Pressemeddelelser

Her finder du en samlet oversigt over udsendte pressemeddelelser fra Vejle Kommune.

 • Servicecentret på Kirketorvet overtager salg af rejsekort

  Optankning af rejsekort overdrages fra Sydtrafiks salgssted på banegården til Teknik & Miljøs Servicecenter på Kirketorvet og er et tilbud til borgere, der ikke er digitale.

 • Masser af vand fra oven udfordrede Vejle

  Når der falder så meget regn på så kort tid, kan slusen ikke redde indre by fra oversvømmelser i gaderne.

 • Budgetforlig i Vejle giver flere penge til velfærd – og styrker klimaindsatsen

  Alle partier i Vejle Byråd står bag budgetforliget for 2020-2023.

 • Ældre i Vejle kan nu få besøg af hjemmeplejen via en skærm

  Hjælp til blodsukkermåling, dosering af medicin, genoptræning, vejledning mv. via en skærm er nyt tilbud til ældre i Vejle Kommune.

 • Efterårshygge i Økolariet

  Efterår er hygge. Det er tid til at nyde naturens smukke, gyldne farver og kaste sig over aktiviteter indenfor. I Økolariet kan man lave sin egen lanterne, deltage i efterårsquizzen, tegnekonkurrencen og slippe fantasien løs på de nye legetæpper i Legoværkstedet.

 • Mød din nye medarbejder på Matchdag i Vejle 30. oktober

  Den 30. oktober er der Matchdag i Spinderihallerne, hvor arbejdsgivere og ledige kan finde hinanden. Igen i år er Meldgaard Miljø blandt dem, der dukker op for at møde mulige kandidater. 

 • Landdistriktsidé om lokale udviklingsagenter kommer til Vejle by

  Vejle by har over de seneste år fået en række lokalråd. En velprøvet idé fra kommunenslanddistrikter kommer derfor til Vejle by nu. Kommunen vil sammen med lokalrådene tilbydelokalt engagerede borgere en møderække, om hvordan man skaber udvikling af lokalsamfund.

 • Fjordenhus, Havneøen og bolig i Brejning vandt Vejle-Prisen

  Enestående byggeri på havnefronten og et helstøbt og velproportioneret enfamiliehus i Brejning blev sejrherrerne, da Vejle-Prisen 2018 og Borgernes Arkitekturpris blev uddelt i Skyttehushaven mandag 7. oktober.

 • De første streger slås til Vejles nye udsigtspunkter

  Tre arkitektfirmaer skal i efteråret dyste om at tegne tre udsigtspunkter i Vejle kommune.

 • Grønne byrum og prisuddeling på Arkitekturens Dag

  Vejle Kommune og Arkitekturforum inviterer til Arkitekturens Dag mandag 7. oktober kl. 14 i Skyttehushaven i Vejle. På programmet er oplæg om byens grønne rum, prisoverrækkelse og byvandring.

 • Mangler du inspiration til børnenes efterårsferie?

  I efterårsferien har dit barn mulighed for at prøve kræfter med alt fra taekwondo og parkour til pizzabagning og forfatterskaber. Gå ind på www.vejle.dk/feriepas og tilmeld dit barn inden den 9. oktober kl. 10.00.

 • Ny plan skal sikre høj biodiversitet i Vejle kommune

  Vejle Kommune har netop vedtaget kommunens første biodiversitetsplan. Planen sætter retningen for, hvordan kommunen fremover vil arbejde for en endnu bedre og mere sammenhængende natur og dermed skabe det nødvendige grundlag for en høj biologisk mangfoldighed.

 • Midlertidigt natherberg er nu på plads

  Politikerne i Voksenudvalget har fundet et midlertidigt natherberg, så byens udsatte borgere de næste seks månder er sikret tag over hovedet, varme og et måltid mad.

 • Ny teknologi-cafe for udviklingshæmmede og psykisk sårbare åbner i Vejle

  Cafeen åbner torsdag den 3. oktober kl. 13.00. Pressen er velkommen til at deltage, få en rundvisning og møde medarbejdere og borgere.

 • OG DEBUTANTPRISEN 2019 GIK TIL...

  Det blev to kvinder, som løb med årets priser, da Munch-Christensens Kulturlegat fredag blev uddelt på Vejle Bibliotek. De to forfatterdebutanter Molly Balsby og Marie-Louise Hansen kunne begge gå hjem med et stort klap på skulderen og 50.000 kr. i lommen.

 • Årets frivillige ildsjæle er Harry Bank og Lissy Kristensen

  Hen over sommeren kunne man indstille lokale ildsjæle til "Frivilligprisen 2019" som et skulderklap. I dag blev de endelige vindere fundet og fejret til Frivilligfesten i Bygningen i Vejle.

 • Musikalsk byvandring: Oplev intimkoncerter i Vejles skjulte perler

  Kom med, når en række af Vejle Kommunes kulturinstitutioner arrangerer en aften fyldt med locumskoncerter, fællesskab og en spændende "to go" madpakke. De sidste år har den musikalske byvandring været totalt udsolgt, og med Christian Hjelm som dette års hovednavn forventes endnu større interesse for arrangementet.

 • "Og de nominerede til Vejles frivilligpris 2019 er ..."

  Hen over sommeren kunne man indstille lokale ildsjæle til "Frivilligprisen 2019" som et skulderklap til det frivillige, sociale arbejde. De nominerede er nu fundet. De endelige vindere findes til den årlige frivilligfest den 27. september.

 • Vejle Kommune tager temperaturen på parasporten

  Foreningslivet i Vejle Kommune sætter fokus på inklusion med oplæg af Nick Horup, paneldebat og sparring den 3. oktober. Målet er at inspirere og motivere idrætsforeninger til at skabe tilbud for mennesker med funktionsnedsættelse og psykiske vanskeligheder.

 • Nu er det nemt at finde en erhvervspraktikant

  Virksomheder kan nu nemt og enkelt finde erhvervspraktikanter på www.elevpraktik.dk. Det er gratis for både virksomheder og skoleelever i Vejle Kommune at bruge den nye løsning.

 • Centerbyerne har taget godt imod den Mobile Borgerservice

  For tre måneder siden slog den Mobile Borgerservice for første gang dørene op i Give, Egtved, Jelling og Børkop, hvor indbyggerne har gjort flittigt brug af den.

 • NFS og Vejle Kommune indgår samarbejde om at hjælpe udsatte børn og unge

  Hos Nørremarkens Forenede Sportsklubber (NFS) hjælper man udsatte børn og unge til at få en fod inden for i idrætslivet. Det arbejde bliver fremover støttet af Get2Sport under Vejle Kommune.

 • Sundhedsplejen aktiv i ”Hygiejneugen” i uge 38

  Sundhedsplejens bruger i år "Hygiejneugen" til at lave hygiejnetilsyn i institutioner og dagplejen. Sundhedsplejerskerne kommer ud og snakker hygiejne med medarbejderne, fordi det er så vigtigt for børnenes sundhed.

 • HUSK demensugen

  Det gør Demensenheden i Vejle Kommune, som støtter op med demens-arrangementet "Viden gør en forskel" den 21. september på Søndertorv i Vejle. Det skal være med til at bryde tabuet om demens.

 • Hvordan smager en tomat i mørke?

  Xeneriet i Vejle lægger i oktober lokaler til en pop-up restaurant, hvor gæsterne skal spise deres middag i totalt mørke. Aftenens menu bliver i øvrigt serveret af tjenere, der selv er blinde.

 • Vejle Kommunes erhvervsklima det bedste nogensinde

  Vejle tager et gevaldigt spring mod toppen i årets undersøgelse af erhvervsklimaet fra Dansk Industri. Springet frem er på hele 19 pladser, og det betyder, at Vejle Kommune nu placerer sig som den 16. bedste erhvervskommune i landet. 

 • Gå 17 minutter i 17 måneder og snak om de 17 verdensmål!

  Gåture på 17 minutter. Tilbud om besøg på 17 minutter. Nyhedsbrev den 17. kl. 17 med 17 artikler.Det er nogle af aktiviteterne i nyt EU-Projekt: Shaping Fair Cities, som vejlensiske VIFIN er dansk tovholder på. Under sloganet "Sammen om 17" skal en række aktiviteter sætte fokus på FN´s 17 verdensmål og engagere borgerne.

 • Ældredag med fokus på fællesskaber på tværs af generationer

  Den 9. oktober inviterer Ældrerådet igen alle 60+ borgere i Vejle Kommune til Ældredag i Bygningen. Det bliver en eftermiddag med fokus på fællesskab, fællessang og kaffebord. Nu er der åben for tilmelding.

 • I Smidstrup tager man naboen med i bilen

  Ny app skal styrke mobiliteten uden for byerne i et EU-projekt med Vejle Kommune, NABOGO ApS og Sydtrafik.

 • Nu går arbejdet med at forskønne rådhustorvet i gang

  Kirkegade og Blegbanken spærres for gennemkørsel fra uge 38 og frem til årets afslutning, mens første del af rådhustorvet renoveres.

 • Vejle Kommune får ekstra fokus på pårørende

  Vejles nye pårørendeguider skal støtte pårørende, sådan at de passer på sig selv i en presset hverdag med mange krav, bekymringer og dårlig samvittighed

 • Testpersoner søges til nyt rygestopkoncept

  Har du lyst til at kvitte røgen? Vejle Kommunes Sundhedsafdeling søger "testere" til et helt nyt rygestopkoncept

 • Viking tænder den olympiske flamme på Jellinghøjene

  De mange borgere med udviklingshæmning og andre diagnoser, der deltager i "De Rare Olympiske Lege" d. 13. september, er i fuld gang med træningen, men allerede d. 9. september går det løs, når den olympiske flamme bliver tændt. Og flammen kommer forbi både Thyregod, Give, Brejning, Vejle midtby, inden den når Vejle Atletikstadion den 13. september.

 • Cykel-VM for plejehjem er godt i gang

  Frem til den 27. september skal der trædes ekstra hårdt i pedalerne på Plejecenter Sofiegården i Vejle Kommune, hvor ca. 25 beboere deltager i cykel-VM for plejehjem.  

 • Vejle Kommune sætter stregerne for fremtidens boligudvikling

  Flere boliger til seniorer, enlige og i balance mellem by og land. Det er kernen i Vejle Kommunes udkast til boligpolitik for 2019-2023, som nu sendes i høring.

 • Så kan der cykles mellem Tirsbæk Bakker og Tornsbjergvej

  Første etape af nyt vejanlæg mellem Tirsbæk Bakker og Engum er med åbning af cykelforbindelse fuldført.

 • Nu skal skolebørnenes tænder 3D-printes

  Vejle Kommunes Velfærdsteknologiråd giver penge til endnu flere digitale velfærdsteknologier, bl.a. en tandscanner, digitale træningsteknologier, musikpuder til demente, sanserum og søvnbriller.

 • Erhvervslivet til Vejle Kommune: Find de store armbevægelser frem

  Vejle Kommune skal være ambitiøs i ny erhvervspolitik, lyder rådet fra virksomhederne i en ny analyse, der desuden viser stor tilfredshed med erhvervsforholdene i Vejle.

 • For høj fart er skyld i hver anden dødsulykke

  Vi kunne redde knap halvdelen af alle trafikdræbte, hvis alle overholdt fartgrænserne eller kørte efter forholdene. Derfor vil Vejle Kommune nu sammen med Rådet for Sikker Trafik have endnu flere trafikanter til at sætte farten ned.

 • Plejehjemsbeboere deltager i cykel-VM

  Cykelløbet skydes i gang den 2. september kl. 10.30 på Plejecenter Sofiegården, Sofievej 2-4, 7100 Vejle. Pressen er velkommen til at deltage. Kontakt gerne Axel Sixhøj Laursen, fysioterapeut på Plejecenter Sofiegården, tlf. 21 33 94 98.

 • BIBLIOTEKETS KURSUSPROGRAM BYDER  PÅ HJÆLP TIL DET DIGITALE OG TIL STUDIET

  Kursussæson er undervejs på Vejle Bibliotek, og de kommende måneder kan du både få hjælp til det digitale og til dit studie.

 • START ONSDAGEN I SANG OG FÆLLESSKAB

  Det er blevet populært at mødes til fællessang. Prøv det på Vejle Bibliotek i efteråret.

 • Ædru alkoholikere har dannet nyt netværk

  Hver tirsdag mødes en gruppe mennesker med det til fælles, at de har haft et alkoholmisbrug. De kalder sig for "Netværket for ædru alkoholikere" og hjælper hinanden med at holde sig ædru og være noget godt for hinanden.

 • Vejle bliver visionskommune for bevægelse og fællesskaber

  Vejle Kommune indgår en partnerskabsaftale med DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF), der forpligter parterne på at hjælpe flere borgere til at være fysisk aktive og blive en del af foreningslivet.

 • Hverdagsmaterialer får nyt liv i Spinderihallerne

  Fra den 30. august til den 20. september kan du opleve årets PAP & PAPIR festival i Spinderihallerne i Vejle med en fantastisk udstilling af en lang række kunstnere, der genanvender og forvandler hverdagsmaterialerne til nye former og produkter. I åbningsweekenden er der også et væld af workshops, hvor du selv kan være med til at give de aflagte materialer en overhaling.

 • Hvem skal være årets rummelige virksomhed 2019?

  Nu kan du være med til at bestemme, hvem der skal kåres til årets rummelige virksomhed og årets mentor i Vejle Kommune 2019. Du kan også give dit bud på årets succeshistorie.

 • Farvel til brændbart affald i Vejle Kommune

  I Vejle Kommune har borgerne længe sorteret deres affald, og de er rigtig gode til det. Men endnu mere affald skal udsorteres, så vi sikrer os, at alle de gode ressourcer går til genanvendelse. Derfor lukker AffaldGenbrug nu containerne til småt brændbart.

 • Hjælp til unge med angst og depression

  Unge mellem 15 og 25 år kan igen komme på det gratis kursus "Lær at tackle angst og depression" sidst i september. 

 • Populær fjordfestival vender tilbage

  Endnu en gang åbner Fjordbyen i Vejle op for en weekend spækket med arrangementer for både børn og voksne. Kig forbi Vejle Fjordfestival den 24. og 25. august og prøv en kajaktur i fjorden, byg din egen isskulptur, dans med til lækre jazztoner og meget mere.    

 • Kribler det i dig for at lave aktiviteter for andre?

  Lektiecafe, byhaver, aktiviteter på plejecenter og gåklubber. Det er eksempler på aktiviteter, som frivillige sundhedsagenter har startet. Næste Sundhedsagentuddannelse begynder den 9. september. Vil du være med?

 • Har du gode idéer til Vejles Tour-start?

  Vejle Kommune inviterer 2. september til idé-konference i anledning af, at Vejle i 2021 skal være rammen om starten på 3. etape i Tour de France.

 • Få mere at vide om LÆR AT TACKLE-kurserne på et informationsmøde

  Mød instruktørerne bag Vejle Kommunes LÆR AT TACKLE-kursus for pårørende samt kurset for unge med angst og depression.

 • Danmark henter sølv ved EM i Kørestolsrugby i Vejle

  Storbritannien snuppede guldet for tredje mesterskab i træk med en sejr på 55-45 i finalen. Dermed blev der sat punktum for et EM, der har set DGI Huset i Vejle fyldt til bristepunktet fem dage i træk. 

 • Vejlukninger til PostNord Danmark Rundt i Vejle 23. august

  Den 23. august vil flere veje i målområdet ved Pedersholm være lukket det meste af dagen i forbindelse med afviklingen af kongeetapen. Jellingvej vil også være lukket i en kortere periode.

 • Børnene er tilbage i trafikken: Hjælp dem godt på vej

  I denne uge begynder tusindvis af børn i skole, og det betyder tæt trafik på skolevejene. Med kampagnen "Børn på vej" vil Vejle Kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden minde alle trafikanter om at vise ekstra hensyn til både små og store skolebørn.

 • Festuge: Lodret teater på Fjordenhus og omvandrende kunst

  En vertikal teaterforestilling på væggene af Fjordenhus og en tre meter høj papskulptur, der triller rundt i Vejles gågader. Byen er fyldt med kunst, teater og musik, når Vejle endnu en gang er en del af Trekantområdets Festuge fra den 23. august til 1. september.

 • Pårørende hjælper pårørende til psykisk syge

  Når et menneske tæt på dig har langvarige psykiske problemer, er du selv i risikozonen for at blive syg, f.eks. med stress og depression. Derfor har Vejle Kommune nu et nyt kursus i september, hvor pårørende med levede erfaringer underviser.

 • Projekt REFLOW i medvind fra start

  Vejle Kommune er blevet udvalgt til at være med i REFLOW. Et EU finansieret projekt der skal være med til at designe og implementere løsninger på bæredygtige plastudfordringer. Projektet startede den 1. juni og får allerede nu stor bevågenhed både nationalt fra plastbranchen og lokalt fra ildsjæle, der ikke kunne vente til projektstart med at komme i gang.

 • Alle børn i Vejle skal kæmmes for lus fredag 16. august

  To gange om året afvikler Vejle Kommune en fælles kampagne mod lus. Det er en effektiv måde at reducere luseplagen, hvis alle forældre gør en indsats lige efter ferierne og får begrænset smitten fra den ene til den anden.

 • 2019 er et bosætningsår: Flere nye borgere end i hele 2018

  I 2018 fik Vejle Kommune 721 nye borgere. Syv måneder inde i 2019 er det tal overgået.

 • Ny fræser klarer flere opgaver i én manøvre – og sparer tid og kroner

  Den fejer, den fræser, og den høvler på én gang. Vejle Kommunes nye rabatfræser er et vellykket eksempel på, når gode idéer og smidigere arbejdsgange går op i en højere enhed.

 • To nye formænd ved udvalgsroret

  Det nyligt afviklede Folketingsvalg har betydet nye ansigter på formandsposterne i både Teknisk Udvalg og Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati.

 • Vejle Ådal og Fjord får ny hjemmeside

  Fra oldtidsminder og cykelruter til fiskevande, spise- og overnatningsmuligheder. En helt ny hjemmeside for både kommunens egne borgere, turister og besøgende skal sætte fokus på natur- og friluftsliv i Vejle Ådal. Det nye tiltag skal gøre det let at få overblik over de mange aktiviteter og oplevelser, som Vejle Ådal og Fjord har at byde på.

 • 100 el-løbehjul kommer til Vejle

  Vejle er endnu engang med forrest, når kommunen lørdag den 6. juli 2019 kl. 10.00 lancerer 100 el-løbehjul ved en event på Banegårdspladsen i Vejle.  Det sker i samarbejde med den svenske virksomhed VOI, og el-løbehjulene skal til at starte med køre rundt i byen i et etårig testforsøg. 

 • Nye fællesskaber og mentorer skal hjælpe mennesker ud af misbrug

  Vejle Kommune vil gennem mentorordningen "Peer-fællesskabet" støtte op om sunde fællesskaber og aktiviteter til mennesker, der har haft et misbrug, så de forbliver stof- eller alkoholfrie.

 • Velux Fonden puster liv i Vejle Fjord

  Velux Fonden har bevilliget godt 15 mio. kr. til Projekt Sund Vejle Fjord, der over de kommende fem år skal forsøge at genskabe sundt liv og balance i Vejle Fjord.

 • Vejle Musikteater henter ny direktør fra Musikhuset i Aarhus

  Vejle Musikteater har ansat Mette Kier som ny direktør. Mette Kier kommer med mange års ledelseserfaring fra blandt andet Musikhuset Aarhus, MCH Messecenter Herning Kongrescenter og Aarhus Festuge. Hun kommer til at stå i spidsen for udviklingen af Vejle Musikteater og en masse af de begivenheder, der vil samle mennesker om oplevelser i Vejle.   

 • Vejle arrangerer De Rare Olympiske Lege for borgere med udviklingshandicaps

  Den 13. september bliver en festdag for de mange borgere med udviklingshæmning og andre diagnoser, som har tilmeldt sig De Rare Olympiske Lege - og både planlægningen af og træningen til legene er i fuld gang.

 • Sikkerhedsbrud på elevsystem i Vejle Kommune

  På folkeskoleområdet i Vejle Kommune er der konstateret et sikkerhedsbrud, som indebærer risiko for, at der kan være uretmæssig adgang til elevers data på ElevIntra, MinUddannelse og Google Drev.

 • Dagplejen er fuld af grønne spirer

  17 af Vejle Kommunes dagplejere er blevet certificeret som Grønne Spirer og har modtaget det grønne flag.

 • Jobcentrets cykelhold har nået toppen af Alpe D’Huez

  13 unge ledige fra Jobcenter Vejle har nået toppen af Alpe D'Huez efter at have cyklet mere end 1.500 km. ned gennem Europa.

 • Nu kan cyklister svinge til højre for rødt to steder i Vejle

  Vellykket forsøg åbner nu permanent op for cyklisters højresving for rødt ved lyskryds på to trafikerede steder i Vejle.

 • Ny levende kunst byder sommeren velkommen i Vejle

  Sommeren står for døren, og rundt omkring i Vejle Kommunes byer pryder nye levende pileskulpturer de tilplantede krukker og skaber ægte sommerstemning. Tanken bag skulpturerne er at nytænke de grønne miljøer og samtidig føje et kunstnerisk udtryk til bybilledet.

 • Social- og Sundhedsskolens undervisere skal i praktik i ældreplejen for bedre at fastholde elever

  Mange SOSU-elever fuldfører ikke deres uddannelsesforløb. Derfor arbejder Vejle Kommune og Social- og Sundhedsskolen på at gøre uddannelsen bedre gennem mere praksisnær undervisning, bl.a. ved at sende underviserne i praktik.

 • Teknik & Miljø inviterer Børkop til yderligere dialog om byvision

  151 høringssvar viser, at der er stor interesse for at få sin stemme hørt i udkastet til byvision for Børkop og omegn. Teknik & Miljø vurderer på baggrund af høringssvarerne, at der er behov for yderligere dialog.

 • Ibæk Strand – nu med legeplads

  Ibæk Strands første legeplads indvies på onsdag den 19. juni kl. 16 ved Det Lille Ishus. 

 • Fra fritureolie til biodiesel

  Du kender det sikkert. Du har friturestegt pommes frites eller fiskefileter og står tilbage med den fedtede flydende olie. Skal du komme den i en mælkekarton og i beholderen til restaffald, hælde den direkte i den grønne pose, måske skal du hælde den ud i vasken, eller?

 • Cykeltur til Alpe d’Huez kan føre til job og uddannelse

  Et nyt hold af unge ledige har taget cykelhjelmen på hovedet og vendt næsen mod Frankrig. Turen er en del af et længere forløb, som skal hjælpe dem i job eller uddannelse.

 • Guld til Vejle Kommune

  Vejle Kommune klarer Kommunernes Trafiktest 2019 til den helt store guldmedalje.For 10. år i træk har Rådet for Sikker Trafik gennemført en test omkring kommunernes arbejde med trafiksikkerhed blandt børn og unge. I år har det udløst en guldhjelm til Vejle Kommune.

 • Skal vi have røgfri ungdomsuddannelser i Vejle Kommune fra august 2020?

  Endnu et skridt på vejen mod Vejle som en røgfri uddannelsesby blev taget 3. juni, hvor politikere og repræsentanter for lokale ungdomsuddannelser blev konkrete omkring planerne for røgfri læringsmiljøer.

 • Ekstremt sjælden bille fundet i Vejle Kommune

  Den sjældne vandbille, lys skivevandkalv, der ellers kun er kendt fra én sø i hele Jylland, er netop registreret på en ny lokalitet. Fundet, der er gjort af eksperterne Nicholas John Bell og Keld Mortensen fra miljørådgivningsfirmaet Orbicon, giver fornyet håb for arten, som er tæt på at uddø i Danmark.

 • Nu kører Borgerservice til Give

  Torsdag den 13. juni kan du for første gang besøge den mobile Borgerservice i Give. Den vil fremover holde åbent i tre timer hver uge, hvor du bl.a. kan bestille pas og kørekort.

 • Nu kører Borgerservice til Egtved

  Onsdag den 12. juni kan du for første gang besøge den mobile Borgerservice i Egtved. Den vil fremover holde åbent i tre timer hver uge, hvor du bl.a. kan bestille pas og kørekort.

 • Borgerservice er blevet mobil

  Fra og med den 11. juni kører den mobile Borgerservice til Give, Egtved, Jelling og Børkop en gang om ugen, hvor den holder åbent i tre timer. Her kan du bl.a. bestille pas og kørekort.

 • Nu kører Borgerservice til Jelling

  Torsdag den 13. juni kan du for første gang besøge den mobile Borgerservice i Jelling. Den vil fremover holde åbent i tre timer hver uge, hvor du bl.a. kan bestille pas og kørekort.

 • Frivillige løfter Folkemødet i Vejle

  Når Vejles Folkemøde 2019 løber af stablen den 7.-8. juni står mere end 100 frivillige klar med alt fra debatter om næstekærlighed og nærdemokrati til workshops om genbrug, ko-quizzer og gode råd til bæredygtig madlavning.

 • Pårørende til psykisk syge får en håndsrækning

  Til efteråret starter kurset "LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende". Vejle Kommune søger frivillige instruktører, der selv er pårørende til mennesker med længerevarende psykiske problemer.

 • Ca. 200.000 puljekroner til 11 natur- og stiprojekter

  Natur- og Miljøudvalget har prioriteret biodiversitet og god adfærd i naturen højt i årets uddeling af Natur og stipuljemidlerne.

 • Hvem skal have frivilligprisen 2019?

  Mange mennesker yder, helt frivilligt, en stor og engageret indsats. Og det vil Vejle Kommune igen hædre ved at uddele en frivilligpris. Og i år uddeles ikke bare en, men to frivilligpriser. Der er en pris til en ildsjæl på hhv. Voksenområdet og Seniorområdet. Nu skal kandidaterne findes.

 • Vejle er gået ind i kampen for cirkulært byggeri

  Konference for fagprofessionelle på Vejle Folkemøde skal skubbe Bedre Brug af Byggeaffald i gang.

 • Skyttehushavens renovering fejres med stor folkefest

  Skyttehushaven er næsten færdig efter den store renovering, som den gamle have har været igennem de sidste par år. Det fejres med en stor folkefest lørdag 25. maj med skøn musik og en masse aktiviteter.

 • Løvebrøl og brillebjørne sætter rammen for fremtidens oplevelser i Vejle

  Hvordan skal fremtidens oplevelser se ud i Vejle Kommune? Det diskuterer 120 ildsjæle fra kommunens turisterhverv til konferencen "Fremtidens oplevelser" i Givskud Zoo den 22. maj.

 • Beredskabsøvelse i naturbrand

  I aften tirsdag den 21. maj holder TrekantBrand beredskabsøvelse i området omkring Rødding skov

 • Åbent hus i en hel anden verden

  Museet Kellers Minde i Brejning har 30 års jubilæum og markerer begivenheden med åbent hus lørdag den 1. juni fra kl. 13-16. Alle er velkomne - og der er gratis adgang.

 • Nyt RessourceCenter i Vejle sætter turbo på øget genbrug

  Byrådet har med sit ja til et nyt RessourceCenter Vejle (RCV) i den nordlige del af byen valgt at bringe kommunens genbrugstankegang op til et helt nyt niveau. Affald er på verdensplan en kæmpe udfordring, og Vejle Kommune ønsker i høj grad at få borgere, uddannelsesinstitutioner og virksomheder med ind i udviklingsfasen. Kun i fællesskab gør vi den nødvendige forskel.

 • Nu kan du foreslå kandidater til årets Vejle-Pris

  Hvert år uddeler Vejle Kommune sin egen arkitekturpris, Vejle-Prisen, til et særligt godt byggeri eller anlæg. Uddelingen finder først sted i oktober, men nomineringer til prisen skal allerede afleveres inden for de kommende 14 dage.

 • Første skridt er taget imod tre udsigtspunkter i Vejle Kommune

  Natur- og Miljøudvalget har på sit seneste møde taget de indledende skridt imod at skabe de første tre udsigtspunkter ud af en lang række i Vejle Kommune. Etape 1 omfatter Hvidbjerg, Nørreskoven og Tørskind.

 • Fårupgård Ungecenter har fået ny forstander

  Hans Christian Norlyk er fra 1. juni ansat som ny forstander for Fårupgård Ungecenter. Han kommer fra et job som jobcenterchef ved Fredericia Kommune. 

Sidst opdateret: 16. september 2019