Antallet af smittede med corona stiger - læs bl.a. om test og nye restriktioner


Læs mere her - Information about coronavirus/Covid19

Pressemeddelelser

Her finder du en samlet oversigt over udsendte pressemeddelelser fra Vejle Kommune.

 • Covid-19: Daginstitutionen Kernehuset lukket hele ugen

  Lukningen af Kernehuset fortsætter efter to nye tilfælde af Covid-19 blandt de ansatte.

 • Cykelfest: Vejle klar til tre danmarksmesterskaber

  Med tre danmarksmesterskaber inden for det næste år og Tour de France i 2022 har Vejle Kommune bevist, at man har Danmarks bedste cykellandskab. Næste mesterskab er DM i Mountainbike, som løber af stablen den 26.-27. september i Nørreskoven, og som bliver lidt anderledes i år på grund af corona.

 • Covid-19: Daginstitutionen Kernehuset lukkes mandag og tirsdag

  Vejle Kommune har besluttet at lukke daginstitutionen Kernehuset mandag og tirsdag.

 • Plejehjemsansat på Plejecenter Atriumhaven er smittet med corona

  To af regionens COVID-testbiler står i dag ved Plejecenter Atriumhaven i Børkop, da en medarbejder er konstateret smittet, og nu skal alle beboere og medarbejdere testes.

 • Smittetallet i ro – stor ros til borgerne

  Smittetallet i Vejle Kommune ligger nogenlunde stabilt omkring de 30, efter at tallet den sidste uges tid har været helt oppe på 38. Det viser, at borgerne har taget smitten alvorligt, ladet sig teste og passer på med afstand og hygiejne.

 • Unge i Vejle hjælper med at bekæmpe madspild

  I disse uger deltager 8. klasserne på Englystskolen, NovaSkolen og Petersmindeskolen i et landsdækkende eksperiment, der skal hjælpe kommunen - og senere regeringen - med at nedbringe det store madspild, der findes i Danmark.

 • Det er nu, værdigt trængende skal søge legat

  I starten af december uddeler Vejle Kommune legater á 500 kr. til værdigt trængende borgere. Det er borgerne selv, som skal søge om pengene, og der er nu åbent for ansøgninger.

 • Smitteudbrud i Jelling

  Vejle Kommunes smittetal stiger stadig og lå i weekenden og svingede omkring de 30. I weekenden er det især Jelling, der er blevet ramt. Et barn i Mariehaven, en lærer og to elever på Bredagerskolen og nogle forældre er konstateret smittet med Covid-19. 

 • I dag kan du blive testet for corona i Vejle

  Smittetallet stiger i Vejle Kommune. Derfor stiller Region Syddanmark i dag lørdag 12. september to testbiler op i Vejle - på Banegårdspladsen og ved Nørremarkshallen.

 • Dagplejere i Vejle får Grønne Flag

  13 naturdagplejere i Vejle tildeles certifikater og Det Grønne Spire Flag. En særlig anerkendelse af dagplejernes store arbejde i og med naturen i løbet af året.

 • Budgetforlig i Vejle har fokus på det gode børneliv

  Alle partier i Vejle Byråd står bag budgetforliget for 2021-2024. 

 • De Rare Olympiske Lege på Vejle Atletikstadion aflyses

  På grund af det stigende smittetryk i kommunen har Vejle Kommune, der afholder De Rare Olympiske Lege, valgt at aflyse den del af legene, som foregår på Vejle Atletikstadion fredag den 11. september.

 • Alternativ fejring af årets frivillige ildsjæle

  Hen over sommeren kunne man indstille ildsjæle til de to frivilligpriser som et skulderklap til det frivillige, sociale arbejde i Vejle Kommune, og de nominerede er nu fundet. De endelige vindere plejer at blive fundet til den årlige frivilligfest, men den er aflyst pga. corona. I stedet sker fejringen ved et mindre arrangement i byrådssalen den 24. september.

 • DK2020 landsby søges

  Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati sætter i 2021 klimaindsatsen i front og overvejer i den forbindelse en forsøgsordning med en DK2020 landsby, der har lyst til at gå forrest med at nedsætte CO2-udledningen.

 • Vejle sætter ekstra fokus på unges uddannelsesvalg

  Der skal være en endnu bedre overgang mellem folkeskole og ungdomsuddannelse, og alle unge skal vejledes til at vælge en uddannelsesvej, der passer til lige præcis dem. Som noget nyt sendes lærerne nu også i praktik på en erhvervsuddannelse.

 • Foreningerne spørger: Vil du med?

  Kan noget så simpelt som tre små ord og en chokoladebar være med til at sikre øget medlemstal i foreningslivet? Det håber man på i Vejle Kommune, og derfor skyder man nu kampagnen "Vil du med?" i gang, hvor foreningslivets medlemmer bliver udstyret med en chokoladebar i hånden og fem gode råd til, hvordan de inviterer en ven med til deres fritidsinteresse.    

 • Smag på biernes honning og bliv klogere på sommerfuglen

  Søndag den 13. september kan alle danskere komme ud og blive vild med naturen til årets Naturens Dag. I Vejle kommune kan du komme tæt på sommerfuglene, gå på opdagelse i livet i bækken og følge garnets vej fra fårets pels til væven.

 • De Rare Olympiske Lege afvikles – i en corona-venlig version

  De "rigtige" olympiske lege og andre store sportsbegivenheder bliver aflyst på stribe pga. corona, men ikke De Rare Olympiske Lege for mennesker med udviklingshandicaps. Dette arrangement løber som planlagt af stablen den 11. september i hele kommunen.

 • Online Erhvervsbriefing fortsætter efter gode corona-erfaringer

  Erhvervskontaktudvalget indleder efterårets første Online Erhvervsbriefing 16. september 2020. Her vil Vejles borgmester give en lokal opdatering på erhvervsudviklingen set fra borgmesterkontoret.

 • Sæt dit kryds på din favorit til Borgernes Arkitekturpris

  Hvert år uddeler Vejle Kommune sin egen arkitekturpris, Vejle-Prisen, til et særligt godt byggeri eller anlæg. I år er seks kandidater med i opløbet om prisen. Blandt disse seks kandidater har du i de kommende to uger mulighed for at stemme på din foretrukne kandidat til Borgernes Arkitekturpris.

 • Ny pulje: Søg penge til dit kulturarrangement

  Har du en god idé til et lokalt kulturarrangement? Så kan du nu søge penge til dit arrangement fra Vejle Kommunes festugepulje. De eneste krav er, at kulturarrangementet skal foregå i Vejle Kommune mellem den 1. september og 30. november i 2020, og at arrangementet skal leve op til sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

 • Gratis kursus - lær at hjælpe andre i krise

  Hvad gør man, når en ven, nabo eller en tilfældig på gaden fx rammes af angst, depression eller drikker for meget? Ofte for lidt. Rådgivningen SPOR18 holder derfor kurser i psykisk førstehjælp i september

 • Der bliver samlet skrald til lands og til vands

  Hold Danmark Rent har sammen med Vejle Kommune igen i år sat gang i affaldsindsamling i kommunen, og for første gang er den lokale kajakklub i Vejle Å med til at indsamle henkastet affald i regi Hold Danmark Rent.

 • Sommeren fortsætter i Økolariet

  Trods corona, håndsprit og nogle dage kø ved indgangen har Økolariet haft rigtig mange glade gæster hele sommeren, og aktiviteterne fortsætter.

 • Kulturlivet genopstår som Fugl Fønix til Kulturnatten

  Vejles borgere kan godt glæde sig til fredag den 4. september, når byens butikker holder åbent til kl. 22 og vores mange kulturinstitutioner inviterer indenfor til masser af gratis oplevelser.  

 • Vejle Kommune stiller skarpt på fodgængerfelter

  Alt for mange kommer til skade i fodgængerfelter, og det får nu Vejle Kommune til at rette blikket mod de hvide striber. Ny kampagne skal få fodgængere og bilister til at være ekstra opmærksomme og orientere sig bedre mod hinanden. 

 • Medarbejder i Fritidscenter smittet med corona

  Nørremarkens Fritidscenter lukket til og med mandag, da medarbejder er testet positiv for corona. Ingen andre viser tegn på smitte.

 • Tæt på 400 aktiviteter til dig over 60 år

  Hundetræning for seniorer ved Andkær Vig. Billard i Give og Spisevenner i Egtved. Fredagsdans og morgensang i Vejle. Knap 400 aktiviteter og fællesskaber i hele Vejle Kommune er samlet på AktivSammen.vejle.dk

 • MASSER AF OPLEVELSER I JUBILÆUMSÅRET

  Er du til hygge med familien, inspirerende forfattermøder og spændende mennesker, der gør dig klogere på verden, så kan Vejle Bibliotekernes nye efterårsprogram, som udkommer torsdag den 13. august, måske lokke dig op af sofaen.

 • Sænk farten på skolevejene

  Nu vender tusindvis af børn tilbage til skolerne i Vejle efter ferien, og helt nye elever har første skoledag. Skolevejene vrimler atter med børn og forældre, og Vejle Kommune minder nu sammen med Rådet for Sikker Trafik, Trygfonden og politiet blisterne om at vise hensyn til de små trafikanter.

 • Tilbud til unge med angst og depression virker

  Når angst og depression rammer, kan alt være uoverskuelig. Det kan være svært at gennemføre en uddannelse, være på arbejdsmarkedet eller bare at være sammen med vennerne. Vejle Kommune tilbyder derfor igen kurset "Lær at tackle angst og depression" til alle unge mellem 15-25 år i september. 

 • Affald skyld i eksplosion i skraldebil

  Onsdag morgen var forkert sorteret affald skyld i en eksplosion i en skraldebil. Små gasflasker fra en ukrudt brænder, i en affaldsbeholder til metal og plastik, var skyld i hændelsen. Det er anden gang på 14 dage, at forkert affaldssortering er årsag til brand i Vejle Kommune.

 • Er du pårørende til en psykisk syg – savner du et pusterum?

  LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende er kursus for dig, som er nær pårørende til en voksen med langvarig psykisk sygdom. På kurset lærer du at passe på dig selv i en uforudsigelig hverdag. Det er gratis at deltage, hvis du bor i Vejle Kommune.

 • Kommuner vil gå sammen om at tiltrække turister

  Billund, Kolding og Vejle kommuner arbejder på at etablere et fælles destinationssamarbejde inden for turisme. Konsolideringen skal medvirke til, at de tre kommuner kan deltage i den internationale konkurrence om turisterne, og at turismeerhvervet forsat kan bidrage til at skabe vækst og oplevelser i Danmark.

 • Nu skal forældrene igen jagte lus

  Den første fredag efter skoleferien skal forældrene traditionen tro på jagt efter lus hos deres børn. I år er det fredag 14. august.

 • Beethoven250 Vejle genopstår

  Efter at have været sat på pause på grund af COVID-19, starter den store Beethoven-festival i Vejle op igen.

 • Masser af fede sommeraktiviteter for børn og unge i Vejle Kommune

  Cirkus- og gøglerværksted, funnyball, åbne svømmehaller, retro cumputerspil, poesiværksted, filmekspresen og meget mere. Der er rigtig mange spændende aktiviteter for børn og unge i Vejle Kommune i denne sommer som følge af sommerpulje. 

 • Børn på Nørremarken får en sommer spækket med fodbold og kultur

  I uge 32 kan børn og unge fra Nørremarken for første gang deltage i DBU Get2 fodboldskole og KulturKarrusels kulturforløb. Begge dele foregår i børnenes nærmiljø omkring Nørremarkshallen og håbet er, at sommerskolerne vil få flere til at begynde til en fritidsaktivitet.

 • Recovery College Vejle tilbyder nu også virtuel undervisning

  Webinarer om mental sundhed til psykisk sårbare skal gøre det endnu nemmere for målgruppen at modtage undervisning og få en bedre hverdag og livskvalitet.

 • Mere bevægelse på skoleskemaet

  På 16 skoler i Vejle Kommune vil børnene efter sommerferien kunne lære bl.a. matematik, dansk og engelsk, mens de hopper rundt i skolegården. Konceptet hedder Leg på streg, og det er udviklet i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse for at skabe mere fysisk aktivitet i skolerne.

 • Vejle Kommune har fået ny direktør for Økonomi- & Arbejdsmarked

  Sarah Gaarde er ansat som ny direktør i Vejle Kommune og får ansvaret for Økonomi- & og Arbejdsmarkedsområdet og en plads i direktionen. Hun er 43 år og kommer fra et job som økonomidirektør i Odense Kommune.

 • Nu kører Vejles shuttlebus igen gratis til områdets turistattraktioner

  Rute 219 er igen klar til at fragte turister nemt og gratis til og fra områdets turistattraktioner. Første tur er lørdag den 27. juni fra Vejle Trafikcenter.

 • Papirfabrikken har fået specialdesignede cykler til De Rare Olympiske Lege

  Den 11. september løber De Rare Olympiske Lege igen af stablen, og nu har Papirfabrikken, et tilbud for mennesker med udviklingshandicaps, fået splinternye "racerunners", så de kan træne til disciplinen.

 • Invitation: Transportministeren i Vejle mandag til pressemøde om aftale om grøn transport

  Vejle er en af de seks kommuner, som transportminister Benny Engelbrecht har indgået klimasamarbejdsaftale med om den grønne transport. Mandag morgen 29. juni kl. 8.30-9.15 holdes pressemøde i Vejle i Skyttehuset, Tirsbæk Strandvej 2, 7100 Vejle. I er meget velkomne til at deltage. 

 • ”Det er helt uvirkeligt!”: Her er de nye Gauerslundhaller

  To nye idrætshaller, et springcenter, et fitnesscenter, et udvidet café- og opholdsområde i kombination med de allerede eksisterende faciliteter vil i fremtiden danne de ideelle rammer omkring ungdoms- og foreningslivet samt Fælleshåbskolen i Gauerslund.

 • Økolariet er klar til sommergæster

  I sommerferien byder Økolariet velkommen med små, nye udstillinger, superheltemission, sjov på forpladsen og sommerstemning på taghaven.

 • Topkarakter for god formidling om friluftsliv

  Vejle Kommune får som den eneste topkarakter i en ny undersøgelse af kommunernes formidling af stier og vandreruter. Det er Friluftsrådet, der står bag undersøgelsen.

 • Vær med til at forhindre promiller bag rattet

  Alt for mange mennesker kører bil med for høj promille i blodet om sommeren. Hver femte dødsulykke i trafikken skyldes alkohol. Nu minder Vejle Kommune, Rådet for Sikker Trafik og politiet alle om at lade bilen stå, når de har drukket alkohol - og opfordrer os til at tage ansvar for hinanden.

 • Nyt samarbejde skal styrke Vejles musikmiljøer og talenter

  Går du og drømmer om at stå på de helt store scener og måske endda leve af musikken? Så er der godt nyt. EliteVejle og Quasar har indledt et talentsamarbejde, som skal styrke de unges muligheder for at drive deres musikalske talent til noget større.

 • Skal du med på fotosafari?

  Heder, ådale, bøgeskove og fjordlandskab. Vejle Kommune har en enestående natur, der varierer fra den vestlige del af kommunen til den østlige del. Nu inviterer Kultur- og Sundhedsforvaltningen borgerne til at deltage i en fotokonkurrence, hvor borgerne skal dele deres yndlingssteder i naturen til inspiration for andre.

 • Fire totalentreprenører skal give deres bud på RCV

  Den endelige version af RessourceCenter Vejle er rykket et væsentligt skridt nærmere med fire totalentreprenører udvalgt i prækvalifikationsrunden til at give deres bud på et ressourcecenter, der sætter Vejle på landkortet inden for håndtering og genanvendelse af ressourcer.

 • Hvem skal have frivilligprisen 2020?

  Mange mennesker i Vejle Kommune yder en stor og engageret indsats - ganske frivilligt! Det vil Vejle Kommune også i år anerkende ved at uddele en frivilligpris til en ildsjæl på henholdsvis Voksenområdet og Seniorområdet.

 • Ny helhedsplan for Børkop kombinerer natur med flere boliger - NU MED BEDRE KORT

  Nikker Økonomiudvalget ja til udkastet til en helhedsplan for Børkop Vest, vil den være med til at sikre en bæredygtig udvikling af området, der på én gang sikrer byvisionen om naturbyen og skaber mulighed for flere boliger i et attraktivt hjørne af Vejle kommune.

 • Godt 200.000 puljekroner til 14 natur- og stiprojekter

  Natur- og Miljøudvalget har prioriteret naturudvikling, biodiversitet og rekreative tiltag i naturen højt i årets uddeling af Natur og stipuljemidlerne.

 • Malakitgrøntforurening: Forsøgsprojekt er næste skridt i Randbøldal

  Søerne i Randbøldal er forurenet af malakitgrønt. Derfor indleder Vejle Kommune 25. maj et forsøgsprojekt, der skal give viden om, hvordan søerne bedst oprenses, og hvordan slam og vand fra slam bedst håndteres

 • Byrådsmøde på onsdag holdes i Spektrum

  Vejle Byråd har de to sidste gange holdt byrådsmødet virtuelt. På onsdag 27. maj mødes politikerne fysisk til byrådsmøde. Men byrådet er ikke tilbage på Rådhuset. Byrådsmødet foregår denne gang i Spektrum i Vejle.

 • Brug to sekunder mere – og kom sikkert gennem krydset

  De fleste cyklistulykker i trafikken sker på steder, hvor to veje krydser hinanden. Derfor sætter kommunen de kommende uger i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik fokus på krydsulykker med kampagnen "Brug 2 sek. mere".

 • Ny motionsrute for hele familien

  Trænger du også til at komme i gang igen efter lidt for mange dage på hjemmekontoret? Nu er Vejle Kommune klar med en motionsrute, hvor du undervejs bliver udfordret med en række træningsvideoer, hvor FysioPlan guider dig igennem forskellige øvelser.

 • Tour-start i Vejle: Søg økonomisk støtte til dine tour-aktiviteter

  Selvom startskuddet først lyder den 4. juli 2021 er forberedelserne til den store gule folkefest allerede godt i gang. Derfor er det nu muligt at søge forskellige støttepuljer, som skal involvere Vejle Kommunes borgere og støtte lokale aktiviteter. 

 • Vejle er klar med ny boligform til ældre: Få en tryghedsbolig i et bofællesskab

  Vejle Kommune søger beboere til nyt bofællesskab, hvor ældre kan kombinere behovet for at bo i egen bolig med fællesskabet og trygheden ved at bo sammen med andre.

 • VM i kørestolsrugby kommer til Vejle

  Det danske landshold i kørestolsrugby kan igen se frem til at kæmpe om medaljer på hjemmebane. Det internationale kørestolsrugbyforbund, IWRF, har tildelt Vejle værtskabet for VM i 2022.

 • Genbrugsjord skal forme ny, grøn parkeringsplads i Ny Rosborg

  Som et af de første skridt i udviklingen af den resiliente bydel, Ny Rosborg, omdanner Vejle Kommune et 21.000 kvm stort areal til et bæredygtigt og grønt parkeringsområde.

 • Idrætsklubber vil fremme parasporten i Vejle

  BK Wedala, Vejle Svømmeklub og Vejle IF har torsdag den 7. maj indgået en samarbejdsaftale med Parasportsrådet i Vejle Kommune om at fremme og inkludere parasporten i almenidrætten.

 • Fællesskaber skal være med til at løfte fælles udfordringer

  Vejle Kommune skal stå i spidsen for et internationalt EU-projekt, der skal skabe metoder på tværs af myndigheder og borgere, og som kan udvikle mere bæredygtige og inkluderende byer.

 • Høring om stormflodsbeskyttelse hopper på den digitale bølge

  Kom og sæt dit aftryk på Vejles udvikling. Vejle Kommune sendte 21. februar en stormflodsstrategi i høring frem til 1. september, som du kan deltage i - på trods af COVID19 - det kræver blot en computer eller tablet, der kobler dig op på den demokratiske stormflodsproces på bylab.dk.

 • Saml affald og tjen kroner til klubben

  Der sættes både ind mod affald og til fordel for foreningslivet, når Vejle Kommune i samarbejde med Hold Danmark Rent melder klar til sæsonstart i midten af maj for mindre grupper af frivillige med god afstand og højt humør. Her kan foreninger bidrage til mindre affald i naturen samtidig med, at de tjener kroner til nye aktiviteter.

 • Vejle Kommune i dialog med DGI om Landsstævnet i 2025

  Vejle Kommune og DGI går nu i tættere dialog om Vejle som værtskommune for DGI Landsstævne i 2025. 

 • Vejle nomineret til Årets elevvenlige kommune 2020

  Danske Skoleelever kårer i næste uge Årets elevvenlige kommune 2020, hvor de anerkender de kommuner, der har gjort en særlig mærkbar indsat i arbejdet med elevdemokratiet.I år er Vejle blandt de fem nominerede kommuner til titlen. 

 • Vis os din version af Vejle

  Vejles lokale brødmand og musiker, Simon Clemens, har skrevet sangen "Min version af Vejle". Nu leder Kultur og Fritid sammen med Simon Clemens og en række lokale kunstnere efter din version af Vejle i form af billeder eller video. Alle bidrag vil blive sat sammen til en fælles billedvideo til sangen.

 • OPDATERET VERSION: Hjælp os med at holde naturen ren

  Vejle Kommune stiller gribetænger og affaldsposer til rådighed for borgere, der på deres tur i naturen har lyst til at hjælpe med at samle affald og holde naturen ren.

 • Vejle fremrykker bygge- og anlægsprojekter for millionbeløb

  Fremrykningen af anlægsprojekter skal holde en hånd under små- og mellemstore virksomheder, der er udfordret af corona-situationen.

 • Nu er det igen muligt at besøge dine kære på Vejle Kommunes plejecentre og bosteder for voksne – udenfor og på afstand

  Pårørende har på grund af corona-krisen ikke kunnet komme på besøg på plejehjem og bosteder for voksne, medmindre der var særligt tungtvejende grunde. Men fra mandag den 27. april åbner Vejle Kommune for udendørs besøg.

 • Vejle Kommune investerer en halv million i intelligente senge og bleer

  Vejle Kommunes Velfærdsteknologiråd har igen bevilliget penge fra teknologipuljen og denne gang givet penge til teknologier, som skal sikre kørestolsbrugere og sengeliggende bedre komfort og færre tryksår - og en bedre kontinenspleje til borgere med vandladningsproblemer.

 • Corona: Fortæl os din historie

  Vi er alle sammen på den ene eller anden måde påvirket af situationen omkring coronavirus. Vejle Kommune har brug for din fortælling om, hvordan coronavirus og nedlukning af samfundet har påvirket dit liv og din hverdag.

 • De første toiletter i naturen åbnes

  I dag fredag 24. april åbner Vejle Kommune de første toiletter ude i naturen. 

 • Genåbning af skoler og daginstitutioner går godt

  Børn og unge er vendt tilbage til skoler og daginstitutioner, hvor der er udført et stort forberedelsesarbejde. Vejles borgmester roser indsatsen efter besøg.

 • Virksomhederne kan stadig få hjælp i Jobcenter Vejle

  Jobcenteret servicerer stadig virksomhederne, på trods af coronasituationen. I denne uge er to jobordrer på i alt 24 fuldtidsstillinger blevet besat med dags varsel efter godt samarbejde med den lokale afdeling af 3F.

 • Udviklingsplan for Ny Rosborg er klar

  Vejles fyrtårn for resilient byudvikling, Ny Rosborg, er rykket et væsentligt skridt nærmere realisering med en udviklingsplan. Forslaget blev onsdag 22. april godkendt i Vejle Kommunes byråd og vil i løbet af i år blive præsenteret for borgerne.

 • Nedlukningen presser foreningerne

  Kultur- og Idrætsudvalget behandler muligheder for at understøtte foreningslivet på udvalgets møde den 21. april. Samtidig opfordres borgerne til at fastholde deres foreningsmedlemsskab.

 • Årets spotlight-festival aflyses

  Kommunens børn skulle have brugt foråret på at deltage i en række kreative forløb og workshops i forbindelse med Spotlight-festivalen. Men på grund af coronapandemien har Vejle Kommune valgt at aflyse årets festival, og inviterer i stedet børnene til en række koncerter på den anden side af sommerferien.

 • Pas på hvad du plukker og spiser fra skovbunden

  De danske skove spirer med spiseligt grønt, som kan være fristende at plukke til aftensmaden. Men haveaffald efterladt i skovbunden kan også sætte rødder og kan være dødbringende at indtage.

 • Vejle Kommune kan nu også passe børn om natten og på helligdage

  Forældre, der varetager samfundskritiske funktioner, kan nu få passet deres børn på alle tider af døgnet på alle ugens dage. 

 • Arkitekter, landskabsarkitekter og kunstnere skal forme fremtidens stormflodsbeskyttelse i Vejle

  Vejle Kommune udskriver onsdag den åbne idékonkurrence 'Kanten'. Her kan arkitekter, landskabsarkitekter og kunstnere lægge kreative kræfter i en stormflodskant, der stormflodsbeskytter og omfavner Vejles vandtætte position på én gang.

 • Plejecenter ramt af Coronavirus

  Vejle Kommune har nu desværre det første tilfælde af Coronavirus på et plejecenter.

 • Årets Sportsgalla livestreames

  På torsdag kl. 19 kan alle se med, når årets Sportsgalla bliver livestreamet på Vejle Kommunes Facebook.

 • I morgen åbner Vejle Kommunes fire genbrugspladser igen op for private

  Lørdag eftermiddag fik kommunerne grønt lys fra myndighederne til at åbne genbrugspladserne for private igen fra tirsdag den 31. marts, og det er rigtig godt nyt for mange borgere. AffaldGenbrug har siden lørdag arbejdet på højtryk og melder nu klar til at åbne for private i morgen kl. 9.00.

 • Har du brug for hjælp til indkøb eller andet?

  Er du isoleret på grund af corona? Og har du brug for praktisk hjælp eller nogen at tale med? Vejle Kommune samler den hjælp, man kan få fra anerkendte foreninger og organisationer

 • Vejles genbrugspladser åbner tirsdag for private

  Der må kun være relativt få borgere på pladsen samtidig for at undgå smittefare, så det bliver nødvendigt med en form for adgangsbegrænsning for at sikre, at åbningen kan foregå forsvarligt.Lige nu arbejder Vejle Kommune på højtryk for at finde løsninger på de restriktioner, som følger med godkendelsen.

 • Ingen afbrænding

  Trekantområdets Brandvæsen er opmærksom på, at adgangen til genbrugspladserne i denne tid er begrænset for at mindske smittespredningen af  Coronavirus.Vi er derfor nødt til at gøre opmærksom på, at al form for afbrænding hos private er ulovligt. Da der samtidig er ved at være tørt ude i naturen, er risikoen for naturbrande relativ høj.

 • Finansieringen af Sundhedsskoven er nu på plads

  Med støttekroner fra Vejle Kommune, TrygFonden, 15. Juni Fonden, Friluftsrådet og Region Syddanmark kan udviklingen af Danmarks største sundhedsskov i Store Grundet nu gå i gang. Samlet pris for udviklingsprojektet er 5.349.000 kr.

 • Vejle Kommune livestreamer kulturel kvalitetstid

  Flere gange om ugen kan borgerne i Vejle Kommune opleve livestreamet kvalitetsunderholdning på kommunens Facebook i samarbejde med musiker og fotograf Christian Daugaard.

 • Virksomheder i service- og restaurationsbranchen kan opkvalificere deres medarbejdere fremfor at afskedige dem under corona-krisen.

  Der bliver nu udbudt et 30 dages online opkvalificeringsforløb for ufaglærte og faglærte inden for brancherne service, turisme, hotel og restauration. Mens medarbejderne deltager i fjernundervisningen, kan virksomhederne få dækket deres løntab gennem midler fra VEU-godtgørelse og kompetencefonde.

 • Vejle Kommune tager hånd om udsatte og sårbare grupper med nye coronatiltag

  Selvom Vejle Kommune er nødt til at lukke ned for nogle af de tilbud, de socialt udsatte, de hjemløse og andre sårbare grupper plejer at få, skal de alligevel have den nødvendige hjælp. Nye tiltag er derfor sat i værk.

 • Vejle Kommune efterlyser borgere, der vil være en del af COVID-19 beredskab

  Kommunen søger lige nu nu medarbejdere, der vil indgå i et COVID-19 beredskab af sundhedsfagligt og socialpædagogisk personale.

 • Vejle Musikteater udskyder eller aflyser arrangementer i april

  Økonomiudvalget i Vejle Kommune har besluttet, at Vejle Musikteater flytter eller aflyser alle arrangementer i april.

 • De ældre får nu kun den allermest nødvendige træning

  Vejle Kommune har tidligere suspenderet rengøringshjælpen. Nu går kommunen skridtet videre i forsøget på at komme corona-smitten til livs og udsætter eller aflyser den træning, borgerne er visiteret til, så de kun får den mest nødvendige og kritiske træningsindsats.

 • Vejle Kommune skaber online fællesskaber for iværksættere og små virksomheder

  Imens coronavirus hærger og sætter hverdagen ud af spil, hjælper Vejle Kommune små virksomheder og iværksættere med at mødes i online fællesskaber.

 • Regeringen lukker for besøg på plejehjem, sygehuse og bosteder

  Den nye hastelov, som regeringen netop har vedtaget, betyder, at det fra kl. 10.00 den 18. marts er slut med besøg på alle landets plejehjem, sygehuse, bosteder mv. for at begrænse smittespredning af corona.

 • Vejle Kommune skærer i rengøringen hos ældre for at mindske corona-smitte

  Vejle Kommune suspenderer rengøringen hos ca. halvdelen af de i alt 1.500 borgere, der i dag får hjælp til rengøring eller tøjvask. Det sker fra 16. marts og foreløbigt frem til 1. april for at mindske smittespredning og for at fokusere kræfterne på de mest svækkede ældre.

Sidst opdateret: 16. september 2019