Pressemeddelelser

Her finder du en samlet oversigt over udsendte pressemeddelelser fra Vejle Kommune.

 • Vejle Kommune indgår aftale med RenoNorden om ophør af samarbejdet

  Vejle Byråd har godkendt, at kommunen indgår aftale med RenoNorden om ophør af indsamlingskontrakterne for dagrenovation og genanvendeligt affald. Aftalen indebærer også, at RenoNorden fortsætter affaldsindsamlingen, indtil en ny kontrakt kan være på plads sidst på året med en ny leverandør. Aftalen får dermed ikke driftsmæssige konsekvenser for kommunens borgere

 • Kom med et bud: Hvordan ser trafikken i fremtidens Vejle ud?

  Hvordan bliver det fortsat attraktivt at køre, cykle eller gå en tur i Vejles gader? Og hvad skal der til for, at Vejle også er en god by at færdes i, når der bliver flere om at dele pladsen? Vejle Kommune giver en række bud på dette i en ny plan for trafikken og vil nu høre borgernes mening.

 • Vejle Misbrugscenter skifter navn til RusmiddelCenter Vejle

  Selvom mange i Vejle har et misbrug af alkohol eller stoffer, er det kun få, der kommer i behandling. Navneskiftet skal give flere - ikke mindst unge mennesker med misbrugsproblemer - lyst til og mod på at søge hjælp. 

 • Politikere finder inspiration til nyt plejecenter i Kolding, Aabenraa og Sønderborg

  Politikerne har besluttet at bygge et nyt, moderne plejecenter for at imødekomme de behov, der er for ældrepleje i fremtiden. Seniorudvalget tager derfor den 13. april på inspirationstur til tre kommuner.

 • For høj fart skyld i mange ulykker

  Der sker alt for mange trafikulykker på vejene på grund af for høj fart. Nu vil Vejle Kommune sammen med Rådet for Sikker Trafik have endnu flere trafikanter til at overholde fartgrænserne.

 • Ministerbesøg: Kirkeminister viser interesse for søjle til minde om de skæve liv i Brejning

  Kirkeminister Mette Boch lægger vejen forbi Brejning den 9. april for at høre om arbejdet med at rejse en Bjørn Nørgaard-mindesøjle for de begravede ved De Kellerske Anstalter.

 • Vejle besøger Mostar

  Vejles borgmester besøger Mostar Kommune i Bosnien og Hercegovina fra 10.-12. april. Målet med besøget er at styrke kontakten mellem virksomhederne i Vejle-området og i Mostar, og borgmesteren skal bl.a. besøge en erhvervsmesse i Mostar.  

 • Bedre tænder til de ældre i Vejle Kommune

  Beboerne på Plejecenter Bakkegården får tænderne set grundigt efter, og personalet bliver undervist i, hvordan de hjælper med at passe på tænderne, da gode tænder øger appetitten og forebygger sygdom. 

 • Træer trimmes ved Jelling-monumenterne

  Vejle Kommune beskærer nogle fredede og bevaringsværdige træer ved gravhøjene og kirken i Jelling og fælder andre træer, der ikke er fredede. Det sker af hensyn til publikums sikkerhed. Træerne fældes onsdag 4. april

 • Prøv en el-cykel i en måned

  Igen i år gennemfører cykelhandlerne i Vejle og Give, cyklistforbundet i Vejle og Grønt Forum, Vejle Kommune en kampagne, hvor man kan låne en el-cykel i en måned fra maj til december. Kampagnen tyvstarter fredag 6. april kl. 16 fra Rådhustorvet i Vejle, hvor 11 af byrådets politikere springer i sadlen som de første

 • Stort, bredt samarbejde skal styrke idrætten i Vejle kommune og få flere til at bevæge sig

  Det var et enigt byråd i Vejle kommune, der onsdag aften besluttede at sende en ansøgning afsted til DGI og DIF om at blive såkaldt visionskommune og dermed styrke idrætten og skabe mere bevægelse for borgerne i kommunen.

 • Åben workshop om klimaparken i Børkop

  Børkop Lokalråd og Vejle Kommune inviterer til en åben workshop på Børkop Bibliotek tirsdag 10. april, hvor deltagerne kan komme med input til at realisere planen om en klimapark midt i byen

 • Antallet af rygere falder i Vejle

  I Danmark er antallet af rygere stagneret. Men ikke i Vejle. Her er antallet af mennesker, der ryger dagligt, faldet fra 18,2 procent til 16,6 procent på fire år. Det viser Sundhedsprofilen - en undersøgelse af danskernes sundhed og trivsel.

 • Vejles nye herberg åbner den 1. april 

  Efter flere måneders intens boligjagt er det endelig lykkedes Vejle Kommune og Vejle Krisecenter, som skal drive herberget, at finde lokaler til byens nye herberg. De melder nu klar til åbning den 1. april.

 • Fodbold er godt for krop og sjæl

  Verdens populæreste sport har en lang række gode effekter for både den fysiske og mentale sundhed. Det bekræfter en ny videnskabsartikel, og derfor tilbyder "Idræt for psykisk sårbare" nu motionsfodbold for mænd.

 • Arbejdet med at sikre kryds i Skibet går nu i gang

  De har ventet med længsel, og beboerne i Skibet ved Vejle er nu et stort skridt tættere på at kunne føle sig mere trygge ved at begive sig ud i trafikken. Det uheldsbelastede kryds mellem Bredstenvej og Jennumvej sikres med lysregulering, og arbejdet begynder nu.

 • Økolariet klækker kyllinger

  Små levende kyllinger har altid været en del af oplevelsescentret Økolariet i Vejles tilbud i påsken, men som noget helt nyt er der i år en god chance for at se et æg klække, hvis man er i Økolariet på det rigtige tidspunkt. Der er også mulighed for at teste sin æg-viden i quizzen "Ægs-pert"

 • Byrådet skal tænke i sundhed

  Samarbejde på tværs af områder og politiske udvalg var i centrum, da Vejle Kommunes byråd drøftede sundhed og forebyggelse på et temamøde.

 • Gør naturen og jer selv en tjeneste

  Vejle Kommune har gennem årene støttet over 100 projekter via Natur- og Stipuljen. I år kan der komme flere til, for nu er det tid for lokale ildsjæle til at sende deres ansøgninger til puljen. Fristen er 3. april

 • Den store skoleforestilling ”Klokken ringer ALtid” er lige på trapperne

  Biblioteket, Kulturmuseet, Musikskolen og Xeneriet er sammen med 11 folkeskoler i Vejle Kommune gået sammen om at skabe en kæmpe forestilling på Musikteatret.I alt 85 elever fra især 7.-9. klasser skal i uge 12 skabe forestillingen og vise den for alle interesserede. Billetsalget er åbnet.   

 • Din cykelrute er blevet lidt smartere

  Oplad mobilen, tjek luftkvaliteten og bliv klogere på støjniveauet, mens du snupper et hvil. I disse uger popper helt ny teknologi op på Supercykelstien i Vejle. Ruten indvies om få måneder, men allerede nu kan du tage plads på stiens smartbænke og tanke ny energi og oplysninger om vind og vejr.

 • SSP sætter sociale medier på skoleskemaet i fire dage

  I kølvandet på "Umbrella sagen", hvor unge er dømt for ulovligt at dele nøgenbilleder på de sociale medier, bringer fire skoler i Børkop området nu spørgsmålene om livet på de sociale medier ind i undervisningen. Det sker fra mandag 12. marts til torsdag 15. marts.

 • Rent lokalmiljø og gode fællesskaber

  Det er nu, foreninger kan melde sig til den årlige affaldsindsamling. Der plejer sammenlagt at deltage ca. 1.000 børn og voksne over hele Vejle Kommune, men der er plads til flere. Foreninger skal melde sig til senest 9. april

 • Sydafrikansk minister søger inspiration til tidlig skolegang i Vejle

  Sydafrikansk delegation besøger 6. marts børnehave og skole i Vejle, for at se, hvordan læring gennem leg fungerer for de 0 til 6-årige, og børn i den tidlige skolealder.

 • Vi er glade for at gå på arbejde i Vejle Kommune

  Resultatet af trivselsmålingen i Vejle Kommune ligger klar, og den viser, at medarbejderne generelt er glade for at gå på arbejde. De er også sikre på, at deres kolleger står klar til at hjælpe dem, hvis de får brug for det, og de har også oplevelsen af, at de med deres arbejde bidrager til at gøre en forskel for borgerne.

 • Vejle tør, hvor andre tisser

  Sjattisseri er et stort tabu for danske mænd, og de holder problemet for dem selv. Det viser en Megafonundersøgelse. I Vejle er der ikke så meget pis. Her gør mændene noget ved problemet. I hvert fald har omkring 10 procent af de mænd, som har svært ved at holde sig tørre, været på kurset Træt af nat- og sjattisseri, der er aktuelt igen torsdag den 22. marts 

 • Neuropsykolog holder foredrag

  Hvorfor bliver nogle mennesker pludselig trætte - lige som et lys, der bliver slukket? Det kan du høre mere om, når neuropsykolog Anders Degn Pedersen holder et gratis foredrag tirsdag den 13. marts i Sundhedshus Vejle

 • Nu skal alle høres om mobilitet

  Byrådet blev i januar præsenteret for forslaget til en mobilitetsplan, og nu er turen kommet til dialog med borgere og andre interessenter. Mobilitetsplanen forventes vedtaget inden sommerferien

 • Børn udpeger utrygge områder og vinder trafikkonkurrence

  4. klasse fra Thyregod Skole blev torsdag overrasket af den lokale betjent, der kunne kåre klassen som vindere af Vejle Kommunes store skolevejsundersøgelse. Børn, forældre og skoleledelser fra hele kommunen har bidraget med vigtig viden, der danner baggrund for kommunens nye trafiksikkerhedsplan

 • Første spadestik på klimaprojekt i Østbykvarteret i Vejle

  Fredag 2. marts går spaden i jorden til en ny pumpestation, der skal ligge ved rundkørslen Ved Bølgen ned til Vejle Fjord. Det første spadestik bliver samtidig startskuddet for det ambitiøse klimatilpasningsprojekt i Østbykvarteret i Vejle

 • Bliv klogere på hjernen

  Så har du igen chancen for at blive klogere på hjernen, og hør mere om dine  muligheder når du har fået en skade i hjernen. Sæt kryds i kalenderen tirsdag 13. marts kl. 16.00-20.30, hvor der er en række gratis foredrag og stande i Sundhedshus Vejle

 • Lav ledighed udfordrer erhvervslivet – Jobcenter Vejle er klar til at hjælpe

  Fleksibilitet og fokus på virksomhedernes behov er nøgleordene, når den lave ledighed gør det ekstra svært at finde arbejdskraft.

 • Vejle Kommune har fået sin første landsbyklynge

  Lokalområderne Bredsten, Gadbjerg og Skibet i Vejle Kommune er gået ind i et samarbejde som landsbyklynge. Det er et projekt, der løber over 18 måneder, som er støttet af Vejle Kommune, Realdania, DGI og Lokale og Anlægsfonden. Arbejdsgruppen vil møde borgerne mandag 19. februar ved de lokale købmænd

 • Stort kunstprojekt på vej: 400 meter kryds og tværs i Vejle centrum

  Mere end 11.000 bogstaver vil den kommende tid blive spredt langs hele nordsiden af den nyrenoverede gade Flegmade i Vejle. Bogstaverne danner en række citater og er en del af et helt unikt kunstfortov - én lang kryds og tværs, som løber side om side med Vejles nye Supercykelsti. Fortovet skabes med støtte fra Statens Kunstfond, der også har udpeget kunstneren bag.

 • INVITATION TIL PRESSEN: Nu bliver det smart og let at parkere i de kommunale p-huse i Vejle

  Fredag 9. februar kl. 12.30 kører formanden for Teknisk Udvalg Christoffer Melson som den første gennem det nye smart-parkeringsanlæg i p-huset Albert i Vejle. Dermed bliver det indviet. Udvalgsformanden inviterer hermed pressen til begivenheden

 • Energisamarbejde inviterer til oliefyrsarrangement

  Vejle Kommune inviterer til et informationsmøde med eksperter fra Energistyrelsen om udskiftning af oliefyr. Mødet finder sted torsdag 8. februar i Bygningen i Vejle

 • Et mylder af liv i Økolariet

  Økolariet i Vejle åbner 10. februar en ny særudstilling om biodiversitet. Det sker oven på en sæson, hvor oplevelsescentret havde publikumsrekord på flere end 80.000 gæster

 • Fremtidens Vejle i 3D

  Bylaboratoriet i Vejle åbner for en ny sæson med fremtiden for øje - både i en ny udstilling Fremtidens Vejle og i et nyt 3D Virtual Reality-studie

 • Kulturdirektør stopper i Vejle Kommune

  John Hansen, kulturdirektør i Vejle Kommune, har sagt sit job op 1. august for delvis at gå på pension og dels at lægge kræfterne i sin private konsulentvirksomhed.

 • Kunstpartiet fortolker lokalpolitikkens verden

  Workshop, parade og teater sætter fredag den 2. februar fokus på kunst og politik.

 • Hvem giver kulør og kant til kulturlivet?

  Tirsdag den 6. marts fejres vinderen af Vejle Kommunes Kulturpris 2018. Du har mulighed for at nominere en person, organisation eller en forening, som har bidraget markant til kommunes kulturliv. Fristen for indstillinger er torsdag den 8. februar.

 • Mennesker, der har haft et misbrug, støtter hinanden i mentor-projekt

  For Kenneth og Oliver har brug af stoffer været en måde at håndtere angst, kroniske smerter og følelser, der er svære at sætte ord på. Med en ny mentormetode i Vejle Kommune støtter de hinanden, så de begge holder sig væk fra stoffer.

 • Store sportsevents skal bidrage til vækst for det lokale erhvervsliv

  Erhvervslivet i Vejle Kommune skal i spil, når der i fremtiden afvikles store sportsevent. Hensigten er, at et tværgående samarbejde skal bidrage til eksponering og vækst for lokale virksomheder.

 • FÅ EN HJÆLPENDE IT-HÅND PÅ BIBLIOTEKET I FORÅRET

  Forårets kursussæson er så småt ved at gå i gang på Vejle Bibliotek, og de næste par måneder kan du bl.a. blive lidt klogere video, online-kurser, digitale fodspor og dit digitale bibliotek.

 • Borgere med handicaps i Egtved har fået ny sofacykel og søger cykelvenner

  Trygfonden har givet 40.000 kr. til ny sofacykel, så handicappede i Egtved kan få mere motion og flere oplevelser. De søger derfor frivillige cykelvenner og inviterer til åbent hus på Grønhøj i Egtved lørdag d. 27. jan., hvor interesserede kan få en tur på cyklen og hilse på borgere, som mangler en "chauffør"

 • Clara Fedder Sørensen fra Vejle dyster om at blive Danmarks bedste SOSU-assistentelev

  Clara Fedder Sørensen, som er SOSU-assistentelev i Vejle Kommune, skal til DM i Skills i Herning den 18.-20. januar og vise, hvad hun kan og samtidig være med til at sætte fokus på SOSU-uddannelsen.

 • Pårørendes udfordringer med arbejdslivet danner rammen om konference i Sundhedshuset

  Foreningen Pårørende i Danmark og Vejle Kommune sætter i fællesskab fokus på pårørende og arbejdsmarkedet ved en konference den 2. februar. Alle interesserede kan tilmelde sig det gratis arrangement.

 • Tusindvis af børn har et alkoholproblem

  Vejle Kommune deltager i en ny, landsdækkende kampagne, som Alkohol & Samfund og TrygFonden står bag. Når far eller mor drikker, er det ikke bare de voksne, der har et alkoholproblem - det er i høj grad også børnene, selvom mange er gode til at skjule det for deres omgivelser.

 • Nu kan du indstille kandidater til årets Sportsgalla

  Torsdag den 12. april 2018 fejrer vi traditionen tro idræt og fritidslivet i Vejle Kommune til årets Sportsgalla, der er en hyldest til og en anerkendelse af vores dygtige idrætsfolk, trænere og ildsjæle. Du kan frem til den 15. februar indstille kandidater til "Årets Idrætsnavn" og "Vejle Kommunes Idrætspris"

 • Udviklingshæmmede skal holde styr på flaskerne i Bilka

  Et samarbejde mellem Center For Beskyttet Beskæftigelse i Vejle Kommune og Bilka Vejle betyder, at Bilka skal tjene som arbejdssted for udviklingshæmmede, der gerne vil arbejde. Her skal faste rammer og reelt ansvar give de udviklingshæmmede mulighed for at vokse

 • Inspirationstræer flytter til idrætshaller

  Kom med dine ideer til en ny kultur- og fritidspolitik.

 • Alle børn skal kæmmes for lus

    Så er det igen tid til den fælles indsats mod lusene.Fredag den 5.januar 2018 er Væk med Lus dagen, hvor alle forældre på alle Vejles skoler opfordres til at kæmme deres børn for lus på en og samme dag.

 • Deltag i Spotlights plakatkonkurrence

  Har du masser af kreative ideer, så deltag i Spotlights store plakatkonkurrence. Alle børn og unge fra hele Vejle kommune inviteres til at deltage. Plakaten til Spotlight 2018 kommer til at hænge på lygtepæle, skoler og biblioteker. Har du lyst til at deltage, så slip kreativiteten løs med inspiration fra temaet 'En bid af verden'.    

 • Udviklingshæmmede skyder nytåret ind med hinanden

  Det gør de i Papirfabrikken, et aktivitets- og samværstilbud til mennesker med udviklingshandicaps, der lægger lokaler til nytårsfesten - og gerne udlåner lokaler til arrangementer, som kommer tilbuddets brugere til gode.

 • Vandet skal være en styrke for østbykvarteret i Vejle

  Vejle Kommune og Vejle Spildevand går snart i gang med et ambitiøst projekt, som skal klimasikre østbykvarteret i Vejle by. Projektet gennemføres i samarbejde med ØsterBo og skal minimere de oversvømmelser, der både truer og jævnligt plager bydelen, samtidig med at projektet skal tilføre bydelen rekreative byrum

 • Nyt magasin sætter fokus på ressourcerne i dit affald

  Cirkulær økonomi, mindre spild, mere genanvendelse, bedre udnyttelse af ressourcer - alt sammen aktuelle emner, der ofte debatteres. Alle er enige om, at det er vigtigt. Og borgerne i Vejle Kommune er nogen af de bedste i landet til få ressourcerne ud af deres husholdningsaffald. Det nye Ressourcemagasin sætter fokus på dette.

 • Hurtigt bredbånd til Bjerlev og Hvejsel

  Ministerium støtter hurtigt bredbånd i Bjerlev, Hvejsel og omegn i Vejle Kommune med 1,728 mio. kroner fra den statslige bredbåndspulje

 • Vejle bliver demensvenlig kommune

  Politikerne i Seniorudvalget godkendte på dagens udvalgsmøde en demensplan, som skal gøre Vejle til en demensvenlig kommune, hvor demensramte har en tryg og værdig hverdag, bl.a. ved bedre udredning, mindre medicin, mere viden - og støtte til de pårørende.

 • En kampagne viser, at vi bliver bedre tilpas af at cykle

  I 2017 har Vejle Kommune, Cyklistforbundet og cykelhandlerne i Vejle gennemført en kampagne for at få flere op på cyklen. Det blev på flere måder en succes. Bl.a. vurderer 68% af deltagerne, at de fik det bedre af at cykle. På baggrund af de gode resultater gentages projektet i 2018  

 • Kongeetapen 2018 byder på flere ændringer

  Rundstrækningen i Vejle med Kiddesvej som det store trækplaster og stigningen på Gl. Kongevej/Chr. Winthersvej er der ikke pillet ved. Men den sidste del af ruten ind mod Vejle er ny, hvor feltet formentlig både skal til Skibet, Grejsdalen, Jennum og Østengaard.

 • Nu uddeles legater til værdigt trængende

  53 værdigt trængende borgere modtager i disse dage legater fra Vejle Kommunes Legatfond.

 • Årets rummelige virksomhed i Vejle Kommune er kåret

  Vingsted hotel & konferencecenter blev Årets rummelige virksomhed, mens Henrik Guldberg Jensen fra Europcar løb med titlen som årets mentor, da priserne blev uddelt i Spinderihallerne.

 • Sæt cyklen i stativ - der er nu mange flere af slagsen

  Nu bliver det nemmere at komme af med cyklen i Vejle. En række centrale steder har fået helt nye cykelstativer, og mange eksisterende parkeringer bliver udbygget, så de kan tage imod flere cykler. Flere af stederne bliver desuden udstyret med cykelværksted og andre komforttiltag

 • Virtuelt nattetilsyn giver plejehjemsbeboere nattero

  Et plejecenter i Vejle Kommune har testet velfærdsteknologien "Nattero" og oplever, at beboerne får en bedre og uforstyrret nattesøvn. Nu skal teknologien tilbydes flere.

 • For andet år i træk løb Fælleshåbskolen i Børkop med sejren i årets Batterijagt

  AffaldGenbrug og Økolariet har igen i år sat fokus på vigtigheden af, at batterier afleveres korrekt og ikke blot smides i affaldsbeholderen. Derfor kunne Vejle Kommunes 0. - 6. klasser igen i år deltage i en batterijagt. Formålet var at give børnene en forståelse for genbrug og affaldssortering.

 • Fælles nordisk røgalarmdag den 1. december 

  Hver fjerde danske bolig har ikke en røgalarm. En fælles nordisk røgalarmdag sætter fokus på vigtigheden af at installere røgalarmer i hjemmet - og løbende tjekke, at de også virker. 

 • Messen "Velfærdsteknologi med mening" gav mening for mange

  Mere end 200 fra Vejle Kommune var samlet for at høre om og teste de velfærdsteknologier, som kommunens ældre, psykisk sårbare og mennesker med handicap har gavn af på f.eks. plejecentre, i hjemmeplejen og botilbud.

 • Lokale interessenter skal rådgive om Vejle Ådal & Fjord

  Vejle Kommune har vedtaget en erhvervs- og udviklingsstrategi for Vejle Ådal og Vejle Fjord. Nu er der nedsat et råd, der skal være med til at understøtte udviklingen og bl.a. sikre dialog og rådgive kommunen

 • Ny stabs- og økonomichef i Velfærdsforvaltningen

  Vejle Kommune har ansat Trine Kragelund Jensen som ny stabs- og økonomichef i Velfærdsforvaltningen.Trine Kragelund Jensen er 40 år og kommer fra et job i Odense Kommune, hvor hun siden 2015 har været chef for Økonomi & Effekt i Ældre- og Handicapforvaltningen.

 • Nu kommer kineserne til Vejle

  Rejsen til Vejle er allerede bestilt. Nu skal et nyt udviklingsforløb sikre, at detailhandel, hoteller og turistattraktioner er klar til at modtage og servicere de købestærke kinesere.

 • Trekantområdets Brandvæsen skal have ny direktør

  Beredskabsdirektør i TrekantBrand, Lars Nordahl Lemvigh, har fundet nyt arbejde og har derfor opsagt sin stilling med udgangen af november. Processen med at finde hans afløser er sat i gang.  

 • Finalisterne til årets rummelige virksomhed 2017 er udpeget

  I starten af december kåres årets rummelige virksomhed og årets mentor ved en prisuddeling i Spinderihallerne. Nu er de fem finalister i hver kategori udpeget.  

 • Ældrerådsvalgets stemmer er talt op

  Stemmerne til Ældrerådsvalget i Vejle Kommune er blevet gjort op. Det blev til 10.583 gyldige stemmer i alt, der afgjorde, hvem der fik de 13 pladser i Ældrerådet.

 • Nu er der udsigt til bedre lægedækning i Vejle

  Med to ekstra praktiserende læger ser problemerne med mangel på læger i Vejle Kommune ud til at være løst.

 • Gule sofaer skal få endnu flere borgere til at stemme

  Vejles Valgbestyrelse vil gerne have endnu flere borgere til at stemme til valget til Byrådet og Regionsrådet tirsdag 21. november. Derfor har kommunen stillet store gule sofaer op på torvet i Børkop, Egtved, Give, Jelling og Vejle for at skabe opmærksomhed og debat. 

 • Vejledalen indvies: Startskuddet til en ny forbindelse mod Planetbyen

  Flere års arbejde med at gøre jorden stabil er overstået. Asfalten er rullet ud, og et vigtigt skridt mod en fremtidig vej, der skal sammenbinde ådalen og det store boligområde Planetbyen, er taget - Vejledalen er nu klar til trafik.

 • Vil du have testet din lungefunktion?

  Så har du chancen, når Sundhedscenteret og Sygehus Lillebælt, Vejle, tilbyder lungefunktionsmålinger på Lungedagen. Det sker i Sundhedshuset onsdag den 15. november kl. 10-14 

 • Nyt herberg og værested for socialt udsatte i Vejle Kommune

  Voksenudvalget i Vejle Kommune har netop besluttet at bruge 3 mio om året til et nyt herberg med tilhørende værested til byens mest udsatte borgere. Kommunen har lavet aftale med Vejle Krisecenter om at løse opgaven.

 • Du kan stadig nå at stemme til Ældrerådsvalget

  Valget til Ældrerådet er i fuld gang. Sidste frist for at stemme til Ældrerådsvalget er den 7. november, så du kan stadig nå at stemme på din favorit.  

 • Direktør i Trekantområdets Brandvæsen fratræder

  Beredskabsdirektør Lars Nordahl Lemvigh har opsagt sin stilling ved Trekantområdets Brandvæsen. Det medfører, at han fratræder den 30. november 2017.

 • Økolariet har rundet 75.000 på besøgstælleren

  Viden og oplevelsescenteret i Vejle skriver i dag, torsdag den 26. oktober historie i forhold besøgstal. Det blev fejret med manér, da Økolariets gæst nr. 75.000 i sæson 2017, trådte ind over dørtærsklen.

 • Grejsdalstien åbner helt nye horisonter

  Lørdag 4. november åbner et helt nyt stykke fantastisk natur for publikum. Takket være de mange velvillige lodsejere i området kan Vejle Kommune nu indvie den nye Grejsdalsti. Der har ikke tidligere været offentlig sti mellem Vejle, Grejs og Jelling, hvilket gør dagen til noget helt særligt. Stien er støttet af Nordea-fonden

 • Hvem skal være årets rummelige virksomhed 2017?

  Nu kan du være med til at bestemme, hvem der skal kåres til årets rummelige virksomhed og årets mentor i Vejle Kommune 2017. Du kan også give dit bud på årets succeshistorie.  

 • Overvægtige børn kommer sent i behandling

  Cirka 11 - 16 % af alle danske børn er overvægtige ved skolestart. I Vejle Kommune tegner det samme billede sig. Alligevel har Overvægtsklinikken i Vejle kun haft fire førskolebørn i behandling ud af 656 børn og unge. Det er ærgerligt, lyder meldingen fra Birte Harreby, der er daglig leder af Overvægtsklinikken.

 • Grønt område i Egtved Ådal indvies

  Det grønne område rundt om regnvandsbassinet syd for Dalgade i Egtved er klar til indvielse. Det sker fredag 10. november

 • Forbedret indsats for socialt udsatte grønlændere i Vejle

  Vejle Kommune har fået over 5 mio kr. fra Socialstyrelsen til at styrke indsatsen for udsatte borgere med grønlandsk baggrund. Pengene er bevilget over en treårig periode.

 • Smart parkering på vej til Vejles p-huse

  Som den første kommune i landet indfører Vejle Kommune nummerpladescannere i sine kommunale p-huse Trondur og Albert. Firmaet SWARCO Danmark skal levere den nye Smart City-parkeringsløsning, som forventes i drift i det første kommunale p-hus i Vejle inden nytår  

 • SOSU-assistentelev fra Vejle skal til DM i Skills

  To elever, Clara Sørensen fra Vejle og Jeanette Larsen fra Horsens, kvalificerede sig til DM i Skills, da de vandt de regionale mesterskaber.

 • Brug din stemme til Ældrerådsvalget

  Kandidaterne til Ældrerådsvalget er fundet, og borgere over 60 år med bopæl i Vejle Kommune opfordres til at stemme til valget. Sidste frist er den 7. november kl. 23.59.

 • Flere skal vælge en social- og sundhedsuddannelse

  Det ønsker Seniorområdet i Vejle Kommune, som har brug for flere faglærte social- og sundhedshjælpere og -assistenter, bl.a. på grund af det stigende antal ældre. Der er frist for optag den 23. november, og Vejle Kommune håber på mange ansøgere.

 • Det batter at besøge Økolariet i efterårsferien

  Børn og andre kreative sjæle kan i efterårsferien lave Bat-O-Botter, den populære børsterobot i en ny og spændende udgave. De kan også deltage i flagermusquizzen, flagermus Flemmings filmværksted, lave knas med insekter og meget mere.

 • Regionens bedste SOSU-assistentelever dyster om en plads ved DM i Skills

  Den 5. oktober 2017 kan du opleve regionens dygtigste social- og sundhedsassistentelever, når de kæmper om den eftertragtede plads ved årets helt store konkurrence DM i Skills. En af eleverne er ansat i Vejle Kommune.

 • Det er nu, værdigt trængende skal søge legat

  I starten af december uddeler Vejle Kommune legater á 500 kr. til værdigt trængende borgere. De skal selv søge om pengene, og ansøgningsfristen nærmer sig.

 • Otte kandidater til Vejle Kommunes arkitekturpris

  På Arkitekturens Dag 2. oktober uddeler Vejle Kommune sin arkitekturpris til byggerier og anlæg opført i 2016. Der uddeles også en pris til byggerier og anlæg, som borgerne har valgt

 • Nu har alle mulighed for at indstille en kandidat til Iværksætterprisen 2018

  I hele oktober har alle mulighed for at indstille deres egen eller andres virksomhed til Iværksætterprisen 2018. Tiltaget skal skabe mere opmærksomhed om iværksætteri, og bidrage til endnu flere iværksættere i Vejle Kommune.

 • Hjælp til lokale industrivirksomheder der mangler medarbejdere

  Industrivirksomhederne i Vejle-området får nu mulighed for at håndplukke ledige, som ved hvad der kræves på arbejdspladsen.  

 • Snart begynder omdelingen af grønne poser til organisk affald

  I uge 38 begynder foreningerne fra Vejle Ungdoms Fællesråd (VUF) på vegne af AffaldGenbrug at omdele grønne poser til det organiske affald til alle husstande i Vejle Kommune.

Sidst opdateret: 07. december 2017