Det kendte kommentatorpar har prøvekørt de danske Tour de France-ruter. Se deres analyse af 3. etape, der starter i Vejle og slutter i Sønderborg.

Rolf & Ritter på tur - 3. etape: Vejle - Sønderborg

3. etape: Vejle – Sønderborg
Søndag 4. juli 2021 – 182 km.

Etapen starter i kuperet terræn, hvorefter ruten går sydpå. De danske ryttere i feltet vil uden tvivl forsøge at komme i udbrud og bevise deres værd foran deres hjemmepublikum.

Anden del af etapen byder ikke på de store udfordringer, hvorfor etapen bør ligge til sprinterholdene, som må satse på en velforberedt slutspurt. Forholdene med de brede gader i fladt terræn omkring Sønderborg er særligt gunstige for de hurtigste af feltets ryttere, der må ventes at kæmpe om sejren.

Bag om etapen
3. etape bliver en klassisk og velkendt kamp mellem udbrydere og sprinterhold. Dagen starter med en rundtur i Vejle-området, hvor især de danske ryttere vil vide, at man ikke kan tage fejl af de korte, men stejle stigninger.

Rundturen kører forbi Jelling, og de UNESCO-bevarede Jelling-monumenter, der er rejst i 965 af Harald Blåtand. I 2021 bliver området formentlig affyringsrampe for ambitiøse udbrydere.

Ligesom 2. etape er der tre kategoriserede stigninger, der hvert giver ét point til bjergtrøjen. Den første ligger allerede efter 27 km. på Koldingvej (1,4 km á 4,4 %). Derfor vil udbruddet formentlig forsøge at komme tidligt afsted.

Efter 83 km kommer rytterne til dagens anden kategoriserede stigning på Hejlsminde Strand (850 m á 4,7 %). Kort efter igen kommer dagens eneste pointspurt og dagens anden UNESCO-bevarede seværdighed, Christiansfeld.

Udbruddet vil med al sandsynlighed holde sig foran feltet igennem Haderslev og frem til dagens tredje stigning Genner Strand (1,6 km á 3,3 %) i kampen om at kunne gå til hviledag iført den prikkede bjergtrøje.

Herfra er det en kamp mellem feltet og udbryderne om etapesejren ind igennem Aabenraa og frem mod målbyen Sønderborg. Der er mindre sandsynlighed for forstyrrende sidevind end dagen før, så for sprinterholdene er 3. etape en dag, hvor det ikke må gå galt.

Når rytterne krydser stregen i Sønderborg, er der en velfortjent hviledag.

Herunder kan du også se Rolf Sørensen og Dennis Ritters analyse af de to øvrige danske Tour de France-etaper.

1. etape: København – København
Fredag 2. juli 2021 – 13 km. (Enkeltstart)

Tour de France 2021 skydes i gang med en 13 km lang enkeltstart. Verdens bedste cykelryttere indtager Københavns gader i kampen for den gule førertrøje.

Københavns gader bliver indtaget af verdens bedste cykelryttere, som kommer til at kæmpe om løbets første gule trøje. Den flade rute gennem hovedstadens brede gader uden skarpe sving giver mulighed for fuld fart i pedalerne.

Skal rytterne gøre sig forhåbninger om en etapesejr, er kodeordene højt gear og aerodynamisk holdning gennem hele etapen. For Tour-favoritterne er målet først og fremmest at begrænse tidstabet.

Rolf & Ritter på tur - 1. etape: København - København

2. etape: Roskilde – Nyborg
Lørdag 3. juli 2021 – 199 km.

En lang og vindblæst dag over Sjælland, med en spændende finale over en af verdens længste broer.

Rytterne kører først gennem maleriske landskaber langs fjorde og over bakker for på etapens sidste 20 km at køre over Storebæltsbroen. Når de krydser bæltet, kommer vinden derfor til at spille en helt afgørende rolle. Holdkaptajnerne må således sætte deres lid til holdets kollektive styrke og opofrelsen hos den enkelte rytter på holdet.

Det forventes, at det bliver et opsplittet felt, der krydser målstregen i Nyborg, og at tidstabene får stor betydning for, hvem der må køre videre i den gule trøje, og for det endelige samlede klassement. Sejren kan meget vel gå til en af de stærke sprintere i feltet.

Rolf & Ritter på tur - 2. etape: Roskilde - Nyborg
Sidst opdateret: