Pressemeddelelser

Her finder du en samlet oversigt over udsendte pressemeddelelser fra Vejle Kommune.

 • En uge med fokus på fremtidens industri

  Uge 44 er Industriens Uge i Trekantområdet. Det betyder spændende arrangementer i Vejle om bl.a. robotter, bæredygtighed, rekruttering og mennesket i fremtidens industri.

 • Resilience Business Cup: Startups, store virksomheder og kommuner samarbejder om en bedre fremtid

  Eksperter på tværs af startups, store virksomheder og det offentlige samles i Vejle for at diskutere fremtidens urbane udfordringer. Samtidig udstikkes konkrete udfordringer fra Vejle Kommune, som deltagerne sammen skal forsøge at løse.

 • Skal din sygedagpengesag genoptages?

  Hvis man på et tidspunkt har fået stoppet sine sygedagpenge med tilbagevirkende kraft, før der forelå en afgørelse, kan man nu søge om at få sin sag genoptaget, hvis sagen er efter 4. maj 2015.

 • Sygehus- og ældreplejeledere skal lære at snakke bedre sammen

  Når en patient udskrives, må patienten ikke blive tabt mellem sygehus og eget hjem. Det skal nyt uddannelsesforløb "Ledelse i mellerummene" for ledere i Vejle Kommunes ældrepleje og Vejle Sygehus forhindre.

 • Finalisterne til årets rummelige virksomhed 2018 er udpeget

  I slutningen af november kåres årets rummelige virksomhed og årets mentor ved en prisuddeling i Spinderihallerne. Nu er de fem finalister i hver kategori udpeget.

 • Så er der hjælp til virksomheder, der mangler medarbejdere

  Virksomheder, der mangler hænder i industrien, får snart chancen for at møde motiverede kandidater på den årlige matchdag. 

 • Nu skal ældre og sårbares mad peppes op

  Duft, udseende og smag vækker appetitten, og derfor har Vejle Kommune sendt en række medarbejdere på madlavningskursus hos michelin-kok.

 • Det er godt at bo i Vejle

  En undersøgelse af Vejle-borgernes syn på egen sundhed, tryghed og tillid, arbejde, fritid og familieliv viser, at næsten to ud af tre borgere er meget tilfredse med livet. Undersøgelsen fra Region Syddanmark afslører også, at par uden børn er mest glade for tilværelsen.

 • Det er nu, du skal søge legat

  I starten af december uddeler Vejle Kommune legater á 500 kr. til værdigt trængende borgere. Det er borgerne selv, som skal søge om pengene, og ansøgningsfristen nærmer sig.

 • Jagten på årets iværksætter er begyndt

  I hele oktober er det muligt at indstille sin egen eller en anden virksomhed til Iværksætterprisen 2019. Vinderen kåres traditionen tro til erhvervslivets nytårskur.

 • Fremtidsbydel i Vejle sendt i utraditionelt udbud

  Hvordan omdanner man en nedlagt losseplads på kanten af Vejle og Vejle Ådal til en helt ny bydel - Ny Rosborg - med fantastiske rammer for fremtidens måde at leve på?Hvordan skaber man en helt ny resilient, mangfoldig og grøn bydel, når man pludselig får chancen for at begynde næsten helt forfra? 

 • Vejle Kommune har ansat ny sundhedschef

  Diana Krogstrup bliver den nye chef for Sundhed & Forebyggelse i Vejle Kommune. Hun kommer fra et job som leder af Sundhed, Myndighed & Psykiatri i Kerteminde Kommune, hvor hun har været ansat i de sidste fem år.

 • Årets frivillige ildsjæl i Vejle er Tove Thisgaard

  Hen over sommeren kunne man indstille lokale ildsjæle til "Frivilligprisen 2018" som et skulderklap. Den endelige vinder blev fundet og kåret i dag til Frivilligfesten i Bygningen i Vejle.

 • Vand fra Mørkholt eller Gårslev Vandværk skal koges

  Borgere, der får vand fra Mørkholt eller Gårslev Vandværk, skal koge drikkevandet. Vandværket har i dag fundet enterokokker (1 pr. 100 ml) i vandet. Derfor anbefaler embedslægen, at  man koger sit drikkevand. Anbefalingen gælder for de ca. 1.500 husstande, som er koblet op på vandværkerne. Mørkholt Vandværk får lige nu vand fra Gårslev Vandværk og er derfor også ramt af forureningen.

 • Fremtidens boformer diskuteres på Arkitekturens Dag

  Vejle Kommune og Arkitekturforum inviterer til Arkitekturens Dag mandag 1. oktober kl. 14 i det gamle teater på Banegårdspladsen i Vejle. Programmet byder på foredrag om boligarkitektur og fremtidens boformer, paneldebat og prisoverrækkelse.

 • Nyt gratis rygestoptilbud til virksomheder

    Businesses can now give the smokers a handshake

 • Ældredag om ensomhed og fællesskab

  Den 9. oktober inviterer Ældrerådet igen alle 60+ borgere i Vejle Kommune til Ældredag i Bygningen. Det bliver en eftermiddag med fokus på både ensomhed og fællesskab med kaffebord, fællessang og socialt samvær.

 • "Og de nominerede til Vejles frivilligpris 2018 er..."

  Hen over sommeren kunne man indstille lokale ildsjæle til "Frivilligprisen 2018" som et skulderklap til det frivillige, sociale arbejde. De nominerede til prisen er nu fundet, og vinderen findes på den årlige frivilligfest den 21. september. 

 • Kom ud af boblen og ret opmærksomheden på trafikken

  Hver femte bilist sidder ofte eller meget ofte i egne tanker bag rattet. Men fokus skal nu tilbage på trafikken. Det skal en kampagne, som Vejle Kommune deltager i, gøre bilisterne opmærksomme på. 

 • Grethe Skovlund fra Vejle Kommune er årets demenskoordinator

  Demenskoordinator Grethe Skovlund fik prisen af Foreningen DemensKoordinatorer i Danmark for sit fokus på det hele menneske.

 • Budgetforlig i Vejle giver flere penge til skoler og velfærd - og sikrer bedre vilkår for erhvervslivet

  Fem ud af syv partier i Vejle Byråd blev torsdag aften enige om et fælles budgetforlig for de kommende fire år. 

 • Vejle nomineret til Byplanprisen 2018 for Fjordbyen

  Ud over Vejle er to andre kommuner blandt de nominerede til prisen, der uddeles ved årets Byplanmøde 4. oktober i Hjørring.

 • Fest skal sætte fokus på demens

  "En festdag - til trods!" er navnet på Vejle Kommunes demens-arrangement. Mange forbinder kun demens med sygdom og forfald, men nu vil Vejle Kommune nuancere denne opfattelse med et festligt arrangement den 22. september.

 • Vejles Sundhedspleje aktiv i Hygiejneugen

  Sundhedsplejen i Vejle Kommune deltager hvert år i kampagnen "Hygiejneuge i uge 38". Den landsdækkende Hygiejneuge har i år fokus på, hvordan både børn og voksne gennem god hygiejne kan beskytte sig selv og hinanden mod mange af hverdagens smitsomme sygdomme. 

 • - Byer verden over kan lære af Fjordbyen i Vejle

  Vejles nye bydel med de fem bølgetoppe fremhæves af internationalt bynetværk for "byplanlægning som byer verden over kan lære af."

 • Hvem skal være årets rummelige virksomhed 2018?

  Nu kan du være med til at bestemme, hvem der skal kåres til årets rummelige virksomhed og årets mentor i Vejle Kommune 2018. Du kan også give dit bud på årets succeshistorie.  

 • Mads og Erhvervspanelet diskuterer lokale Vejle-dilemmaer

  Mads Steffensen gæster Vejle 25. september til årets erhvervskonference, hvor han sammen med et lokalt erhvervspanel vil diskutere aktuelle og spændende dilemmaer fra erhvervslivet i Vejle Kommune.

 • LÆS DIG GENNEM BYEN PÅ CYKEL

  Det er nyt, at man i Vejle under den sidste del af Trekantens Festuge og nogle uger frem vil kunne cykle og læse på samme tid - fra Fjordenhus til biblioteket. Det sikrer et samarbejde mellem Skriveklubben Vejle og Vejle Bibliotekerne.

 • Virtuel træning skal gøre motion til en leg i ældreplejen

  Skærme med motivationsfilm skal stimulere ældre til øget aktivitet, når de træner på motionscykel eller gå- eller løbebånd.

 • Falck og Vejle Kommune skaber ny vækst langs Boulevarden – kommunen køber nye arealer

  Falck Danmark A/S og Vejle Kommune er blevet enige om en fælles udviklingsplan for området omkring Stationen på Boulevarden. I fremtiden vil udrykningskørsel ske fra Sjællandsgade, og Falckbygningen på Boulevarden bliver et knudepunkt for et digitalt og fremtidssikret Assistancecenter i Danmark. Vejle Kommune har samtidig købt arealerne omkring Falckbygningen, ialt 13.817 m2. 

 • Vejle kommune får et internationalt skoletilbud i 7-9. klasse

  Elever i Vejle Kommune kan fra næste skoleår få et skoletilbud i 7-9. klasse, hvor ca. 50% af undervisningen foregår på engelsk. Der undervises primært på engelsk i de naturvidenskabelige fag, mens de kulturbærende fag som f.eks. Dansk og Historie vil foregå på dansk.

 • Økolariet åbner delvist igen 3. september

  Efter branden i Økolariet fredag den 17. august er det nødvendigt at holde helt lukket for publikum i to uger. Branden udbrød i nogle elektriske installationer i Økolariets talende træ, der var en vigtig del af den biodiversitetsudstilling, som 55.000 gæster har haft fornøjelsen af at opleve, siden udstillingen åbnede i starten af året.

 • Vi ses i naturen

  Vejle Kommune inviterer til Naturens Dag søndag 9. september i samarbejde med en række frivillige og foreninger.

 • Større ombygning skal sikre og forbedre lyskryds ved Vejle Sygehus

  De kommende måneder vil lyskrydset ved Skovgade/Beriderbakken i Vejle gennemgå en større ombygning. Ændringer, der skal gøre krydset i stand til at håndtere den stigende trafikmængde i midtbyen, skabe en bedre trafikafvikling for besøgende til sygehuset og gøre krydset klar til trafik fra det kommende p-hus.  

 • Vejle Byråd godkender visionskatalog for fremtidens trafikløsninger

  Byrådet i Vejle gav onsdag grønt lys til "Mobilitetsplan 2018-2030". I planen, som er et visionskatalog, giver Vejle Kommune en række bud på projekter, der skal skabe god fremkommelighed for alle i Vejle by - nu og i fremtiden. Inden planen offentliggøres, skal der i de kommende uger indskrives rettelser og kommentarer fra den offentlige høring.  

 • Dørlåse med nøglebrikker skal forhindre demente i at forstyrre hinanden

  Tre plejecentre i Vejle Kommune skal teste, om et nyt dørlåsesystem kan skabe mere tryghed og sikre beboernes privatliv. 

 • Ophævelse af afbrændingsforbud i Trekantområdet

  Trekantområdets Brandvæsen udstedte den 02. juli et afbrændingsforbud gældende for Billund, Fredericia, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle Kommuner. Forbuddet blev udstedt i medfør af Beredskabsloven og bekendtgørelse nr. 1339 (afbrændings­bekendt­gørelsen). Ud fra en samlet vurdering af de nuværende vejrmæssige forhold, herunder tørkeindekset, ophæves afbrændingsforbuddet med virkning fra og med mandag den 13. august kl. 17.00.

 • Børnene er tilbage i trafikken: Hjælp dem godt på vej

  I denne uge begynder tusindvis af børn i skole, og med kampagnen "Børn på vej" vil Vejle Kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden minde alle trafikanter om at passe godt på børnene. Forældre får også hjælp til at klæde børnene på og gøre dem mere sikre i trafikken.

 • Oplevelsesmedarbejder skal skabe livskvalitet hos borgere med demens

  Demensplejehjemmet Kløverhaven har fået 120.000 kr. af Sundheds- og Ældreministeriet til at ansætte en pædagog, der skal skabe gode oplevelser for borgere med demens.

 • Lev din indre ildsjæl ud med Sundhedsagentuddannelsen

  Byhaver, lektiecafe og fælles madlavning er nogle af de aktiviteter, som frivillige sundhedsagenter har startet. Brænder du for at lave en aktivitet? Så kan du blive klædt på med viden og praktisk erfaring på Sundhedsagentuddannelsen, der starter igen mandag d. 10. september

 • Mere musik på plejehjemmet

  Sang og musik gør underværker for ældre med demens. Ved at spille musik for dem kan man skabe tryghed og trække dem ind i fællesskabet. Det oplever personalet på Plejecenter Kastaniehaven, som netop har fået 250.000 kr. fra Ældreministeriet til endnu flere musikaktiviteter.

 • Vejlukninger i Vejle under kongeetapen i PostNord Danmark Rundt

  Den 2. august vil flere veje i målområdet ved Pedersholm være lukket det meste af dagen. Jellingvej og Grejsdalsvej vil også være lukket i en kortere periode.

 • Nye buskøreplaner giver bedre service

  Vejle vokser, og rigtig mange mennesker skal på bedste vis frem og tilbage i byen hver eneste dag. En god mobilitet og en velfungerende kollektiv trafik er med til, at det kan lade sig gøre. Med en helt ny køreplan for byens busser kan passagererne fra august blandt andet se frem til mere præcise afgange i myldretiden.  

 • Vejle Kommune giver pårørende en håndsrækning

  Alt for mange pårørende går ned med stress eller depression. Det vil Vejle Kommune gøre noget ved.  Forsøgsvis opretter kommunen derfor to kurser til pårørende 

 • Afbrændingsforbud i Trekantområdet

  På baggrund af den seneste tids gode vejr er vegetationen blevet særdeles tør. Det betyder, at der er en væsentlig større risiko for naturbrande.

 • Helt på toppen! – cykelholdet klarede strabadserne

  De 12 unge ledige der 18. juni satte sig i cykelsadlen med kurs mod Alpe D'Huez, har nu nået toppen. Turen var en del af Jobcenter Vejles projekt "CP2018". 

 • Sæbeboblerne er tilbage i Økolariet

  Økolariet vil boble af liv i sommerferien. Det begynder på forpladsen med sæbebobler og fortsætter inden for med quiz, spil, LEGO, sommerpostkort og masser af leg og læring for store og små. Hele sommeren er pladsen foran Økolariet fyldt med kreative måder at lave sæbebobler på. I et stort kar bliver du omringet af en kæmpeboble og som noget nyt, kan du lave bobler med genbrugsting som plastikflasker, piskeris og sokker! Prøv også at lave kæmpebobler med særlige stænger og snore, sæbeboblestængerne har du også mulighed for selv at fremstille og få med hjem sammen med en pose af Økolariets hemmelige sæbeblanding.

 • Hvem skal have frivilligprisen 2018?

  Mange mennesker yder en stor og engageret indsats - helt frivilligt. Dette markerer Vejle Kommune også i år ved at hædre en særlig frivillig og uddele en frivilligpris. Nu skal kandidaterne til prisen findes.

 • Plejecenter Bakkegården kan spare op til 133.000 kr. på elregningen

  Det viser en ny energirapport om elforbruget i plejecentrets køkken, som også giver konkrete anbefalinger til nemme energiforbedringer.

 • Indvielse af nyt vandløb ved Hastrup Mølle

  Vejle Kommune inviterer til indvielse af et stykke nyt vandløb på Skjern Å nord for Thyregod. Fiskeriminister Eva Kjer Hansen deltager i indvielsen, der finder sted onsdag 27. juni kl. 15.

 • Ny kulturdirektør til Vejle Kommune

  Sofie Plenge er ansat som ny kulturdirektør i Vejle Kommune. Den nye kulturdirektør, der er 39 år, kommer fra et job som chefkonsulent på kultur- og fritidsområdet, Center for Vækst og Beskæftigelse i Kommunernes Landsforening (KL). Her har hun varetaget kommunernes interesser på kulturområdet i forhold til staten, interesseorganisationer og faglige organisationer. 

 • Vejle Kommune vil vejlede butikker i gågaden om skilte

  På baggrund af den seneste tids fokus på skiltning i gågaden går Teknik & Miljø nu ud og vejleder butikkerne om, hvordan de skilter efter reglerne.

 • Indvielse: Skibets nye lysregulering klar til trafik

  Om få dage kan beboerne i Skibet føle sig mere trygge ved at begive sig ud i trafikken. Krydset mellem Bredstenvej og Jennumvej er blevet sikret med en længe ventet lysregulering, som tændes og indvies fredag den 29. juni klokken 13. 

 • Nærdemokratiet blomstrer i Vejle Kommune

  I Vejle Kommune er antallet af lokalråd vokset fra 15 til 29 (snart 30) på 7 år. Det bobler altså af gode ideer lokalt, som bl.a. realiseres i samarbejde med byrådets Udvalg for Lokalsamfund og Nærdemokrati. Det er det årlige fælles dialogmøde med kommunen et bevis på.

 • Cykelfolket får nye superruter i Danmarks bedste cykelterræn

  Download 16 superruter til din cykelcomputer og prøv kræfter med bl.a. Danmarks ubestridte hårdeste cykelrute på 230 km og 3000 højdemeter i Vejle-områdets unikke cykelterræn. 

 • Den mentale styrkeprøve er den hårdeste, når unge ledige cykler til Alpe D’Huez

  Igen i år tager et hold unge ledige turen fra Vejle til Alpe D'Huez på cykel. Turen markerer afslutningen på et længere forløb, der skal bringe dem tættere på job og uddannelse.

 • Vejle Kommune vinder Diabetesforeningens Handlingspris 2018

  Prisen går til kommunens opsøgende sygeplejeteam, der arbejder målrettet med fysiske og kroniske sygdomme som diabetes ved at tilbyde sundhedssamtaler til udsatte mennesker. Tilbuddet har eksisteret i tre år og findes ikke i samme form andre steder i landet.

 • Klar til et pust?

  Der er stadig for mange, der sætter sig bag rattet og kører, når de har drukket alkohol. Med kampagnen "Klar til et pust?" vil Vejle Kommune og Rådet for Sikker Trafik nu minde alle om at lade bilen stå, hvis man har drukket alkohol til en af sommerens sociale sammenkomster.

 • Æbleskrog og pizzarester for sig i gågadens affaldsspand

  Som den første kommune i Danmark vil Vejle Kommune nu have folk i byens rum til at sortere deres affald på samme måde som hjemme i husstanden, så bl.a. madaffaldet bliver samlet ind for sig selv. Det skal give flere ressourcer til genanvendelse, bl.a. organisk affald, som omdannes til miljøvenlig biogas.

 • Har du styr på dit blodtryk?

  Rigtig mange danskere har forhøjet blodtryk uden at vide det. Ofte kan du nemlig ikke mærke, hvis dit blodtryk er for højt. Derfor er det en god ide at få det målt, så du kan forebygge blodpropper, blødninger i hjernen og anden sygdom

 • Kør med i cykeloptoget: Supercykelstien i Vejle indvies

  Den sidste asfalt er nu lagt på Vejles nye cykelforbindelse - og det skal fejres. Hop på cyklen og vær med til at tage Supercykelstien officielt i brug, når Vejle Kommune inviterer til åbningsfest 8. og 9. juni 2018 i forbindelse med folkemødet.  

 • Afbrændingsforbud i Trekantområdet

  På baggrund af de seneste mange dages gode vejr er vegetationen blevet særdeles tør. Det betyder, at der er en væsentlig større risiko for brande i såvel haver, på marker og i skove, hvilket dagens brand i Randbøl vidner om. Trekantområdets Brandvæsen udsteder derfor et afbrændingsforbud gældende fra den 25. maj 2018 for Billund, Fredericia, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle Kommuner.

 • Vejles Folkemøde 2018 holdes 8-9. juni

  Nærdemokrati, resiliens og fællesskab er hovedtemaerne på Vejles Folkemøde, der holdes 8. og 9. juni.

 • Invitation til pressen: Rejsegilde i Ny Rosborg

  AffaldGenbrug i Vejle og Arkitektskolen Aarhus er ved at rejse en informationspavillon i Vejles kommende resiliente bydel Ny Rosborg. Der er rejsegilde fredag 25. maj kl. 13-13.30, hvor pressen er velkommen 

 • Vejle Kommune skal inspirere til et grønnere Danmark

  Der er hele tre projekter fra Vejle Kommune med i en ny publikation om klimaløsninger, der i dag bliver lanceret af Realdania og Sustainia. Publikationen samler 100 af de bedste klimaprojekter fra kommuner over hele landet.

 • Vejle er i top 5 over kommuner, der får flygtninge i arbejde

  Arbejdsmarkedsudvalgets indsats for hurtigt at få flygtninge i job, ser ud til at bære frugt. En opgørelse viser, at Vejle Kommune er blandt de allerbedste til at få flygtninge ud på arbejdsmarkedet.

 • Skoler kan nu få hjælp til sundere mad

  Vejle Kommunes Sundhedsafdeling har en drøm om, at alle skolebørn får god og mættende mad. Derfor kan skoler og SFO 'er få besøg af en konsulent, der kan give tips og tricks til at få sundere mad på bordet. Målet er, at skolerne i kommunen får Fødevarestyrelsens nye Måltidsmærke, der groft sagt er et signal om, at "her serveres go' mad"

 • Virtual Reality på vej til borgerne i Vejle Kommune

  Politikerne på velfærdsområdet har netop givet penge til 11 nye virtuelle eller digitale velfærdsteknologier, som skal gøre borgerne i stand til at kunne mere selv i hverdagen eller forbedre deres træningsmuligheder.

 • Ministerbesøg: Sundhedsminister vil høre om opsøgende sygepleje til udsatte grupper

  Sundhedsminister Ellen Trane Nørby besøger mandag den 14. maj det opsøgende sygeplejeteam i Vejle Kommune for at blive klogere på, hvordan kommunerne kan få sundhedstilbuddene helt tæt på borgerne. ------------------------------------------Pressen er velkommen til at deltage i besøget i Sundhedshuset Vejle, Vestre Engvej 51, 7100 Vejle mandag den 14. maj fra kl. 9.00-10.15. Ministeren skal høre om baggrunden for opsøgende sygepleje, foreløbige resultater og tale med en opsøgende sygeplejerske og en borger, som har haft stor udbytte af den opsøgende indsats. Tilmelding til connd@vejle.dk  ------------------------------------------ 

 • Hvem fortjener en arkitekturpris?

  Vejle-Prisen er Vejle Kommunes egen arkitekturpris, som uddeles hvert år til særligt godt byggeri eller anlæg. Uddelingen sker i oktober, men det er nu, det er tid til at komme med forslag til, hvem der skal nomineres til prisen.

 • Nu kan du få nyt pas to lørdage i juni - hvis du bestiller tid

  Borgerservice holder åbent for bestilling af pas to lørdage i juni. Husk at reservere en tid på kommunens hjemmeside, hvor du også kan se, hvad du skal have med.

 • Borgermøde om trafikken i Vejle

  Vejle Kommune inviterer til borgermøde mandag 14. maj kl. 19 om en kommende mobilitetsplan, som er i høring nu. Den handler om, hvordan vi skal fremtidssikre trafikken i Vejle, så der bliver plads til alle, når byen vokser, som den gør.

 • Pressenotis fra Økolariet 4. maj 2018 Insekter og iværksætteri - ideer der bliver til virkelighed

  Økolariet har til søndagens klog og kaffe den 13. maj indbudt Peter Bjerre Andersen fra firmaet Inusect til fortælle om sit arbejde med, at producerer fremtidens føde - spiselige insekter. Firmaet producerer pt. hundefoder med insekter og har også andre ideer i støbeskeen, som øl med insekter og andre sjove ideer.

 • Gør din cykeltur mere sikker - brug 2 sekunder mere

  En meget stor andel af de mest alvorlige cyklistulykker sker i vejkryds. I Vejle skete to tredjedele af ulykker på cykel fra 2007 til 2016 på steder, hvor to veje krydser hinanden. Derfor sætter kommunen i maj i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik fokus på krydsulykker med kampagnen "Brug 2 sek. mere".

 • Bæredygtig energiform testes i Vejle

  I det vestlige Vejle rammes tre 18 meter lange energipæle i jorden med en rambuk onsdag 2. maj. Pælene er en del af et forsøgsprojekt, der skal vise, hvordan man kan kombinere pælefundering og jordvarme i fremtidens resiliente bydel

 • Onsdag er Store Hyledag: Vigtigt værktøj for beredskaberne

  Over hele landet lyder sirenen traditionen tro fra klokken 12 den første onsdag i maj. På Store Hyledag testes sirenevarslingssystemet med lyd nemlig af. Et værktøj, der er vigtigt for beredskabet.

 • Vejle Kommune indgår aftale med RenoNorden om ophør af samarbejdet

  Vejle Byråd har godkendt, at kommunen indgår aftale med RenoNorden om ophør af indsamlingskontrakterne for dagrenovation og genanvendeligt affald. Aftalen indebærer også, at RenoNorden fortsætter affaldsindsamlingen, indtil en ny kontrakt kan være på plads sidst på året med en ny leverandør. Aftalen får dermed ikke driftsmæssige konsekvenser for kommunens borgere

 • Kom med et bud: Hvordan ser trafikken i fremtidens Vejle ud?

  Hvordan bliver det fortsat attraktivt at køre, cykle eller gå en tur i Vejles gader? Og hvad skal der til for, at Vejle også er en god by at færdes i, når der bliver flere om at dele pladsen? Vejle Kommune giver en række bud på dette i en ny plan for trafikken og vil nu høre borgernes mening.

 • Vejle Misbrugscenter skifter navn til RusmiddelCenter Vejle

  Selvom mange i Vejle har et misbrug af alkohol eller stoffer, er det kun få, der kommer i behandling. Navneskiftet skal give flere - ikke mindst unge mennesker med misbrugsproblemer - lyst til og mod på at søge hjælp. 

 • Politikere finder inspiration til nyt plejecenter i Kolding, Aabenraa og Sønderborg

  Politikerne har besluttet at bygge et nyt, moderne plejecenter for at imødekomme de behov, der er for ældrepleje i fremtiden. Seniorudvalget tager derfor den 13. april på inspirationstur til tre kommuner.

 • For høj fart skyld i mange ulykker

  Der sker alt for mange trafikulykker på vejene på grund af for høj fart. Nu vil Vejle Kommune sammen med Rådet for Sikker Trafik have endnu flere trafikanter til at overholde fartgrænserne.

 • Ministerbesøg: Kirkeminister viser interesse for søjle til minde om de skæve liv i Brejning

  Kirkeminister Mette Boch lægger vejen forbi Brejning den 9. april for at høre om arbejdet med at rejse en Bjørn Nørgaard-mindesøjle for de begravede ved De Kellerske Anstalter.

 • Vejle besøger Mostar

  Vejles borgmester besøger Mostar Kommune i Bosnien og Hercegovina fra 10.-12. april. Målet med besøget er at styrke kontakten mellem virksomhederne i Vejle-området og i Mostar, og borgmesteren skal bl.a. besøge en erhvervsmesse i Mostar.  

 • Bedre tænder til de ældre i Vejle Kommune

  Beboerne på Plejecenter Bakkegården får tænderne set grundigt efter, og personalet bliver undervist i, hvordan de hjælper med at passe på tænderne, da gode tænder øger appetitten og forebygger sygdom. 

 • Træer trimmes ved Jelling-monumenterne

  Vejle Kommune beskærer nogle fredede og bevaringsværdige træer ved gravhøjene og kirken i Jelling og fælder andre træer, der ikke er fredede. Det sker af hensyn til publikums sikkerhed. Træerne fældes onsdag 4. april

 • Prøv en el-cykel i en måned

  Igen i år gennemfører cykelhandlerne i Vejle og Give, cyklistforbundet i Vejle og Grønt Forum, Vejle Kommune en kampagne, hvor man kan låne en el-cykel i en måned fra maj til december. Kampagnen tyvstarter fredag 6. april kl. 16 fra Rådhustorvet i Vejle, hvor 11 af byrådets politikere springer i sadlen som de første

 • Stort, bredt samarbejde skal styrke idrætten i Vejle kommune og få flere til at bevæge sig

  Det var et enigt byråd i Vejle kommune, der onsdag aften besluttede at sende en ansøgning afsted til DGI og DIF om at blive såkaldt visionskommune og dermed styrke idrætten og skabe mere bevægelse for borgerne i kommunen.

 • Åben workshop om klimaparken i Børkop

  Børkop Lokalråd og Vejle Kommune inviterer til en åben workshop på Børkop Bibliotek tirsdag 10. april, hvor deltagerne kan komme med input til at realisere planen om en klimapark midt i byen

 • Antallet af rygere falder i Vejle

  I Danmark er antallet af rygere stagneret. Men ikke i Vejle. Her er antallet af mennesker, der ryger dagligt, faldet fra 18,2 procent til 16,6 procent på fire år. Det viser Sundhedsprofilen - en undersøgelse af danskernes sundhed og trivsel.

 • Vejles nye herberg åbner den 1. april 

  Efter flere måneders intens boligjagt er det endelig lykkedes Vejle Kommune og Vejle Krisecenter, som skal drive herberget, at finde lokaler til byens nye herberg. De melder nu klar til åbning den 1. april.

 • Fodbold er godt for krop og sjæl

  Verdens populæreste sport har en lang række gode effekter for både den fysiske og mentale sundhed. Det bekræfter en ny videnskabsartikel, og derfor tilbyder "Idræt for psykisk sårbare" nu motionsfodbold for mænd.

 • Arbejdet med at sikre kryds i Skibet går nu i gang

  De har ventet med længsel, og beboerne i Skibet ved Vejle er nu et stort skridt tættere på at kunne føle sig mere trygge ved at begive sig ud i trafikken. Det uheldsbelastede kryds mellem Bredstenvej og Jennumvej sikres med lysregulering, og arbejdet begynder nu.

 • Økolariet klækker kyllinger

  Små levende kyllinger har altid været en del af oplevelsescentret Økolariet i Vejles tilbud i påsken, men som noget helt nyt er der i år en god chance for at se et æg klække, hvis man er i Økolariet på det rigtige tidspunkt. Der er også mulighed for at teste sin æg-viden i quizzen "Ægs-pert"

 • Byrådet skal tænke i sundhed

  Samarbejde på tværs af områder og politiske udvalg var i centrum, da Vejle Kommunes byråd drøftede sundhed og forebyggelse på et temamøde.

 • Gør naturen og jer selv en tjeneste

  Vejle Kommune har gennem årene støttet over 100 projekter via Natur- og Stipuljen. I år kan der komme flere til, for nu er det tid for lokale ildsjæle til at sende deres ansøgninger til puljen. Fristen er 3. april

 • Den store skoleforestilling ”Klokken ringer ALtid” er lige på trapperne

  Biblioteket, Kulturmuseet, Musikskolen og Xeneriet er sammen med 11 folkeskoler i Vejle Kommune gået sammen om at skabe en kæmpe forestilling på Musikteatret.I alt 85 elever fra især 7.-9. klasser skal i uge 12 skabe forestillingen og vise den for alle interesserede. Billetsalget er åbnet.   

Sidst opdateret: 07. december 2017