Antallet af smittede med corona stiger - læs bl.a. om test og nye restriktioner


Læs mere her - Information about coronavirus/Covid19

Vejle-Prisen og Borgernes Arkitekturpris

Hvem skal vinde Borgernes Arkitekturpris? Seks kandidater er med i kapløbet, og i de kommende to uger kan du stemme på din foretrukne kandidat.

Fjordenhus
Fjordenhus

Vejle-Prisen er Vejle Kommunes arkitekturpris, der siden 1972 er blevet uddelt hvert år i forbindelse med Arkitekturens Dag. Det er Byrådet der tager den endelige beslutning om vinderne af Vejle Prisen, på baggrund af en indstilling fra Teknisk Udvalg i samarbejde med en fagdommer udpeget af Arkitektforeningen.

Samtidig uddeles Borgernes Arkitekturpris, hvor du og alle borgere i Vejle Kommune kan være med til at beslutte, hvem der skal løbe med prisen.

Begge priser uddeles 5. oktober i forbindelse med Arkitekturens Dag. Du kan læse mere om de nominerede og give din stemme her på siden.

Giv din stemme til Borgernes Arkitekturpris

Tak fordi du stemte

Din stemme er nu registreret

Afstemningen er ikke udfyld korrekt. Husk at sætte kryds ud for en af de nominerede.

The form contains errors

  • {{validation.errorMessage}}

Se kandidaterne til Borgernes Arkitekturpris 

Egtved Svømmehal, Hjelmdrupvej 13a, 6040 Egtved

Egtved svømmehal
Egtved svømmehal
Egtved svømmehal
Egtved svømmehal

Svømmehallen er opført, som en del af et multicenter med idrætshal, fitnesscenter, cafeteria mv. Den ny opførte svømmehal er en vellykket tilbygning med god arkitektonisk sammenhæng til de tidligere opførte halfaciliteter.
Svømmehallen er opbygget af store flotte betonelementer, der strækker sig i hele facadens højde. Frontfacaden har et stort vinduesparti, der giver indblik i aktiviteterne indenfor, samt et parti med trælameller, der er genkendeligt fra den resterende del af multicentret. På de 3 øvrige facader er der en fin vindueskomposition af vinduer i forskellige størrelser. Fra den store fine tagterrasse er der et fint kig over boldbanerne.

Skyttehushaven, Tirsbæk Strandvej 2, 7120 Vejle Ø

Skyttehushaven
Skyttehushaven
Skyttehushaven
Skyttehushaven

En gennemgribende renovering af Skyttehushaven har givet nyt liv til Vejlensernes yndede udflugtsmål med 8 nye spændende haverum med mange forskellige plantearter, ny sandstrand, ny stenmole, nye stier og ikke mindst en ny træscene, der kan bruges til musikarrangementer, teater mv. Scenen står som en skulptur i haven med en velproportioneret trækonstruktion, der skal mime træernes stammer, grene og kroner. Fra græsplænen foran scenen har man fjorden som et betagende baggrundstæppe. På bagsiden af scenen er der siddepladser, hvorfra man kan sidde og nyde udsigten over fjorden og livet på stien.

Boliger på Katrinelund 42-50, 7120 Vejle Ø

Katrinelund
Katrinelund
Katrinelund
Katrinelund

Bebyggelsen på Katrinelund er en meget vellykket parcelhusudstykning bestående af både ens dobbelthuse og fritliggende boliger, udstykket som sokkelparceller uden synlige skel mellem boligerne. Boligerne er elegant tilpasset landskabet i et flot samspil med naturen. Det er en helstøbt bebyggelse opført i gule teglsten med felter i sortmalet træ, gule tegltage og sorte vinduer. Boligvejen fremstår med ens postkasser og gadeinventar i sort, som passer til boligerne. De nærmeste arealer omkring husets ankomstside og bagside er private. På havesiden har alle en rigtig fin gårdhave indrammet af en lav teglstensmur.

Etageboliger på Smaragdvej 9, 7100 Vejle

Smaragdvej
Smaragdvej
Smaragdvej
Smaragdvej

Den 12 etagers etageboligejendom ligger smukt med den skovklædte skrænt mod Uhrhøj i baggrunden. Bygningen fremstår i hvid beton med partier af trælameller, der sammen med enkle fremtrukne vinduer og en  fin vindueskomposition giver nogle spændende facader. På facaden mod vest er der ved alle lejligheder ophængt altaner, som på en af siderne har en væg af trælameller som afskærmning mod naboen. Beboernes udearealer er primært altanerne, idet der ikke er meget fælles friareal til rådighed. Arealerne omkring etageejendommen er indrettet til parkering. 

Parkeringshus ved Vejle sygehus, Kabbeltoft 10, 7100 Vejle

Parkeringshus ved Vejle Sygehus
Parkeringshus ved Vejle Sygehus
Parkeringshus ved Vejle Sygehus
Parkeringshus ved Vejle Sygehus

Vejle Sygehus - Sygehus Lillebælts nye parkeringshus ligger med sin runde form fint indpasset på hjørnet af Horsensvej, som svinger ind på Skovgade. Parkeringshuset er opbygget med en flot bearbejdet teglbase. Facaden over teglbasen består af transparente glaslameller, der står halvt åbne og giver et godt dagslys inde i parkeringshuset. Parkeringshusets etager er opført som én glidende rampe uden lodrette søjler imellem parkeringspladserne. I midten af parkeringshuset er der plantet træer samt bunddækkende planter, der giver stedet et grønt islæt. Om aftenen står huset oplyst ved hjælp af de LED-belyste glaslameller og ved særlige lejligheder kan lyset programmerestil andre farver.

Renovering af enfamiliehus, Strandvejen 140, 7120 Vejle Ø

Strandvejen
Strandvejen Foto: Julie Hansen Asmussen og Jonas Danielsen
Strandvejen
Strandvejen Foto: Julie Hansen Asmussen og Jonas Danielsen
Strandvejen
Strandvejen Foto: Julie Hansen Asmussen og Jonas Danielsen

Huset er oprindeligt et rødstenshus med eternittag fra 1975. Igennem 2 år har huset gennemgået en stor renovering og fremstår i dag med træfacader og tagpaptag med listedækning. Renoveringen er sket med respekt for husets oprindelige rammer, taghældning og beliggenhed. Til huset er der dog tilbygget en ny trægarage og afskærmende trævægge, som er fint tilpasset det resterende hus. Der er fine detaljer omkring vinduerne med stålindfatninger og en fin betontrappe op til baghaven. Alt i alt en rigtig fin nyfortolkning af det gamle hus.

Sidst opdateret: 01. september 2020