Her finder du en samlet oversigt over udsendte pressemeddelelser fra Vejle Kommune.

 • REMA1000 i Børkop er årets rummelige virksomhed 2021

  REMA1000 i Børkop blev kåret som årets rummelige virksomhed i Vejle Kommune 2021, mens Geert Krogsgaard fra Elektro-Isola løb med titlen som årets mentor, da priserne blev uddelt i Spinderihallerne.

 • Velfærdsforvaltningens nye kompetencecenter har ansat en leder

  Marianne Hyltoft er ansat til at lede og udvikle Velfærdsforvaltningens nye kompetencecenter. Hun tiltræder stillingen 1. januar 2021.

 • Nyt, stort klima- og naturprojekt på vej i Vejle Ådal - OBS! Billedet er klausuleret til Klima-Lavbundsprojektet i Vejle Ådal.

  Et storstilet klima- og naturprojekt kan nu påbegyndes i Vejle Ådal ­- fra Vingsted til Tørskind. Miljøstyrelsen har netop givet tilsagn om at støtte projektet. Støttens størrelse er afhængig af, hvor meget CO2 der rent faktisk kan tilbageholdes, men støtten vil ligge fra 20 - 40 mio kr.

 • Nyt grønt samarbejde om mere direkte genbrug

  Op mod 25 % af de hvidevarer, der afleveres på genbrugspladserne i Vejle Kommune, kan med få eller slet ingen reparationer genbruges. Ressourcer & Genbrug har derfor indgået et samarbejde med virksomheden De Grønne Hvidevarer, der skal hjælpe med at få genbrugt de mange hvidevarer, som borgerne afleverer på kommunens genbrugspladser.

 • Ny seniorchef ansat

  Vejle Kommune har ansat Heidi Have som ny seniorchef.

 • Ny økonomichef ansat

  Økonomi & Arbejdsmarked har ansat Anders Hansen som ny chef for Økonomi & Controlling.

 • Vejle Kommune indgår nyt Tour de France-samarbejde med Jelling Musikfestival

  Samarbejdet skal styrke den gule folkefest med fokus på fællesskab og frivillighed, og samtidig lægge grundstenene til noget, der kan leve videre - også længe efter cykelrytterne er kørt ud af kommunen.

 • Medarbejderne har sat præg på Vejle Brandvæsens logo

  Vejle Brandvæsen har fået sit eget logo, som er skabt i samarbejde med de kommende medarbejdere i det lokale brandvæsen. Logoet blev præsenteret tirsdag 9. november på Gl. Rådhus.

 • Ingen akut fare for PFOS-forurening af natur, miljø og sundhed

  Den første screening af i alt fire brandøvelsespladser i Vejle Kommune viser umiddelbart ingen akut fare for hverken mennesker, dyr eller drikkevand. De fire undersøgte arealer ligger på Norgesvej og Nørregade i Vejle samt på Vandel Flyveplads og Brandøvelsespladsen i Give. Nærmere undersøgelser skal nu afgøre, hvordan der yderligere skal handles, så det sikres, at PFOS ikke kan udgøre en risiko for sundheden og naturen.

 • 24 udsatte borgere fortæller om deres drømme i ny bog

  Bogen udkommer 5. november, hvor der også er bogreception i Papirfabrikken i Vejle. Pressen inviteres til at deltage i receptionen. Tilmeld dig gerne hos Marianne Petersen, telefon 23 30 60 17, mail mpete@vejle.dk

 • Vejle tilbyder som en af de få kommuner fortsat hjælp til danskere, der tvangsoverspiser

  40.000 danskere lider af tvangsoverspisning. Fra januar får langt de fleste ikke længere hjælp, da de nuværende offentlige behandlingstilbud stopper til nytår. Men ikke i Vejle Kommune, som siden 2019 har haft et målrettet tilbud til mennesker, der overspiser - og også fortsætter i 2022.

 • 35 millioner kroner i støtte: Nu kan vi fuldende historien om Jellingmonumenterne

  Millionstøtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal gør det nu muligt at fuldende arbejdet med Monumentområdet i Jelling. Endnu flere skal kunne opleve og forstå den samlede historie om Jellingmonumenterne, samtidig med at verdensarven beskyttes.

 • Finalisterne til årets rummelige virksomhed 2021 er fundet

  Årets rummelige virksomhed og årets mentor kåres ved en prisuddeling i slutningen af november. Nu er de fem finalister i hver kategori fundet.

 • Intelligente skraldespande: Nu bliver der plads til dit skrald

  Vejle Kommune sikrer en renere by. Det sker med de nye intelligente skraldespande, der aldrig bliver overfyldte, og som kører som et pilotprojekt på to udvalgte ruter.

 • Kom til Åben-Båd-Dag på Aurora

  Hvis du har lyst til at få en rundvisning på forskningsskibet Aurora, er det muligt onsdag den 27. oktober i Vejle fra kl. 14-16. Igennem tre uger sætter Aurora-ekspeditionen spot på havmiljøet omkring Lillebælt. På togtet har engagerede unge, deres lærere, forskere, politikere og kommunale forvaltninger fokus på havmiljøet i Lillebælt og de tilstødende fjorde.

 • Vi skaber grønnere byrum

  Flere træer og grønnere områder. Det er målet med Vejle Kommunes træstrategi. Teknisk Udvalg har øremærket 862.000 kr. til at plante strategien i mulden, og arbejdet er allerede så småt i gang.

 • Nyt kompetencecenter i Vejle skal udvikle fremtidens velfærd

  Kompetencecenter Velfærd skal sikre medarbejdernes kompetencer og medvirke til, at Vejle Kommune står bedst muligt i forhold til rekruttering af velfærds- og sundhedsmedarbejdere nu og fremover.

 • Dansk tourstart og cykelkultur var i fokus ved rutepræsentationen af Tour de France 2022 i Paris

  I dag blev den samlede rute for Tour de France 2022 præsenteret i Paris foran hundredvis af indbudte gæster og verdenspressen. Her var den danske tourstart i centrum, hvor bl.a. H.K.H. Kronprinsen holdt tale om danskernes cykelglæde, og parterne bag den danske tourstart viste deres nye film om Danmark som cykelland.

 • Sjov med klima og kunst i Økolariet

  I efterårsferien står aktiviteterne og mange af udstillingerne i klimaets tegn, og som noget helt nyt udstiller vi kunst af genbrugsmaterialer.

 • Ny plan skal beskytte Vejle mod oversvømmelser

  Et enigt byråd har godkendt Risikostyringsplan 2021-2027, der giver bud på, hvordan vi beskytter os bedst muligt imod klimaforandringer med ekstremregn og oversvømmelser til følge.

 • Vinderne af Vejle-prisen og Borgernes Arkitekturpris er nu fundet

  Årets Vejle-prisen 2020 gik til to bygninger - nemlig erhvervsdomicilet på Tabletvej 1 i Vejle og en privatvilla på Sdr. Villavej 29a i Vejle. Tabletvej 1 i Vejle vinder desuden Borgernes Arkitekturpris 2020. Alle vinderne fik overrakt priserne på Arkitekturens Dag mandag den 4. oktober.

 • Vejle Kommune danner klimapartnerskab i Vejle Nord

  Danmarks første strategiske energiplan for erhvervslivet i et samlet byområde skal hjælpe virksomhederne og Vejle Kommune med at nå klimamål på 70 pct. reduktion af CO2 i 2030 og klimaneutralitet i 2050 samt danne rammemodel for lignende partnerskaber i resten af kommunen.

 • Unge ledige krydser Jylland på gåben

  8 glade - men trætte - unge afsluttede fredag en 140. km. vandrertur på tværs af Jylland. Turen var indlagt som en styrkeprøve i et nyt projekt for unge ledige, der, gennem en kombination af virksomhedspraktik og vandrertræning, skal arbejde sig tættere på job og uddannelse.

 • Malakitgrønt renses op i Randbøldal

  De to opstemmede søer i Randbøldal bliver nu renset for malakitgrønt-forurening. Arbejdet med at pumpe det forurenede slam op begynder på mandag og forventes at være afsluttet inden årsskiftet.

 • I uge 40 skydes alkoholkampagnen ”Flere end du tror” i gang – også i Vejle!

  Nedbryd tabuer om alkoholproblemer og -behandling og få flere danskere til at tage skridtet og søge hjælp. Det er målet for årets nationale alkoholkampagne i uge 40, som RusmiddelCenter Vejle er en del af.

 • Vejle udvikler ny bydel i Ådalen og griber udviklingen anderledes an – også i udbuddet

  I Vejle udvikles en ny bæredygtige bydel "Ny Rosborg". Den ligger i mødet mellem Vejle Ådal og Vejle by. Udviklingen sker på nye måder og bliver til gennem et ambitiøst og tæt samarbejde med borgere, interessenter og investorer. Derfor bliver interesserede købere vurderet på deres evne til at realisere byrådets drømme og visioner om fællesskaber, bæredygtighed og resiliens for Ny Rosborg.

 • Det er nu, værdigt trængende skal søge legat

  I starten af december uddeler Vejle Kommune legater á 500 kr. til værdigt trængende borgere. Det er borgerne selv, som skal søge om pengene, og der er nu åbent for ansøgninger.

 • Oplev Arkitekturens Dag

  Vejle Kommune inviterer til Arkitekturens Dag mandag den 4. oktober kl. 15.30 ved pavillonen på Vestre Engvej 66 i Vejle. Dagens program vil føre dig på en guidet tur til Ny Rosborg og senere til overrækkelse af Vejle-prisen og Borgernes Arkitekturpris, som foregår på Tabletvej 1 i Vejle.

 • Kig op! Vi er fælles om feltet

  Vejle Kommune retter igen i år blikket mod de hvide striber på vejene. Kampagnen "Fælles om feltet" skal få fodgængere, cyklister og bilister til at være ekstra opmærksomme og orientere sig bedre mod hinanden, når de nærmer sig et fodgængerfelt.

 • Stort tillykke til Betty Rosenlund og Kirsten Dalager - årets frivillige ildsjæle 2021

  Hen over sommeren kunne man indstille lokale ildsjæle til "Frivilligprisen 2021" som et skulderklap. I dag blev de endelige vindere fundet og fejret til Frivilligfesten i Bygningen i Vejle.

 • 15 initiativer skal sikre en bedre ældrepleje

  I budgetforliget 2022-2025 er ældreplejen et prioriteret indsatsområde, og politikerne har godkendt 15 initiativer, der skal sikre et veldrevent seniorområde i fremtiden, bl.a. flere ledere, brugerstyrelser på plejecentre og en øget decentralisering.

 • Gratis Ældredag med foredrag, fællessang og kagebord

  Den 7. oktober inviterer Vejle Kommunes Ældreråd igen alle 60+ borgere i Vejle Kommune til den årlige Ældredag i Bygningen. Nu er der åben for tilmelding.

 • Debutantprisen 2021

  Seks unge forfattere er i år med i opløbet om Danmarks største debutantpris, Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat. Hvem der løber med de to priser på hver 50.000 kr. offentliggøres fredag den 24. september ved en festlig prisoverrækkelse på Vejle Bibliotek.

 • Mentalt fitnesscenter åbnet i Vejle

  Med åbningen af den særlige natursti, Den lille Rundtur i Store Grundet Sundhedsskov, har Vejle fået sit eget mentale fitnesscenter. Og det er helt gratis at være med. Stien er udviklet som et tilbud til alle, der har brug for et bynært naturrum til at stresse af og finde ro og nærvær i en travl hverdag.

 • De nominerede til Vejles frivilligpriser 2021 er....

  Hen over sommeren kunne man indstille lokale ildsjæle til "Frivilligprisen 2021" som et skulderklap til det frivillige, sociale arbejde på henholdsvis Seniorområdet og Voksenområdet. De nominerede er nu fundet. De endelige vindere findes 24. september til den årlige frivilligfest.

 • Vejle Kører Grønt: David Guldager sætter strøm på elbiler til klimavenlig transport-event

  Den 1. og 2. oktober kører Vejle grønt, og programmet byder på både picnic, cykeltræf, elbiler for alle og business-event om grøn mobilitet.

 • Drømmer du om at bo i et bofællesskab, når du bliver ældre?

  Vejle Kommune inviterer til det sidste af i alt fem inspirationsmøder om seniorbofællesskaber. Denne gang foregår mødet 4. oktober på Rosborg Gymnasium & HF og er målrettet borgere i Vejle by.

 • Bruger velfærdsteknologi til at nudge til en bedre hygiejne

  I uge 38 er der national Hygiejneuge, og på Vejle Kommunes plejecentre og bosteder sættes der ekstra fokus på brugen af de velfærdsteknologier, som skal motivere til en bedre hygiejne.

 • Grand Départ-trofæet kommer cyklende til Vejle – kom og vær med til den store cykelfest!

  På fredag 17. september afleverer Kolding Kommune Grand Départ-trofæet ved kommunegrænsen til Vejle. En række cykelklubber, uddannelsesinstitutioner og skoleklasser cykler trofæet ind til Vejle. Men alle kan være med - 500 meter eller hele vejen. Eller bare stå klar i byerne og tage imod.

 • Hold øjnene på vejen og fingrene fra mobilen

  Der er stadig for mange, der bruger håndholdt mobil bag rattet, viser nye tal fra politiet. Nu opfordrer Vejle Kommune alle trafikanter til at lægge mobilen væk, når man kører i trafikken.

 • Byggeri af nyt p-hus går i gang

  Det indledende arbejde med at opføre et nyt parkeringshus med plads til 1.000 biler tæt ved banegården går i gang torsdag 16. september. Der varsles om støj, støv og vibrationer i de kommende uger.

 • Alle hjemmehjælpsmodtagere kan nu få besøg via skærm

  Fra 1. oktober bliver skærmbesøg en fast del af plejen i alle hjemmeplejedistrikter i Vejle Kommune. De virtuelle besøg skal blandt andet øge borgernes frihed og frigive tid til medarbejderne, hvilket er nødvendigt i en tid med store rekrutteringsudfordringer.

 • Nu kan du stemme på din arkitektoniske favorit

  Otte kandidater er med i kapløbet om at vinde Vejle-prisen. Borgerne kan derfor i de næste ni dage stemme på deres foretrukne kandidat, som kan vinde Borgernes Arkitekturpris.

 • Dem kan du stemme på til ældrerådsvalget 16. november

  Kandidaterne til ældrerådsvalget er nu fundet. Alle borgere over 60 år med bopæl i Vejle Kommune modtager inden valget et valgkort med posten.

 • Stor succes med obligatorisk erhvervspraktik i Vejle

  Vejle er en af de få kommuner, der har indført obligatorisk erhvervspraktik i 8. klasse. Erhvervspraktikken har åbnet de unges øjne for andre uddannelser end de traditionelle.

 • Vejle Kommune og Region Syddanmark skruer op for samarbejdet om bedre psykiatri

  Dette sker gennem projektet "Sammen om Psykiatri", der samler alle regionale og kommunale aktører i Vejle rundt om den psykisk sårbare for at sikre en bedre overgang mellem behandling og socialpsykiatri.

 • De Rare Olympiske Lege er på borgernes præmisser

  Den 10. september løber De Rare Olympiske Lege igen af stablen. Nogle atleter mødes på Vejle Atletikstadion, mens langt de fleste dyster på kommunens mange bosteder og dagtilbud i trygge og vante rammer.

 • Kronprinsparret besøger Kongernes Jelling før prisuddeling

  Kronprinsparret aflægger besøg i årets værtskommune før uddelingen af Kronprinsparrets Priser. I år går turen til Jelling, hvor parret bl.a. skal høre om vikingetiden, kunstig intelligens og Tour de France.

 • Vejle Kommune bevilliger 6,5 mio. kr. til ny velfærdsteknologi

  Velfærdsteknologiråd har gravet dybt i teknologipuljen og investerer denne gang for 6,5 mio. kr. i teknologier, som enten giver mere velfærd eller frigiver hænder og øger arbejdsmiljøet. 

 • Nu bliver det nemt at opleve naturen

  Om et par år får hele Danmark et nyt rekreativt netværk, som gør det nemt at komme rundt i naturen på cykel og til fods. I Vejle er processen allerede i fuld gang.

 • Naturens Uge har oplevelser til alle – også i Vejle kommune

  Snør skoene, pak madkurven, tag børnene i hånden, tril cyklen frem og kom ud i naturen. For 12. år i træk inviterer Vejle kommune til åbent hus derude. I uge 36 sætter vi fokus på naturen og alle de mange gode oplevelser, der er derude.

 • Hvor meget bevæger børn sig i skoletiden?

  Elever fra seks forskellige skoler i Vejle Kommune skal hjælpe med at vise, hvor meget børn bevæger sig i løbet af en skoledag. Det sker ved hjælp af armbånd, der indsamler data som behandles anonymt.

 • Vejle træder op den store klinge: Cykelløb, Tour de France-nørderi og festival i samme weekend

  Der bliver ikke sparet på cykelfesten i Vejle. Oven på en dramatisk kongeetape til PostNord Danmark Rundt kan cykelinteresserede nu se frem til to cykelevents i samme weekend - endda med besøg af nogle af cykelsportens stjerner.

 • Tandplejen

  Jubilæet 1. september fejres bl.a. med en både sjov, inspirerende og tankevækkende udstilling i Sundhedshuset om Tandplejens historie.

 • Vejle med vækst: Investor og løvinde Mia Wagner skal inspirere erhvervslivet

  Erhvervskvinden Mia Wagner er keynote speaker til erhvervskonference i Vejle Musikteater den 16. september. På scenen får hun selskab af lokale erhvervsfolk, som har skabt vækst på nye måder.

 • Første spadestik til fællesinstitutionen Kong Gauers Gård

  Borgmester Jens Ejner Christensen, 71-årige Olaf Jessing fra Plejecenter Atriumhaven og 4-årige Sofie Grum fra Vildanden markerer i fællesskab den officielle start på fremtidens plejecenter og daginstitution ved et første spadestiksarrangement 1. september.

 • 200 professionelle, forældre og politikere mødes for at skabe bedre sammenhæng i børn og unges liv

  På mandag den 30. august mødes forældre, ledere, medarbejdere og politikere på børneområdet i Vejle Kommune for at sætte sammenhænge i børn og unges liv på dagsordenen.

 • Konstituering af centerledelse på Bifrost

  Den eksterne undersøgelse af den specialiserede institution Bifrost har været behandlet i Børne- og Familieudvalget, og rapportens anbefalinger følges nu op af handling. 

 • Sydtrafik skriver kontrakt om 31 elbusser i Vejle kommune

  Tide Bus Danmark og Vejle Turisttrafik overtager i oktober 2022 driften af busserne i Vejle kommune, som fortrinsvis bliver på el. Det bidrager både med CO2-neutral kollektiv bustrafik og billigere busdrift.

 • Vejle Kommunes leverandørliste træder i kraft 1. september

  Fra og med 1. september 2021 skal alle leverandører af serviceydelser på forplejning til Vejle Kommune have underskrevet en såkaldt arbejdsklausul - hvis beløbet overstiger 10.000 kr.

 • Årsmøde hylder borgernes gejst

  Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati holder det første fysiske årsmøde for lokalråd siden 2019. Det sker i morgen tirsdag, den 24. august, på Vingsted Hotel og Konferencecenter. Mødet bliver en hyldest til vedholdende lokalråd og lokal gejst. Trods nedlukning og forsamlingsbegrænsninger har aktive borgere søgt om og fået bevilliget 112 projekter og 6.734.705 kr. til deres lokalsamfund mellem 2019 og i dag.

 • Du kan stadig nå at stille op til ældrerådsvalget i Vejle Kommune

  Sidste frist for at melde sig som kandidat til ældrerådsvalget er 30. august. 

 • Skolebestyrelse på Firehøjeskolen: Crop top-forbud omstødes

  En enig skolebestyrelse har fredag eftermiddag besluttet, at der på Firehøjeskolen ikke skal være regler om forbud mod de såkaldte 'crop top' bluser.

 • Drop-in vaccination i Midtbyen og på Nørremarken

  Borgerne kan bare møde op og blive vaccineret uden at have bestilt tid.

 • Vejle vedtager ny bosætningsstrategi: Flere tilflyttere og vækst i balance

  Byrådet i Vejle Kommune vedtog onsdag en ny bosætningsstrategi, der sætter nye ambitiøse mål for, hvordan kommunen skal udvikle sig befolkningsmæssigt frem mod 2030.

 • Ghita Nørby giver ensomheden en stemme i Vejle

  Vejle Kommune vil bryde tabuer om ensomhed blandt ældre med en lille animationsfilm, som Ghita Nørby lægger stemme til.

 • Hjælp på vej: foreninger skal klædes på til parasport

  Gårslev Gymnastikforening og Parasportsrådet vil inspirere andre til at inkludere mennesker med et handikap i foreningslivet.

 • Hvem skal være årets rummelige virksomhed?

  Vær med til at bestemme, hvem der skal kåres til årets rummelige virksomhed og årets mentor i Vejle Kommune 2021. Du kan også give dit bud på årets succeshistorie.

 • Kom til sommermarked i Økolariet

  Blomster, frugt, grønt, honning, korn og fjerkræ er nogle af de lækre produkter, gæsterne kan se, smage og købe på markedet.

 • Kritisk ekstern undersøgelse af Bifrost

  Den eksterne undersøgelse af de to afdelinger Bygden og Gården på den specialiserede institution Bifrost er nu færdig. Undersøgelsen peger på en række alvorlige udfordringer, som Børne- og Familieudvalget vil tage handling på. 

 • Befolkningstallet stiger og stiger: 1295 flere borgere siden nytår

  Kun syv måneder inde i 2021 har Vejle Kommune nået sin målsætning om 1000 nye nettotilflyttere. Befolkningstallet i Danmarks femtestørste kommune har nu rundet 118.000 indbyggere.

 • Søg op til 300.000 kr. til jeres innovative, grønne idéer

  Vejle Kommunes Klimaudvalg har netop søsat Borgernes Klimapulje og har øremærket i alt 3 mio. kr. til innovative og nytænkende idéer. De skal hjælpe den grønne omstilling på vej og dermed bringe os tættere på klimaplanens målsætning om en 70 pct. CO2-reduktion i 2030.

 • Besøgstjenester mangler besøgsvenner

  En rundspørge viser, at besøgstjenester i Vejle Kommune mangler besøgsvenner.

 • Tour-feber i Kingdom of Cycling: Sprinterkongen Cavendish indtager Kiddesvej til kongeetapen i PostNord Danmark Rundt

  Remco Evenepoel, Mark Cavendish, Mads Pedersen og Michael Mørkøv er blot nogle af flere internationale topryttere, som stiller til start i et ualmindelig stærkt PostNord-felt. Årets kongeetape har mål i Vejle den 12. august.

 • Drop mobilen på skolevejen, forældre

  Mange forældre er optaget af deres mobil, når de kører på skolevejene, viser en ny undersøgelse. Drop mobilen og hold i stedet øje med de børn, der er på vejen, lyder det i en aktuel kampagne "Børn på vej".

 • Stil op til ældrerådsvalget og gør en forskel for ældre i din kommune

  Vil du arbejde for, at Vejle Kommune er det bedste sted at blive ældre? Så er det nu, at du skal stille op som kandidat til det kommende ældrerådsvalg i Vejle Kommune! 

 • Vejlukninger til PostNord Danmark Rundt i Vejle 12. august

  Torsdag den 12. august vil flere veje i målområdet ved Pedersholm være lukket det meste af dagen i forbindelse med afviklingen af kongeetapen. Jellingvej vil også være lukket i en længere periode.

 • UngeAssister skal bryde tabuer og mindske ensomhed

  Daniella savnede en sparringspartner, da hun havde psykiske udfordringer. Derfor har hun meldt sig som UngeAssist.

 • Udviklingen af Vejle Brandvæsen skrider planmæssigt frem

  Udviklingen af kommunens eget beredskab går efter planen med både økonomi til indkøb af materiel og fordeling af medarbejderne på plads.

 • Prøv en forening, få et fællesskab

  Børn og unge på Nørremarken kan se frem til sjov, bevægelse og sammenhold i uge 31. Her har DGI Sydøstjylland, Den Boligsociale Helhedsplan, Vejle Kommune og en række foreninger sørget for aktiviteter, der skal give dem lyst til at melde sig ind i en forening.

 • Kultursatsning: Vejle skal skabe rum for børne- og ungekultur

  Hvad betyder fysiske rum for, om unge og børnefamilier kaster sig over musik, teater eller kunst i fritiden? Kan anderledes rammer give en anden energi og lyst til at deltage? Det er Vejle Musik- og Kulturskole og Vejle Bibliotekerne udvalgt til at undersøge i et nyt modelkommuneforsøg under Kulturministeriet, hvor de får hjælp af Designskolen Kolding og Rytmisk Musikkonservatorium.

 • Nu kan du aflevere dine tomme mad- og drikkekartoner på genbrugspladsen

  Godt nyt til de sorteringsglade borgere i Vejle Kommune. Fra den 26. juni byder Ressourcer & Genbrug velkommen til nye containere til Mad- & Drikkekartoner på kommunens fire genbrugspladser, og med dem har du nu mulighed for at sortere endnu mere ud af restaffaldet og give det videre til genanvendelse.

 • Vandel er Vejle Kommunes første klimalandsby

  Et enigt Udvalg for Lokalsamfund og Nærdemokrati (ULN) valgte 22. juni 2021 at udnævne Vandel som Vejle Kommunes Klimalandsby mellem tre stærke kandidater. Vandel kan nu se frem til at arbejde sammen med forvaltningen hen over de næste par år om at realisere de mange, ambitiøse planer, der læner sig op ad Vejle Kommunes Klimaplan om CO2-reduktion på 70 pct. inden 2030.

 • Sommer i Økolariet

  Efter et vådt forår er det endelig sommer med sol og varme. Økolariet byder derfor på en masse sjove ferieaktiviteter med og uden vand for hele familien både indenfor og udendørs. I Økolariet kan vi bare ikke få vand nok, så vi har bygget et kæmpe vandeksperimentarium på forpladsen lige ved hovedindgangen. Her kan du få vandet til at bevæge sig rundt i forskellige baner og se, hvem der hurtigst kan få vandet hele vejen rundt. Ved at dreje på et energihjul kan du starte en pumpe, der sender vandet 4 meter op i luften. Det kan ikke udelukkes, at du får lidt vand på sig, men er det rigtigt varmt, er det jo bare dejligt. Du kan også prøve kræfter med at få små skibe til at sejle ved hjælp af forskellige vindapparater.

 • Oplev Vejle nemt og gratis med shuttlebus til områdets attraktioner

  Rute 219 er igen i år klar til at fragte turister nemt og gratis til og fra områdets turistattraktioner og naturområder. Første tur er lørdag den 26. juni fra Vejle Trafikcenter.

 • Indvielse af Børkops ”nye” genbrugsplads

  Håndværkerne knokler lige nu for at få de sidste detaljer på Børkops nye genbrugsplads på plads til at åbne portene for borgerne. Den 26. juni åbner Vejle Kommune nemlig op for den nyrenoverede del af genbrugspladsen. I den anledning bydes på pølser, kaffe og kage, underholdning og rundvisning på den nye plads mellem kl. 10 og 13.

 • Skal dit barn have en aktiv sommer?

  Der er rig mulighed for at holde sig i gang i sommeren, hvor ferieaktiviteter i Vejle Kommune og UngVejle tilbyder alt fra flødebollekurser til Beach Camp og ture for de ældste. 

 • De bedste fra erhvervsuddannelserne blev hædret i Byparken

  For tredje år i træk blev de dygtigste unge fra erhvervsuddannelserne hædret af arbejdsmarkedsudvalget. Det skete ved et arrangement i Vejle bypark den 15. juni.

 • Naturbyen har brug for din opbakning

  Giv din mening til kende og bak op om Naturbyen - en byklynge ved Vejle Fjord. Fem borgerprojekter vil udvikle Naturbyen og søger din opbakning for at få del i 500.000 kr. i alt.

 • Vejlukninger til DM i landevejscykling i Give 17. – 20. juni

  Fra 17. -20. juni er flere områder i Vejle Kommune påvirket af vejlukninger. Give-området er hårdest ramt, da der både er DM-start og mål i Give. Vejlukningerne medfører også, at busruter bliver indstillet i en periode.

 • Vejle Kommune vedtager grøn indkøbspolitik

  Hensyn til bæredygtighed og klima får fremover afgørende betydning, når Vejle Kommune køber ind. Der er samtidig stort fokus på det lokale samarbejde i den nye indkøbspolitik, som Byrådet netop har vedtaget

 • Nu tages første spadestik til RessourceCenter Vejle

  Fredag den 11. juni går det første spadestik i jorden til Vejle Kommunes nye ressourcecenter i Vejle Nord. Det bæredygtige byggeri er endnu et stort skridt i Vejle Kommune, der skal bidrage til den grønne og bæredygtige omstilling inden for affalds- og ressourceområdet.  

 • Borgerne inviteres til dialog om Tiny Houses

  Byrådet i Vejle Kommune ønsker at udvikle et boligområde for Tiny Houses og inviterer nu interesserede borgere til en workshop og dialog om ønsker og forventninger mandag 14. juni kl. 19.00-21.30 i Vingsted Centret.

 • Affald bliver til nye møbler i Vejle Kommune

  Vejle Kommunes lokaler kan snart blive indrettet med møbler, der er lavet af affaldstræ fra genbrugsstationen.

 • Indstil DIN kandidat til årets frivilligpris 2021

  Mange mennesker i Vejle Kommune yder en stor og engageret indsats - ganske frivilligt! Det vil Vejle Kommune også i år anerkende ved at uddele en frivilligpris til en ildsjæl på henholdsvis Voksenområdet og Seniorområdet.  

 • Godt 200.000 puljekroner til 10 natur- og stiprojekter

  Natur- og Miljøudvalget har prioriteret naturudvikling, biodiversitet og god adgang i naturen højt i årets uddeling af Natur og stipuljemidlerne.

 • Vær med til at sikre Vejle midtby mod oversvømmelser

  Prognoserne peger på, at vi i fremtiden kan forvente endnu mere ekstremt vejr end i dag. Konsekvenserne af det kan betyde, at vandstanden i Vejle Fjord stiger og dermed også øger risikoen for oversvømmelse ved stormflod. Hvordan sikrer vi Vejle midtby bedst muligt imod fremtidens trusler? Det vil vi gerne høre din mening om tirsdag 1. juni kl. 19-21.

 • To nye analyser giver bud på, hvordan Senior kan højne kvaliteten

  Vejle Kommunes Økonomiudvalg og Seniorudvalg besluttede inden jul at analysere Seniorområdet. Nu ligger de to rapporter klar.

 • To SOSU-hjælpere fra Vejle Kommune kåret som årets velfærdstalenter

  Med prisen "Velfærdens Talent 100" hyldes de 100 unge talenter, som hver dag yder en særlig indsats på velfærdsområdet i Danmark. Tut Tahmasabi fra Plejecenter Kastaniehaven og Janni Kjærsgaard Nielsen fra Plejecenter Stensvang er blandt de 100.

 • Vejle Kommune investerer i nyt beredskabsmateriel for 29 mio. kr.

  Vejle Kommunes byråd har netop afsat 29,1 mio. kr. til indkøb af bl.a. nye brand- og redningskøretøjer, drejestige og redningsbåd til Vejle Brandvæsen, der fra årsskiftet overtager beredskabet fra TrekantBrand.

Sidst opdateret: