Pressemeddelelser

Her finder du en samlet oversigt over udsendte pressemeddelelser fra Vejle Kommune.

 • Borgere med handicaps i Egtved har fået ny sofacykel og søger cykelvenner

  Trygfonden har givet 40.000 kr. til ny sofacykel, så handicappede i Egtved kan få mere motion og flere oplevelser. De søger derfor frivillige cykelvenner og inviterer til åbent hus på Grønhøj i Egtved lørdag d. 27. jan., hvor interesserede kan få en tur på cyklen og hilse på borgere, som mangler en "chauffør"

 • Clara Fedder Sørensen fra Vejle dyster om at blive Danmarks bedste SOSU-assistentelev

  Clara Fedder Sørensen, som er SOSU-assistentelev i Vejle Kommune, skal til DM i Skills i Herning den 18.-20. januar og vise, hvad hun kan og samtidig være med til at sætte fokus på SOSU-uddannelsen.

 • Pårørendes udfordringer med arbejdslivet danner rammen om konference i Sundhedshuset

  Foreningen Pårørende i Danmark og Vejle Kommune sætter i fællesskab fokus på pårørende og arbejdsmarkedet ved en konference den 2. februar. Alle interesserede kan tilmelde sig det gratis arrangement.

 • Tusindvis af børn har et alkoholproblem

  Vejle Kommune deltager i en ny, landsdækkende kampagne, som Alkohol & Samfund og TrygFonden står bag. Når far eller mor drikker, er det ikke bare de voksne, der har et alkoholproblem - det er i høj grad også børnene, selvom mange er gode til at skjule det for deres omgivelser.

 • Udviklingshæmmede skal holde styr på flaskerne i Bilka

  Et samarbejde mellem Center For Beskyttet Beskæftigelse i Vejle Kommune og Bilka Vejle betyder, at Bilka skal tjene som arbejdssted for udviklingshæmmede, der gerne vil arbejde. Her skal faste rammer og reelt ansvar give de udviklingshæmmede mulighed for at vokse

 • Alle børn skal kæmmes for lus

    Så er det igen tid til den fælles indsats mod lusene.Fredag den 5.januar 2018 er Væk med Lus dagen, hvor alle forældre på alle Vejles skoler opfordres til at kæmme deres børn for lus på en og samme dag.

 • Udviklingshæmmede skyder nytåret ind med hinanden

  Det gør de i Papirfabrikken, et aktivitets- og samværstilbud til mennesker med udviklingshandicaps, der lægger lokaler til nytårsfesten - og gerne udlåner lokaler til arrangementer, som kommer tilbuddets brugere til gode.

 • Vandet skal være en styrke for østbykvarteret i Vejle

  Vejle Kommune og Vejle Spildevand går snart i gang med et ambitiøst projekt, som skal klimasikre østbykvarteret i Vejle by. Projektet gennemføres i samarbejde med ØsterBo og skal minimere de oversvømmelser, der både truer og jævnligt plager bydelen, samtidig med at projektet skal tilføre bydelen rekreative byrum

 • Nyt magasin sætter fokus på ressourcerne i dit affald

  Cirkulær økonomi, mindre spild, mere genanvendelse, bedre udnyttelse af ressourcer - alt sammen aktuelle emner, der ofte debatteres. Alle er enige om, at det er vigtigt. Og borgerne i Vejle Kommune er nogen af de bedste i landet til få ressourcerne ud af deres husholdningsaffald. Det nye Ressourcemagasin sætter fokus på dette.

 • Hurtigt bredbånd til Bjerlev og Hvejsel

  Ministerium støtter hurtigt bredbånd i Bjerlev, Hvejsel og omegn i Vejle Kommune med 1,728 mio. kroner fra den statslige bredbåndspulje

 • Vejle bliver demensvenlig kommune

  Politikerne i Seniorudvalget godkendte på dagens udvalgsmøde en demensplan, som skal gøre Vejle til en demensvenlig kommune, hvor demensramte har en tryg og værdig hverdag, bl.a. ved bedre udredning, mindre medicin, mere viden - og støtte til de pårørende.

 • En kampagne viser, at vi bliver bedre tilpas af at cykle

  I 2017 har Vejle Kommune, Cyklistforbundet og cykelhandlerne i Vejle gennemført en kampagne for at få flere op på cyklen. Det blev på flere måder en succes. Bl.a. vurderer 68% af deltagerne, at de fik det bedre af at cykle. På baggrund af de gode resultater gentages projektet i 2018  

 • Kongeetapen 2018 byder på flere ændringer

  Rundstrækningen i Vejle med Kiddesvej som det store trækplaster og stigningen på Gl. Kongevej/Chr. Winthersvej er der ikke pillet ved. Men den sidste del af ruten ind mod Vejle er ny, hvor feltet formentlig både skal til Skibet, Grejsdalen, Jennum og Østengaard.

 • Nu uddeles legater til værdigt trængende

  53 værdigt trængende borgere modtager i disse dage legater fra Vejle Kommunes Legatfond.

 • Årets rummelige virksomhed i Vejle Kommune er kåret

  Vingsted hotel & konferencecenter blev Årets rummelige virksomhed, mens Henrik Guldberg Jensen fra Europcar løb med titlen som årets mentor, da priserne blev uddelt i Spinderihallerne.

 • Sæt cyklen i stativ - der er nu mange flere af slagsen

  Nu bliver det nemmere at komme af med cyklen i Vejle. En række centrale steder har fået helt nye cykelstativer, og mange eksisterende parkeringer bliver udbygget, så de kan tage imod flere cykler. Flere af stederne bliver desuden udstyret med cykelværksted og andre komforttiltag

 • Virtuelt nattetilsyn giver plejehjemsbeboere nattero

  Et plejecenter i Vejle Kommune har testet velfærdsteknologien "Nattero" og oplever, at beboerne får en bedre og uforstyrret nattesøvn. Nu skal teknologien tilbydes flere.

 • For andet år i træk løb Fælleshåbskolen i Børkop med sejren i årets Batterijagt

  AffaldGenbrug og Økolariet har igen i år sat fokus på vigtigheden af, at batterier afleveres korrekt og ikke blot smides i affaldsbeholderen. Derfor kunne Vejle Kommunes 0. - 6. klasser igen i år deltage i en batterijagt. Formålet var at give børnene en forståelse for genbrug og affaldssortering.

 • Fælles nordisk røgalarmdag den 1. december 

  Hver fjerde danske bolig har ikke en røgalarm. En fælles nordisk røgalarmdag sætter fokus på vigtigheden af at installere røgalarmer i hjemmet - og løbende tjekke, at de også virker. 

 • Messen "Velfærdsteknologi med mening" gav mening for mange

  Mere end 200 fra Vejle Kommune var samlet for at høre om og teste de velfærdsteknologier, som kommunens ældre, psykisk sårbare og mennesker med handicap har gavn af på f.eks. plejecentre, i hjemmeplejen og botilbud.

 • Lokale interessenter skal rådgive om Vejle Ådal & Fjord

  Vejle Kommune har vedtaget en erhvervs- og udviklingsstrategi for Vejle Ådal og Vejle Fjord. Nu er der nedsat et råd, der skal være med til at understøtte udviklingen og bl.a. sikre dialog og rådgive kommunen

 • Ny stabs- og økonomichef i Velfærdsforvaltningen

  Vejle Kommune har ansat Trine Kragelund Jensen som ny stabs- og økonomichef i Velfærdsforvaltningen.Trine Kragelund Jensen er 40 år og kommer fra et job i Odense Kommune, hvor hun siden 2015 har været chef for Økonomi & Effekt i Ældre- og Handicapforvaltningen.

 • Nu kommer kineserne til Vejle

  Rejsen til Vejle er allerede bestilt. Nu skal et nyt udviklingsforløb sikre, at detailhandel, hoteller og turistattraktioner er klar til at modtage og servicere de købestærke kinesere.

 • Trekantområdets Brandvæsen skal have ny direktør

  Beredskabsdirektør i TrekantBrand, Lars Nordahl Lemvigh, har fundet nyt arbejde og har derfor opsagt sin stilling med udgangen af november. Processen med at finde hans afløser er sat i gang.  

 • Finalisterne til årets rummelige virksomhed 2017 er udpeget

  I starten af december kåres årets rummelige virksomhed og årets mentor ved en prisuddeling i Spinderihallerne. Nu er de fem finalister i hver kategori udpeget.  

 • Ældrerådsvalgets stemmer er talt op

  Stemmerne til Ældrerådsvalget i Vejle Kommune er blevet gjort op. Det blev til 10.583 gyldige stemmer i alt, der afgjorde, hvem der fik de 13 pladser i Ældrerådet.

 • Nu er der udsigt til bedre lægedækning i Vejle

  Med to ekstra praktiserende læger ser problemerne med mangel på læger i Vejle Kommune ud til at være løst.

 • Gule sofaer skal få endnu flere borgere til at stemme

  Vejles Valgbestyrelse vil gerne have endnu flere borgere til at stemme til valget til Byrådet og Regionsrådet tirsdag 21. november. Derfor har kommunen stillet store gule sofaer op på torvet i Børkop, Egtved, Give, Jelling og Vejle for at skabe opmærksomhed og debat. 

 • Vejledalen indvies: Startskuddet til en ny forbindelse mod Planetbyen

  Flere års arbejde med at gøre jorden stabil er overstået. Asfalten er rullet ud, og et vigtigt skridt mod en fremtidig vej, der skal sammenbinde ådalen og det store boligområde Planetbyen, er taget - Vejledalen er nu klar til trafik.

 • Vil du have testet din lungefunktion?

  Så har du chancen, når Sundhedscenteret og Sygehus Lillebælt, Vejle, tilbyder lungefunktionsmålinger på Lungedagen. Det sker i Sundhedshuset onsdag den 15. november kl. 10-14 

 • Nyt herberg og værested for socialt udsatte i Vejle Kommune

  Voksenudvalget i Vejle Kommune har netop besluttet at bruge 3 mio om året til et nyt herberg med tilhørende værested til byens mest udsatte borgere. Kommunen har lavet aftale med Vejle Krisecenter om at løse opgaven.

 • Du kan stadig nå at stemme til Ældrerådsvalget

  Valget til Ældrerådet er i fuld gang. Sidste frist for at stemme til Ældrerådsvalget er den 7. november, så du kan stadig nå at stemme på din favorit.  

 • Direktør i Trekantområdets Brandvæsen fratræder

  Beredskabsdirektør Lars Nordahl Lemvigh har opsagt sin stilling ved Trekantområdets Brandvæsen. Det medfører, at han fratræder den 30. november 2017.

 • Økolariet har rundet 75.000 på besøgstælleren

  Viden og oplevelsescenteret i Vejle skriver i dag, torsdag den 26. oktober historie i forhold besøgstal. Det blev fejret med manér, da Økolariets gæst nr. 75.000 i sæson 2017, trådte ind over dørtærsklen.

 • Grejsdalstien åbner helt nye horisonter

  Lørdag 4. november åbner et helt nyt stykke fantastisk natur for publikum. Takket være de mange velvillige lodsejere i området kan Vejle Kommune nu indvie den nye Grejsdalsti. Der har ikke tidligere været offentlig sti mellem Vejle, Grejs og Jelling, hvilket gør dagen til noget helt særligt. Stien er støttet af Nordea-fonden

 • Hvem skal være årets rummelige virksomhed 2017?

  Nu kan du være med til at bestemme, hvem der skal kåres til årets rummelige virksomhed og årets mentor i Vejle Kommune 2017. Du kan også give dit bud på årets succeshistorie.  

 • Overvægtige børn kommer sent i behandling

  Cirka 11 - 16 % af alle danske børn er overvægtige ved skolestart. I Vejle Kommune tegner det samme billede sig. Alligevel har Overvægtsklinikken i Vejle kun haft fire førskolebørn i behandling ud af 656 børn og unge. Det er ærgerligt, lyder meldingen fra Birte Harreby, der er daglig leder af Overvægtsklinikken.

 • Grønt område i Egtved Ådal indvies

  Det grønne område rundt om regnvandsbassinet syd for Dalgade i Egtved er klar til indvielse. Det sker fredag 10. november

 • Forbedret indsats for socialt udsatte grønlændere i Vejle

  Vejle Kommune har fået over 5 mio kr. fra Socialstyrelsen til at styrke indsatsen for udsatte borgere med grønlandsk baggrund. Pengene er bevilget over en treårig periode.

 • Smart parkering på vej til Vejles p-huse

  Som den første kommune i landet indfører Vejle Kommune nummerpladescannere i sine kommunale p-huse Trondur og Albert. Firmaet SWARCO Danmark skal levere den nye Smart City-parkeringsløsning, som forventes i drift i det første kommunale p-hus i Vejle inden nytår  

 • SOSU-assistentelev fra Vejle skal til DM i Skills

  To elever, Clara Sørensen fra Vejle og Jeanette Larsen fra Horsens, kvalificerede sig til DM i Skills, da de vandt de regionale mesterskaber.

 • Brug din stemme til Ældrerådsvalget

  Kandidaterne til Ældrerådsvalget er fundet, og borgere over 60 år med bopæl i Vejle Kommune opfordres til at stemme til valget. Sidste frist er den 7. november kl. 23.59.

 • Flere skal vælge en social- og sundhedsuddannelse

  Det ønsker Seniorområdet i Vejle Kommune, som har brug for flere faglærte social- og sundhedshjælpere og -assistenter, bl.a. på grund af det stigende antal ældre. Der er frist for optag den 23. november, og Vejle Kommune håber på mange ansøgere.

 • Det batter at besøge Økolariet i efterårsferien

  Børn og andre kreative sjæle kan i efterårsferien lave Bat-O-Botter, den populære børsterobot i en ny og spændende udgave. De kan også deltage i flagermusquizzen, flagermus Flemmings filmværksted, lave knas med insekter og meget mere.

 • Regionens bedste SOSU-assistentelever dyster om en plads ved DM i Skills

  Den 5. oktober 2017 kan du opleve regionens dygtigste social- og sundhedsassistentelever, når de kæmper om den eftertragtede plads ved årets helt store konkurrence DM i Skills. En af eleverne er ansat i Vejle Kommune.

 • Det er nu, værdigt trængende skal søge legat

  I starten af december uddeler Vejle Kommune legater á 500 kr. til værdigt trængende borgere. De skal selv søge om pengene, og ansøgningsfristen nærmer sig.

 • Otte kandidater til Vejle Kommunes arkitekturpris

  På Arkitekturens Dag 2. oktober uddeler Vejle Kommune sin arkitekturpris til byggerier og anlæg opført i 2016. Der uddeles også en pris til byggerier og anlæg, som borgerne har valgt

 • Nu har alle mulighed for at indstille en kandidat til Iværksætterprisen 2018

  I hele oktober har alle mulighed for at indstille deres egen eller andres virksomhed til Iværksætterprisen 2018. Tiltaget skal skabe mere opmærksomhed om iværksætteri, og bidrage til endnu flere iværksættere i Vejle Kommune.

 • Hjælp til lokale industrivirksomheder der mangler medarbejdere

  Industrivirksomhederne i Vejle-området får nu mulighed for at håndplukke ledige, som ved hvad der kræves på arbejdspladsen.  

 • Snart begynder omdelingen af grønne poser til organisk affald

  I uge 38 begynder foreningerne fra Vejle Ungdoms Fællesråd (VUF) på vegne af AffaldGenbrug at omdele grønne poser til det organiske affald til alle husstande i Vejle Kommune.

 • Gymnasieelevers idé havner i lygtepælene

  Fire gymnasieelever fra Rosborg Gymnasium & HF i Vejle kan nu se resultatet af deres arbejde med at udvikle en kampagne, der skal få flere vejlensere i sadlen. Hundrede af byens lygtepæle bliver fra på tirsdag forsynet med plakater, der udspringer af elevernes idé. 

 • Ministeren fik noget at tænke over i jobcenteret

  Beskæftigelsesministeren lagde fredag vejen forbi Jobcenter Vejle, hvor han bl.a. hørte om projektet "Flere skal med", for folk der har været på kontanthjælp gennem i længere tid.

 • Vinterbaderne i Vejle får sauna med udsigt

  Vejle får nu nogle nye vinterbadefaciliteter. Det er fire pavilloner, der bliver placeret på molen ved Tirsbæk Strand. De nye faciliteter indvies søndag den 1. oktober kl. 8.00, hvor alle er velkomne

 • Budgetforlig i Vejle giver flere penge til især skoler og mobilitet

  Budgetforligsparterne Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Konservative, Radikale Venstre, Liberal Alliance, Nye borgerlige og Borgernes Parti i Vejle Byråd indgik tirsdag et budgetforlig, som styrker alle indsatsområder i Byrådets vision: "Vejle med vilje".Der var penge i kassen - også til de langsigtede investeringer. Forligspartierne er enige om et fælles budgetforslag, som især styrker folkeskolen, infrastrukturen og den borgernære velfærd.I alt fordeles ekstra 590 mio. kr. til drift og anlæg i de næste fire.SF og Enhedslisten står uden for budgetforliget. 

 • Vejle Kommune vil have gjort noget ved lægemanglen

  Sundheds- og Forebyggelsesudvalget er bekymret over den tiltagende lægemangel i Vejle Kommune. Man har nu indkaldt Regionsrådet og de praktiserende læger til et møde for at finde en løsning. 

 • Beskæftigelsesministeren vil høre om Vejle Kommunes erfaringer

  Der skal snakkes kontanthjælp og integration i Vejle Kommune, når Beskæftigelsesministeren lægger vejen forbi jobcenteret den 15. september.

 • Invitation til pressemøde - Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen besøger Vejle Kommune

  Troels Lund Poulsen besøger Vejle Kommune den 15. september 2017.Besøget afsluttes med et kort pressemøde på Jobcenter Vejle kl. 12.55 - 13.00. Adresse: Jobcenter Vejle, Havneparken 16c, 7100 Vejle - foran konferencerum 1.34 a (stueetagen).

 • Vejles frivillige fester

  Igen i år er der stor frivilligfest for de mange ildsjæle på det sociale område i Vejle. Og en hel særlig frivillig ildsjæl vil få overrakt årets frivilligpris 2017. Begge dele sker den 29. september i Bygningen i Vejle.

 • Kom til temaaften om demens i Vejle Kommune

  Demens er en sygdom, som kommer tæt ind på livet af stadig flere danskere. Derfor inviterer Vejle Kommune til demensaften onsdag den 4. oktober fra kl. 19-21.30 i Gulkrogcenteret i Vejle.

 • Fra stank til moderne energiproducent

  Spildevand og energi har mere med hinanden at gøre, end de fleste nok er klar over. I Økolariets nye mini-udstilling, der er lavet i samarbejde med Vejle Spildevand, kan man blive meget klogere på sammenhængen og komme en tur på tønden.

 • Du kan stadig nå at stille op til Ældrerådsvalget

  Sidste frist for at melde sig som kandidat til Ældrerådsvalget er den 15. september 2017.

 • Ældredag med fokus på supersygehuse

  Den 11. oktober inviterer Ældrerådet igen 60+ borgere i Vejle Kommune til Ældredag i Bygningen. Det bliver en eftermiddag med fokus på supersygehuse, ældrerådsvalg - og ikke mindst kaffebord, musik og socialt samvær. 

 • Digital adgang til naturen

  På den nye Vejle.dk er det forsøgt at gøre en række interaktive kort og bookingsystemer mere brugervenlige, så alle, der har lyst, bl.a. kan finde cykel- og vandreruter, seværdigheder, madpakkehuse og parkeringspladser eller booke et shelter, en strand eller en skov 

 •  KORT: Flexture skal gavne borgere i oplandet til Vejle

  Ved en beklagelig fejl blev et oversigtskort ikke vedhæftet pressemeddelelsen Flextrue skal gavne borgere i oplandet til Vejle, da vi sendte den ud for kort tid siden. Her er det:

 • Flexture skal gavne borgere i oplandet til Vejle

  Fra 1. oktober sker der en justering af ordningen med flexture, så man derefter kan benytte flexture uden for bybuszonen og mellem Vejle og oplandet

 • Naturens Dag viser mangfoldigheden i det grønne

  Pak madkurven, tag børnene i hånden, tril cyklen frem og kom ud i naturen. For ottende år i træk inviterer Vejle Kommune til åbent hus på Naturens Dag, som i år finder sted søndag 10. september ved arrangementet "Mangfoldighed i naturen".

 • Erik og de andre IT-vejledere bliver opdateret i Egtved - er det noget for dig?

  Nu kan du se frem til endnu bedre service fra kommunens frivillige IT-vejledere. De bliver nemlig klædt ekstra godt på til at hjælpe deres medborgere med at begå sig i det digitale samfund.

 • Studiestart på nyt college for psykisk sårbare

  På nyt college for psykisk sårbare, "Recovery College Vejle", underviser frivillige, der selv har oplevet at få en psykiatrisk diagnose, andre med psykisk sygdom. De første kurser starter den 28. august 2017, og nu er der åben for tilmelding.

 • Ny ældrepolitik i høring

  Det er nu, at du kan give din mening til kende om ældrepolitiske forhold. Seniorudvalget har lavet forslag til en ny ældrepolitik, der er i høring frem til 15. september 2017.

 • Bliver du snart 65 år? Så husk, du selv skal søge folkepension

  Du skal selv søge om folkepension, når du nærmer dig de 65 år. Den bliver ikke udbetalt automatisk.

 • Opstil til Ældrerådsvalget og gør en forskel for ældre i din kommune

  Hvis du vil have indflydelse på ældres forhold i Vejle Kommune, er det nu, du skal melde dig som kandidat til Ældrerådsvalget.

 • Nyt tilbud til unge med demensramte forældre

  Tilbuddet hedder "Tid til at være ung" og er til unge med forældre med demens. De unge får redskaber til at håndtere en hverdag med demens og mulighed for at tale med andre unge, som også har en demensramt mor eller far.

 • Undervisningsmister besøger Vejle Midtbyskole 10. august

  Undervisningsminister Merete Riisager har ønsket at besøge en af de skoler, der får penge fra "Skolepuljen", hvis det lykkes skolen at løfte de fagligt svage elever.

 • Ældreminister Thyra Frank henter inspiration i Vejle Kommune

  Ældreministeren besøger Plejecenter Kastaniehaven tirsdag den 8. august for at høre om ældremad og ældres mulighed for selvbestemmelse. Som led i arbejdet med at afbureaukratisere vil ministeren også gerne høre om kommunens dokumentation på ældreområdet.

 • De ældste skolebørn kommer oftest til skade i trafikken

  Når landets skoleelever skal ud på vejene efter sommerferien, er det ikke de nye og uerfarne skolebørn, der kommer ud for flest trafikulykker, men derimod de ældste elever mellem 13 og 16 år. 

 • Nye vejchikaner skal etables i samarbejde med beboerforening Bredballe Strand

  Seks vejchikaner på Bredballe Strandvej genopstår i ny form. Vejle Kommune har inviteret den nye forening Bredballe Strand beboerforening til et samarbejde om, hvordan de nye vejchikaner kan fremme både trafiksikkerhed og forskønne Strandvejen i Bredballe.

 • Protest mod dårlig vagtordning på apoteket gav resultat

  Fra den 1. januar kan man stadig hente medicin på Vejle Løve Apotek indtil kl. 21 på hverdage og lørdage. Det har Lægemiddelstyrelsen netop afgjort. Det betyder, at styrelsen har lyttet til de protester, der er kommet fra både Vejle Kommune og Vejle Løve Apotek. 

 • Hvem er Vejles frivillige ildsjæl 2017?

  Mange mennesker yder en stor og engageret indsats - helt frivilligt. Dette markerer Vejle Kommune også i år ved at hædre en særlig frivillig og uddele en frivilligpris. Nu skal kandidaterne til prisen findes.

 • Vejle Kommune investerer i endnu mere velfærdsteknologi

  Politikerne på velfærdsområdet giver penge til 20 nye velfærdsteknologier. Pengene kommer fra en pulje på 20 mio.kr., som skal investeres i ny velfærdsteknologi fra 2017-2020.

 • Cykelholdet klarede turen til toppen

  15 unge ledige har nået toppen af Alpe D'Huez i fin stil, efter at have cyklet mere end 1.500 km. ned gennem Europa. Turen var en del af Jobcenter Vejles projekt "Jeg vil - jeg kan".

 • Delegation til Düsseldorf skal trække Tour de France til Vejle

  Borgmester Jens Ejner Christensen tager med den danske delegation til Düsseldorf for at overbevise folkene bag Tour de France om, at Danmark er det rigtige valg for placeringen af en Grand Départ i 2020 eller 2021.

 • Sindslidende får eget college

  Mennesker, der har oplevet at få en psykiatrisk diagnose, skal undervise andre med psykisk sygdom på et college for sindslidende i Vejle. Undervisningen fra en ligesindet skal højne livskvaliteten og lette adgangen til uddannelse og job. 

 • Vejles hjemløse og socialt udsatte fik egen Sankt Hans Fest

  Arrangementet er en del af DR's initiativ "Jul hele året", hvor kommuner laver aktiviteter for hjemløse og socialt udsatte hele året. Voksenudvalget i Vejle Kommune inviterede sammen med Kirkens Korshær til Sankt Hans Fest. 

 • Fremgang til Vejle i Dansk Byggeris erhvervsanalyse

  - Vejle scorer i år en plads som nr. 13 i Dansk Byggeris analyse af de mest erhvervs- og byggevenlige kommuner i 2017. Det er en fin fremgang fra den 25. plads, kommunen fik sidste år. - Sidste år dykkede vi lidt, men nu er vi tilbage i toppen, og det er vi selvfølgelig yderst tilfredse med, siger borgmester Jens Ejner Christensen, der især glæder sig over, at Vejle ligger på en 1. plads, når det gælder dialogmøder. 

 • Unge ledige er snart helt på toppen...af Alpe D´Huez

  For tredje år i træk deltager unge ledige i et projekt, der kombinerer cykeltræning og virksomhedspraktik. Nu venter en cykeltur på 1.500 km ned gennem Europa, som skal vise dem, at de kan klare mere, end de tror.

 • Råd til en brandsikker sankthans

  Brandvæsenet bliver kaldt ud til over dobbelt så mange brande sankthansaften som på en normal aften og nat. Ved at følge nogle enkle råd kan du undgå, at bålet udvikler sig til en brand.

 • Boblende, fed loungestemning og inspiration til genbrug

  Sommeren i Økolariet bliver fuld af spændende aktiviteter og oplevelser. I Økolariets nye loungeområde af genbrugsmaterialer på forpladsen kan du slappe af, nyde solen og se på dem, der puster gigantiske sæbebobler. Indenfor har vi sjove aktiviteter i værkstederne og i den nye udstilling "Genbrugsbyen" er der inspiration til selv at genbruge lidt mere.

 • Invitation til pressen - Unge kontanthjælpsmodtagere cykler til Alpe d´Huez (Afgang fra Campus Vejle den 19. juni)

  Den 19. juni 2017 tager et hold unge kontanthjælpsmodtagere afsked med venner og familie på Campus Vejle, inden de sætter sig i sadlen med kurs mod Alpe d´Huez i Frankrig.

 • Vejle Kommune deltager i Folkemødet 2017

  Datoen for årets Folkemøde nærmer sig, og også i år er det med deltagelse af Vejle Kommune, som bl.a. vil bruge mødet til at skubbe gang i debatten om nærdemokrati og kommunalvalg - og sætte ensomhed og psykisk sundhed på den nationale dagsorden.

 • Gå på opdagelse med Vejles nye arkitekturguide

  Nu kan Vejles borgere og besøgende glæde sig til at kunne opleve byen på en helt ny måde. Vejle Kommune, Teknik & Miljø, udgiver Arkitekturguide Vejle, der består af tre dele: en bog, en app og en hjemmeside. Der er 100 af de bedste nyere projekter med i guiden, og den findes på både dansk og engelsk.

 • Uddeling af midler til lokale natur og friluftsprojekter

  Vejle Kommune har netop uddelt årets midler fra Natur- og Stipuljen til lokale natur- og friluftsprojekter. I år får 17 natur- og stipuljeprojekter tilskud med et samlet beløb på 262.630 kr. Midlerne går til støtte af projektansøgninger fra private lodsejere, organisationer og interessegrupper og går fortrinsvis til indkøb af materialer. Arbejdet udføres derimod af borgere selv, der med deres frivillige arbejdskraft gør en kæmpe indsats for at Vejle kan være Danmarks bedste friluftskommune. 

 • Ny chef for Uddannelse & Læring i Vejle

  Ulla Riisbjerg Thomsen er ny chef for Uddannelse & Læring i Vejle Kommune.

 • Frivillige der er psykisk sårbare skal hjælpe andre sårbare i gang med idræt

  Rigtig mange har svært ved at komme i gang med motion, når de for eksempel lever med psykisk sygdom eller har haft stress. Selvom de gerne ville. Det vil "Idræt for psykisk sårbare", en gruppe borgere og Vejle Kommune gøre noget ved.

 • Klar til et pust? Kampagne sætter fokus på spritbilister

  Alt for mange tager bilen hjem efter et hyggeligt sommerarrangement, hvor der har været alkohol på bordet. En kampagne fra Vejle Kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer flere til at lade bilen stå. Politiet bakker op med kontrol.

 • Besøg Vejle Rådhus og smag på hele verden

  Vejle Expats' netværksgruppe giver dig mulighed for at smage mad fra den anden side af jorden, deltage i kreative workshops med kunstnere fra England og Australien og opleve udstillinger af kunstnere fra Irland og Kina.

 • Fra robotter, debatter og spørgebusser til Anders Lund Madsen

  Robotterne kommer - hør hvordan du lever med dem! Se om dit hus eller lejlighed bliver oversvømmet, hvis vandet i fjorden stiger! Hop på "Spørgebussen" til Politiskolen og få svar på dine spørgsmål. Smag på alle verdenshjørner, få en flot henna-tatovering eller lær´ at danse rumænsk. Der venter gæsterne rigtig mange oplevelser, hvis de lægger vejen forbi Rådhustorvet i Vejle i denne uge - Vejles resiliensuge. Her har Vejle Kommune i samarbejde med en række lokale foreninger, organisationer med flere linet op til et stort lokalt folkemøde med et væld af aktiviteter og events.

 • Gratis shuttlebusser til borgermøde  i Vejle 30. maj

  Byrådet inviterer borgere og erhvervsliv i Vejle Kommune til debat om, hvordan kommunen kal udvikle sig nu og i fremtiden. For at give alle borgere i hele kommunen let adgang til at deltage i mødet, er der gratis bus fra Børkop, Egtved, Jelling og Give og retur.

 • Børns trivsel i skole og samfund til debat på Rådhustorvet

  Folkeskoleelevernes fælles talerør, Fælleselevrådet, og formand for Børne- og Familieudvalget, Dan Skjerning (S), inviterer 30. maj kl. 13.00 indenfor til debat om børns trivsel i Vejle.

 • P R E S S E N O T I T S fra Økolariet 24. maj 2017 God smag i naturen - VILD MAD

  Naturen er fyldt med gode oplevelser - også smagsoplevelser. Søndag den 4. juni kl. 14-17 kan du tage med naturvejleder Finn Lillethorup, Økolariet på en tur i skovene ved Engelsholm, hvor det handler om at finde de gode smagsoplevelser, der gemmer sig ude i naturen. Her i foråret og forsommeren er det specielt de friske urter, der er fokus på i jagten efter gode smagsoplevelser.

 • Supercykelstien er på vej til dig på Flegmade

  Flegmade står over for en gennemgående renovering i forbindelse med den kommende Supercykelsti, der laves i Vejle by. Gaden skal laves til et grønt byrum med træer og grønne områder og opholdsarealer. Den eksisterende vejbelægning og fortove bliver fjernet og udskiftet. Der skal laves plads til ophold, og der etableres cykelstier i begge sider af gaden. Alt dette i fint samspil med biltrafikken, der fortsat også vil være en del af Flegmade. 

Sidst opdateret: 07. december 2017