Læs om corona - ekstra test i Give under cykelløbet


Læs mere om corona her / Information in English

Pressemeddelelser

Her finder du en samlet oversigt over udsendte pressemeddelelser fra Vejle Kommune.

 • Skal dit barn have en aktiv sommer?

  Der er rig mulighed for at holde sig i gang i sommeren, hvor ferieaktiviteter i Vejle Kommune og UngVejle tilbyder alt fra flødebollekurser til Beach Camp og ture for de ældste. 

 • De bedste fra erhvervsuddannelserne blev hædret i Byparken

  For tredje år i træk blev de dygtigste unge fra erhvervsuddannelserne hædret af arbejdsmarkedsudvalget. Det skete ved et arrangement i Vejle bypark den 15. juni.

 • Naturbyen har brug for din opbakning

  Giv din mening til kende og bak op om Naturbyen - en byklynge ved Vejle Fjord. Fem borgerprojekter vil udvikle Naturbyen og søger din opbakning for at få del i 500.000 kr. i alt.

 • Vejlukninger til DM i landevejscykling i Give 17. – 20. juni

  Fra 17. -20. juni er flere områder i Vejle Kommune påvirket af vejlukninger. Give-området er hårdest ramt, da der både er DM-start og mål i Give. Vejlukningerne medfører også, at busruter bliver indstillet i en periode.

 • Vejle Kommune vedtager grøn indkøbspolitik

  Hensyn til bæredygtighed og klima får fremover afgørende betydning, når Vejle Kommune køber ind. Der er samtidig stort fokus på det lokale samarbejde i den nye indkøbspolitik, som Byrådet netop har vedtaget

 • Nu tages første spadestik til RessourceCenter Vejle

  Fredag den 11. juni går det første spadestik i jorden til Vejle Kommunes nye ressourcecenter i Vejle Nord. Det bæredygtige byggeri er endnu et stort skridt i Vejle Kommune, der skal bidrage til den grønne og bæredygtige omstilling inden for affalds- og ressourceområdet.  

 • Borgerne inviteres til dialog om Tiny Houses

  Byrådet i Vejle Kommune ønsker at udvikle et boligområde for Tiny Houses og inviterer nu interesserede borgere til en workshop og dialog om ønsker og forventninger mandag 14. juni kl. 19.00-21.30 i Vingsted Centret.

 • Affald bliver til nye møbler i Vejle Kommune

  Vejle Kommunes lokaler kan snart blive indrettet med møbler, der er lavet af affaldstræ fra genbrugsstationen.

 • Indstil DIN kandidat til årets frivilligpris 2021

  Mange mennesker i Vejle Kommune yder en stor og engageret indsats - ganske frivilligt! Det vil Vejle Kommune også i år anerkende ved at uddele en frivilligpris til en ildsjæl på henholdsvis Voksenområdet og Seniorområdet.  

 • Godt 200.000 puljekroner til 10 natur- og stiprojekter

  Natur- og Miljøudvalget har prioriteret naturudvikling, biodiversitet og god adgang i naturen højt i årets uddeling af Natur og stipuljemidlerne.

 • Vær med til at sikre Vejle midtby mod oversvømmelser

  Prognoserne peger på, at vi i fremtiden kan forvente endnu mere ekstremt vejr end i dag. Konsekvenserne af det kan betyde, at vandstanden i Vejle Fjord stiger og dermed også øger risikoen for oversvømmelse ved stormflod. Hvordan sikrer vi Vejle midtby bedst muligt imod fremtidens trusler? Det vil vi gerne høre din mening om tirsdag 1. juni kl. 19-21.

 • To nye analyser giver bud på, hvordan Senior kan højne kvaliteten

  Vejle Kommunes Økonomiudvalg og Seniorudvalg besluttede inden jul at analysere Seniorområdet. Nu ligger de to rapporter klar.

 • To SOSU-hjælpere fra Vejle Kommune kåret som årets velfærdstalenter

  Med prisen "Velfærdens Talent 100" hyldes de 100 unge talenter, som hver dag yder en særlig indsats på velfærdsområdet i Danmark. Tut Tahmasabi fra Plejecenter Kastaniehaven og Janni Kjærsgaard Nielsen fra Plejecenter Stensvang er blandt de 100.

 • Vejle Kommune investerer i nyt beredskabsmateriel for 29 mio. kr.

  Vejle Kommunes byråd har netop afsat 29,1 mio. kr. til indkøb af bl.a. nye brand- og redningskøretøjer, drejestige og redningsbåd til Vejle Brandvæsen, der fra årsskiftet overtager beredskabet fra TrekantBrand.

 • Vejle Kommune har en plan på affalds-og ressourceområdet

  Mindre affald, mere genanvendelse, reduceret CO2-udledning og øget tilfredshed. Det er nogle af de områder, forslaget til Vejle Kommunes nye Affalds- og Ressourceplan 2020-2032 sætter fokus på. Forslaget, der blev godkendt i Vejle Byråd den 19. maj 2021, er nu sendt i offentlig høring.

 • Vejle Fjordfestival melder klar til sommeren

  Igen i år kan borgere i Vejle og omegn se frem til musik, vandaktiviteter, design og meget mere i Fjordbyen til sommer. Der er lavet en sikkerhedsvurdering og plan for afviklingen af årets Vejle Fjordfestival 28.-29. august.  

 • Digital Gastro Guide skal tiltrække madglade turister til Vejle og omegn

  VisitVejle lancerer netop nu en videreudviklet version af den populære Gastro Guide. Det digitale univers har fået sig en overhaling, så borgere og turister nu kan planlægge deres egen gastro tur.

 • Borgernes Grønne Omstillingspulje går til 5 unikke projekter

  Japansk miniskov, Vejles egen frøblanding og et mobilt drivhus er blandt de i alt fem projekter, som Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati har valgt at tildele hver 20.000 kr. fra Borgernes Grønne Omstillingspulje.

 • Cyklist: Brug 2 sek. mere på at orientere dig i krydset

  De fleste cyklistulykker i trafikken sker i et vejkryds. Derfor sætter Vejle Kommune i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik igen i år fokus på krydsulykker - med kampagnen "Brug 2 sek. mere".

 • Jobcentrets cykelhold kører igen

  I samarbejde med lokale virksomheder sender Jobcenter Vejle nu igen en gruppe unge ledige i cykelsadlen og ud på landevejene. Men denne gang går turen ikke til Alpe D'Huez. 

 • Trekantområdet forbigået i sommerpakkeudspil: Tabte flere overnatninger end Aarhus, Odense og Aalborg tilsammen i 2020

  Covid-19 har ramt Trekantområdet særdeles hårdt i 2020. LEGOLAND tabte to tredjedel af sine gæster, antallet af ankomster i Billund Lufthavn faldt med hele 95 procent, og totalt tabte Destination Trekantområdet over 1 millioner overnatninger i 2020.

 • Kulturfestival rykker ud til børn i Vejle Kommune

  Børn og unge i Vejle Kommune kan se frem til fest og farver fra 17.-21. maj. Den årlige Spotlight Festival rykker ud på 65 skoler og dagsinstitutioner, så de kan opleve sang, dans og teater på sikker vis.

 • A.P. Møller Fonden donerer 10 mio. kr. til skoleudvikling i Vejle Kommune og Langeland Kommune

  Vejle Kommune og Langeland Kommune har netop modtaget en donation på 10 mio. kr. af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Pengene er bevilget til projektet "Styrket kvalitet i pædagogisk praksis", der skal udvikle mangfoldige læringsmiljøer og gavne elevernes læring og trivsel.

 • Økolariet er klar til besøg igen

  Endelig fik Økolariet lov til at slå dørene op ligesom andre indendørs kulturinstitutioner, der har været coronalukket siden december, og der er både klima, ny racerbil og genanvendelse på programmet. "Vi har trippet og glædet os til at kunne åbne igen og byde vores gæster velkommen. Vi har også en helt ny udstilling om klimaforandringer klar. Vi nåede at forberede en del før jul, og de sidste dage før åbningen har vi arbejdet på højtryk for at blive helt færdig", fortæller Økolariets leder, Niels Nørgaard.

 • Vikarbank skal skaffe vikarer til handicapområdet og tiltrække fremtidens arbejdskraft

  Handicapområdets nye digitale vikarbank "VikarBank Handicap" skal gøre det nemmere at melde sig som vikar. Derudover skal den motivere flere til at tage en velfærdsuddannelse.

 • Vær med til at præge Vejle kommunes udvikling

  Hvordan synes du, at Vejle kommune bør udvikle sig i de kommende 12 år? Hvordan skaber vi bæredygtige landsbyer? Og hvad med klimaet? Forslag til Kommuneplan 2021-2033 er netop nu i høring, og i løbet af maj og juni vil der være virtuelle borgermøder, hvor du har mulighed for at gøre din mening gældende.

 • Alle Vejles børn og unge skal være klimaambassadører

  Børne- og Familieudvalget har netop vedtaget en klimahandleplan for børne- og ungeområdet, der skal være med til at realisere den Klimaplan, Byrådet vedtog for hele kommunen i december 2020. En grøn tænketank for børn og unge, læringsforløb med fokus på klima og bæredygtighed og vilde haver er nogle af de initiativer, der sættes i søen.

 • Lotte Freudendahl Kjeldsen er ny centerleder i Center for Social Rehabilitering

  Vejle Kommune har pr. 1. juni 2021 ansat Lotte Freudendahl Kjeldsen som ny centerleder i Center for Social Rehabilitering (CSR).

 • UngVejle vinder Vejles Klimarejse for Unge

  I en app har skoler i Vejle kunne dyste om at nedbringe deres CO2-forbrug og udføre gode gerninger for klimaet. Vinderen af konkurrencen blev UngVejle, der mandag fik overrakt deres præmie, en tur i Gorillapark, af formanden for Børne- og Familieudvalget Torben Elsig-Pedersen

 • VisitVejle og MeetingVejle modtager prestigefyldt certificering for bæredygtig turisme

  VisitVejle og MeetingVejle har modtaget HORESTAs certifikat GREEN TOURISM ORGANIZATION (GTO) for sin aktive indsats for at udvikle bæredygtig turisme.

 • International turnering trækker tennistalenter fra hele verden til Vejle

  Der er garanti for tennis i verdensklasse og omsætning i den lokale hotelbranche, når 128 tennistalenter fra det meste af verden sætter hinanden stævne i Vejle fra 25. juli til 1. august.

 • Ud på tur med hund i snor

  Den store folkevandring ud i naturen trækker naturligvis også menneskets bedste ven med. Derfor søsætter Vejle Kommune i samarbejde med bestyrelsen for Vejle Ådal & Fjord nu kampagnen 'Hund i snor - gør mig tryg'. Den skal øge forståelsen for, at hunde skal holdes i snor ude i naturen.

 • Stor tilfredshedsundersøgelse af den kommunale ældrepleje

  Samtlige plejehjemsbeboere, modtagere af kommunal hjemmepleje og nærmeste pårørende er inviteret til at deltage i en tilfredshedsundersøgelse, der skal undersøge, hvor tilfredse de er med den kommunale hjælp og pleje. Der er frist for svar 18. april. 

 • 8 lokalsamfund vil være Danmarks førende klimalandsby

  Otte lokalområder lige fra Højen i syd over Skibet og Ødsted Jerlev i vest til Lervangen i 7120 Øst har meldt sig i første runde til at blive Vejle Kommunes klimalandsby. Næste fase for kandidaterne er at skrive en velbegrundet ansøgning.

 • Historien skal skrives om: Nyt fund indikerer, at vikingerne havde cykler

  - Det er en bombe under cykelhistorisk forskning, siger museumschefen på Kongernes Jelling om et nyt og spektakulært fund, blot 15 måneder før Tour de France kommer til Danmark.

 • P-vagter rykker ud i naturen

  Påske, forår og en velbesøgt vandrerute får nu Vejle Kommune til at sende p-vagter ud i naturen. Der har nemlig flere gange været parkeringskaos på vejene omkring p-pladserne til Egtvedpigens Fodspor.

 • Saml affald med Tour de France bussen

  Grønt Forum, Økolariet og Tour de France i Vejle 2022 inviterer alle borgere til corona-venlig affaldsindsamling for Danmarks Naturfredningsforening søndag 18. april. Dagen begynder med morgenmad ved Tour de France bussen på Kirketorvet i Vejle, og der er begrænsede pladser efter først-til-mølle princippet.

 • Nye investeringer i velfærdsteknologi for 2,7 millioner kroner skal skabe bedre velfærd

  Vejle Kommunes velfærdsteknologiråd har igen bevilliget penge fra teknologipuljen - denne gang til teknologier, som primært forbedrer borgernes trivsel og sundhed.

 • Bliv frivillig og gør en forskel for andre unge

  Er du mellem 18 og 30 år?  Og vil du gerne have erfaringer til dit CV? Så søger Ungdommens Røde Kors og `Universet - fællesskaber for unge´ seje frivillige  til et forløb for unge, der ikke trives, fx pga. præstationsangst, ensomhed og stress.

 • Sløjf din gamle brønd og få op til 7.500 kr. i støtte

  Natur- og Miljøudvalget har valgt at afsætte en pulje på knap en halv mio. kr. årligt, der er øremærket til at sløjfe gamle boringer i vandværkernes indvindingsopland. Målet er at sikre rent drikkevand i borgernes vandhaner.

 • Nu kan du igen søge legat til erhvervsrettet efteruddannelse

  Unge med tilknytning til Vejle Kommune har igen i år chancen for at søge Arbejdsmarkedsudvalgets legat, der skal hjælpe erhvervsuddannede med at blive fagligt klogere. 

 • Beredskabschef ansat for det nye Vejle Brandvæsen

  Vejle Kommune har ansat Thomas Dietz som beredskabschef for det nye Vejle Brandvæsen, som skal stå klar 1. januar 2022.

 • Borgmesteren inviterer den lokale bilbranche til virtuelt møde

  Klimaplanen 2020-2050 bliver omdrejningspunktet for et virtuelt erhvervsmøde mellem Vejle Kommune og den lokale bilbranche, som finder sted onsdag 24. marts kl. 13-15.

 • Jobcentret er i fuld sving – ringer til 750 virksomheder

  Jobcenter Vejle har netop afsluttet en stor ringekampagne, der skal afdække, hvordan de bedst kan hjælpe kommunens virksomheder både nu og i de kommende måneder. 

 • Smitten steget meget i Vejle de sidste dage

  Smitten i Vejle er steget meget de sidste dage. I dag til en incidens på 197 med 228 nye smittede inden for den seneste uge (Statens Serum Institut). Så højt har antallet af smittede ikke været siden slutningen af december.

 • Nye ruter skal gøre naturen kørestolsvenlig

  Bakker og bomme kan forhindre kørestolsbrugere i at komme ud i naturen. Derfor har Kultur- og Idrætsudvalget afsat 100.000kr til projekt 'Køreklar natur', som med brugernes hjælp skal vise, hvor de trygt kan færdes i Vejle Kommunes natur 

 • Kontrolgruppen henter over 9 millioner hjem til fællesskabet

  Vejle Kommunes kontrolgruppe har fundet mere end 9 millioner kroner, der var udbetalt for meget i offentlige ydelser. De hentes nu tilbage til de fælles kasser.

 • Boldbanen skal navngives – inspiration søges

  Boldbanen på hjørnet af Horsensvej og Østerbrogade har gennemgået en klimavenlig forandring og åbner nu op for nye rekreative muligheder. Men hvad skal den hedde? Send dit bud på et navn til Vejle Kommune senest 10. april.

 • Smitteudbrud i Vinding – får nu testbil

  På grund af stigende smitte sender regionen nu en testbil til Vinding-området fredag og lørdag kl. 9-17.

 • Kunstværk skal fortælle om Østbyens Klimapark

  Vejle Kommune opfordrer kunstnere til at give deres bud på kunstværker, der kan formidle historien om Østbykvarterets Klimapark og lægge op til fællesskab.

 • Trivslen i Senior er stadig over middel

  Selvom corona har sat aftryk på hverdagen på arbejdspladser i Senior, har det ikke påvirket medarbejdernes trivsel i væsentlig grad. Kommunens trivselsmåling viser, at den samlede trivsel kun har taget et lille dyk siden sidste måling.

 • Forårsaktiviteter for seniorer pibler så småt frem

  Kreative foreninger rykker aktiviteter ud i det fri og sætter fokus på mulighederne i naturen. Få et overblik over 60+aktiviteter, der er i gang nu i Vejle Kommune på www.aktivsammen.vejle.dk.  

 • Vejle Kommune forstærker rygestopindsatsen i psykiatrien

  Rygning er en væsentlig årsag til, at mennesker med psykisk sygdom lever 15-20 år kortere end andre. Det vil Vejle Kommune og Sundhedsstyrelsen gøre noget ved, og sætter derfor ind med målrettede indsatser og knap 1,5 mio.

 • Årsdag fejres med faldende smitte

  I dag er det et år siden, at Vejle Kommune blev lukket ned sammen med resten af Danmark. 

 • Nu åbner Vejle Kommune for indstilling til årets Kulturpriser

  Vær med til at bestemme, hvilke personer, organisationer eller foreninger, der har gjort noget særligt for kulturen i Vejle Kommune - i et særligt år. Der kan indstilles til og med 17. marts.

 • Øde veje frister bilister til at køre stærkt

  Nedlukningen af samfundet giver ekstra plads på de danske veje, og det får nogle bilister til at træde hårdere på speederen. Det er et problem, for farten er helt afgørende i mange alvorlige ulykker.

 • Flot trivselsmåling i en coronatid

  Det kan godt være, at corona i høj grad præger dagligdagen i Vejle Kommune og har gjort det et helt år. Men det har generelt ikke påvirket medarbejdernes trivsel i negativ retning. Det viser kommunens nye trivselsmåling.

 • Udfordrende år for overnatningsbranchen i Vejle Kommune

  Især Vejle Kommunes hoteller blev i 2020 hårdt ramt af Covid-19 restriktioner. Kombinationen af manglende udenlandske turister og begrænsninger på afvikling af møder og konferencer var en hård cocktail for hotellerne. De netop offentliggjorte tal viser et fald i hotelovernatninger på 165.000 fra rekordåret i 2019 - svarende til 45 pct. De udenlandske overnatninger faldt med næsten 75 pct.

 • Vejle-aktører udforsker e-art

  I takt med at teknologien udvikler sig, opstår der nye erhvervsmuligheder. Dem udforsker erhvervs- og kulturlivet i Vejle Kommune i et nyt samarbejde, Art Tech Tuesday, i en tro på, at der er nye jobs og kulturoplevelser at hente i udviklingen.

 • Store indflytningsdag i Vejles nye legeplads for kunstig intelligens

  Med 5200 kvadratmeter og plads til ca. 150 videns-medarbejdere bliver AI Innovation House et internationalt fyrtårn for digitalisering og kunstig intelligens i Vejle.

 • Kunst(ig) intelligens kan give nye museumsoplevelser

  Kan kunst masseproduceres digitalt? Og er det så stadig kunst? Det tager AI Innovation House, Vejle Museerne, Vejle Musikteater, Vejle Bibliotekerne og Vejle Kommune op til debat sammen med oplægsholdere fra erhvervs- og kulturliv til Art Tech Tuesday 2. marts kl. 15-16.

 • Firehøjeskolen lægger sig i selen: vil have flere elever

  Lige nu er der for få elever på Firehøjeskolens afdeling i Vandel, men det skal der laves om på.Skolen er nemlig gået i gang med et stort udviklingsarbejde, der skal være med til øge skolens attraktivitet og tiltrække flere elever.

 • Vejle havde flest nye iværksættere i 2020

  Nye tal fra Vækstfonden tegner et klart billede. Vejle er iværksætternes foretrukne sydjyske kommune.

 • Nu stiger smitten hurtigt i Vejle

  Smitten med corona kan lynhurtigt stige. Det viser situationen i vores nabokommuner. Kolding og Fredericia er på kort tid gået fra et lavt niveau til 1. og 3. pladsen på listen over kommuner med flest smittede. Nu stiger smitten også hurtigt i Vejle, og alle opfordres til at passe godt på, at smitten ikke spreder sig endnu mere. Vejle ligger lige nu på en 23. plads med et smittetal på 70.

 • Egtvedpigens Fodspor: En helt ny, naturskøn vandrerute

  En ny 14 km lang og yderst varieret vandrerute ligger nu klar, og venter på det vandreglade Danmark. 'Egtvedpigens Fodspor', som den hedder, snor sig igennem noget af Danmarks smukkeste natur. Den officielle åbning må dog udskydes på grund af corona-restriktioner.

 • Mangel på vacciner gør det svært at få en tid

  Er du blevet tilbudt en coronavaccination, men kan ikke bestille tid, fordi der ikke er ledige tider, bliver du nødt til at væbne dig med tålmodighed og prøve igen. Antallet af vacciner er afgørende for antallet af tider.

 • Saml affald og tjen til klubben

  Der sættes både ind mod affald og til fordel for foreningslivet, når Vejle Kommune i samarbejde med Hold Danmark Rent melder klar til sæsonstart i april for mindre grupper af frivillige med god afstand og højt humør. Her kan foreninger bidrage til mindre affald i naturen samtidig med, at de tjener kroner til nye aktiviteter.

 • Ny pulje skal sætte gang i borgernes klimahandlinger

  Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati åbner for en grøn omstillingspulje, hvor borgerne kan søge tilskud til lokale klimaprojekter.

 • God opførsel og et smil gør sig altid godt

  Vi er mange, der bruger naturen lige nu, selvom Kong Vinter holder temperaturen under frysepunktet. Og for at det ikke skal koge over derude, er det vigtigt, vi alle viser hensyn - både over for hinanden og specielt over for de private jordejere, der stiller stier og veje til rådighed, så vi alle har adgang til naturen.

 • Så kan der søges om støttekroner til natur og friluftsaktiviteter

  Vejle Kommunes Natur- og Miljøudvalg uddeler igen i år støttekroner via Natur- og Stipuljen. Pengene går særligt til projekter, der vil fremme en rig natur og skabe gode friluftsaktiviteter. Puljen er på i alt 200.000 kr. med ansøgningsfrist 1. april 2021.

 • Nu kan plejehjemsbeboerne få flere besøg

  Besøgsrestriktionerne på alle Vejle Kommunes plejecentre er ophævet

 • Isen er ikke sikker – endnu

  Kommunen har udvalgt ni søer spredt ud over kommunen samt Vejle Fjord, hvor isens tykkelse dagligt måles. Når tykkelsen når over 13 centimeter, vil både skilte og kommunens hjemmeside fortælle, at vi kan færdes på isen.

 • Egtved Skole styrker elevernes teknologiforståelse

  Egtved Skole har sammen med 45 andre folkeskoler i Danmark været med i et forsøg om børn og unges teknologiforståelse. Børne- og Familieudvalget har nu besluttet, at Egtved Skole kan få lov at fortsætte i forsøget til og med skoleåret 2022/23, hvilket vækker stor begejstring på skolen.

 • Naturen bevæger Vejle

  En ny undersøgelse viser, at borgerne i Vejle Kommune elsker naturen endnu mere end tidligere. Coronakrisen har for alvor åbnet vores øjne for naturens værdi, og det øger behovet for inspiration til aktiviteter i udelivet. Den inspiration leveres i den nye kampagne 'Vejle i bevægelse'.

 • Nye initiativer hjælper udsatte under corona

  Vejle Kommune tilbyder for eksempel online-cafemøder og en telefonisk mentorordning til psykisk sårbare og andre udsatte, der på grund forsamlingsforbud og social afstand ikke kan mødes med hinanden under corona.

 • Vejle Kommune byder tiny houses velkommen

  Drømmer du om at skalere din livsstil ned til færre kvadratmetre, færre ejendele og et mere simpelt liv? Så er du ikke alene. Tiny houses livsstilen trender på de sociale medier, og også i Vejle Kommune stiger interessen for at downscale. Derfor vil Vejle Kommune nu i dialog med borgerne med henblik på at skabe plads til den type boliger.

 • Vinterferie med Økolariet, der arbejder på højtryk – derhjemme

  Selvom Økolariet foreløbig er corona-nedlukket frem til 1. marts, arbejder alle ansatte fortsat på højtryk derhjemme for at udvikle online vinterferie-aktiviteter og for at Økolariet kan blive klar så hurtigt som muligt efter, at vi får lov til at åbne op igen.

 • Konsulentfirmaet BDO skal lave analyser på seniorområdet

  Vejle Kommunes Økonomiudvalg har valgt BDO til at lave to analyser på seniorområdet. 

 • Vejle får tre senioridrætscentre

  De nye senioridrætscentre tilbyder blandt andet idræt tre gange om ugen og inviterer frivillige ældre ind i fællesskabet på plejecentrene.

 • Nye fællesskaber i Vejle Kommunes skoler

  Corona sætter mange begrænsninger, og netop derfor er der brug for at tænke i kreative og alternative undervisningsformer. Morgengymnastik, fællesløb og 100 dages fest er bare nogle af de mange initiativer som Vejle Kommunes skoler har sat i gang under nedlukningen, hvor de fleste af eleverne må følge med i undervisningen hjemmefra.

 • Kreativ i en coronatid

  Vejle Kommunes dagtilbud Trip Trap Træsko er en af de institutioner, der er med i børnekulturprojektet LegeKunst. Projektet skal bringe børnene tættere på både kunst og kultur - og selv i en coronatid er der plads til både leg og læring, når børnehavens største børn skal give bålhytten på legepladsen liv.

 • Første destinationschef til Destination Trekantområdet er fundet

  I et flot felt på 47 ansøgere har bestyrelsen i Destination Trekantområdet fundet sin første destinationschef. Det bliver den 44-årige Martin Perregaard-Bitsch, der kommer til at stå i spidsen for turismesamarbejdet mellem Billund, Kolding og Vejle Kommuner.

 • Bliv Danmarks førende klimalandsby

  Har du og dine naboer lyst til at samarbejde for klimaets skyld? Brænder I for at eksperimentere med at vælge cyklen lidt oftere, lave fælles kørselsordning og dele havemaskiner? Og bor I i en landsby, en mindre by eller lokalområde? Så er Vejle Kommune på udkig efter jer.

 • Vejles handicapområde udvikler eget digitalt støtteværktøj

  Det nye digitale støtteværktøj, som skaber struktur i hverdagen for borgere med udviklingshandicaps, giver bl.a. et samlet overblik over borgernes rutiner og skaber en mere ensartet pædagogik.  

 • Forårsrengøring på vej: Støvsug naturen for affald

  Vil din forening være med til den årlige affaldsindsamling sammen med Danmarks Naturfredningsforening, så er det nu, I skal melde jer til. Cirka 1.000 børn og voksne over hele Vejle kommune plejer at deltage, men der er plads til endnu flere.

 • Flere går SOSU-vejen under coronakrisen

  Vejle Kommune oplever en større interesse for SOSU-uddannelsen efter ny ordning om uddannelsesløft og dagpenge, der skal tiltrække ledige, der har mistet deres job under coronakrisen.

 • Nu falder smittetallet i Vejle Kommune

  Men vigtigt at borgerne fortsat lader sig teste - især hvis man fysisk møder ind på job

 • Vejle Kommune solgte mere end 50.000 m2 erhvervsjord i 2020

  Kommunen har især solgt erhvervsjord på Dyrskuevej i Give, hvor der efterhånden er få ledige byggefelter tilbage.

 • Digitalt tilbud skal styrke nærdemokratiet lokalt

  Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati lancerer et tilbud om digital hjælp, sparring og kurser, så lokalrådene fortsat kan holde gang i generalforsamlinger, borgermøder og udviklingsmøder midt i en Covid-19 tid.

 • Stor rift om Vejles byggegrunde i 2020

  Vejle Kommunes samlede salg af nye grunde til parcelhuse nærmede sig i 2020 niveauet fra nogle af kommunens bedste grundsalgs-år.

 • Ældreplejens personale passer på kroppen på jobbet

  Ømhed i muskler og led er hverdag for mange ansatte i ældreplejen. Derfor har Seniorområdet i Vejle Kommune sat fokus på bl.a. sundhed og trivsel, og hvordan man som ansat passer på sig selv.  

 • Nu kan de første +65 årige, der modtager hjemmehjælp i Vejle Kommune, blive coronavaccineret

  Der åbnes nu for, at de +65 årige, der modtager praktisk hjælp og personlig pleje, kan bestille coronavaccination. Kommunens kørselskontor klarer tidsbestilling og transport for de særligt sårbare, mens målgruppens øvrige borgere bestiller tid på www.vacciner.dk

 • Vejle vokset med 1571 borgere på et år - runder 117.000 indbyggere

  Det kan godt være, at coronaen har indskrænket vores bevægelsesfrihed i 2020. Men den har ikke forhindret folk i at flytte til nye egne af Danmark. Og rigtig mange har valgt Vejle-området.

 • 10 kvinder modtager i disse dage legater fra Fonden Linnemanns Jomfrukloster i Vejle.

  For fjerde gang uddeler Fonden Linnemanns Jomfrukloster i Vejle afkastet af sine midler til "enlige, værdigt trængende kvinder, der er fyldt 40 år", som der står i de gamle vedtægter. 

 • 36 elladepunkter på vej til Vejles kommunale p-pladser

  Vejle Kommune tager første store skridt med Klimaplan 2020-2050 og indgår aftale med selskaberne Clever og Sperto om opsætning af 18 elladestandere med i alt 36 elladepunkter i Vejle.

 • Vejle Kommune har ansat ny veterankoordinator

  Michael Thomsen er ansat som ny veterankoordinator i Vejle Kommune.

 • Julehjælp til udsatte børnefamilier i Vejle

  I Vejle er familierne blevet indstillet til Julehjælp af deres kontaktperson hos Vejle Kommune.I år er der kommet 283 ansøgninger, som alle har fået tildelt Julehjælp takket være de flotte donationer, der er kommet ind fra giverne.

 • Vejle Kommune inviterer erhvervslivet til corona-sikker nytårskur

  Torsdag den 7. januar byder Vejle Kommune igen erhvervslivet velkommen til nytårskur. Men denne gang bliver det med et nyt koncept i et coronavenligt setup.

 • Beboerne på Plejecenter Ågården får fakkeloptog i stedet for Lucia

  Coronaen er her, men derfor skal beboerne på Plecentret Ågården ikke snydes for en markering af den årlige Lucia-dag. Der er masser af aktiviteter og besøg, som bliver aflyst, fordi vi har høj smitte af corona. Men man må kunne lave et corona-sikkert alternativ til det traditionelle Lucia-arrangement på plejecentret. Det blev Plejecentret Ågårdens Venneforening og Ågård Efterskole enige om.

 • Klimaudvalg giver startskud til nye klimaindsatser: Sættes i værk lige efter nytår

  De første konkrete indsatser fra Vejle Kommunes nyligt godkendte klimaplan har nu fået grønt lys fra kommunens klimaudvalg.

Sidst opdateret: 16. september 2019