Information om Coronavirus

Folketinget har gennemført en række drastiske tiltag for at afbøde og formindske smittespredningen af Coronavirus. Læs her, hvad det betyder for dig som borger i Vejle Kommune. Tilmeld dig også gerne vores COVID-19 beredskab. Du kan også finde udvalgt information til virksomheder.
Klik her for at finde information om corona-situationen - Information about coronavirus/Covid19

Pressemeddelelser

Her finder du en samlet oversigt over udsendte pressemeddelelser fra Vejle Kommune.

 • Årets spotlight-festival aflyses

  Kommunens børn skulle have brugt foråret på at deltage i en række kreative forløb og workshops i forbindelse med Spotlight-festivalen. Men på grund af coronapandemien har Vejle Kommune valgt at aflyse årets festival, og inviterer i stedet børnene til en række koncerter på den anden side af sommerferien.

 • Pas på hvad du plukker og spiser fra skovbunden

  De danske skove spirer med spiseligt grønt, som kan være fristende at plukke til aftensmaden. Men haveaffald efterladt i skovbunden kan også sætte rødder og kan være dødbringende at indtage.

 • Vejle Kommune kan nu også passe børn om natten og på helligdage

  Forældre, der varetager samfundskritiske funktioner, kan nu få passet deres børn på alle tider af døgnet på alle ugens dage. 

 • Arkitekter, landskabsarkitekter og kunstnere skal forme fremtidens stormflodsbeskyttelse i Vejle

  Vejle Kommune udskriver onsdag den åbne idékonkurrence 'Kanten'. Her kan arkitekter, landskabsarkitekter og kunstnere lægge kreative kræfter i en stormflodskant, der stormflodsbeskytter og omfavner Vejles vandtætte position på én gang.

 • Plejecenter ramt af Coronavirus

  Vejle Kommune har nu desværre det første tilfælde af Coronavirus på et plejecenter.

 • Årets Sportsgalla livestreames

  På torsdag kl. 19 kan alle se med, når årets Sportsgalla bliver livestreamet på Vejle Kommunes Facebook.

 • I morgen åbner Vejle Kommunes fire genbrugspladser igen op for private

  Lørdag eftermiddag fik kommunerne grønt lys fra myndighederne til at åbne genbrugspladserne for private igen fra tirsdag den 31. marts, og det er rigtig godt nyt for mange borgere. AffaldGenbrug har siden lørdag arbejdet på højtryk og melder nu klar til at åbne for private i morgen kl. 9.00.

 • Har du brug for hjælp til indkøb eller andet?

  Er du isoleret på grund af corona? Og har du brug for praktisk hjælp eller nogen at tale med? Vejle Kommune samler den hjælp, man kan få fra anerkendte foreninger og organisationer

 • Vejles genbrugspladser åbner tirsdag for private

  Der må kun være relativt få borgere på pladsen samtidig for at undgå smittefare, så det bliver nødvendigt med en form for adgangsbegrænsning for at sikre, at åbningen kan foregå forsvarligt.Lige nu arbejder Vejle Kommune på højtryk for at finde løsninger på de restriktioner, som følger med godkendelsen.

 • Ingen afbrænding

  Trekantområdets Brandvæsen er opmærksom på, at adgangen til genbrugspladserne i denne tid er begrænset for at mindske smittespredningen af  Coronavirus.Vi er derfor nødt til at gøre opmærksom på, at al form for afbrænding hos private er ulovligt. Da der samtidig er ved at være tørt ude i naturen, er risikoen for naturbrande relativ høj.

 • Finansieringen af Sundhedsskoven er nu på plads

  Med støttekroner fra Vejle Kommune, TrygFonden, 15. Juni Fonden, Friluftsrådet og Region Syddanmark kan udviklingen af Danmarks største sundhedsskov i Store Grundet nu gå i gang. Samlet pris for udviklingsprojektet er 5.349.000 kr.

 • Vejle Kommune livestreamer kulturel kvalitetstid

  Flere gange om ugen kan borgerne i Vejle Kommune opleve livestreamet kvalitetsunderholdning på kommunens Facebook i samarbejde med musiker og fotograf Christian Daugaard.

 • Virksomheder i service- og restaurationsbranchen kan opkvalificere deres medarbejdere fremfor at afskedige dem under corona-krisen.

  Der bliver nu udbudt et 30 dages online opkvalificeringsforløb for ufaglærte og faglærte inden for brancherne service, turisme, hotel og restauration. Mens medarbejderne deltager i fjernundervisningen, kan virksomhederne få dækket deres løntab gennem midler fra VEU-godtgørelse og kompetencefonde.

 • Vejle Kommune tager hånd om udsatte og sårbare grupper med nye coronatiltag

  Selvom Vejle Kommune er nødt til at lukke ned for nogle af de tilbud, de socialt udsatte, de hjemløse og andre sårbare grupper plejer at få, skal de alligevel have den nødvendige hjælp. Nye tiltag er derfor sat i værk.

 • Vejle Kommune efterlyser borgere, der vil være en del af COVID-19 beredskab

  Kommunen søger lige nu nu medarbejdere, der vil indgå i et COVID-19 beredskab af sundhedsfagligt og socialpædagogisk personale.

 • Vejle Musikteater udskyder eller aflyser arrangementer i april

  Økonomiudvalget i Vejle Kommune har besluttet, at Vejle Musikteater flytter eller aflyser alle arrangementer i april.

 • De ældre får nu kun den allermest nødvendige træning

  Vejle Kommune har tidligere suspenderet rengøringshjælpen. Nu går kommunen skridtet videre i forsøget på at komme corona-smitten til livs og udsætter eller aflyser den træning, borgerne er visiteret til, så de kun får den mest nødvendige og kritiske træningsindsats.

 • Vejle Kommune skaber online fællesskaber for iværksættere og små virksomheder

  Imens coronavirus hærger og sætter hverdagen ud af spil, hjælper Vejle Kommune små virksomheder og iværksættere med at mødes i online fællesskaber.

 • Regeringen lukker for besøg på plejehjem, sygehuse og bosteder

  Den nye hastelov, som regeringen netop har vedtaget, betyder, at det fra kl. 10.00 den 18. marts er slut med besøg på alle landets plejehjem, sygehuse, bosteder mv. for at begrænse smittespredning af corona.

 • Vejle Kommune skærer i rengøringen hos ældre for at mindske corona-smitte

  Vejle Kommune suspenderer rengøringen hos ca. halvdelen af de i alt 1.500 borgere, der i dag får hjælp til rengøring eller tøjvask. Det sker fra 16. marts og foreløbigt frem til 1. april for at mindske smittespredning og for at fokusere kræfterne på de mest svækkede ældre.

 • Kun 282 børn i nødpasning i Vejle kommune

  Stor ros til de mange forældre, der har fundet anden form for pasning af deres børn de næste 14 dage.

 • Opfordring fra SSP til forældrene:Hjælp jeres børn med at undgå smittespredning.SSP er på gaden for at hjælpe

    For at minimere risikoen for at blive smittet med Corona virus har SSP lavet denne orientering til forældrene.Her fortæller de bl.a. om SSP´s indsats i forbindelse med lukning af skoler, uddannelsessteder og daginstitutioner. De opfordrer også forældrene til at hjælpe deres børn med at undgå fester m.v. Og SSP vil være på gaden for at snakke med børnene og kontakte forældrene, hvis der opstår problemer.

 • Årets Sportsgalla aflyst

  Vejle Kommune og de øvrige parter bag Sportsgalla har valgt at aflyse årets arrangement for at forebygge smittespredning af coronavirus. Vinderne af årets i alt 11 priser vil blive hyldet i et andet format. 

 • Corona aflyser sundhedskurser for borgere med kroniske lidelser og særlig sårbarhed i Vejle Kommune

  På grund af risikoen for smitte med Corona-virus, aflyser Vejle Kommune sundhedskurserne for borgere med kroniske lidelser og særlig sårbarhed indtil videre.

 • Vejle Musikteater flytter eller aflyser for at undgå smittespredning

  For at forebygge smittespredning af coronavirus har Økonomiudvalget i Vejle Kommune besluttet, at arrangementer, der skulle have været afholdt i marts i Vejle Musikteater, skal udsættes eller aflyses. 

 • Ole Kirk’s Fond styrker Bylaboratoriets fokus på børnevenlig bæredygtighed

  Der satses på bæredygtighed og klimavenlighed i Vejle - og det bakkes nu op af Ole Kirk's Fond, som med en donation åbner op for, at Bylaboratoriet kan engagere flere børn i den grønne byudvikling.

 • Temadag om hjernen er aflyst

  Temadagen "Hjernen i fokus" tirsdag den 10. marts i Sundhedshus Vejle er aflyst. Her skulle neuropsykolog Camilla Kiib, Helle Arndt, Anne-Sophie Schmidt, Bettina Schmidt Olesen, konsulent fra Center for Specialundervisning til Voksne (CSV) blandt andet have holdt foredrag.

 • Vejle Kommune henter ny musikskolechef fra de største operascener

  Sten Byriel er klar til at sætte sig ved roret for Vejle Musikskole. Med sin markante baggrund og sit fremadskuende syn på kulturens betydning, skal Sten Byriel føre Vejle Musikskole helt i front i musikskoledanmark.

 • Mænd vil have flere røde lys i Vejle

  Mere end 600 mænd har nu deltaget i Idræt i Dagtimerne og Vejle Kommunes tilbud om at komme nat- og sjattisseri til livs. Her lærer du blandt andet, hvorfor røde lys er guld værd, når du vil undgå ufrivillig vandladning. 

 • Byg gakkede robotter og bliv meget klogere

  Hvad skal der til for at vække flere pigers interesse for moderne teknologi? At lade dem være medskabere og ikke blot forbrugere af teknologi? Det er spørgsmålene bag Shitty Robot Gala, der for anden gang afholdes i Spinderihallerne den 5. marts 2020.

 • 424 ton sendes ikke til forbrænding - Ny sorteringsordning batter

  Borgerne i Vejle Kommune har endnu engang vist, at de går et stort skridt foran og tager affaldssortering meget alvorligt. Siden AffaldGenbrug skiftede containeren til Småt brændbart ud med Rest efter sortering på genbrugspladserne i Vejle og Give, er mængden af restaffald, der sendes til forbrænding, reduceret med 424 ton, som svarer til 48 %.

 • De nominerede er fundet til årets Sportsgalla

  Mens uret tikker ned til årets store Sportsgalla den 2. april i Vejle Musikteater, løfter Vejle Kommune nu sløret for årets nominerede til aftenens priser. Billetsalget til Sportsgalla åbner mandag den 2. marts kl. 12.00 på www.vejlemusikteater.dk.

 • Hess Legatet synger på sidste vers

  2020 kan blive det sidste år, hvor "værdigt trængende" tidligere medarbejdere ved C.M Hess fabrikker i Vejle kan søge legat. Der er ansøgningsfrist 15. marts.

 • Stormflodsbeskyttelse skal bidrage til merværdi, tryghed og det gode møde med vandet

  Vejle Kommune sender sin stormflodsstrategi i høring fra den 21. februar 2020 og frem til 1. september 2020. Som en del af høringen afholdes fire arrangementer, hvor alle er inviteret. Her bliver der lejlighed for at blive inspireret, få ny viden, og komme i dialog om emnet stormflodsbeskyttelse via temaerne vand, natur og kunst. Se mere og kom med dine input på www.bylab.vejle.dk

 • Slut med at smide væk: Forsøg med en Repair Cafe i Vejle bliver permanent

  Vejle Kommune inviterede til "Repair Cafe" to gange i januar og gør nu ordningen permanent. Det betyder, at Vejle-borgere også fremover kan lære at få fixet defekte dimser. Cafeen har åben den sidste tirsdag hver måned - næste gang er den 25. februar fra kl. 19-21.

 • Gratis foredrag med hjernen i fokus

  Bliv klogere på hjernen og hvordan man kommer videre efter en skade, når der er åbent arrangement i Sundhedshus Vejle. Det sker den 10. marts fra kl. 16 - 19 under Hjerneugen 2020. Der er ingen tilmelding, så kom i god tid, hvis du vil være sikker på en plads

 • Er du 60+ og søger du et fællesskab?

  Hvis ja, så kig forbi den nye hjemmeside www.aktivsammen.vejle.dk, som er en guide og et værktøj, du kan bruge til at finde fælleskaber og aktiviteter for seniorer.

 • FabLab@SCHOOLdk får nu også Middelfarts skoler med i fællesskabet

  Middelfart Kommune bliver fra 1. januar 2020 medlem af kommunepartnerskabet FabLab@SCHOOLdk, som i 2014 startede på initiativ af bl.a. Spinderihallerne og skoleområdet i Vejle Kommune. 

 • Forårsrengøring på vej: lug ud og ryd op i jeres lokalområde

  Det er nu, foreninger kan melde sig til den årlige affaldsindsamling. Cirka 1.000 børn og voksne over hele Vejle kommune plejer at deltage, men der er plads til endnu flere. Foreninger skal melde sig til senest 1. april.

 • Kan vi designe grønnere byer?

  Bylaboratoriet inviterer på ny udstilling, hvor du kan blive klogere på Fremtidens Vejle.

 • Bannere markerer røgfri ungdomsuddannelser

  Et konstruktivt samarbejde mellem uddannelser og politikere har ført til, at alle ungdomsuddannelser i Vejle Kommune bliver røgfri fra sommeren 2020. Nu sættes der bannere op, som markerer, at det nærmer sig.

 • Kloakarbejde omlægger busserne i Bredballe

  Vejle Spildevands omfattende modernisering af kloaksystemet i Bredballe betyder, at Kirkebakken for en periode spærres for trafik. Busserne vil derfor køre ad ændrede ruter frem til april. Børnene fra områdets to skoler vil stadig kunne tage bussen, ligesom borgerne fortsat vil kunne tage en bus til midtbyen.

 • Virtual Reality skal forebygge vold og trusler i socialpsykiatrien

  Virtuel konflikthåndtering skal klæde ansatte i Vejle Kommunes socialpsykiatri på til at tackle konflikter for at reducere antallet af volds- og trusselssager - til gavn for både borgere og personale.

 • Ny aktivitets- og klimapark på boldbanen ved Horsensvej/Østerbrogade

  Vejle Kommune og Vejle Spildevand sætter i februar igen ind mod vandet. Nu gælder det boldbanen ved Horsensvej - Østerbrogade, hvor vejlenserne kan se frem til en ny aktivitets- og klimapark.

 • Støttekroner til natur og friluftsaktiviteter

  Vejle Kommunes Natur- og Miljøudvalg uddeler igen i år støttekroner via Natur- og Stipuljen. I år er der endnu engang mulighed for at søge støtte til at fremme en rig natur og skabe gode friluftsaktiviteter. Puljen er på i alt 200.000 kr. med ansøgningsfrist 1. april 2020.

 • Hæder til unge fra erhvervsuddannelser i Vejle Kommune

  Den 29. januar blev de dygtigste unge fra erhvervsuddannelserne i Vejle Kommune hædret på det gamle rådhus. Det var kommunens Arbejdsmarkedsudvalg, der stod bag.

 • Økolariet åbner en uge tidligere

  Allerede i ugen før vinterferien kan gæsterne opleve den totalfornyede kloakudstilling og besøge LEGO® værkstedet med nye, farvestrålende klodser og spændende byggeopgaver med fokus på dyr i byen.

 • Steen Gade formand for Vejles Klimaråd

  Det er en meget erfaren formand, der sætter sig for bordenden i Vejle Kommunes Klimaråd. Vejle Byråd har spurgt Steen Gade, om han vil være formand for det nye §17.4 udvalg, som byrådet besluttede at nedsætte i forbindelse med budgetforliget for 2020 for at udvikle Vejles ambitiøse position inden for bæredygtighed og resiliens.

 • Sang og musik som plejeredskab i demensplejen

  Sang og musik forebygger svære plejesituationer og øger livskvaliteten hos mennesker med demens. Et samarbejde mellem Aalborg Universitet og bl.a. Plejecenter Lindegården i Vejle Kommune har ført til udvikling af en online-manual, der guider plejepersonale til at bruge sang og musik.

 • Lysterapi og søvnbriller hjælper natmedarbejdere til bedre søvn

  Bofællesskabet Bo-Vejles natmedarbejdere tester i øjeblikket lysterapi og søvnbriller, som skal give dem en bedre døgnrytme og gøre det lettere for dem at være friske, når de er på arbejde.

 • Adel syer bæredygtige kjoler til sin eneste kunde - sig selv

  Den 28. januar åbner Copenhagen Fashion Week i hovedstaden under et gennemgående tema om bæredygtighed. Samme dag inviterer Spinderihallerne i Vejle til fernisering på en noget anderledes og overdådig modeudstilling med jordanskfødte modedesigner Adel Baba. Adel og hans kjoler er et festfyrværkeri af livsglæde, fantasi og løssluppen luksus - her er ingen smalle steder. Og så dog, for Adels personlige historie har de seneste år handlet om alt andet end luksus. Som asylansøger udfyldte Adel ventetiden hos Røde Kors Asyl i Jelling med at sy kjoler til sig selv.

 • 250 år: Beethoven hyldes med stor festival i Vejle

  I 2020 ville den verdensberømte komponist Ludwig van Beethoven have fyldt 250 år. Det fejrer Vejle Kommune med en stor klassisk festival, som er gratis for publikum.

 • Udvalg vælger grønne busser

  Fremtiden kan byde på el-busser i Vejle Kommune. På seneste møde i Teknisk Udvalg tog et flertal det første skridt i den retning.

 • Danmarks Tour de France etaper offentliggøres på Munkebjerg Hotel i Vejle 4. februar

  Tour de France er en af verdens største sportsbegivenheder, og i 2021 skal Danmark være vært for løbets tre første etaper. Under navnet Grand Départ Copenhagen Denmark 2021 præsenteres de tre danske etaper den 4. februar kl 13.00 i den smukke Munkebjergsal på Munkebjerg Hotel i Vejle. Her vil borgmester Jens Ejner Christensen byde den fremmødte presse og gæster velkommen til Vejle.

 • Olav-opfinder har fundet løsningen på dagligt problem for Vejle Kommunes idrætshaller

  Formand for Vejle Ungdoms Volley, Olav Bach, har udviklet nogle multistænger, som skal gøre det nemmere for Vejle Kommunes foreninger og skoler at skifte mellem badminton, softtennis og kidsvolley i idrætshallerne.

 • Trekantområdets Brandvæsen holder nytårsparole

  Lørdag den 18. januar klokken 10 - 12 holder Trekantområdets Brandvæsen sin traditionsrige nytårsparole.Pressen er velkommen til parolen, som holdes på brandstationen i Skodborg. Gl. Vejenvej 2, 6630 Rødding.

 • Arkitektkonkurrence om udsigtspunkter udløser to vindere

  Det blev arkitektfirmaerne EFFEKT og Schønherr, der løb med sejren, i arkitektkonkurrencen om udsigtspunkter ved Nørreskoven, Hvidbjerg og Tørskind. Nu forestår et større arbejde med at søge fondsmidler og indhente tilladelser og dispensationer, inden de tre punkter kan endeligt realiseres.

 • Hop med på klimarejse med Grønt Forum

  Klimaet er det gennemgående tema på Grønt Forums årsmøde tirsdag 28. januar 2020 i Spinderihallerne i Vejle. Gennem workshops og norsk inspiration opfordrer Grønt Forum flere vejlensere til at hoppe ombord på klimarejsen.

 • Kommunen undersøger vildtbestanden i Nørreskoven, Sønderskoven og ved Højen Å

  For 9. år i træk foretager Vejle Kommune en bestandsundersøgelsesjagt i de tre skovområder. Den finder sted mandag den 20. januar 2020.

 • Styrketræning skal mindske behovet for hjemmehjælp

  Nyt digitalt træningstilbud i Vejle Kommune skal undersøge effekten af at sætte ind med forebyggende styrketræning hos ældre i hjemmeplejen.

 • OPLYSENDE OPLEVELSER I VINTERMØRKET

  Er du til hygge med familien, inspirerende forfattermøder og spændende mennesker, der gør dig klogere på verden, så kan Vejle Bibliotekernes nye forårsprogram, som udkommer mandag den 13. januar, måske lokke dig op af sofaen.

 • Gamle bøgetræer må falde for at give plads til nye

  Vejle Kommune tynder over de kommende par år ud i nogle af de ældste bøgetræer i Nørreskoven omkring Vejle Stadion. Formålet er at skabe mere lys og luft til unge bøgetræer og give bedre levevilkår for skovens dyreliv.

 • Ny strategi sikrer rig natur og gode oplevelser

  Hvordan udvikler vi naturen, og hvordan udbygger vi de rekreative tilbud i vores kommune? En helt ny strategi for Vejle Kommunes natur og friluftsliv har fokus på seks indsatsområder, der både sikrer en rig natur og gode oplevelser.

 • Drømmer du om at bo i et seniorbofællesskab?

  Det vil Vejle Kommune gerne vide og inviterer derfor til inspirationsmøder i Børkop, Give, Egtved og Jelling i januar og februar.

 • Nu skal forældrene igen jagte lus

  Den første fredag efter skoleferien skal forældrene traditionen tro på jagt efter lus hos deres børn. I år er det fredag 10. januar.

 • Vær med når "Repair Cafe Vejle" åbner den 14. januar

  Fiks eller færdig? Har du f.eks. et køkkenredskab, en stol eller tøj, som trænger til at blive fikset eller har du bare lyst til en kop kaffe i godt selskab? Så kig forbi Repair Cafe Vejle i Spinderihallerne i Vejle, når der er åbning den 14. januar fra kl. 19-21. 

 • Hyld din foreningsleder i de folkeoplysende, ikke-idrætslige foreninger

  Kender du en dygtig foreningsleder, som fortjener at blive anerkendt for sin særlige indsats? Så kan du indstille ham eller hende til foreningslederprisen og ungelederprisen, som bliver uddelt til Vejle Kommunes Sportsgalla den 2. april 2020.

 • Vejle investerer 237 mio. kr. og bygger plejehjem og børnehave sammen

  Som den første kommune i Danmark opfører Vejle Kommune en børnehave og et plejehjem sammen. De to institutioner skal tænkes sammen fysisk, indholdsmæssigt og ledelsesmæssigt - til gavn for børn og ældre.

 • 14-årige Malou fra Børkop er en af Danmarks bedste kvindelige motocrosskørere og på vej til VM

  Malou Deleuran Jakobsen har siden hun var lille kørt motocross, vundet DM guld adskillige gange - oveni købet som den yngste nogensinde i dameklassen. I år vandt hun EM-sølv og nu venter VM i 2020. Det kræver hårdt arbejde på og udenfor banen. EliteVejle fortæller her hendes historie.

 • Julehjælp til 346 udsatte børnefamilier i Vejle

  Hvert år ved juletid er der familier, der har svært ved at se, hvordan de skal kunne klare sig igennem julen og give deres børn en god juleaften. En række kirker og godgørende foreninger har sikret julehjælp til 346 børnefamilier i Vejle.

 • Vejle Kommune får 32,6 mio. kr. til mere vuggestuepersonale

  Børne- og Undervisningsministeriet har de næste 3 år bevilget 10,8 mio. kr. om året til 13 daginstitutioner i Vejle Kommune. Pengene er øremærket mere pædagogisk personale og skal være med til at styrke kvaliteten af indsatsen for sårbare og udsatte 0-2 årige vuggestuebørn.

 • Nu uddeles legater til værdigt trængende

  44 værdigt trængende borgere modtager legater fra Vejle Kommunes Legatfond

 • Indvielse af ny bro til Havneøen i Vejle

  Torsdag 19. december er den nye bro fra Strandgade og over til Havneøen klar til at blive indviet. Det sker med taler og gløgg kl. 15. 

 • Vejle Kommune investerer i flere venskaber og fællesskaber

  Vejle Kommunes Velfærdsteknologiråd har givet penge til flere digitale velfærdsteknologier: GenlydVejle, som skal hjælpe borgere til flere venskaber, og app'en Genoptræn.dk, der følger borgeren fra sygehus til kommune.

 • Årets batterijagt slog sidste års rekord med flere længder

  Batterijagten 2019 er slut, de sidste batteri er vejet, og onsdag morgen blev årets mest ihærdige batterijægere kåret. Intet mindre end 4,01 ton batterier blev det til, og vinderen blev Øster Nykirke Skole i Vonge, der sammen med i alt 1550 elever fordelt på otte skoler slog sidste års rekord på 2,6 ton.

 • Vejle Kommune inviterer erhvervslivet til nytårskur

  Der bliver tid til masser af dialog og netværk, når Vejle Kommune 7. januar inviterer erhvervslivet til nytårskur i Vingsted. Hovedtaler er Brian Mikkelsen, adm. direktør hos Dansk Erhverv. Pressen er inviteret med til nytårskuren.

 • Vejle går efter førertrøjen

  Vejle Byråd har enstemmigt vedtaget en ny erhvervspolitik, der sætter ambitiøse mål for udviklingen i antallet af arbejdspladser, studerende, nye virksomheder og indbyggere.

 • Nye kommunale biler er gode for miljøet... og økonomien

  En ny leasingaftale betyder, at hjemmeplejen i Vejle Kommune fremover skal køre i hybridbiler. Det er godt for miljøet, og samtidig giver det økonomisk mening.

 • Nu kan du indstille kandidater til Sportsgalla 2020

  Torsdag den 2. april 2020 fejrer vi traditionen tro idræts- og fritidslivet i Vejle Kommune. Årets Sportsgalla bliver en hyldest til og en anerkendelse af vores dygtige idrætsfolk, trænere og ildsjæle. Fra mandag den 16. december kan du indstille kandidater til "Årets Sportsnavn" og "Vejle Kommunes Idrætspris".

 • Jellingvej spærres for trafik i et døgn

  Trefor udfører ledningsarbejde på Jellingvej fra onsdag morgen 11. december til torsdag formiddag 12. december.

 • Kickstart dit rygestop med Tina Kreutzer

  Vil du stoppe med at ryge? Men mangler du den sidste motivation? Så kan du kickstarte dit rygestop på 1½ time, hvor rygestopinstruktør Tina Kreutzer deler gratis tips og teknikker ud. 

 • VejleMuseerne henter ny chef fra DR

  Tidligere kanalchef for DRK og DR2, Flemming Hedegaard Larsen, tiltræder stillingen som chef for VejleMuseerne i starten af 2020.

 • Nyt anonymt tilbud til unge i Vejle om køn, seksualitet og prævention

  Region Syddanmark og Vejle Kommune slår den 2. december 2019 dørene op for et nyt fælles initiativ: "Ung Sex Vejle - Anonymt tilbud for unge om køn, krop, sex og prævention". Der holdes åbningsreception mandag den 2.12 kl 16-18 hos Sundhedsplejen, Nyboesgade 35 B, Vejle. Pressen er velkommen

 • Skærmbesøg i hjemmeplejen er en gevinst

  Hjælp til f.eks. at dosere medicin og måle blodsukker eller vejledning via en skærm er nyt tilbud til ældre i Vejle Kommunes hjemmepleje, og der er blevet taget rigtig godt imod tilbuddet.

 • Nu uddeles legater til enlige, værdigt trængende kvinder, der er fyldt 40 år.

  14 enlige, værdigt trængende kvinder modtager i disse dage legater fra Fonden Linnemanns Jomfrukloster i Vejle.

 • Årets rummelige virksomhed i Vejle Kommune er kåret

  Fakta Uhrhøj løb med titlen som Årets rummelige virksomhed i 2019, mens Lone Ravn Hansen fra Forenede Service blev Årets mentor, da priserne blev uddelt i Spinderihallerne.

 • Økolariet gør klar til ny sæson efter rekordår

  Når Økolariet lukker for sæsonen 2019 ved udgangen af november, vil 90.000 glade gæster have været på besøg i løbet af året. Det er over dobbelt så mange som for fem år siden. Som noget nyt vil Økolariet allerede åbne op for den nye sæson den 1. februar, så der bliver mulighed for at opleve de nye udstillinger i fred og ro, inden vinterferiens mange aktiviteter begynder.

 • Afsløring af skulpturen Brobyggeren på Lystbådehavnen i Vejle

  Fredag 6. december inviterer Vejle Kommune til afsløring af skulpturen Brobyggeren, som er flyttet ind på hovedmolen på Vejle Lystbådehavn. Brobyggeren er en stor flot bronzeskulptur skabt af kunstneren Henrik Busk Andersen, som har skænket skulpturen til Vejle Kommune.

 • Vejle Kommune og BK Wedala indgår strategisk samarbejde

  Bokseklubben Wedala har skabt et helt særligt frirum for udsatte børn og unge. Det arbejde bliver fremover støttet af Get2Sport under Vejle Kommune.

 • Den Mobile Borgerservice fortsætter – den Fjernbetjente nedlægges

  Fra årsskiftet kan du ikke længere bruge den Fjernbetjente Borgerservice på bibliotekerne i de fire centerbyer, men den Mobile Borgerservice kommer fortsat en gang om ugen. 

 • Et år i parasportens tegn

  Som selvudnævnt hovedstad for parasporten valgte Vejle Kommune sidste år at dedikere 2019 til Parasportens År. Den 3. december tager kommunen et blik på året der er gået, og inviterer til spændende udstillinger og oplæg i parasportens tegn. 

 • Projektleder for Tour de France vil skabe kæmpe gul folkefest i Vejle

  Vejle Kommune har ansat Jacob Rasmussen som projektleder for Tour de France i Vejle.

 • Vejlensere har kurs mod OL og PL i Tokyo 2020

  Ikke færre end otte atleter fra Vejle Kommune har potentialet til at blive udtaget til De Olympiske og Paralympiske Lege i Tokyo 2020 - og det er det største antal nogensinde i kommunens historie. Det markerer EliteVejle og Eliteidrætsrådet den 4. december med arrangementet "Kurs mod OL/PL Tokyo 2020".

 • Plejefamilier i Vejle kan nu få ekstra specialiseret støtte

  Plejefamilier, netværksplejefamilier og aflastningsfamilier i Vejle Kommune får nu tilbud om nye former for støtte i deres daglige arbejde med anbragte børn. En akuttelefon, kurser og specialiserede støtte- og supervisionsforløb skal hjælpe plejeforældrene til at styrke deres plejebørns trivsel og udvikling.

 • Mød lokale og regionale sundhedspolitikere til åbent Sundhedshus i Vejle

  I starten af december kan du få en rundvisning i Sundhedshuset og møde dine sundhedspolitikere fra Vejle Kommune og Region Syd.  

 • Sæt dit fingeraftryk på Vejles kommende ressourcecenter

  Vejle Kommune inviterer alle borgere til idémøde om en affaldsfri fremtid onsdag 27. november.

 • Vejle Kommune nomineret til ”Årets kommunale ildsjæle"

  Statens Kunstfond har valgt at nominere Vejle Kommune for at skabe stærke organisatoriske rammer om kunstprojekter.

 • Er der interesse for et ældrebofællesskab i Bredsten?

  Det vil Vejle Kommune undersøge og inviterer derfor til informationsmøde for interesserede i Bredsten tirsdag den 26. november fra kl. 13.30-15.30.

 • Vejle Kommune arbejder intenst på at forebygge fravær på skolerne

  Mandag 18. november er 175 medarbejdere fra Vejles skoler og familieområde samlet for at udvikle samarbejdet omkring elever med skolefravær. Det er en milepæl for 2 års arbejde med at forebygge fravær på Vejles skoler i projektet "Fra fravær til fremmøde 17-19". 

 • Vejle Kommune ansætter Innovationschef/chef for Spinderihallerne

  Vejle Kommune har ansat Anne Schødts som ny Innovationschef//chef for Spinderihallerne. Hun har i hele sin karriere haft fokus på velfærdsudvikling, offentlige-private partnerskaber og har særligt arbejdet med borgernes møde med kommunen.

Sidst opdateret: 16. september 2019