Her finder du en samlet oversigt over udsendte pressemeddelelser fra Vejle Kommune.

 • Vejle Kører Grønt: David Guldager sætter strøm på elbiler til klimavenlig transport-event

  Den 1. og 2. oktober kører Vejle grønt, og programmet byder på både picnic, cykeltræf, elbiler for alle og business-event om grøn mobilitet.

 • Drømmer du om at bo i et bofællesskab, når du bliver ældre?

  Vejle Kommune inviterer til det sidste af i alt fem inspirationsmøder om seniorbofællesskaber. Denne gang foregår mødet 4. oktober på Rosborg Gymnasium & HF og er målrettet borgere i Vejle by.

 • Bruger velfærdsteknologi til at nudge til en bedre hygiejne

  I uge 38 er der national Hygiejneuge, og på Vejle Kommunes plejecentre og bosteder sættes der ekstra fokus på brugen af de velfærdsteknologier, som skal motivere til en bedre hygiejne.

 • Grand Départ-trofæet kommer cyklende til Vejle – kom og vær med til den store cykelfest!

  På fredag 17. september afleverer Kolding Kommune Grand Départ-trofæet ved kommunegrænsen til Vejle. En række cykelklubber, uddannelsesinstitutioner og skoleklasser cykler trofæet ind til Vejle. Men alle kan være med - 500 meter eller hele vejen. Eller bare stå klar i byerne og tage imod.

 • Hold øjnene på vejen og fingrene fra mobilen

  Der er stadig for mange, der bruger håndholdt mobil bag rattet, viser nye tal fra politiet. Nu opfordrer Vejle Kommune alle trafikanter til at lægge mobilen væk, når man kører i trafikken.

 • Byggeri af nyt p-hus går i gang

  Det indledende arbejde med at opføre et nyt parkeringshus med plads til 1.000 biler tæt ved banegården går i gang torsdag 16. september. Der varsles om støj, støv og vibrationer i de kommende uger.

 • Alle hjemmehjælpsmodtagere kan nu få besøg via skærm

  Fra 1. oktober bliver skærmbesøg en fast del af plejen i alle hjemmeplejedistrikter i Vejle Kommune. De virtuelle besøg skal blandt andet øge borgernes frihed og frigive tid til medarbejderne, hvilket er nødvendigt i en tid med store rekrutteringsudfordringer.

 • Nu kan du stemme på din arkitektoniske favorit

  Otte kandidater er med i kapløbet om at vinde Vejle-prisen. Borgerne kan derfor i de næste ni dage stemme på deres foretrukne kandidat, som kan vinde Borgernes Arkitekturpris.

 • Dem kan du stemme på til ældrerådsvalget 16. november

  Kandidaterne til ældrerådsvalget er nu fundet. Alle borgere over 60 år med bopæl i Vejle Kommune modtager inden valget et valgkort med posten.

 • Stor succes med obligatorisk erhvervspraktik i Vejle

  Vejle er en af de få kommuner, der har indført obligatorisk erhvervspraktik i 8. klasse. Erhvervspraktikken har åbnet de unges øjne for andre uddannelser end de traditionelle.

 • Vejle Kommune og Region Syddanmark skruer op for samarbejdet om bedre psykiatri

  Dette sker gennem projektet "Sammen om Psykiatri", der samler alle regionale og kommunale aktører i Vejle rundt om den psykisk sårbare for at sikre en bedre overgang mellem behandling og socialpsykiatri.

 • De Rare Olympiske Lege er på borgernes præmisser

  Den 10. september løber De Rare Olympiske Lege igen af stablen. Nogle atleter mødes på Vejle Atletikstadion, mens langt de fleste dyster på kommunens mange bosteder og dagtilbud i trygge og vante rammer.

 • Kronprinsparret besøger Kongernes Jelling før prisuddeling

  Kronprinsparret aflægger besøg i årets værtskommune før uddelingen af Kronprinsparrets Priser. I år går turen til Jelling, hvor parret bl.a. skal høre om vikingetiden, kunstig intelligens og Tour de France.

 • Vejle Kommune bevilliger 6,5 mio. kr. til ny velfærdsteknologi

  Velfærdsteknologiråd har gravet dybt i teknologipuljen og investerer denne gang for 6,5 mio. kr. i teknologier, som enten giver mere velfærd eller frigiver hænder og øger arbejdsmiljøet. 

 • Nu bliver det nemt at opleve naturen

  Om et par år får hele Danmark et nyt rekreativt netværk, som gør det nemt at komme rundt i naturen på cykel og til fods. I Vejle er processen allerede i fuld gang.

 • Naturens Uge har oplevelser til alle – også i Vejle kommune

  Snør skoene, pak madkurven, tag børnene i hånden, tril cyklen frem og kom ud i naturen. For 12. år i træk inviterer Vejle kommune til åbent hus derude. I uge 36 sætter vi fokus på naturen og alle de mange gode oplevelser, der er derude.

 • Hvor meget bevæger børn sig i skoletiden?

  Elever fra seks forskellige skoler i Vejle Kommune skal hjælpe med at vise, hvor meget børn bevæger sig i løbet af en skoledag. Det sker ved hjælp af armbånd, der indsamler data som behandles anonymt.

 • Vejle træder op den store klinge: Cykelløb, Tour de France-nørderi og festival i samme weekend

  Der bliver ikke sparet på cykelfesten i Vejle. Oven på en dramatisk kongeetape til PostNord Danmark Rundt kan cykelinteresserede nu se frem til to cykelevents i samme weekend - endda med besøg af nogle af cykelsportens stjerner.

 • Tandplejen

  Jubilæet 1. september fejres bl.a. med en både sjov, inspirerende og tankevækkende udstilling i Sundhedshuset om Tandplejens historie.

 • Vejle med vækst: Investor og løvinde Mia Wagner skal inspirere erhvervslivet

  Erhvervskvinden Mia Wagner er keynote speaker til erhvervskonference i Vejle Musikteater den 16. september. På scenen får hun selskab af lokale erhvervsfolk, som har skabt vækst på nye måder.

 • Første spadestik til fællesinstitutionen Kong Gauers Gård

  Borgmester Jens Ejner Christensen, 71-årige Olaf Jessing fra Plejecenter Atriumhaven og 4-årige Sofie Grum fra Vildanden markerer i fællesskab den officielle start på fremtidens plejecenter og daginstitution ved et første spadestiksarrangement 1. september.

 • 200 professionelle, forældre og politikere mødes for at skabe bedre sammenhæng i børn og unges liv

  På mandag den 30. august mødes forældre, ledere, medarbejdere og politikere på børneområdet i Vejle Kommune for at sætte sammenhænge i børn og unges liv på dagsordenen.

 • Konstituering af centerledelse på Bifrost

  Den eksterne undersøgelse af den specialiserede institution Bifrost har været behandlet i Børne- og Familieudvalget, og rapportens anbefalinger følges nu op af handling. 

 • Sydtrafik skriver kontrakt om 31 elbusser i Vejle kommune

  Tide Bus Danmark og Vejle Turisttrafik overtager i oktober 2022 driften af busserne i Vejle kommune, som fortrinsvis bliver på el. Det bidrager både med CO2-neutral kollektiv bustrafik og billigere busdrift.

 • Vejle Kommunes leverandørliste træder i kraft 1. september

  Fra og med 1. september 2021 skal alle leverandører af serviceydelser på forplejning til Vejle Kommune have underskrevet en såkaldt arbejdsklausul - hvis beløbet overstiger 10.000 kr.

 • Årsmøde hylder borgernes gejst

  Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati holder det første fysiske årsmøde for lokalråd siden 2019. Det sker i morgen tirsdag, den 24. august, på Vingsted Hotel og Konferencecenter. Mødet bliver en hyldest til vedholdende lokalråd og lokal gejst. Trods nedlukning og forsamlingsbegrænsninger har aktive borgere søgt om og fået bevilliget 112 projekter og 6.734.705 kr. til deres lokalsamfund mellem 2019 og i dag.

 • Du kan stadig nå at stille op til ældrerådsvalget i Vejle Kommune

  Sidste frist for at melde sig som kandidat til ældrerådsvalget er 30. august. 

 • Skolebestyrelse på Firehøjeskolen: Crop top-forbud omstødes

  En enig skolebestyrelse har fredag eftermiddag besluttet, at der på Firehøjeskolen ikke skal være regler om forbud mod de såkaldte 'crop top' bluser.

 • Drop-in vaccination i Midtbyen og på Nørremarken

  Borgerne kan bare møde op og blive vaccineret uden at have bestilt tid.

 • Vejle vedtager ny bosætningsstrategi: Flere tilflyttere og vækst i balance

  Byrådet i Vejle Kommune vedtog onsdag en ny bosætningsstrategi, der sætter nye ambitiøse mål for, hvordan kommunen skal udvikle sig befolkningsmæssigt frem mod 2030.

 • Ghita Nørby giver ensomheden en stemme i Vejle

  Vejle Kommune vil bryde tabuer om ensomhed blandt ældre med en lille animationsfilm, som Ghita Nørby lægger stemme til.

 • Hjælp på vej: foreninger skal klædes på til parasport

  Gårslev Gymnastikforening og Parasportsrådet vil inspirere andre til at inkludere mennesker med et handikap i foreningslivet.

 • Hvem skal være årets rummelige virksomhed?

  Vær med til at bestemme, hvem der skal kåres til årets rummelige virksomhed og årets mentor i Vejle Kommune 2021. Du kan også give dit bud på årets succeshistorie.

 • Kom til sommermarked i Økolariet

  Blomster, frugt, grønt, honning, korn og fjerkræ er nogle af de lækre produkter, gæsterne kan se, smage og købe på markedet.

 • Kritisk ekstern undersøgelse af Bifrost

  Den eksterne undersøgelse af de to afdelinger Bygden og Gården på den specialiserede institution Bifrost er nu færdig. Undersøgelsen peger på en række alvorlige udfordringer, som Børne- og Familieudvalget vil tage handling på. 

 • Befolkningstallet stiger og stiger: 1295 flere borgere siden nytår

  Kun syv måneder inde i 2021 har Vejle Kommune nået sin målsætning om 1000 nye nettotilflyttere. Befolkningstallet i Danmarks femtestørste kommune har nu rundet 118.000 indbyggere.

 • Søg op til 300.000 kr. til jeres innovative, grønne idéer

  Vejle Kommunes Klimaudvalg har netop søsat Borgernes Klimapulje og har øremærket i alt 3 mio. kr. til innovative og nytænkende idéer. De skal hjælpe den grønne omstilling på vej og dermed bringe os tættere på klimaplanens målsætning om en 70 pct. CO2-reduktion i 2030.

 • Besøgstjenester mangler besøgsvenner

  En rundspørge viser, at besøgstjenester i Vejle Kommune mangler besøgsvenner.

 • Tour-feber i Kingdom of Cycling: Sprinterkongen Cavendish indtager Kiddesvej til kongeetapen i PostNord Danmark Rundt

  Remco Evenepoel, Mark Cavendish, Mads Pedersen og Michael Mørkøv er blot nogle af flere internationale topryttere, som stiller til start i et ualmindelig stærkt PostNord-felt. Årets kongeetape har mål i Vejle den 12. august.

 • Drop mobilen på skolevejen, forældre

  Mange forældre er optaget af deres mobil, når de kører på skolevejene, viser en ny undersøgelse. Drop mobilen og hold i stedet øje med de børn, der er på vejen, lyder det i en aktuel kampagne "Børn på vej".

 • Stil op til ældrerådsvalget og gør en forskel for ældre i din kommune

  Vil du arbejde for, at Vejle Kommune er det bedste sted at blive ældre? Så er det nu, at du skal stille op som kandidat til det kommende ældrerådsvalg i Vejle Kommune! 

 • Vejlukninger til PostNord Danmark Rundt i Vejle 12. august

  Torsdag den 12. august vil flere veje i målområdet ved Pedersholm være lukket det meste af dagen i forbindelse med afviklingen af kongeetapen. Jellingvej vil også være lukket i en længere periode.

 • UngeAssister skal bryde tabuer og mindske ensomhed

  Daniella savnede en sparringspartner, da hun havde psykiske udfordringer. Derfor har hun meldt sig som UngeAssist.

 • Udviklingen af Vejle Brandvæsen skrider planmæssigt frem

  Udviklingen af kommunens eget beredskab går efter planen med både økonomi til indkøb af materiel og fordeling af medarbejderne på plads.

 • Prøv en forening, få et fællesskab

  Børn og unge på Nørremarken kan se frem til sjov, bevægelse og sammenhold i uge 31. Her har DGI Sydøstjylland, Den Boligsociale Helhedsplan, Vejle Kommune og en række foreninger sørget for aktiviteter, der skal give dem lyst til at melde sig ind i en forening.

 • Kultursatsning: Vejle skal skabe rum for børne- og ungekultur

  Hvad betyder fysiske rum for, om unge og børnefamilier kaster sig over musik, teater eller kunst i fritiden? Kan anderledes rammer give en anden energi og lyst til at deltage? Det er Vejle Musik- og Kulturskole og Vejle Bibliotekerne udvalgt til at undersøge i et nyt modelkommuneforsøg under Kulturministeriet, hvor de får hjælp af Designskolen Kolding og Rytmisk Musikkonservatorium.

 • Nu kan du aflevere dine tomme mad- og drikkekartoner på genbrugspladsen

  Godt nyt til de sorteringsglade borgere i Vejle Kommune. Fra den 26. juni byder Ressourcer & Genbrug velkommen til nye containere til Mad- & Drikkekartoner på kommunens fire genbrugspladser, og med dem har du nu mulighed for at sortere endnu mere ud af restaffaldet og give det videre til genanvendelse.

 • Vandel er Vejle Kommunes første klimalandsby

  Et enigt Udvalg for Lokalsamfund og Nærdemokrati (ULN) valgte 22. juni 2021 at udnævne Vandel som Vejle Kommunes Klimalandsby mellem tre stærke kandidater. Vandel kan nu se frem til at arbejde sammen med forvaltningen hen over de næste par år om at realisere de mange, ambitiøse planer, der læner sig op ad Vejle Kommunes Klimaplan om CO2-reduktion på 70 pct. inden 2030.

 • Sommer i Økolariet

  Efter et vådt forår er det endelig sommer med sol og varme. Økolariet byder derfor på en masse sjove ferieaktiviteter med og uden vand for hele familien både indenfor og udendørs. I Økolariet kan vi bare ikke få vand nok, så vi har bygget et kæmpe vandeksperimentarium på forpladsen lige ved hovedindgangen. Her kan du få vandet til at bevæge sig rundt i forskellige baner og se, hvem der hurtigst kan få vandet hele vejen rundt. Ved at dreje på et energihjul kan du starte en pumpe, der sender vandet 4 meter op i luften. Det kan ikke udelukkes, at du får lidt vand på sig, men er det rigtigt varmt, er det jo bare dejligt. Du kan også prøve kræfter med at få små skibe til at sejle ved hjælp af forskellige vindapparater.

 • Oplev Vejle nemt og gratis med shuttlebus til områdets attraktioner

  Rute 219 er igen i år klar til at fragte turister nemt og gratis til og fra områdets turistattraktioner og naturområder. Første tur er lørdag den 26. juni fra Vejle Trafikcenter.

 • Indvielse af Børkops ”nye” genbrugsplads

  Håndværkerne knokler lige nu for at få de sidste detaljer på Børkops nye genbrugsplads på plads til at åbne portene for borgerne. Den 26. juni åbner Vejle Kommune nemlig op for den nyrenoverede del af genbrugspladsen. I den anledning bydes på pølser, kaffe og kage, underholdning og rundvisning på den nye plads mellem kl. 10 og 13.

 • Skal dit barn have en aktiv sommer?

  Der er rig mulighed for at holde sig i gang i sommeren, hvor ferieaktiviteter i Vejle Kommune og UngVejle tilbyder alt fra flødebollekurser til Beach Camp og ture for de ældste. 

 • De bedste fra erhvervsuddannelserne blev hædret i Byparken

  For tredje år i træk blev de dygtigste unge fra erhvervsuddannelserne hædret af arbejdsmarkedsudvalget. Det skete ved et arrangement i Vejle bypark den 15. juni.

 • Naturbyen har brug for din opbakning

  Giv din mening til kende og bak op om Naturbyen - en byklynge ved Vejle Fjord. Fem borgerprojekter vil udvikle Naturbyen og søger din opbakning for at få del i 500.000 kr. i alt.

 • Vejlukninger til DM i landevejscykling i Give 17. – 20. juni

  Fra 17. -20. juni er flere områder i Vejle Kommune påvirket af vejlukninger. Give-området er hårdest ramt, da der både er DM-start og mål i Give. Vejlukningerne medfører også, at busruter bliver indstillet i en periode.

 • Vejle Kommune vedtager grøn indkøbspolitik

  Hensyn til bæredygtighed og klima får fremover afgørende betydning, når Vejle Kommune køber ind. Der er samtidig stort fokus på det lokale samarbejde i den nye indkøbspolitik, som Byrådet netop har vedtaget

 • Nu tages første spadestik til RessourceCenter Vejle

  Fredag den 11. juni går det første spadestik i jorden til Vejle Kommunes nye ressourcecenter i Vejle Nord. Det bæredygtige byggeri er endnu et stort skridt i Vejle Kommune, der skal bidrage til den grønne og bæredygtige omstilling inden for affalds- og ressourceområdet.  

 • Borgerne inviteres til dialog om Tiny Houses

  Byrådet i Vejle Kommune ønsker at udvikle et boligområde for Tiny Houses og inviterer nu interesserede borgere til en workshop og dialog om ønsker og forventninger mandag 14. juni kl. 19.00-21.30 i Vingsted Centret.

 • Affald bliver til nye møbler i Vejle Kommune

  Vejle Kommunes lokaler kan snart blive indrettet med møbler, der er lavet af affaldstræ fra genbrugsstationen.

 • Indstil DIN kandidat til årets frivilligpris 2021

  Mange mennesker i Vejle Kommune yder en stor og engageret indsats - ganske frivilligt! Det vil Vejle Kommune også i år anerkende ved at uddele en frivilligpris til en ildsjæl på henholdsvis Voksenområdet og Seniorområdet.  

 • Godt 200.000 puljekroner til 10 natur- og stiprojekter

  Natur- og Miljøudvalget har prioriteret naturudvikling, biodiversitet og god adgang i naturen højt i årets uddeling af Natur og stipuljemidlerne.

 • Vær med til at sikre Vejle midtby mod oversvømmelser

  Prognoserne peger på, at vi i fremtiden kan forvente endnu mere ekstremt vejr end i dag. Konsekvenserne af det kan betyde, at vandstanden i Vejle Fjord stiger og dermed også øger risikoen for oversvømmelse ved stormflod. Hvordan sikrer vi Vejle midtby bedst muligt imod fremtidens trusler? Det vil vi gerne høre din mening om tirsdag 1. juni kl. 19-21.

 • To nye analyser giver bud på, hvordan Senior kan højne kvaliteten

  Vejle Kommunes Økonomiudvalg og Seniorudvalg besluttede inden jul at analysere Seniorområdet. Nu ligger de to rapporter klar.

 • To SOSU-hjælpere fra Vejle Kommune kåret som årets velfærdstalenter

  Med prisen "Velfærdens Talent 100" hyldes de 100 unge talenter, som hver dag yder en særlig indsats på velfærdsområdet i Danmark. Tut Tahmasabi fra Plejecenter Kastaniehaven og Janni Kjærsgaard Nielsen fra Plejecenter Stensvang er blandt de 100.

 • Vejle Kommune investerer i nyt beredskabsmateriel for 29 mio. kr.

  Vejle Kommunes byråd har netop afsat 29,1 mio. kr. til indkøb af bl.a. nye brand- og redningskøretøjer, drejestige og redningsbåd til Vejle Brandvæsen, der fra årsskiftet overtager beredskabet fra TrekantBrand.

 • Vejle Kommune har en plan på affalds-og ressourceområdet

  Mindre affald, mere genanvendelse, reduceret CO2-udledning og øget tilfredshed. Det er nogle af de områder, forslaget til Vejle Kommunes nye Affalds- og Ressourceplan 2020-2032 sætter fokus på. Forslaget, der blev godkendt i Vejle Byråd den 19. maj 2021, er nu sendt i offentlig høring.

 • Vejle Fjordfestival melder klar til sommeren

  Igen i år kan borgere i Vejle og omegn se frem til musik, vandaktiviteter, design og meget mere i Fjordbyen til sommer. Der er lavet en sikkerhedsvurdering og plan for afviklingen af årets Vejle Fjordfestival 28.-29. august.  

 • Digital Gastro Guide skal tiltrække madglade turister til Vejle og omegn

  VisitVejle lancerer netop nu en videreudviklet version af den populære Gastro Guide. Det digitale univers har fået sig en overhaling, så borgere og turister nu kan planlægge deres egen gastro tur.

 • Borgernes Grønne Omstillingspulje går til 5 unikke projekter

  Japansk miniskov, Vejles egen frøblanding og et mobilt drivhus er blandt de i alt fem projekter, som Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati har valgt at tildele hver 20.000 kr. fra Borgernes Grønne Omstillingspulje.

 • Cyklist: Brug 2 sek. mere på at orientere dig i krydset

  De fleste cyklistulykker i trafikken sker i et vejkryds. Derfor sætter Vejle Kommune i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik igen i år fokus på krydsulykker - med kampagnen "Brug 2 sek. mere".

 • Jobcentrets cykelhold kører igen

  I samarbejde med lokale virksomheder sender Jobcenter Vejle nu igen en gruppe unge ledige i cykelsadlen og ud på landevejene. Men denne gang går turen ikke til Alpe D'Huez. 

 • Trekantområdet forbigået i sommerpakkeudspil: Tabte flere overnatninger end Aarhus, Odense og Aalborg tilsammen i 2020

  Covid-19 har ramt Trekantområdet særdeles hårdt i 2020. LEGOLAND tabte to tredjedel af sine gæster, antallet af ankomster i Billund Lufthavn faldt med hele 95 procent, og totalt tabte Destination Trekantområdet over 1 millioner overnatninger i 2020.

 • Kulturfestival rykker ud til børn i Vejle Kommune

  Børn og unge i Vejle Kommune kan se frem til fest og farver fra 17.-21. maj. Den årlige Spotlight Festival rykker ud på 65 skoler og dagsinstitutioner, så de kan opleve sang, dans og teater på sikker vis.

 • A.P. Møller Fonden donerer 10 mio. kr. til skoleudvikling i Vejle Kommune og Langeland Kommune

  Vejle Kommune og Langeland Kommune har netop modtaget en donation på 10 mio. kr. af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Pengene er bevilget til projektet "Styrket kvalitet i pædagogisk praksis", der skal udvikle mangfoldige læringsmiljøer og gavne elevernes læring og trivsel.

 • Økolariet er klar til besøg igen

  Endelig fik Økolariet lov til at slå dørene op ligesom andre indendørs kulturinstitutioner, der har været coronalukket siden december, og der er både klima, ny racerbil og genanvendelse på programmet. "Vi har trippet og glædet os til at kunne åbne igen og byde vores gæster velkommen. Vi har også en helt ny udstilling om klimaforandringer klar. Vi nåede at forberede en del før jul, og de sidste dage før åbningen har vi arbejdet på højtryk for at blive helt færdig", fortæller Økolariets leder, Niels Nørgaard.

 • Vikarbank skal skaffe vikarer til handicapområdet og tiltrække fremtidens arbejdskraft

  Handicapområdets nye digitale vikarbank "VikarBank Handicap" skal gøre det nemmere at melde sig som vikar. Derudover skal den motivere flere til at tage en velfærdsuddannelse.

 • Vær med til at præge Vejle kommunes udvikling

  Hvordan synes du, at Vejle kommune bør udvikle sig i de kommende 12 år? Hvordan skaber vi bæredygtige landsbyer? Og hvad med klimaet? Forslag til Kommuneplan 2021-2033 er netop nu i høring, og i løbet af maj og juni vil der være virtuelle borgermøder, hvor du har mulighed for at gøre din mening gældende.

 • Alle Vejles børn og unge skal være klimaambassadører

  Børne- og Familieudvalget har netop vedtaget en klimahandleplan for børne- og ungeområdet, der skal være med til at realisere den Klimaplan, Byrådet vedtog for hele kommunen i december 2020. En grøn tænketank for børn og unge, læringsforløb med fokus på klima og bæredygtighed og vilde haver er nogle af de initiativer, der sættes i søen.

 • Lotte Freudendahl Kjeldsen er ny centerleder i Center for Social Rehabilitering

  Vejle Kommune har pr. 1. juni 2021 ansat Lotte Freudendahl Kjeldsen som ny centerleder i Center for Social Rehabilitering (CSR).

 • UngVejle vinder Vejles Klimarejse for Unge

  I en app har skoler i Vejle kunne dyste om at nedbringe deres CO2-forbrug og udføre gode gerninger for klimaet. Vinderen af konkurrencen blev UngVejle, der mandag fik overrakt deres præmie, en tur i Gorillapark, af formanden for Børne- og Familieudvalget Torben Elsig-Pedersen

 • VisitVejle og MeetingVejle modtager prestigefyldt certificering for bæredygtig turisme

  VisitVejle og MeetingVejle har modtaget HORESTAs certifikat GREEN TOURISM ORGANIZATION (GTO) for sin aktive indsats for at udvikle bæredygtig turisme.

 • International turnering trækker tennistalenter fra hele verden til Vejle

  Der er garanti for tennis i verdensklasse og omsætning i den lokale hotelbranche, når 128 tennistalenter fra det meste af verden sætter hinanden stævne i Vejle fra 25. juli til 1. august.

 • Ud på tur med hund i snor

  Den store folkevandring ud i naturen trækker naturligvis også menneskets bedste ven med. Derfor søsætter Vejle Kommune i samarbejde med bestyrelsen for Vejle Ådal & Fjord nu kampagnen 'Hund i snor - gør mig tryg'. Den skal øge forståelsen for, at hunde skal holdes i snor ude i naturen.

 • Stor tilfredshedsundersøgelse af den kommunale ældrepleje

  Samtlige plejehjemsbeboere, modtagere af kommunal hjemmepleje og nærmeste pårørende er inviteret til at deltage i en tilfredshedsundersøgelse, der skal undersøge, hvor tilfredse de er med den kommunale hjælp og pleje. Der er frist for svar 18. april. 

 • 8 lokalsamfund vil være Danmarks førende klimalandsby

  Otte lokalområder lige fra Højen i syd over Skibet og Ødsted Jerlev i vest til Lervangen i 7120 Øst har meldt sig i første runde til at blive Vejle Kommunes klimalandsby. Næste fase for kandidaterne er at skrive en velbegrundet ansøgning.

 • Historien skal skrives om: Nyt fund indikerer, at vikingerne havde cykler

  - Det er en bombe under cykelhistorisk forskning, siger museumschefen på Kongernes Jelling om et nyt og spektakulært fund, blot 15 måneder før Tour de France kommer til Danmark.

 • P-vagter rykker ud i naturen

  Påske, forår og en velbesøgt vandrerute får nu Vejle Kommune til at sende p-vagter ud i naturen. Der har nemlig flere gange været parkeringskaos på vejene omkring p-pladserne til Egtvedpigens Fodspor.

 • Saml affald med Tour de France bussen

  Grønt Forum, Økolariet og Tour de France i Vejle 2022 inviterer alle borgere til corona-venlig affaldsindsamling for Danmarks Naturfredningsforening søndag 18. april. Dagen begynder med morgenmad ved Tour de France bussen på Kirketorvet i Vejle, og der er begrænsede pladser efter først-til-mølle princippet.

 • Nye investeringer i velfærdsteknologi for 2,7 millioner kroner skal skabe bedre velfærd

  Vejle Kommunes velfærdsteknologiråd har igen bevilliget penge fra teknologipuljen - denne gang til teknologier, som primært forbedrer borgernes trivsel og sundhed.

 • Bliv frivillig og gør en forskel for andre unge

  Er du mellem 18 og 30 år?  Og vil du gerne have erfaringer til dit CV? Så søger Ungdommens Røde Kors og `Universet - fællesskaber for unge´ seje frivillige  til et forløb for unge, der ikke trives, fx pga. præstationsangst, ensomhed og stress.

 • Sløjf din gamle brønd og få op til 7.500 kr. i støtte

  Natur- og Miljøudvalget har valgt at afsætte en pulje på knap en halv mio. kr. årligt, der er øremærket til at sløjfe gamle boringer i vandværkernes indvindingsopland. Målet er at sikre rent drikkevand i borgernes vandhaner.

 • Nu kan du igen søge legat til erhvervsrettet efteruddannelse

  Unge med tilknytning til Vejle Kommune har igen i år chancen for at søge Arbejdsmarkedsudvalgets legat, der skal hjælpe erhvervsuddannede med at blive fagligt klogere. 

 • Beredskabschef ansat for det nye Vejle Brandvæsen

  Vejle Kommune har ansat Thomas Dietz som beredskabschef for det nye Vejle Brandvæsen, som skal stå klar 1. januar 2022.

 • Borgmesteren inviterer den lokale bilbranche til virtuelt møde

  Klimaplanen 2020-2050 bliver omdrejningspunktet for et virtuelt erhvervsmøde mellem Vejle Kommune og den lokale bilbranche, som finder sted onsdag 24. marts kl. 13-15.

 • Jobcentret er i fuld sving – ringer til 750 virksomheder

  Jobcenter Vejle har netop afsluttet en stor ringekampagne, der skal afdække, hvordan de bedst kan hjælpe kommunens virksomheder både nu og i de kommende måneder. 

 • Smitten steget meget i Vejle de sidste dage

  Smitten i Vejle er steget meget de sidste dage. I dag til en incidens på 197 med 228 nye smittede inden for den seneste uge (Statens Serum Institut). Så højt har antallet af smittede ikke været siden slutningen af december.

 • Nye ruter skal gøre naturen kørestolsvenlig

  Bakker og bomme kan forhindre kørestolsbrugere i at komme ud i naturen. Derfor har Kultur- og Idrætsudvalget afsat 100.000kr til projekt 'Køreklar natur', som med brugernes hjælp skal vise, hvor de trygt kan færdes i Vejle Kommunes natur 

 • Kontrolgruppen henter over 9 millioner hjem til fællesskabet

  Vejle Kommunes kontrolgruppe har fundet mere end 9 millioner kroner, der var udbetalt for meget i offentlige ydelser. De hentes nu tilbage til de fælles kasser.

 • Boldbanen skal navngives – inspiration søges

  Boldbanen på hjørnet af Horsensvej og Østerbrogade har gennemgået en klimavenlig forandring og åbner nu op for nye rekreative muligheder. Men hvad skal den hedde? Send dit bud på et navn til Vejle Kommune senest 10. april.

 • Smitteudbrud i Vinding – får nu testbil

  På grund af stigende smitte sender regionen nu en testbil til Vinding-området fredag og lørdag kl. 9-17.

Sidst opdateret: