, lektiecafe og fælles madlavning er nogle af de aktiviteter, som frivillige sundhedsagenter har startet. Brænder du for at lave en aktivitet? Så kan du blive klædt på med viden og praktisk erfaring på Sundhedsagentuddannelsen, der starter igen mandag d. 10. september

 • Mere musik på plejehjemmet

  Sang og musik gør underværker for ældre med demens. Ved at spille musik for dem kan man skabe tryghed og trække dem ind i fællesskabet. Det oplever personalet på Plejecenter Kastaniehaven, som netop har fået 250.000 kr. fra Ældreministeriet til endnu flere musikaktiviteter.

 • Vejlukninger i Vejle under kongeetapen i PostNord Danmark Rundt

  Den 2. august vil flere veje i målområdet ved Pedersholm være lukket det meste af dagen. Jellingvej og Grejsdalsvej vil også være lukket i en kortere periode.

 • Nye buskøreplaner giver bedre service

  Vejle vokser, og rigtig mange mennesker skal på bedste vis frem og tilbage i byen hver eneste dag. En god mobilitet og en velfungerende kollektiv trafik er med til, at det kan lade sig gøre. Med en helt ny køreplan for byens busser kan passagererne fra august blandt andet se frem til mere præcise afgange i myldretiden.  

 • Vejle Kommune giver pårørende en håndsrækning

  Alt for mange pårørende går ned med stress eller depression. Det vil Vejle Kommune gøre noget ved.  Forsøgsvis opretter kommunen derfor to kurser til pårørende 

 • Afbrændingsforbud i Trekantområdet

  På baggrund af den seneste tids gode vejr er vegetationen blevet særdeles tør. Det betyder, at der er en væsentlig større risiko for naturbrande.

 • Helt på toppen! – cykelholdet klarede strabadserne

  De 12 unge ledige der 18. juni satte sig i cykelsadlen med kurs mod Alpe D'Huez, har nu nået toppen. Turen var en del af Jobcenter Vejles projekt "CP2018". 

 • Sæbeboblerne er tilbage i Økolariet

  Økolariet vil boble af liv i sommerferien. Det begynder på forpladsen med sæbebobler og fortsætter inden for med quiz, spil, LEGO, sommerpostkort og masser af leg og læring for store og små. Hele sommeren er pladsen foran Økolariet fyldt med kreative måder at lave sæbebobler på. I et stort kar bliver du omringet af en kæmpeboble og som noget nyt, kan du lave bobler med genbrugsting som plastikflasker, piskeris og sokker! Prøv også at lave kæmpebobler med særlige stænger og snore, sæbeboblestængerne har du også mulighed for selv at fremstille og få med hjem sammen med en pose af Økolariets hemmelige sæbeblanding.

 • Hvem skal have frivilligprisen 2018?

  Mange mennesker yder en stor og engageret indsats - helt frivilligt. Dette markerer Vejle Kommune også i år ved at hædre en særlig frivillig og uddele en frivilligpris. Nu skal kandidaterne til prisen findes.

 • Plejecenter Bakkegården kan spare op til 133.000 kr. på elregningen

  Det viser en ny energirapport om elforbruget i plejecentrets køkken, som også giver konkrete anbefalinger til nemme energiforbedringer.

 • Indvielse af nyt vandløb ved Hastrup Mølle

  Vejle Kommune inviterer til indvielse af et stykke nyt vandløb på Skjern Å nord for Thyregod. Fiskeriminister Eva Kjer Hansen deltager i indvielsen, der finder sted onsdag 27. juni kl. 15.

 • Ny kulturdirektør til Vejle Kommune

  Sofie Plenge er ansat som ny kulturdirektør i Vejle Kommune. Den nye kulturdirektør, der er 39 år, kommer fra et job som chefkonsulent på kultur- og fritidsområdet, Center for Vækst og Beskæftigelse i Kommunernes Landsforening (KL). Her har hun varetaget kommunernes interesser på kulturområdet i forhold til staten, interesseorganisationer og faglige organisationer. 

 • Vejle Kommune vil vejlede butikker i gågaden om skilte

  På baggrund af den seneste tids fokus på skiltning i gågaden går Teknik & Miljø nu ud og vejleder butikkerne om, hvordan de skilter efter reglerne.

 • Indvielse: Skibets nye lysregulering klar til trafik

  Om få dage kan beboerne i Skibet føle sig mere trygge ved at begive sig ud i trafikken. Krydset mellem Bredstenvej og Jennumvej er blevet sikret med en længe ventet lysregulering, som tændes og indvies fredag den 29. juni klokken 13. 

 • Nærdemokratiet blomstrer i Vejle Kommune

  I Vejle Kommune er antallet af lokalråd vokset fra 15 til 29 (snart 30) på 7 år. Det bobler altså af gode ideer lokalt, som bl.a. realiseres i samarbejde med byrådets Udvalg for Lokalsamfund og Nærdemokrati. Det er det årlige fælles dialogmøde med kommunen et bevis på.

 • Cykelfolket får nye superruter i Danmarks bedste cykelterræn

  Download 16 superruter til din cykelcomputer og prøv kræfter med bl.a. Danmarks ubestridte hårdeste cykelrute på 230 km og 3000 højdemeter i Vejle-områdets unikke cykelterræn. 

 • Den mentale styrkeprøve er den hårdeste, når unge ledige cykler til Alpe D’Huez

  Igen i år tager et hold unge ledige turen fra Vejle til Alpe D'Huez på cykel. Turen markerer afslutningen på et længere forløb, der skal bringe dem tættere på job og uddannelse.

 • Vejle Kommune vinder Diabetesforeningens Handlingspris 2018

  Prisen går til kommunens opsøgende sygeplejeteam, der arbejder målrettet med fysiske og kroniske sygdomme som diabetes ved at tilbyde sundhedssamtaler til udsatte mennesker. Tilbuddet har eksisteret i tre år og findes ikke i samme form andre steder i landet.

 • Klar til et pust?

  Der er stadig for mange, der sætter sig bag rattet og kører, når de har drukket alkohol. Med kampagnen "Klar til et pust?" vil Vejle Kommune og Rådet for Sikker Trafik nu minde alle om at lade bilen stå, hvis man har drukket alkohol til en af sommerens sociale sammenkomster.

 • Æbleskrog og pizzarester for sig i gågadens affaldsspand

  Som den første kommune i Danmark vil Vejle Kommune nu have folk i byens rum til at sortere deres affald på samme måde som hjemme i husstanden, så bl.a. madaffaldet bliver samlet ind for sig selv. Det skal give flere ressourcer til genanvendelse, bl.a. organisk affald, som omdannes til miljøvenlig biogas.

 • Har du styr på dit blodtryk?

  Rigtig mange danskere har forhøjet blodtryk uden at vide det. Ofte kan du nemlig ikke mærke, hvis dit blodtryk er for højt. Derfor er det en god ide at få det målt, så du kan forebygge blodpropper, blødninger i hjernen og anden sygdom

 • Kør med i cykeloptoget: Supercykelstien i Vejle indvies

  Den sidste asfalt er nu lagt på Vejles nye cykelforbindelse - og det skal fejres. Hop på cyklen og vær med til at tage Supercykelstien officielt i brug, når Vejle Kommune inviterer til åbningsfest 8. og 9. juni 2018 i forbindelse med folkemødet.  

 • Afbrændingsforbud i Trekantområdet

  På baggrund af de seneste mange dages gode vejr er vegetationen blevet særdeles tør. Det betyder, at der er en væsentlig større risiko for brande i såvel haver, på marker og i skove, hvilket dagens brand i Randbøl vidner om. Trekantområdets Brandvæsen udsteder derfor et afbrændingsforbud gældende fra den 25. maj 2018 for Billund, Fredericia, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle Kommuner.

 • Vejles Folkemøde 2018 holdes 8-9. juni

  Nærdemokrati, resiliens og fællesskab er hovedtemaerne på Vejles Folkemøde, der holdes 8. og 9. juni.

 • Invitation til pressen: Rejsegilde i Ny Rosborg

  AffaldGenbrug i Vejle og Arkitektskolen Aarhus er ved at rejse en informationspavillon i Vejles kommende resiliente bydel Ny Rosborg. Der er rejsegilde fredag 25. maj kl. 13-13.30, hvor pressen er velkommen 

 • Vejle Kommune skal inspirere til et grønnere Danmark

  Der er hele tre projekter fra Vejle Kommune med i en ny publikation om klimaløsninger, der i dag bliver lanceret af Realdania og Sustainia. Publikationen samler 100 af de bedste klimaprojekter fra kommuner over hele landet.

 • Vejle er i top 5 over kommuner, der får flygtninge i arbejde

  Arbejdsmarkedsudvalgets indsats for hurtigt at få flygtninge i job, ser ud til at bære frugt. En opgørelse viser, at Vejle Kommune er blandt de allerbedste til at få flygtninge ud på arbejdsmarkedet.

 • Skoler kan nu få hjælp til sundere mad

  Vejle Kommunes Sundhedsafdeling har en drøm om, at alle skolebørn får god og mættende mad. Derfor kan skoler og SFO 'er få besøg af en konsulent, der kan give tips og tricks til at få sundere mad på bordet. Målet er, at skolerne i kommunen får Fødevarestyrelsens nye Måltidsmærke, der groft sagt er et signal om, at "her serveres go' mad"

 • Virtual Reality på vej til borgerne i Vejle Kommune

  Politikerne på velfærdsområdet har netop givet penge til 11 nye virtuelle eller digitale velfærdsteknologier, som skal gøre borgerne i stand til at kunne mere selv i hverdagen eller forbedre deres træningsmuligheder.

 • Ministerbesøg: Sundhedsminister vil høre om opsøgende sygepleje til udsatte grupper

  Sundhedsminister Ellen Trane Nørby besøger mandag den 14. maj det opsøgende sygeplejeteam i Vejle Kommune for at blive klogere på, hvordan kommunerne kan få sundhedstilbuddene helt tæt på borgerne. ------------------------------------------Pressen er velkommen til at deltage i besøget i Sundhedshuset Vejle, Vestre Engvej 51, 7100 Vejle mandag den 14. maj fra kl. 9.00-10.15. Ministeren skal høre om baggrunden for opsøgende sygepleje, foreløbige resultater og tale med en opsøgende sygeplejerske og en borger, som har haft stor udbytte af den opsøgende indsats. Tilmelding til connd@vejle.dk  ------------------------------------------ 

 • Hvem fortjener en arkitekturpris?

  Vejle-Prisen er Vejle Kommunes egen arkitekturpris, som uddeles hvert år til særligt godt byggeri eller anlæg. Uddelingen sker i oktober, men det er nu, det er tid til at komme med forslag til, hvem der skal nomineres til prisen.

 • Nu kan du få nyt pas to lørdage i juni - hvis du bestiller tid

  Borgerservice holder åbent for bestilling af pas to lørdage i juni. Husk at reservere en tid på kommunens hjemmeside, hvor du også kan se, hvad du skal have med.

 • Borgermøde om trafikken i Vejle

  Vejle Kommune inviterer til borgermøde mandag 14. maj kl. 19 om en kommende mobilitetsplan, som er i høring nu. Den handler om, hvordan vi skal fremtidssikre trafikken i Vejle, så der bliver plads til alle, når byen vokser, som den gør.

 • Pressenotis fra Økolariet 4. maj 2018 Insekter og iværksætteri - ideer der bliver til virkelighed

  Økolariet har til søndagens klog og kaffe den 13. maj indbudt Peter Bjerre Andersen fra firmaet Inusect til fortælle om sit arbejde med, at producerer fremtidens føde - spiselige insekter. Firmaet producerer pt. hundefoder med insekter og har også andre ideer i støbeskeen, som øl med insekter og andre sjove ideer.

 • Gør din cykeltur mere sikker - brug 2 sekunder mere

  En meget stor andel af de mest alvorlige cyklistulykker sker i vejkryds. I Vejle skete to tredjedele af ulykker på cykel fra 2007 til 2016 på steder, hvor to veje krydser hinanden. Derfor sætter kommunen i maj i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik fokus på krydsulykker med kampagnen "Brug 2 sek. mere".

 • Bæredygtig energiform testes i Vejle

  I det vestlige Vejle rammes tre 18 meter lange energipæle i jorden med en rambuk onsdag 2. maj. Pælene er en del af et forsøgsprojekt, der skal vise, hvordan man kan kombinere pælefundering og jordvarme i fremtidens resiliente bydel

 • Onsdag er Store Hyledag: Vigtigt værktøj for beredskaberne

  Over hele landet lyder sirenen traditionen tro fra klokken 12 den første onsdag i maj. På Store Hyledag testes sirenevarslingssystemet med lyd nemlig af. Et værktøj, der er vigtigt for beredskabet.

 • Vejle Kommune indgår aftale med RenoNorden om ophør af samarbejdet

  Vejle Byråd har godkendt, at kommunen indgår aftale med RenoNorden om ophør af indsamlingskontrakterne for dagrenovation og genanvendeligt affald. Aftalen indebærer også, at RenoNorden fortsætter affaldsindsamlingen, indtil en ny kontrakt kan være på plads sidst på året med en ny leverandør. Aftalen får dermed ikke driftsmæssige konsekvenser for kommunens borgere

 • Kom med et bud: Hvordan ser trafikken i fremtidens Vejle ud?

  Hvordan bliver det fortsat attraktivt at køre, cykle eller gå en tur i Vejles gader? Og hvad skal der til for, at Vejle også er en god by at færdes i, når der bliver flere om at dele pladsen? Vejle Kommune giver en række bud på dette i en ny plan for trafikken og vil nu høre borgernes mening.

 • Vejle Misbrugscenter skifter navn til RusmiddelCenter Vejle

  Selvom mange i Vejle har et misbrug af alkohol eller stoffer, er det kun få, der kommer i behandling. Navneskiftet skal give flere - ikke mindst unge mennesker med misbrugsproblemer - lyst til og mod på at søge hjælp. 

 • Politikere finder inspiration til nyt plejecenter i Kolding, Aabenraa og Sønderborg

  Politikerne har besluttet at bygge et nyt, moderne plejecenter for at imødekomme de behov, der er for ældrepleje i fremtiden. Seniorudvalget tager derfor den 13. april på inspirationstur til tre kommuner.

 • For høj fart skyld i mange ulykker

  Der sker alt for mange trafikulykker på vejene på grund af for høj fart. Nu vil Vejle Kommune sammen med Rådet for Sikker Trafik have endnu flere trafikanter til at overholde fartgrænserne.

 • Ministerbesøg: Kirkeminister viser interesse for søjle til minde om de skæve liv i Brejning

  Kirkeminister Mette Boch lægger vejen forbi Brejning den 9. april for at høre om arbejdet med at rejse en Bjørn Nørgaard-mindesøjle for de begravede ved De Kellerske Anstalter.

 • Vejle besøger Mostar

  Vejles borgmester besøger Mostar Kommune i Bosnien og Hercegovina fra 10.-12. april. Målet med besøget er at styrke kontakten mellem virksomhederne i Vejle-området og i Mostar, og borgmesteren skal bl.a. besøge en erhvervsmesse i Mostar.  

 • Bedre tænder til de ældre i Vejle Kommune

  Beboerne på Plejecenter Bakkegården får tænderne set grundigt efter, og personalet bliver undervist i, hvordan de hjælper med at passe på tænderne, da gode tænder øger appetitten og forebygger sygdom. 

 • Træer trimmes ved Jelling-monumenterne

  Vejle Kommune beskærer nogle fredede og bevaringsværdige træer ved gravhøjene og kirken i Jelling og fælder andre træer, der ikke er fredede. Det sker af hensyn til publikums sikkerhed. Træerne fældes onsdag 4. april

 • Prøv en el-cykel i en måned

  Igen i år gennemfører cykelhandlerne i Vejle og Give, cyklistforbundet i Vejle og Grønt Forum, Vejle Kommune en kampagne, hvor man kan låne en el-cykel i en måned fra maj til december. Kampagnen tyvstarter fredag 6. april kl. 16 fra Rådhustorvet i Vejle, hvor 11 af byrådets politikere springer i sadlen som de første

 • Stort, bredt samarbejde skal styrke idrætten i Vejle kommune og få flere til at bevæge sig

  Det var et enigt byråd i Vejle kommune, der onsdag aften besluttede at sende en ansøgning afsted til DGI og DIF om at blive såkaldt visionskommune og dermed styrke idrætten og skabe mere bevægelse for borgerne i kommunen.

 • Åben workshop om klimaparken i Børkop

  Børkop Lokalråd og Vejle Kommune inviterer til en åben workshop på Børkop Bibliotek tirsdag 10. april, hvor deltagerne kan komme med input til at realisere planen om en klimapark midt i byen

 • Antallet af rygere falder i Vejle

  I Danmark er antallet af rygere stagneret. Men ikke i Vejle. Her er antallet af mennesker, der ryger dagligt, faldet fra 18,2 procent til 16,6 procent på fire år. Det viser Sundhedsprofilen - en undersøgelse af danskernes sundhed og trivsel.

 • Vejles nye herberg åbner den 1. april 

  Efter flere måneders intens boligjagt er det endelig lykkedes Vejle Kommune og Vejle Krisecenter, som skal drive herberget, at finde lokaler til byens nye herberg. De melder nu klar til åbning den 1. april.

 • Fodbold er godt for krop og sjæl

  Verdens populæreste sport har en lang række gode effekter for både den fysiske og mentale sundhed. Det bekræfter en ny videnskabsartikel, og derfor tilbyder "Idræt for psykisk sårbare" nu motionsfodbold for mænd.

 • Arbejdet med at sikre kryds i Skibet går nu i gang

  De har ventet med længsel, og beboerne i Skibet ved Vejle er nu et stort skridt tættere på at kunne føle sig mere trygge ved at begive sig ud i trafikken. Det uheldsbelastede kryds mellem Bredstenvej og Jennumvej sikres med lysregulering, og arbejdet begynder nu.

 • Økolariet klækker kyllinger

  Små levende kyllinger har altid været en del af oplevelsescentret Økolariet i Vejles tilbud i påsken, men som noget helt nyt er der i år en god chance for at se et æg klække, hvis man er i Økolariet på det rigtige tidspunkt. Der er også mulighed for at teste sin æg-viden i quizzen "Ægs-pert"

 • Byrådet skal tænke i sundhed

  Samarbejde på tværs af områder og politiske udvalg var i centrum, da Vejle Kommunes byråd drøftede sundhed og forebyggelse på et temamøde.

 • Gør naturen og jer selv en tjeneste

  Vejle Kommune har gennem årene støttet over 100 projekter via Natur- og Stipuljen. I år kan der komme flere til, for nu er det tid for lokale ildsjæle til at sende deres ansøgninger til puljen. Fristen er 3. april

 • Den store skoleforestilling ”Klokken ringer ALtid” er lige på trapperne

  Biblioteket, Kulturmuseet, Musikskolen og Xeneriet er sammen med 11 folkeskoler i Vejle Kommune gået sammen om at skabe en kæmpe forestilling på Musikteatret.I alt 85 elever fra især 7.-9. klasser skal i uge 12 skabe forestillingen og vise den for alle interesserede. Billetsalget er åbnet.   

 • Din cykelrute er blevet lidt smartere

  Oplad mobilen, tjek luftkvaliteten og bliv klogere på støjniveauet, mens du snupper et hvil. I disse uger popper helt ny teknologi op på Supercykelstien i Vejle. Ruten indvies om få måneder, men allerede nu kan du tage plads på stiens smartbænke og tanke ny energi og oplysninger om vind og vejr.

 • SSP sætter sociale medier på skoleskemaet i fire dage

  I kølvandet på "Umbrella sagen", hvor unge er dømt for ulovligt at dele nøgenbilleder på de sociale medier, bringer fire skoler i Børkop området nu spørgsmålene om livet på de sociale medier ind i undervisningen. Det sker fra mandag 12. marts til torsdag 15. marts.

 • Rent lokalmiljø og gode fællesskaber

  Det er nu, foreninger kan melde sig til den årlige affaldsindsamling. Der plejer sammenlagt at deltage ca. 1.000 børn og voksne over hele Vejle Kommune, men der er plads til flere. Foreninger skal melde sig til senest 9. april

 • Sydafrikansk minister søger inspiration til tidlig skolegang i Vejle

  Sydafrikansk delegation besøger 6. marts børnehave og skole i Vejle, for at se, hvordan læring gennem leg fungerer for de 0 til 6-årige, og børn i den tidlige skolealder.

 • Vi er glade for at gå på arbejde i Vejle Kommune

  Resultatet af trivselsmålingen i Vejle Kommune ligger klar, og den viser, at medarbejderne generelt er glade for at gå på arbejde. De er også sikre på, at deres kolleger står klar til at hjælpe dem, hvis de får brug for det, og de har også oplevelsen af, at de med deres arbejde bidrager til at gøre en forskel for borgerne.

 • Vejle tør, hvor andre tisser

  Sjattisseri er et stort tabu for danske mænd, og de holder problemet for dem selv. Det viser en Megafonundersøgelse. I Vejle er der ikke så meget pis. Her gør mændene noget ved problemet. I hvert fald har omkring 10 procent af de mænd, som har svært ved at holde sig tørre, været på kurset Træt af nat- og sjattisseri, der er aktuelt igen torsdag den 22. marts 

 • Neuropsykolog holder foredrag

  Hvorfor bliver nogle mennesker pludselig trætte - lige som et lys, der bliver slukket? Det kan du høre mere om, når neuropsykolog Anders Degn Pedersen holder et gratis foredrag tirsdag den 13. marts i Sundhedshus Vejle

 • Nu skal alle høres om mobilitet

  Byrådet blev i januar præsenteret for forslaget til en mobilitetsplan, og nu er turen kommet til dialog med borgere og andre interessenter. Mobilitetsplanen forventes vedtaget inden sommerferien

 • Børn udpeger utrygge områder og vinder trafikkonkurrence

  4. klasse fra Thyregod Skole blev torsdag overrasket af den lokale betjent, der kunne kåre klassen som vindere af Vejle Kommunes store skolevejsundersøgelse. Børn, forældre og skoleledelser fra hele kommunen har bidraget med vigtig viden, der danner baggrund for kommunens nye trafiksikkerhedsplan

 • Første spadestik på klimaprojekt i Østbykvarteret i Vejle

  Fredag 2. marts går spaden i jorden til en ny pumpestation, der skal ligge ved rundkørslen Ved Bølgen ned til Vejle Fjord. Det første spadestik bliver samtidig startskuddet for det ambitiøse klimatilpasningsprojekt i Østbykvarteret i Vejle

 • Bliv klogere på hjernen

  Så har du igen chancen for at blive klogere på hjernen, og hør mere om dine  muligheder når du har fået en skade i hjernen. Sæt kryds i kalenderen tirsdag 13. marts kl. 16.00-20.30, hvor der er en række gratis foredrag og stande i Sundhedshus Vejle

 • Lav ledighed udfordrer erhvervslivet – Jobcenter Vejle er klar til at hjælpe

  Fleksibilitet og fokus på virksomhedernes behov er nøgleordene, når den lave ledighed gør det ekstra svært at finde arbejdskraft.

 • Vejle Kommune har fået sin første landsbyklynge

  Lokalområderne Bredsten, Gadbjerg og Skibet i Vejle Kommune er gået ind i et samarbejde som landsbyklynge. Det er et projekt, der løber over 18 måneder, som er støttet af Vejle Kommune, Realdania, DGI og Lokale og Anlægsfonden. Arbejdsgruppen vil møde borgerne mandag 19. februar ved de lokale købmænd

 • Stort kunstprojekt på vej: 400 meter kryds og tværs i Vejle centrum

  Mere end 11.000 bogstaver vil den kommende tid blive spredt langs hele nordsiden af den nyrenoverede gade Flegmade i Vejle. Bogstaverne danner en række citater og er en del af et helt unikt kunstfortov - én lang kryds og tværs, som løber side om side med Vejles nye Supercykelsti. Fortovet skabes med støtte fra Statens Kunstfond, der også har udpeget kunstneren bag.

 • INVITATION TIL PRESSEN: Nu bliver det smart og let at parkere i de kommunale p-huse i Vejle

  Fredag 9. februar kl. 12.30 kører formanden for Teknisk Udvalg Christoffer Melson som den første gennem det nye smart-parkeringsanlæg i p-huset Albert i Vejle. Dermed bliver det indviet. Udvalgsformanden inviterer hermed pressen til begivenheden

 • Energisamarbejde inviterer til oliefyrsarrangement

  Vejle Kommune inviterer til et informationsmøde med eksperter fra Energistyrelsen om udskiftning af oliefyr. Mødet finder sted torsdag 8. februar i Bygningen i Vejle

 • Et mylder af liv i Økolariet

  Økolariet i Vejle åbner 10. februar en ny særudstilling om biodiversitet. Det sker oven på en sæson, hvor oplevelsescentret havde publikumsrekord på flere end 80.000 gæster

 • Fremtidens Vejle i 3D

  Bylaboratoriet i Vejle åbner for en ny sæson med fremtiden for øje - både i en ny udstilling Fremtidens Vejle og i et nyt 3D Virtual Reality-studie

 • Kulturdirektør stopper i Vejle Kommune

  John Hansen, kulturdirektør i Vejle Kommune, har sagt sit job op 1. august for delvis at gå på pension og dels at lægge kræfterne i sin private konsulentvirksomhed.

 • Kunstpartiet fortolker lokalpolitikkens verden

  Workshop, parade og teater sætter fredag den 2. februar fokus på kunst og politik.

 • Hvem giver kulør og kant til kulturlivet?

  Tirsdag den 6. marts fejres vinderen af Vejle Kommunes Kulturpris 2018. Du har mulighed for at nominere en person, organisation eller en forening, som har bidraget markant til kommunes kulturliv. Fristen for indstillinger er torsdag den 8. februar.

 • Mennesker, der har haft et misbrug, støtter hinanden i mentor-projekt

  For Kenneth og Oliver har brug af stoffer været en måde at håndtere angst, kroniske smerter og følelser, der er svære at sætte ord på. Med en ny mentormetode i Vejle Kommune støtter de hinanden, så de begge holder sig væk fra stoffer.

 • Store sportsevents skal bidrage til vækst for det lokale erhvervsliv

  Erhvervslivet i Vejle Kommune skal i spil, når der i fremtiden afvikles store sportsevent. Hensigten er, at et tværgående samarbejde skal bidrage til eksponering og vækst for lokale virksomheder.

 • FÅ EN HJÆLPENDE IT-HÅND PÅ BIBLIOTEKET I FORÅRET

  Forårets kursussæson er så småt ved at gå i gang på Vejle Bibliotek, og de næste par måneder kan du bl.a. blive lidt klogere video, online-kurser, digitale fodspor og dit digitale bibliotek.

 • Borgere med handicaps i Egtved har fået ny sofacykel og søger cykelvenner

  Trygfonden har givet 40.000 kr. til ny sofacykel, så handicappede i Egtved kan få mere motion og flere oplevelser. De søger derfor frivillige cykelvenner og inviterer til åbent hus på Grønhøj i Egtved lørdag d. 27. jan., hvor interesserede kan få en tur på cyklen og hilse på borgere, som mangler en "chauffør"

 • Clara Fedder Sørensen fra Vejle dyster om at blive Danmarks bedste SOSU-assistentelev

  Clara Fedder Sørensen, som er SOSU-assistentelev i Vejle Kommune, skal til DM i Skills i Herning den 18.-20. januar og vise, hvad hun kan og samtidig være med til at sætte fokus på SOSU-uddannelsen.

 • Pårørendes udfordringer med arbejdslivet danner rammen om konference i Sundhedshuset

  Foreningen Pårørende i Danmark og Vejle Kommune sætter i fællesskab fokus på pårørende og arbejdsmarkedet ved en konference den 2. februar. Alle interesserede kan tilmelde sig det gratis arrangement.

 • Tusindvis af børn har et alkoholproblem

  Vejle Kommune deltager i en ny, landsdækkende kampagne, som Alkohol & Samfund og TrygFonden står bag. Når far eller mor drikker, er det ikke bare de voksne, der har et alkoholproblem - det er i høj grad også børnene, selvom mange er gode til at skjule det for deres omgivelser.

 • Nu kan du indstille kandidater til årets Sportsgalla

  Torsdag den 12. april 2018 fejrer vi traditionen tro idræt og fritidslivet i Vejle Kommune til årets Sportsgalla, der er en hyldest til og en anerkendelse af vores dygtige idrætsfolk, trænere og ildsjæle. Du kan frem til den 15. februar indstille kandidater til "Årets Idrætsnavn" og "Vejle Kommunes Idrætspris"

 • Udviklingshæmmede skal holde styr på flaskerne i Bilka

  Et samarbejde mellem Center For Beskyttet Beskæftigelse i Vejle Kommune og Bilka Vejle betyder, at Bilka skal tjene som arbejdssted for udviklingshæmmede, der gerne vil arbejde. Her skal faste rammer og reelt ansvar give de udviklingshæmmede mulighed for at vokse

 • Inspirationstræer flytter til idrætshaller

  Kom med dine ideer til en ny kultur- og fritidspolitik.

 • Alle børn skal kæmmes for lus

    Så er det igen tid til den fælles indsats mod lusene.Fredag den 5.januar 2018 er Væk med Lus dagen, hvor alle forældre på alle Vejles skoler opfordres til at kæmme deres børn for lus på en og samme dag.

 • Deltag i Spotlights plakatkonkurrence

  Har du masser af kreative ideer, så deltag i Spotlights store plakatkonkurrence. Alle børn og unge fra hele Vejle kommune inviteres til at deltage. Plakaten til Spotlight 2018 kommer til at hænge på lygtepæle, skoler og biblioteker. Har du lyst til at deltage, så slip kreativiteten løs med inspiration fra temaet 'En bid af verden'.    

 • Udviklingshæmmede skyder nytåret ind med hinanden

  Det gør de i Papirfabrikken, et aktivitets- og samværstilbud til mennesker med udviklingshandicaps, der lægger lokaler til nytårsfesten - og gerne udlåner lokaler til arrangementer, som kommer tilbuddets brugere til gode.

Sidst opdateret: 07. december 2017