Vejles Klimarejse

Torsdag 12. december har 35 teams dystet om at spare CO2e og leve bæredygtigt i fire uger, og vinderen af en bæredygtig middag på Haraldskær kåres.

I snart fire uger har 35 forskellige teams droppet bilen til fordel for cyklen, og spist grønt i stedet for kød.

Fredag 12. december kl. 16.30 udløses spændingen, når et af de 35 hold kåres som vinder af Vejles Klimarejse.

På nuværende tidspunkt har de 35 deltagende hold sparet ca. 21.500 tons CO2e og udført mere end 6.200 klimavenlige gerninger.

Bobler og vindercheck

Kåringen af vinderen finder sted i Bylaboratoriet på Kirketorvet 22 torsdag 12. december kl. 16.30-17.

Her bliver både den samlede og vinterteamets klimarejse præsenteret. Efter overrækkelse af vinderchecken, bliver der budt på et lille glas klimavenlige bobler.

Deedster fødder
Hvad er dit klimafodaftryk?

Om Deedster: 

App'en Deedster er udviklet af et svensk firma i samarbejde med WWF (Verdensnaturfonden)

Deedster blev udnævnt som vinder til  eventen 'Resilience Business Cup', der blev arrangeret af Vejle Kommune og 100 Resilient Cities i 2018. Eventen havde til formål at finde tiltag, der kunne bidrage til en mere bæredygtig livsstil og forbrug. 

Deedster app'en kan være med til at gøre os opmærksomme på det individuelle klima-fodaftryk, vi hver især sætter som resultat af vores forbrug og livsstil. 

På en sjov og spændende måde, kan vi alle lære, hvordan vi hver især kan nedbringe vores indvirkning på klimaet og blive inspireret til, hvad vi dagligt kan gøre for bæredygtigheden.

Deedsterlogo
Vær med til at gøre en forskel for klimaet.
VIFIN
Sidst opdateret: 03. december 2019