Pressemeddelelser

Her finder du en samlet oversigt over udsendte pressemeddelelser fra Vejle Kommune.

 • Populær fjordfestival vender tilbage

  Endnu en gang åbner Fjordbyen i Vejle op for en weekend spækket med arrangementer for både børn og voksne. Kig forbi Vejle Fjordfestival den 24. og 25. august og prøv en kajaktur i fjorden, byg din egen isskulptur, dans med til lækre jazztoner og meget mere.    

 • Kribler det i dig for at lave aktiviteter for andre?

  Lektiecafe, byhaver, aktiviteter på plejecenter og gåklubber. Det er eksempler på aktiviteter, som frivillige sundhedsagenter har startet. Næste Sundhedsagentuddannelse begynder den 9. september. Vil du være med?

 • Har du gode idéer til Vejles Tour-start?

  Vejle Kommune inviterer 2. september til idé-konference i anledning af, at Vejle i 2021 skal være rammen om starten på 3. etape i Tour de France.

 • Få mere at vide om LÆR AT TACKLE-kurserne på et informationsmøde

  Mød instruktørerne bag Vejle Kommunes LÆR AT TACKLE-kursus for pårørende samt kurset for unge med angst og depression.

 • Danmark henter sølv ved EM i Kørestolsrugby i Vejle

  Storbritannien snuppede guldet for tredje mesterskab i træk med en sejr på 55-45 i finalen. Dermed blev der sat punktum for et EM, der har set DGI Huset i Vejle fyldt til bristepunktet fem dage i træk. 

 • Vejlukninger til PostNord Danmark Rundt i Vejle 23. august

  Den 23. august vil flere veje i målområdet ved Pedersholm være lukket det meste af dagen i forbindelse med afviklingen af kongeetapen. Jellingvej vil også være lukket i en kortere periode.

 • Børnene er tilbage i trafikken: Hjælp dem godt på vej

  I denne uge begynder tusindvis af børn i skole, og det betyder tæt trafik på skolevejene. Med kampagnen "Børn på vej" vil Vejle Kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden minde alle trafikanter om at vise ekstra hensyn til både små og store skolebørn.

 • Festuge: Lodret teater på Fjordenhus og omvandrende kunst

  En vertikal teaterforestilling på væggene af Fjordenhus og en tre meter høj papskulptur, der triller rundt i Vejles gågader. Byen er fyldt med kunst, teater og musik, når Vejle endnu en gang er en del af Trekantområdets Festuge fra den 23. august til 1. september.

 • Pårørende hjælper pårørende til psykisk syge

  Når et menneske tæt på dig har langvarige psykiske problemer, er du selv i risikozonen for at blive syg, f.eks. med stress og depression. Derfor har Vejle Kommune nu et nyt kursus i september, hvor pårørende med levede erfaringer underviser.

 • Projekt REFLOW i medvind fra start

  Vejle Kommune er blevet udvalgt til at være med i REFLOW. Et EU finansieret projekt der skal være med til at designe og implementere løsninger på bæredygtige plastudfordringer. Projektet startede den 1. juni og får allerede nu stor bevågenhed både nationalt fra plastbranchen og lokalt fra ildsjæle, der ikke kunne vente til projektstart med at komme i gang.

 • Alle børn i Vejle skal kæmmes for lus fredag 16. august

  To gange om året afvikler Vejle Kommune en fælles kampagne mod lus. Det er en effektiv måde at reducere luseplagen, hvis alle forældre gør en indsats lige efter ferierne og får begrænset smitten fra den ene til den anden.

 • 2019 er et bosætningsår: Flere nye borgere end i hele 2018

  I 2018 fik Vejle Kommune 721 nye borgere. Syv måneder inde i 2019 er det tal overgået.

 • Ny fræser klarer flere opgaver i én manøvre – og sparer tid og kroner

  Den fejer, den fræser, og den høvler på én gang. Vejle Kommunes nye rabatfræser er et vellykket eksempel på, når gode idéer og smidigere arbejdsgange går op i en højere enhed.

 • To nye formænd ved udvalgsroret

  Det nyligt afviklede Folketingsvalg har betydet nye ansigter på formandsposterne i både Teknisk Udvalg og Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati.

 • Vejle Ådal og Fjord får ny hjemmeside

  Fra oldtidsminder og cykelruter til fiskevande, spise- og overnatningsmuligheder. En helt ny hjemmeside for både kommunens egne borgere, turister og besøgende skal sætte fokus på natur- og friluftsliv i Vejle Ådal. Det nye tiltag skal gøre det let at få overblik over de mange aktiviteter og oplevelser, som Vejle Ådal og Fjord har at byde på.

 • 100 el-løbehjul kommer til Vejle

  Vejle er endnu engang med forrest, når kommunen lørdag den 6. juli 2019 kl. 10.00 lancerer 100 el-løbehjul ved en event på Banegårdspladsen i Vejle.  Det sker i samarbejde med den svenske virksomhed VOI, og el-løbehjulene skal til at starte med køre rundt i byen i et etårig testforsøg. 

 • Nye fællesskaber og mentorer skal hjælpe mennesker ud af misbrug

  Vejle Kommune vil gennem mentorordningen "Peer-fællesskabet" støtte op om sunde fællesskaber og aktiviteter til mennesker, der har haft et misbrug, så de forbliver stof- eller alkoholfrie.

 • Velux Fonden puster liv i Vejle Fjord

  Velux Fonden har bevilliget godt 15 mio. kr. til Projekt Sund Vejle Fjord, der over de kommende fem år skal forsøge at genskabe sundt liv og balance i Vejle Fjord.

 • Vejle Musikteater henter ny direktør fra Musikhuset i Aarhus

  Vejle Musikteater har ansat Mette Kier som ny direktør. Mette Kier kommer med mange års ledelseserfaring fra blandt andet Musikhuset Aarhus, MCH Messecenter Herning Kongrescenter og Aarhus Festuge. Hun kommer til at stå i spidsen for udviklingen af Vejle Musikteater og en masse af de begivenheder, der vil samle mennesker om oplevelser i Vejle.   

 • Vejle arrangerer De Rare Olympiske Lege for borgere med udviklingshandicaps

  Den 13. september bliver en festdag for de mange borgere med udviklingshæmning og andre diagnoser, som har tilmeldt sig De Rare Olympiske Lege - og både planlægningen af og træningen til legene er i fuld gang.

 • Sikkerhedsbrud på elevsystem i Vejle Kommune

  På folkeskoleområdet i Vejle Kommune er der konstateret et sikkerhedsbrud, som indebærer risiko for, at der kan være uretmæssig adgang til elevers data på ElevIntra, MinUddannelse og Google Drev.

 • Dagplejen er fuld af grønne spirer

  17 af Vejle Kommunes dagplejere er blevet certificeret som Grønne Spirer og har modtaget det grønne flag.

 • Jobcentrets cykelhold har nået toppen af Alpe D’Huez

  13 unge ledige fra Jobcenter Vejle har nået toppen af Alpe D'Huez efter at have cyklet mere end 1.500 km. ned gennem Europa.

 • Nu kan cyklister svinge til højre for rødt to steder i Vejle

  Vellykket forsøg åbner nu permanent op for cyklisters højresving for rødt ved lyskryds på to trafikerede steder i Vejle.

 • Ny levende kunst byder sommeren velkommen i Vejle

  Sommeren står for døren, og rundt omkring i Vejle Kommunes byer pryder nye levende pileskulpturer de tilplantede krukker og skaber ægte sommerstemning. Tanken bag skulpturerne er at nytænke de grønne miljøer og samtidig føje et kunstnerisk udtryk til bybilledet.

 • Social- og Sundhedsskolens undervisere skal i praktik i ældreplejen for bedre at fastholde elever

  Mange SOSU-elever fuldfører ikke deres uddannelsesforløb. Derfor arbejder Vejle Kommune og Social- og Sundhedsskolen på at gøre uddannelsen bedre gennem mere praksisnær undervisning, bl.a. ved at sende underviserne i praktik.

 • Teknik & Miljø inviterer Børkop til yderligere dialog om byvision

  151 høringssvar viser, at der er stor interesse for at få sin stemme hørt i udkastet til byvision for Børkop og omegn. Teknik & Miljø vurderer på baggrund af høringssvarerne, at der er behov for yderligere dialog.

 • Ibæk Strand – nu med legeplads

  Ibæk Strands første legeplads indvies på onsdag den 19. juni kl. 16 ved Det Lille Ishus. 

 • Fra fritureolie til biodiesel

  Du kender det sikkert. Du har friturestegt pommes frites eller fiskefileter og står tilbage med den fedtede flydende olie. Skal du komme den i en mælkekarton og i beholderen til restaffald, hælde den direkte i den grønne pose, måske skal du hælde den ud i vasken, eller?

 • Cykeltur til Alpe d’Huez kan føre til job og uddannelse

  Et nyt hold af unge ledige har taget cykelhjelmen på hovedet og vendt næsen mod Frankrig. Turen er en del af et længere forløb, som skal hjælpe dem i job eller uddannelse.

 • Guld til Vejle Kommune

  Vejle Kommune klarer Kommunernes Trafiktest 2019 til den helt store guldmedalje.For 10. år i træk har Rådet for Sikker Trafik gennemført en test omkring kommunernes arbejde med trafiksikkerhed blandt børn og unge. I år har det udløst en guldhjelm til Vejle Kommune.

 • Skal vi have røgfri ungdomsuddannelser i Vejle Kommune fra august 2020?

  Endnu et skridt på vejen mod Vejle som en røgfri uddannelsesby blev taget 3. juni, hvor politikere og repræsentanter for lokale ungdomsuddannelser blev konkrete omkring planerne for røgfri læringsmiljøer.

 • Ekstremt sjælden bille fundet i Vejle Kommune

  Den sjældne vandbille, lys skivevandkalv, der ellers kun er kendt fra én sø i hele Jylland, er netop registreret på en ny lokalitet. Fundet, der er gjort af eksperterne Nicholas John Bell og Keld Mortensen fra miljørådgivningsfirmaet Orbicon, giver fornyet håb for arten, som er tæt på at uddø i Danmark.

 • Nu kører Borgerservice til Give

  Torsdag den 13. juni kan du for første gang besøge den mobile Borgerservice i Give. Den vil fremover holde åbent i tre timer hver uge, hvor du bl.a. kan bestille pas og kørekort.

 • Nu kører Borgerservice til Egtved

  Onsdag den 12. juni kan du for første gang besøge den mobile Borgerservice i Egtved. Den vil fremover holde åbent i tre timer hver uge, hvor du bl.a. kan bestille pas og kørekort.

 • Borgerservice er blevet mobil

  Fra og med den 11. juni kører den mobile Borgerservice til Give, Egtved, Jelling og Børkop en gang om ugen, hvor den holder åbent i tre timer. Her kan du bl.a. bestille pas og kørekort.

 • Nu kører Borgerservice til Jelling

  Torsdag den 13. juni kan du for første gang besøge den mobile Borgerservice i Jelling. Den vil fremover holde åbent i tre timer hver uge, hvor du bl.a. kan bestille pas og kørekort.

 • Frivillige løfter Folkemødet i Vejle

  Når Vejles Folkemøde 2019 løber af stablen den 7.-8. juni står mere end 100 frivillige klar med alt fra debatter om næstekærlighed og nærdemokrati til workshops om genbrug, ko-quizzer og gode råd til bæredygtig madlavning.

 • Pårørende til psykisk syge får en håndsrækning

  Til efteråret starter kurset "LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende". Vejle Kommune søger frivillige instruktører, der selv er pårørende til mennesker med længerevarende psykiske problemer.

 • Ca. 200.000 puljekroner til 11 natur- og stiprojekter

  Natur- og Miljøudvalget har prioriteret biodiversitet og god adfærd i naturen højt i årets uddeling af Natur og stipuljemidlerne.

 • Hvem skal have frivilligprisen 2019?

  Mange mennesker yder, helt frivilligt, en stor og engageret indsats. Og det vil Vejle Kommune igen hædre ved at uddele en frivilligpris. Og i år uddeles ikke bare en, men to frivilligpriser. Der er en pris til en ildsjæl på hhv. Voksenområdet og Seniorområdet. Nu skal kandidaterne findes.

 • Vejle er gået ind i kampen for cirkulært byggeri

  Konference for fagprofessionelle på Vejle Folkemøde skal skubbe Bedre Brug af Byggeaffald i gang.

 • Skyttehushavens renovering fejres med stor folkefest

  Skyttehushaven er næsten færdig efter den store renovering, som den gamle have har været igennem de sidste par år. Det fejres med en stor folkefest lørdag 25. maj med skøn musik og en masse aktiviteter.

 • Løvebrøl og brillebjørne sætter rammen for fremtidens oplevelser i Vejle

  Hvordan skal fremtidens oplevelser se ud i Vejle Kommune? Det diskuterer 120 ildsjæle fra kommunens turisterhverv til konferencen "Fremtidens oplevelser" i Givskud Zoo den 22. maj.

 • Beredskabsøvelse i naturbrand

  I aften tirsdag den 21. maj holder TrekantBrand beredskabsøvelse i området omkring Rødding skov

 • Åbent hus i en hel anden verden

  Museet Kellers Minde i Brejning har 30 års jubilæum og markerer begivenheden med åbent hus lørdag den 1. juni fra kl. 13-16. Alle er velkomne - og der er gratis adgang.

 • Nyt RessourceCenter i Vejle sætter turbo på øget genbrug

  Byrådet har med sit ja til et nyt RessourceCenter Vejle (RCV) i den nordlige del af byen valgt at bringe kommunens genbrugstankegang op til et helt nyt niveau. Affald er på verdensplan en kæmpe udfordring, og Vejle Kommune ønsker i høj grad at få borgere, uddannelsesinstitutioner og virksomheder med ind i udviklingsfasen. Kun i fællesskab gør vi den nødvendige forskel.

 • Nu kan du foreslå kandidater til årets Vejle-Pris

  Hvert år uddeler Vejle Kommune sin egen arkitekturpris, Vejle-Prisen, til et særligt godt byggeri eller anlæg. Uddelingen finder først sted i oktober, men nomineringer til prisen skal allerede afleveres inden for de kommende 14 dage.

 • Første skridt er taget imod tre udsigtspunkter i Vejle Kommune

  Natur- og Miljøudvalget har på sit seneste møde taget de indledende skridt imod at skabe de første tre udsigtspunkter ud af en lang række i Vejle Kommune. Etape 1 omfatter Hvidbjerg, Nørreskoven og Tørskind.

 • Fårupgård Ungecenter har fået ny forstander

  Hans Christian Norlyk er fra 1. juni ansat som ny forstander for Fårupgård Ungecenter. Han kommer fra et job som jobcenterchef ved Fredericia Kommune. 

 • Vejles talentmiljøer skal være bæredygtige

  Den seneste uge har der på baggrund af DR's dokumentar Svømmestjerner - under overfladen været en debat om talentmiljøet i svømmesporten og elitesport i det hele taget. Vejle er Team Danmark Elitekommune og her har man i længere tid netop haft fokus på at skabe gode og bæredygtige træningsmiljøer til de unge atleter. 

 • Fremtidens bydel skal udvikles på holme

  Et enigt Økonomiudvalg har valgt at arbejde videre med Team Møller & Grønborgs bud på Vejles nye resiliente bydel, Ny Rosborg. Et forslag, der kombinerer kvaliteterne fra byen og naturen - og bruger en laboratorietankegang som svaret på, hvordan udfordringer kan vendes til muligheder.

 • Vejle Kommune går forrest i kampen mod klimaforandringerne

  Vejle Kommune er udvalgt til at deltage i projekt DK2020, som har til formål at sætte skub i implementeringen af Parisaftalens mål i Danmark.

 • Nyt mountainbikespor slår Vejle fast som cykelkommune nr. 1

  Vejle Kommune indvier på tirsdag sit andet mountainbikespor i kommunens egne skove. Et udfordrende spor, der samtidig bliver kommunens mest bynære, og som kan bruges af alle - lige fra nybegynderen til den garvede.

 • Biodiversiteten og fællesskabet vinder Den Store Idé

  Lille Grundet og Store Grundet snupper førstepladsen og hovedpræmien på en halv mio. kr. i kommunens konkurrence "Den Store Idé".

 • Hvordan gør vi det lettere for foreningerne?

  Aktive fra foreningerne mødes til dialog på tværs og til ny inspiration. Foreningsforum for idræts- og fritidsforeningerne har allerede resulteret i flere netværk.    

 • Vejles borgmester sender togbrev til statsministeren

  Kraftig opfordring fra Vejle Kommune til regeringen om ny bane til Billund og bedre og direkte togforbindelser fra Herning/Struer over Vejle til København.

 • Botilbud i Vejle er gået til filmen for at skaffe arbejdskraft og sælge pladser

  Det handler om at være god til at skille sig ud og vise, hvem man er. Derfor har Vejle Kommune sat nyt initiativ i værk i kampen om nye medarbejdere og borgere: Små præsentationsfilm skal gøre kommunens tilbud til handicappede attraktive og til "Top of mind".

 • Påske-pip og plastik i Økolariet

  Til påske udruger Økolariet små kyllinger og åbner ny udstilling om plast i havet.

 • Gravesens Corner gæster Sportsgalla 2019

  Det vidtfavnende idræts- og fritidsliv i hele Vejle Kommune fejres ved den store Sportsgalla i Vejle Musikteater torsdag den 25. april.

 • Første skridt på vejen mod røgfri ungdomsuddannelser

  Der var flot fremmøde og stor velvilje til at arbejde for røgfri ungdomsuddannelser, da Sundheds- og Forebyggelsesudvalget torsdag drøftede unges rygevaner med repræsentanter for ungdomsuddannelserne.

 • Træn med dit barn i trafikken

  Træn i trafikken - så jeg selv kan klare turen. Træn i trafikken - så jeg selv kan ta' afsted...Sådan synger et kor af Vejlebørn fra Mølholm Skole i en video, der nu lanceres i biografen, på Facebook og andre steder. Videoen er en del af en ny kampagne for hele kommunen. Her bliver forældre opfordret og inspireret til at træne trafik med deres skolebarn.

 • Vejle er med på ”touren”, så nu skal Vejles byskilte ændres

  Vejles borgmester Jens Ejner Christensen har sammen med Byrådet besluttet, at Vejles byskilte fremover skal have et andet udtryk i forbindelse med, at Vejle skal være startby for 3. etape af Tour de France i 2021.

 • FN’s bæredygtighedsmål i Økolariet

  I Økolariets nye udstillingsrum "Verdensrummet" er der fokus på FN's 17 Verdensmål for at skabe en bæredygtig klode.

 • Vejle Kommune vinder dialogpris

  Foreningen af Offentlige Indkøbere har tildelt Vejle Kommune sin dialogpris i 2019. Prisen blev givet på baggrund af en indstilling fra rengøringsvirksomheden Forenede Service efter et positivt samarbejdsforløb med kommunen. 

 • Ny udviklingschef i Kultur og Fritid i Vejle Kommune

  Cand. scient. pol. Ulla Varneskov tiltræder 1. maj stillingen som udviklingschef i kultur- og fritidsforvaltningen i Vejle Kommune. Hun kommer fra en stilling som Cheif Resilience Officer i direktionssekretariatet og er på 13. år ansat i Vejle Kommune.Som udviklingschef får Ulla Varneskov ansvaret for at sætte den strategiske dagsorden og understøtte og igangsætte kultur- og idrætsprojekter i Vejle Kommune.Den nye udviklingschef er 41 år og bor i Grejs.

 • Vejle håndplukket til stort EU-projekt om plastik

  Som den eneste kommune i Danmark er Vejle udvalgt til være med i EU-projektet Reflow, som skal bane vejen til at minimere forbruget af plast og forvandle plastaffald til en ressource. Kommunen får knap 3,8 mio. kr. af EU til projektet, som skal gennemføres i Vestbyen i Vejle.

 • Ældre og handicappede skal op af stolen

  Livet på Vejle Kommunes plejecentre og bo- og aktivitetstilbud skal byde på mere fysisk udfoldelse og socialt samvær. Det er målet med de nye træningsteknologier, som Vejle Kommune tester.

 • Egtved, Ødsted og Jerlev cykler sammen

  Flere borgere i Egtved, Ødsted og Jerlev skal op på jernhesten. Ikke bare på de korte ture inden for bygrænsen, men også når målet er nabobyen - eller turen går helt ind til Vejle. Det er målet med en ny cykelkampagne for de tre byer. "Vi cykler sammen" skydes i gang med et elcykel-kick off 29. marts 2019.

 • Vil du være frivillig instruktør på ungekursus?

  Er du mellem 18 - 35 år? Har du haft angst og depression inde på livet? Er du en god rollemodel? Og har du overskud i din hverdag og glæde ved at hjælpe andre? Så er  ungerådgivningen SPOR18's frivillige instruktørjob måske noget for dig

 • Nyt tilbud skal lette sorgen for ældre over 65 år

  To ud af tre tager imod Vejle Kommunes nye tilbud om samtaler, når man har mistet en ægtefælle. At tale om sorgen og savnet er et vigtigt skridt mod at finde fodfæste igen, mener Kaj Kohave, der mistede sin kone Karen efter 40 års ægteskab

 • Oplev Nordens største festival for dokumentarfilm​

  Nordens største festival for dokumentarfilm rykker i år fra Vejle Bibliotek til Xeneriet i Spinderihallerne. Festivalen tager os til Grønland og Vollsmose.    

 • Vejle markerer 100 året for første folkevalgte borgmester

  Søndag 17. marts er det 100 år siden, at Vejle Kommune fik sin første folkevalgte borgmester. Det markerer Vejle Kommune ved en reception for alle de nulevende politikere, der gennem årene har siddet eller sidder i Vejle Byråd. Ud over politikerne er også formændene for vælgerforeningerne og for ungdomspartierne inviteret med.

 • Den gule trøje i parasport

  Kulturminister Mette Bock er klar til at give Vejle Kommune førertrøjen i parasport.

 • Fortællende fotograf får Vejle Kommunes Kulturpris 2019​

  Med sin portrætbog "Vestbyens Stemme" fanger fotografen Jonas Normann mennesker og stemning i Vejles gamle arbejderkvarter.    

 • Skal du tjekke blodtrykket? – så lån et apparat på biblioteket

  Siden 2012 har indbyggerne i Vejle Kommune haft mulighed for at låne et blodtryksapparat på biblioteket, og i 2018 skete det 133 gange.

 • Se, mærk og hør om byens nye rådhustorv

  Vejle Kommune inviterer til borgermøde om det nye rådhustorv på Vejle Rådhus torsdag den 14. marts.

 • Vejle Kommune bryder tabuet for at få borgerne i alkoholbehandling

  Fem procent af borgerne i Vejle Kommune drikker så meget, at de bliver syge af det. I gennemsnit går der 11 år før et menneske med et alkoholproblem søger hjælp. Ny kampagne fra Alkohol & Samfund, TrygFonden og Vejle Kommune skal hjælpe mennesker i behandling hos RusmiddelCenter Vejle tidligere.

 • Frankenstein genoplives

  150 elever i 9. klasse fra Petersmindeskolen, Fælleshåbsskolen, Vejle Midtbyskole og Skibet Skole er onsdag formiddag inviteret i Xeneriet for at opleve opførelsen af myten om Frankenstein.Gyseren opføres af American Drama Group Europe, et internationalt teaterensemble med hjemsted i München, der turnerer over hele Europa med et klassisk repertoire. 

 • Stor forældre-tilfredshed i Vejle Kommune

  Over 13.000 har svaret på tilfredshedsundersøgelse blandt forældre til børn i Vejle Kommunes skoler og dagtilbud, og den viser stor tilfredshed. I skolen er det 79% af forældrene, som enten er meget tilfredse eller tilfredse, mens tallet i Dagtilbud er på hele 92%.

 • Kæmpe esportsmekka kommer til Vejle

  3200 m2 i DGI Huset Vejle skal danne rammen om et inferno af fede esportsaktiviteter for gamere, forældre, foreninger og folk, der bare er nysgerrige på gaming den sidste weekend i april. Indgangen for publikum er gratis.

 • Her er de nominerede til Vejle Kommunes Sportsgalla 2019

  Idræts- og fritidslivet i Vejle Kommune har nomineret 27 kandiater til årets Sportsgalla torsdag den 25. april. Bestil billet til Sportsgalla fra 1. marts og vær med til at hylde idræts- og fritidslivet i Vejle Kommune.

 • Vejle Kommune efterlyser gode ideer til Tour de France

  Vejle skal levere en fantastisk start på 3. etape af Tour de France. Borgmesteren håber derfor, at hele kommunen vil med på Touren frem mod 2021.

 • Ministre besøgte jobcenteret i Finlandsparken

  Både ligestillingsministeren og beskæftigelsesministeren lagde mandag den 25. februar vejen forbi Finlandsparken, hvor de hørte om Jobcenter Vejles initiativer i området.

 • Pressemøde: Vejle bliver startby i Tour de France 2021

  I Vejle er vi glade for og stolte over, at vores kommune skal lægge asfalt til starten på 3. etape i Tour de France 4. juli 2021.

 • Politikere ser på bofællesskaber til ældre

  Ældre vil gerne bo længst muligt i egen bolig og gerne i fællesskab med andre. Ønsker, som stiller nye krav til fremtidens ældreboliger, og som skal indarbejdes i Vejle Kommunes nye boligpolitik. På fredag tager politikerne på tur for at få inspiration til nye boformer.

 • Væk med skodder og ispapir: Affaldssamlere skal atter på banen

  Det er nu, foreninger kan melde sig til den årlige affaldsindsamling. Der plejer sammenlagt at deltage ca. 1.000 børn og voksne over hele Vejle Kommune, men der er plads til flere. Foreninger skal melde sig til senest 17. marts.  

 • Nu indvies Assendrups nye lyskryds

  Fredag den 22. februar tændes det nye lyskryds i Assendrup. Med den signalregulerede overgang kan skolebørn og andre borgere nu bevæge sig mere trygt og sikkert over den meget befærdede Juelsmindevej. Anlægget er samtidig Vejles første forsøg med ny teknologi.  

 • Kom helt tæt på velfærdsteknologierne i Vejle Kommune

  Se og hør om de velfærdsteknologier, Vejle Kommune arbejder med på velfærds- og sundhedsområdet, når dørene slås op til teknologimesse i Spinderihallerne den 5. marts fra kl. 13.30-17.00. Messen er gratis, og alle er velkomne.

 • Giv naturen en hjælpende hånd

  Vejle Kommune uddeler 200.000 kroner gennem Natur- og Stipuljen. I år er der særligt fokus på projekter, der fremmer biodiversitet og god adfærd i naturen. Der er frist for at søge 2. april.

 • Hvem fortjener Vejle Kommunes Kulturpris?

  Vær med til at bestemme, hvem der skal nomineres. Vejle Kommunes Kulturpris uddeles tirsdag aften den 12. marts i Spinderihallerne.    

 • Gratis foredrag om hjernetræthed

  Hør Kenneth Kinastowski's levende og ærlige foredrag tirsdag den 12. marts kl. 18.30 i Hjerneugen. Et foredrag om at få en hjerneskade, at finde gnisten igen og ikke mindst at tackle hjernetræthed. Det sker i Sundhedshus Vejle i Hjerneugen, hvor der også sker en lang række andre aktiviteter. Arrangementet er gratis og åbent for alle. Så kom i god tid, hvis du vil være sikker på at få en plads.

 • Jobcenteret er åbnet i Finlandsparken

  Har du brug hjælp til at skrive en ansøgning og et godt CV? Måske vil du undersøge, hvordan man kommer i virksomhedspraktik? Eller vil du bare gerne vide mere om, hvilke muligheder du har for at komme i job? Så kan du nu få rådgivning tirsdage og torsdage i Finlandsparken. 

 • Større fokus på genanvendelse på genbrugspladserne

  Langt det meste affald kan genanvendes. Derfor har AffaldGenbrug hele tiden fokus på, hvordan vi i Vejle Kommune kan nedbringe mængden af det affald, der deponeres. Nu er de klar med en ny container, der sikrer, at mere affald bliver genanvendt frem for at blive gravet ned i jorden.

 • Økolariet version 2.0

  Økolariet åbner for en ny sæson lørdag den 9. februar med mange fornyelser, overraskelser og spændende aktiviteter.

 • Unge hædret for udmærkelse på erhvervsuddannelser

  Der var stolthed at spore, da 26 unge modtog en hædersbevisning på Vejle Rådhus for at have gennemført deres erhvervsuddannelse med udmærkelse.

 • Flere nybyggede huse i Vejle Kommune

  Antallet af nybyggede boliger i Vejle Kommune fortsætter med at stige. I 2018 er der bygget 570 nye huse mod 524 sidste år.

 • Parasporten i fokus i år

  Alle skal have mulighed for at opleve idrætten i et indholdsrigt liv. Det handler om glæden ved aktiv sport. Handicappedes muligheder for at folde sig ud bliver omdrejningspunkt i Parasportens År.

 • På vej mod en bæredygtig hverdag

  Der er årsmøde i Grønt Forum onsdag 30. januar kl. 18-21 i Foreningernes Hus i Vejle. Mødet er åbent for alle interesserede - ikke kun for medlemmer. Det begynder med en markedsplads og fællesspisning.

Sidst opdateret: 05. april 2019