Vejles Klimarejse

Vil du med på en klimavenlig rejse? Så er det dig, vi leder efter! Vejle Kommune tester en ny app, Deedster, der sætter skub i udviklingen imod bæredygtig livsstil og forbrug. Testperioden løber fra 14. november til 12. december 2019.

Deedster fødder
Hvad er dit klimafodaftryk?

Deedster hjælper dig til at sætte fokus på, hvad dit forbrug og din livsstil rent faktisk betyder for dit personlige klimafodaftryk.

Hver dag modtager du gode idéer og forslag til, hvordan du kan reducere din klimapåvirkning. Samtidig inspirerer app’en dig til at gå nye bæredygtige veje.

Klimarejsen i løbet af november og december er en fire ugers udfordring – en konkurrence mellem deltagende teams om, hvor mange gode gerninger vi hver især kan udføre til gavn for Vejles klima.

Applikationen lægger op til aktiviteter, der svarer til ca. 5 minutters indsats hver dag. Når testperioden er slut, skal du desuden deltage i en 5 minutters evaluering. Hvis du deltager i det frivillige kick-off event den 14/11, vil vi også bede om dit navn og email.

Har du lyst til at hoppe ombord på Vejles Klimarejse og være testpilot på Deedster? Så skal du finde mindst fire andre interesserede og danne dit eget team. Du bestemmer, hvem der skal være kaptajn på dit team, og hvad teamet skal hedde. Du tilmelder teamet samlet. 

Vinderteamet bliver både fejret og belønnet med en bæredygtig middag for hele holdet i Spinderihallernes café.

Sådan gør du: 

  1. Saml et hold på mindst 5 deltagere
  2. Tilmeld dit hold senest den 13/11-19 på nedenstående link.
  3. Kom godt i gang med klimarejsen den 14.november – Du er velkommen til den fælles kick-off event i Spinderihallerne kl. 17.30.
  4. 14/11 – 12/12 er dit hold på klimarejse og udfører klimarigtige gerninger hver dag.
  5. Følg i løbet af rejsen din placering i forhold til de andre hold.
  6. 12/12 - Vinderen annonceres.

Tilmed dit hold til konkurrencen.

Se vores flyer om Vejles Klimarejse. 

Om Deedster: 

App'en Deedster er udviklet af et svensk firma i samarbejde med WWF (Verdensnaturfonden)

Deedster blev udnævnt som vinder til  eventen 'Resilience Business Cup', der blev arrangeret af Vejle Kommune og 100 Resilient Cities i 2018. Eventen havde til formål at finde tiltag, der kunne bidrage til en mere bæredygtig livsstil og forbrug. 

Deedster App'en kan være med til at gøre os opmærksomme på det individuelle klima-fodaftryk, vi hver især sætter som resultat af vores forbrug og livsstil. 

På en sjov og spændende måde, kan vi alle lære, hvordan vi hver især kan nedbringe vores indvirkning på klimaet og blive inspireret til, hvad vi dagligt kan gøre for bæredygtigheden.

Deedsterlogo
Vær med til at gøre en forskel for klimaet.
VIFIN
Sidst opdateret: 02. oktober 2019