Her finder du en samlet oversigt over udsendte pressemeddelelser fra Vejle Kommune.

 • Hvem skal vinde Frivilligprisen 2024

  Det seneste år har budt på rigtig mange aktiviteter og indsatser båret af mange engagerede frivillige. Den 27. september skal vi igen fejre frivilligheden og kåre årets frivillige ildsjæle, og du kan være med til at bestemme, hvem Frivilligprisen 2024 skal gå til.

 • Vi søger formlen på det gode liv i pagt med et sundt klima – og du kan være med!

  I Vejle Kommune er vi fælles om klimaet. Derfor inviterer Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati til den første borgersamling, hvor en bred vifte af borgere i en ligeværdig samskabelsesproces med byrådspolitikerne skal finde formlen på det gode liv til mest mulig gavn for klimaet. Hold øje med din e-boks, for du kan være inviteret.

 • Oplandsanalyse skal sikre en renere Vejle Fjord

  Vejle Kommune ønsker at forbedre miljøtilstanden i Vejle Fjord, og det kræver handling på land. Hvis målene i statens vandområdeplaner skal nås, skal kvælstoftilførslen fra Vejle Å reduceres med minimum 207 tons pr. år. En ny oplandsanalyse hjælper til med at identificere de deloplande, hvor der udvaskes mest kvælstof og fosfor til Vejle Å og dermed til Vejle Fjord. Gennem projektets resultater opnås et vidensgrundlag, så indsatser kan målrettes til der, hvor det giver bedst mening.

 • 260 mio. kroner til velfærd, klima og vækst i Vejle Kommune

  Forligspartierne bag budget 2024 styrker med aftale om en ekstraordinær investering på 260 mio. kroner nye løsninger i folkeskolen, ældreplejen og på området for sårbare voksne. Aftalen afsætter også penge til investeringer i bygninger, infrastruktur og kommunens klimaindsats. Samtidig styrkes udviklingen af attraktivt studieliv for unge i Vejle, ligesom det fortsatte arbejde med at skabe partnerskab og vækst ved at tiltrække investeringer fra fonde og eksterne samarbejdspartnere sikres.

 • Nyt bybusnet skaber flere afgange og kortere rejsetid

  Når Vejle Kommune og Sydtrafik tager de nye køreplaner for bybusserne i Vejle i brug søndag 30. juni, bliver det med flere afgange, mere direkte ruter og kortere rejsetid.

 • Ekstra tilbud til hjemmeboende borgere, der er ramt af demens

  Seniorudvalget i Vejle Kommune har i går truffet beslutning om at tilføre midler til Lindehaven Dagcenter på Lindegården. Det betyder, at de to daghold til hjemmeboende demensramte borgere kan fortsætte, og at åbningstiderne udvides.

 • Hærvejsprojekt ved Anesminde på vej til realisering

  I alt ni rådgiverteams er nu udvalgt til at give bud på ombygning af gården Anesminde og etablering af en ny, stor lege- og formidlingshave. Den 23. august vælges de endelige teams til opgaven med at forvandle Anesminde til et samlingssted for Hærvejens brugere, Monumentområdets gæster og Jellings borgere.

 • Klima og byudvikling er centrum for fælles studietur

  Amsterdam og Bremerhaven har flere fællestræk med Vejle: Udfordringer med vand, bæredygtig udvikling og et havneområde i udvikling.

 • Vejle Kommune er fortsat stærk på detailhandel, men nye tendenser udfordrer

  Detailhandlen i Vejle Kommune er stadig robust, og Vejle er fortsat byen med det største udbud af butikker i Syd- og Midtjylland. Men erhvervet er under pres, og det mærkes også i Vejle Kommune, hvor blandt andet en stigende e-handel presser detailhandlen. Det viser ny detailhandelsanalyse for Vejle Kommune 2023, som netop er offentliggjort.

 • Entreprenører inviteres til at sætte form på nyt bibliotek og kulturhus

  Indenfor to år samles Vejle Bibliotekerne og Vejle Musik- og Kulturskole under ét tag - nemlig i et nyt bibliotek og kulturhus - og dét projekt kan entreprenører nu byde ind på frem til august.

 • Oplevelsescenter: Egtvedpigens Verden er et skridt tættere på

  Rådgiverteams kan frem til 17. juni byde ind på det nye, bæredygtige oplevelsescenter - nemlig Egtvedpigens Verden - og inden sommeren vælges teamet, der skal gøre vision til virkelighed.

 • 100 års foreningsliv fejres på Vejle Atletikstadion

  Siden 1924 har Vejle Atletikstadion samlet vejlensere om sport. Det markeres med et jubilæum 31. maj-2. juni, hvor publikum får mulighed for at heppe på gamle VB-stjerner, opleve og prøve kræfter med aktiviteter fra foreninger

 • Hvordan kan Vejle Kommune og UCL bedst muligt uddanne lærere i fremtiden?

  Det spørgsmål vil de sammen kigge nærmere på og prøve at besvare tirsdag den 7. maj.

 • Vejle er Elcyklisternes Drømmekommune 2024

  Et godt, digitalt overblik over ladestandere til elcykler i Vejle Kommune udløser hæder og titel af Kommunernes Landsforening. 

 • Forsøg med hjertezone skal give plads til små trafikanter

  Det skal være trygt at cykle og gå i skole. Derfor etablerer Vejle Kommune i samarbejde med NOVAskolen, en hjertezone, der fra 2. april og frem til sommerferien skal mindske biltrafikken omkring NOVAskolen - til glæde for børn og forældre. Sydøstjyllands Politi og Grundet Lokalråd støtter op om forsøget.

 • Seniorområdet i Vejle Kommune gør status på handleplanen ”TÆT på” og ser frem mod den nye ældrereform

  På baggrund af to analyser af Vejle Kommunes Seniorområde, som blev gennemført i foråret 2021, blev handleplanen Seniorområdet i fremtiden - "Tæt på" udarbejdet. Planen bestod af 15 konkrete handlinger, der på hver deres måde taler ind i ambitionen om at komme tættere på og ruste ældreområdet bedst muligt til fremtiden.

 • Lufthavn i vækst: Vejle og Billund Kommune investerer i trafikforholdene ved Billund Lufthavns Cargo

  Billund Lufthavn er tilbage på vækstkurven. I 2023 satte Lufthavnen ny passagerrekord, og fra 2024 er der som led i lufthavnens udviklingsstrategi udsigt til massiv vækst i luftfragttransporten. Derfor investerer kommunalbestyrelserne i Billund og Vejle Kommune nu i udvidelser af to centrale vejforbindelser, der skal forbedre områdets trafikale udfordringer med tung trafik, når Billund Lufthavn udbygger deres cargoområde.

 • Ny festival indtager scenen, når Vejle Kammermusikfestival løber af stablen i juni

  Med en imponerende lineup, der omfatter velrenommerede kunstnere som pianist Kathrine Gislinge, trioen Trio Con Brio, tv-stjernerne Hammer & Cilius og kvintetten Who Killed Bambi, lover festivalen en uge fyldt med fortryllende kammermusikoplevelser.

 • Vejle Kommune hædrede de dygtige faglærte

  Unge fik hæder for at have bestået deres erhvervsuddannelse med udmærkelse eller højeste resultat.

 • Invitation til dialogmøde om vand i Vejle

  Klima-, Natur- og Miljøudvalget inviterer sammen med forvaltningen til stort dialogmøde 7. marts i Spinderihallerne 

 • Klimalandsbyprojektet er en succes: Vandel har sænket sit CO2 aftryk på to år

  For to år siden blev Vandel udråbt til Vejle Kommunes første Klimalandsby. Foran de lokale borgere lå helt ubetrådt grund, og i løbet af de kommende to år skulle landsbyen bevise, at man ved øget bevidsthed, fællesskaber og vilje kan gøre en klimamæssig forskel. Det har Vandel til fulde bevist.

 • Vejle har flest iværksættere udenfor storbyerne

  Hvert år gør iværksættere drømmen om egen virksomhed til virkelighed. En ny analyse viser, at mange slår sig ned i Vejle, hvor der i 2023 kom 727 nye iværksættervirksomheder til

 • Det er en kold tid… Især hvis man ikke har tag over hovedet

  Den sidste uges tid har været noget af en udfordring. Frosne biler, glatte veje og fortove og ufremkommelige cykelstier i det meste af kommunen. Det er særligt koldt for de mennesker, der af den ene eller anden grund ikke har tag over hovedet, og som må søge alternative nattely for sneen og den iskolde vind.

 • Befolkningsvækst: Mange vælger fortsat Vejle Kommune

  Hvis du har fået nye naboer sidste år, er du ikke alene. I 2023 har Vejle Kommune budt velkommen til 1269 nyfødte og godt med tilflyttere i hele kommunen.

 • VÆK MED LUS – fælles front mod lusene

  Fredag 5. januar 2024 opfordrer vi alle forældre til at kæmme deres børn på én og samme dag, så luseplagen ikke får lov at udvikle sig.

 • Julehjælp til udsatte børnefamilier i Vejle

  I hele Danmark er der lige nu tusindvis af familier, der ikke ved, hvordan de skal klare sig igennem julen. Hvordan de skal give deres børn en god aften med de ting, andre kan tage for givet.

 • Se isfugle, havørne og bækørreder på ny vandrerute

  Ny bynær dagsvandrerute "Højen og Mølholm Ådale" indvies torsdag den 21. december kl. 16 i Sønderskoven. Vi byder på både gløgg, æbleskiver og skumfiduser over bål - og du og din familie er inviteret.

 • Erhvervsliv inviteres til nytårskur med transatlantisk udsyn

  Når Vejle Kommune holder nytårskur 10. januar på Vingsted Hotel- og Konferencecenter, møder lokale erhvervsliv globale kræfter. I år sætter nytårskuren nemlig fokus på et amerikansk valg i 2024, som kan få følger - for Danmark og erhvervslivet.

 • Smedevirksomhed er Årets rummelige virksomhed 2023

  Arbejdsmarkedsudvalget i Vejle Kommune uddelte priser i rummelighedens navn. Virksomheden Vilstrup Smedje løb med prisen som Årets rummelige virksomhed.

 • Fjernvarme ruller ud til tre nye områder – og du kan stadig nå at være med

  I løbet af 2024 kan endnu flere borgere i Vejle Kommune se frem til at skrue op for grøn, stabil og prisvenlig fjernvarme i deres radiatorer. Og nye områder er på vej. Er du en af dem, der har takket nej til tilbuddet om fjernvarme, kan du stadig nå at være med på bølgen.

 • Parker gratis i Cronhammar og lad julefreden sænke sig i midtbyen

  P-hus Cronhammar tilbyder gratis parkering døgnet rundt resten af december. På den måde kan vi skabe en fredeligere midtby til gavn for beboere, handlende og gæster her i den hektiske juletid.

 • To stærke profiler skal varetage ledelsen af Seniorområdet i Vejle Kommune

  Den 1. januar 2024 starter Hanne Reinholt som plejecenterchef i Vejle Kommune, og Marianne Hansen starter i stillingen som distriktschef. Sammen skal de tegne stregerne til fremtidens ældrepleje i Vejle Kommune.

 • Vejles Folkemøde 2024 udskydes på grund af valg

  Vejles Folkemøde skulle finde sted i anden weekend i juni. Men da der er Europa-Parlamentsvalg i samme weekend, udskydes det traditionsrige folkemøde. 

 • For fjerde år i træk: Finlandsparken fortsætter positiv udvikling

  Flere beboere kommer i job eller uddanner sig over grundskolen. Derfor er Finlandsparken for fjerde år ikke på Social-, Bolig- og Ældreministeriets liste over parallelsamfund - den tidligere ghettoliste

 • Ny pulje skal styrke fællesskaber og bekæmpe ensomhed

  Mad skal der til. Men et godt måltid smager altid lidt bedre i godt selskab. Og netop det gode måltid i godt selskab skal en ny pulje til spisefællesskaber være med til at understøtte. Fra 1. januar 2024 kan foreninger og andre initiativtagere i Vejle Kommune søge midler til aktiviteter med fællesspisning som omdrejningspunktet.

 • Beboer på plejecenter i Vejle modtog ikke planlagte aften- og natbesøg

  Der er blevet arbejdet på højtryk på Plejecenter Rosengården, siden en mandlig beboer ikke modtog de planlagte besøg på aften- og nattevagten 31. oktober - 1. november. Alle sten er nu blevet vendt i hændelsesforløbet, og brugerbestyrelsen, beboere og pårørende er orienteret om hændelsen.

 • Behandlingen af udsatte borgere med stofmisbrug rykker helt tæt på

  Rusmiddelcenter Vejle har i dag fået tilsagn om 2,9 millioner kroner til fremskudt behandling af Vejle Kommunes mest udsatte borgere med stofmisbrug. Pengene kommer fra Social- og Boligstyrelsen, og de er øremærket et 2-årigt projekt, der rykker behandlingen helt tæt på.

 • Svæv i et endeløst hav midt i Klimaparken

  Hvordan bevæger havet og bølgerne sig lige nu ud for Thyborøn? I Østersøen? I Vejle Fjord?Det kan du opleve i det nye kunstværk, HavObservatoriet, der rejser sig i Klimaparken ved ØsterBO i Vejle. Værket indvies mandag 30. oktober 2023 kl. 15.30-16.30.

 • Vejle-pædagog nomineret til Politikens pædagogpris

  Sissel Gøtzsche Johnsen fra Børnehuset Blæksprutten i Børkop er blevet nomineret til Politikens Pædagogpris. 

 • DGI vil bygge nyt hovedsæde sammen med Vejles nye bibliotek og kulturhus

  Byggefeltet ved Willy Sørensens Plads 1 i Vejle har været i offentligt udbud. Fristen er udløbet, og der kom kun ét bud, og det var fra DGI.  

 • Den bæredygtige arkitektur belønnet med Vejle-Prisen

  I alt tre forskellige arkitektoniske perler blev belønnet med Vejle-Prisen mandag den 2. oktober til Arkitekturens Dag på RessourceCenter Vejle. Den ene bygning kunne tillige tage Borgernes Arkitekturpris med sig hjem.

 • Frivillige hyldet for deres enorme indsats for frivilligfællesskabet

  Fredag eftermiddag modtog to glade frivillige årets frivilligpris, da godt 200 frivillige fejrede frivilligheden i Bygningen i Vejle. Fælles for prismodtagerne i år er, at de gør en enorm indsats for de frivillige kollegafællesskaber.

 • To talentfulde, yngre forfattere hædret med stor debutantpris i Vejle

  Det blev de to forfattere Benedicte Huang og Nath Krause, der løb med æren og de 2 x 50.000 kr., da Munch-Christensens debutantpris fredag blev uddelt på Vejle Bibliotek.

 • Vi vil skabe det bedste handels- og byliv - nu og for fremtiden

  Hvordan oplever de handlende at drive butik i Vejle Kommune? Og hvordan kan butikkerne fortsat tiltrække kunder? Det er nogle af de spørgsmål, som COWI skal finde svar på i en analyse af detailhandlen og bylivet i Vejle Kommune.

 • Borgmesteren hejser Det Grønne Flag hos Kernehuset

  Endnu en institution i Vejle Kommune har gjort sig fortjent til et Grønt Flag for deres store arbejde med naturen. Det er denne gang Kernehuset, der opfylder kriterierne, og de inviterer til fejring.

 • Teknisk Udvalg henter inspiration i Aalborg

  Bæredygtighed, klima, mobilitet og arkitektur er nogle af de områder i Aalborg og omegn, som Teknisk Udvalg skal suge inspiration fra, når udvalget tager på studietur til Danmarks fjerde største by.

 • Fem unge forfattere på shortlisten til stor debutantpris

  Fredag den 29. september uddeles Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat på Vejle Bibliotek ved en festlig prisoverrækkelse. Igen i år er fem talentfulde unge forfattere med i opløbet til prisen, som er Danmarks største debutantpris.

 • Bifrost og Børneulykkesfonden inviterer til Heltecup

  Lørdag d. 23. september løber den allerførste HelteCup Team Bifrost af stablen i DGI Huset Vejle. Arrangementet finder sted som en del af samarbejdet mellem Bifrost og Børneulykkesfonden.

 • DR inviterer til kodefest i Vejle

  1200 skoleelever fra Sydjylland i 4.-6. klasse deltager i DRs musikalske kodefest, når ultra:bit bliver til ultra:beat.

 • Velfærdsteknologirådet investerer 1 mio. kr. i nye teknologier

  Velfærdsteknologirådet i Vejle Kommune har nu behandlet de ansøgninger, der er kommet ind i dette års ansøgningsrunde. De knap 1 mio. kr. skal bruges på sanseteknologier, demensstole, specialskærme og VR-briller til onboarding af medarbejdere på plejecentre.

 • Midlertidigt lukket for selvbetjening på Give Bibliotek

  Den selvbetjente adgang til HUSET i Give bliver midlertidigt lukket fra torsdag eftermiddag den 7. september 2023 og foreløbigt frem til den 1. november 2023. Lukningen kommer efter en lang periode med hærværk og svineri blandt en gruppe unge.

 • Det er for vildt: Rekordstort sommerbesøg i Økolariet

  Besøgstallet har i denne sommer, i Økolariets 20. jubilæumsår, slået alle tiders rekorder. Det har været Økolariet-vejr med rigtig meget regn. Selv om det ikke er usædvanligt med regnfulde somre i Danmark, har denne sommer alligevel været lidt særlig, og Økolariet har haft det højeste besøgstal nogensinde i en sommerferie. Fraregnet den ekstra uges skoleferie i år, har 24.897 gæster besøgt Økolariet. Det er en tredjedel mere end sidste år.

 • Nøglerne til generationsfællesskabet på Kong Gauers Gård er endelig i hus

  I går var ikke bare en hvilken som helst mandag. Det var den mandag, hvor to meget glade centerledere fra Vejle Kommune fik nøglerne til Danmarks første fuldt integrerede plejecenter og daginstitution på Kong Gauers Gård, der inden for de næste tre uger kommer til at danne rammen om et helt unikt generationsfællesskab.

 • Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati henter inspiration fra det sønderjyske

  Haderslev, Højer og Flensborg er blandt de områder, Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati besøger, når udvalget tager på studietur torsdag og fredag i denne uge.

 • Kom med til Prins Christians 18 års fødselsdag – vi trækker lod om to pladser til gallafesten

  18-årige, der gerne vil med til Prins Christians 18 års fødselsdag og fejre ham ved en stor gallataffel på Christiansborg Slot, har nu chancen.

 • Hvem er årets rummelige virksomhed i Vejle Kommune?

  Vær med til at bestemme, hvem der skal kåres til årets rummelige virksomhed og årets mentor i Vejle Kommune 2023. Du kan også give dit bud på årets succeshistorie.

 • Kirkebakkeskolen kører med karakterfrie klasser

  Kirkebakkeskolens nye 8. klasses elever er mødt ind til en anderledes tilgang til karakterer i matematik og naturfag.

 • VÆK MED LUS – fælles front mod lusene

  Fredag d. 18.8.23 opfordrer vi alle forældre til at kæmme deres børn på en og samme dag, så luseplagen ikke får lov at udvikle sig.

 • International linje på Vejle Midtbyskole er blevet gjort permanent

  Vejle Midtbyskole har i de sidste par år med stor succes deltaget i et landsdækkende forsøg med en international linje for 7.-9. klasse. Nu bliver det gjort permanent.

 • Nørremarken: Nyt grønt stiprojekt med ’grønne oplevelser’ opnår fondsstøtte

  Vejle Kommune har fået 693.000 kr. fra Nordea-fonden til et nyt sti- og oplevelsesbånd, der skal forbinde centrale mødesteder på Nørremarken. Den nye sti, der skal skabe en blød forbindelse mellem dyrelegepladsen 'Toppen af Nørremarken' med Nørremarkscenteret og Nørremarkshallen får blandt andet en ny cykelbane. Projektet er et vigtigt led i Vejle Kommunes arbejde med Udviklingsplanen for Finlandsparken og målet om at skabe nye flow og møder mellem mennesker.

 • Nordea-fonden støtter udvikling af Hærvejen med 45 mio. kr.

  En yderst velkommen støtte fra Nordea-fonden skal bruges til at udvikle den historiske vej, så publikum bringes endnu tættere på den storslåede natur og nogle af de største fortællinger i Danmarkshistorien langs Hærvejen i Vejle Kommune.

 • Petersmindeskolen sikres mod udskridning

  Vejle Kommune er blevet bekendt med, at der er en risiko for, at der på en fløj af Petersmindeskolen er forplader fra betonelementer, der kan skride. Derfor afspærres der straks udenfor den del af skolen - for at sikre børn, forældre og medarbejdere

 • Hvem skal vinde Frivilligprisen 2023

  Det seneste år har budt på rigtig mange aktiviteter og indsatser båret af mange engagerede frivillige. Den 29. september skal vi igen fejre frivilligheden og kåre årets frivillige ildsjæle, og du kan være med til at bestemme, hvem Frivilligprisen 2023 skal gå til.

 • Vejle Kommune og Dansk Flygtningehjælp indgår samarbejde

  I en række byer i Danmark kan man som gravid eller nybagt mor med flygtninge- eller minoritetsetnisk baggrund få støtte til at give sit barn en god start på livet ved at være med i en alternativ mødregruppe. Nu bliver der også mulighed for det i Vejle.

 • Vejle Kommune starter ’Hele familiens dagtilbud’

  Et nyt tilbud til daginstitutioner i Vejle Kommune skal give forældre én samlet indgang til en vifte af kommunens relevante tilbud.

 • Bredt samarbejde på tværs af politiske udvalg baner vejen for Vejle Kommunes nye hjemløsestrategi

  Hjemløshed er en svær størrelse. For hvornår er man hjemløs eller i risiko for at blive det, og hvor går grænsen for, hvornår f.eks. uddannelsesinstitutionen, den nærmeste omgangskreds eller kommunen skal på banen? Vejle Kommune har fået en ny hjemløsestrategi, hvor løsningerne skal findes i et bredt samarbejde på tværs af politiske udvalg, kommunale forvaltninger, råd og frivillige organisationer.  

 • Dagplejen i Vejle Kommune har vundet Arbejdsmiljøprisen 2023

  Arbejdsmiljøprisen 2023 er i dag blevet uddelt, og Vejle Kommunes dagpleje har vundet i kategorien 'Ergonomi'.

 • Det skal være sikkert at køre med elbus i Vejle Kommune

  Teknisk Udvalg i Vejle Kommune har indkaldt Tide Bus Danmark til sit næste møde. Kravet er, at der en gang for alle skabes sikkerhed om elbusserne i Vejle Kommune.

 • Ny stabschef for Strategi & Udbud i Vejle Kommune

  Økonomi- & Arbejdsmarkedsforvaltningen i Vejle Kommune har ansat Malene Gros Poulsen (49) som stabschef for Strategi & Udbud.

 • Dagplejen i Vejle Kommune nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2023

  Hos dagplejen i Vejle Kommune har en yogainstruktør og ergoterapeut hjulpet med at mindske de fysiske belastninger for dagplejerne. Det har nu ført til nomineringen til Arbejdsmiljøprisen 2023 i kategorien 'Ergonomi'.

 • Velfærdsteknologirådet investerer 2.3 mio. kr. i nye teknologier

  De 2.3 mio. kr. skal bruges til at afprøve specialdesignede ladcykler til borgere med handicap, løftevogne til håndtering af madvarer til medarbejderne og forskellige teknologiske hjælpemidler til borgere med behov for socialpædagogisk støtte.

 • Nyt netværk for virksomheder der omfavner fremtidens teknologi

  Et nyt netværk om fremtidens teknologi ser snart dagens lys i Vejle. Netværket, der har plads til 20 virksomheder, tilbyder viden om de seneste teknologier og mulighed for udvikling af forretningen i samarbejde med andre virksomheder.

 • Vejle Kommune starter forsøg med faste psykologer på folkeskoler

  I to år kører Vejle Kommune forsøg med fast tilknyttede psykologer på to folkeskoler. Det skal hjælpe børn, der har det svært.

 • Plejecentret Meta i Gadbjerg fortsætter foreløbigt på kommunale hænder

  Efter et par turbulente dage for både beboere, pårørende og medarbejdere på det tidligere friplejehjem Meta Marie er der nu landet en aftale, der sikrer, at beboerne får den nødvendige pleje af det personale, de allerede kender.

 • Vejle Kommuner overtager midlertidigt plejen af beboerne på det private plejecenter Meta Marie

  Det private plejecenter Meta Mariehjemmet i Gadbjerg er i dag blevet erklæret konkurs. Vejle Kommune iværksætter nødberedskab, der midlertidigt varetager plejen af beboerne.

 • Lederteamet til Kong Gauers Gård er nu på plads

  Nu varer det ikke længe, inden Vejle Kommunes nye generationsfællesskab kan slå dørene op. Til efteråret står byggeriet af Kong Gauers Gård færdigt, men forud for det venter en række store opgaver, som kalder på det helt rigtige lederteam. Nu er lederen til plejecentret fundet, og hun melder klar til at trække i arbejdstøjet.

 • Vejles grønne fyrtårn slår dørene op

  Lørdag den 25. februar 2023 indvier vi officielt Ressourcecenter Vejle (RCV), og allerede dagen efter står RCV klar til at tage imod alle Vejle Kommunes borgere. RCV er stadig en genbrugsstation, men tager skridtet videre og sikrer, at vi kan give vores ting videre, få inspiration til øget genbrug og genanvendelse og i det hele taget blive klogere på, hvordan vi forvandler skrot til godt.

 • Opfordring til samkørsel i én uge i februar

  Hovedsamarbejdsudvalget i Vejle Kommune har nedsat en arbejdsgruppe for grøn transport for ansatte, som indleder kampagne med at opfordre kolleger til at køre flere sammen på job.

 • Han skal stå i spidsen for DGI Landsstævne i Vejle

  I sommeren 2025 gør Vejle plads til 25.000 livsglade mennesker, når DGI Landsstævne kommer til byen. Til at stå i spidsen for arbejdet, har Vejle Kommune netop ansat Mikkel Harritslev som projektchef.    

 • Åbningsfest i Økolariet

  2023 er et jubilæumsår for Økolariet. Det fejres med sjove og spændende oplevelser hele weekenden den 4.-5. februar, og alle er velkommen.

 • Stigende energiudgifter rammer kommunens asfalt

  En kombination af et fald i passagerantallet efter corona og stigende energipriser betyder, at den kollektive trafik vil komme til at mangle op imod 10 mio. kr. i år. Penge, som i yderste konsekvens skal hentes fra asfaltkontoen, hvis ikke der i fællesskab findes en løsning.

 • Lydtæt mødeboks har brudt lydmuren: Vejle-firma hædres med Årets Iværksætterpris

  I forbindelse med Vejle Kommunes årlige nytårskur for erhvervslivet blev MuteBox hædret med Årets Iværksætterpris 2023. Virksomheden, der blev landskendt i DR programmet "Løvens hule", har stor succes med sin innovative lydtætte mødeboks.

 • 25 procent flere borgere på ét år: Lille by voksede vildt i 2022

  Vejle Kommune oplevede i 2022 en flot vækst i befolkningstallet. Tilflytterne spredte sig over hele kommunen - men særligt ét sted fik væksten i indbyggertallet luft under vingerne.

 • Ny indsats skal forhindre flere børn i mistrivsel

  Tre institutioner i Vejle Kommune har været med i et projekt, der skal være med til at sikre, at færre børn kommer i mistrivsel.

 • Nye nævninger og domsmænd efterlyses

  Vær med til at afgøre retssager i Byretten og i Landsretten.

 • 12 kvinder har modtaget legat fra Fonden Linnemanns Jomfrukloster

  For sjette gang uddeler Fonden Linnemanns Jomfrukloster i Vejle afkastet af sine midler - 42.000 kr. -  til enlige, værdigt trængende kvinder, der er fyldt 40 år

 • Sådan skal Danmarks nye museum se ud

  Museumsdanmark bliver snart udvidet, når Egtvedpigen får sit eget museum. Tirsdag den 20. december kunne Vejlemuseerne og Vejle Kommune løfte sløret for, hvordan Egtvedpigens Verden skal se ud.    

 • Julehjælp til udsatte børnefamilier i Vejle sætter rekord

  I år er der kommet 500 ansøgninger fra trængte familier - et rekordstort antal ansøgninger. Alle 500 familier har fået tildelt julehjælp takket være de flotte donationer, der er kommet ind fra giverne.

 • Parasporten får en endnu stærkere stemme i Vejle

  Fra foråret 2023 samler Parasport Danmark sine afdelinger vest for Storebælt i Vejle. Vejle Kommune har siden 2016 dedikeret sig til at være Parasportens Hovedstad, og her ser man det som en kæmpe anerkendelse, at Parasport Danmark nu styrker sin lokale tilstedeværelse.    

 • VÆK MED LUS – fælles front mod lusene

  Fredag 6/1-23 opfordrer vi alle forældre til at kæmme deres børn på en og samme dag, så luseplagen ikke får lov at udvikle sig. 

 • Velfærds-teknologiråd investerer 2 mio. kr. i nye teknologier

  De 2 mio. kr. skal bruges til at afprøve læse- og skriveunderstøttelse til medarbejderne, teknologiske hjælpemidler til demente, specielle madrasser, muskelafslappende og sansestimulerende møbler og specielle sengemiljøer til demente.

 • Erhvervslivet indbydes til nytårskur i Vingsted

  Der bliver tid til masser af dialog og netværk, når Vejle Kommune 11. januar inviterer erhvervslivet til nytårskur i Vingsted. Hovedtaler er Jais Valeur, adm. direktør hos Danish Crown.

 • Billeschou A/S er Årets rummelige virksomhed i Vejle Kommune

  Arbejdsmarkedsudvalget i Vejle Kommune uddelte priser i rummelighedens navn.

 • 86 borgere får 500 kroner fra kommunens legatfond

  I år får langt flere ansøgere positivt svar på deres ansøgning om et legat fra Vejle Kommunes Legatfond.

 • Børn og unge i Vejle Kommune skal have de bedste muligheder

  Formand for Børne- og Familieudvalget, Martin Sikær, har været på rundtur til alle kommunale institutioner og skoler, og nu er turen kommet til de private tilbud.

 • Stil din bil på samkørselspladserne og hop gratis på bussen

  Vejle Kommune og Sydtrafik er klar med et nyt mobilitetsforsøg til bil-pendlere, der hver dag kører til Vejle: Stil bilen på samkørselspladserne ved Vejle Nord og Syd og tag bussen gratis ind til byen i morgentimerne - og tilbage igen. Vejle Park and Ride er et forsøg på at skabe mere plads på vejene inde i byen.

 • Vejle Kommune 'busser' de unge til uddannelse

  Vejle Kommune tager nye metoder i brug for at komme manglen på arbejdskraft inden for velfærdsfagene til livs.

 • Samarbejdet mellem Vejle Kommune og Renell ophører

  Vejle Kommune og rengøringsselskabet Renell har efter fælles aftale besluttet at stoppe samarbejdet om rengøring på en række kommunale lokationer. Kommunen har nu indledt forhandlinger med andre leverandører for at finde en midlertidig løsning.

 • Dagli’ Brugsen i Vandel bakker op om klimaet

  Den lokale COOP-butik Dagli' Brugsen i Vandel er en del af Klimalandsbyprojektet og ville gerne bidrage med at nedbringe byens udledning af CO2. Derfor samarbejdede Vejle Kommune og COOP om energivenlige tiltag, der skal hjælpe brugsen i Vandel med at nå sit mål.

 • Nyt grønt samarbejde på tværs af kommuner

  Det er ikke kun af navn, at Vandel by er Vejle Kommunes første klimalandsby. Klimabevidste borgere i Vandel by kan nu tage hensyn til klimaet, når de tager en tur på genbrugspladsen. Fra 1. november 2022 kan landsbyen med sine ca. 300 borgere nemlig benytte genbrugspladsen i Billund, og det er godt for brændstofforbruget, CO2-regnskabet og den grønne samvittighed i kommunens klimalandsby.

Sidst opdateret: