Information om Coronavirus

Folketinget har gennemført en række drastiske tiltag for at afbøde  smittespredningen af Coronavirus og senest en gradvis genåbning af samfundet. Læs her, hvad det betyder for dig som borger i Vejle Kommune. Tilmeld dig også gerne vores COVID-19 beredskab. Du kan også finde udvalgt information til virksomheder.
Klik her for at finde information om corona-situationen - Information about coronavirus/Covid19

Ny Rosborg

En ny bydel - en del af byen

Borgermøde: Husk, at Ny Rosborg er et helt særligt sted

Tirsdag den 3. september 2019 blev der afholdt borgermøde om Ny Rosborg. Til mødet fortalte Team Møller & Grønborg mere om skitseforslaget for Ny Rosborg, og nye muligheder og retninger for, hvad bydelens særlige karakter kan blive, blev drøftet. Læs om Ny Rosborg borgermødet. 

Oplæg Ny Rosborg
Debat om Ny Rosborg
Ønsker til Ny Rosborg
Snak om Ny Rosborg

 

Fremtidens bydel skal udvikles på holme

Et enigt Økonomiudvalg har valgt at arbejde videre med Team Møller & Grønborgs bud på Vejles nye resiliente bydel, Ny Rosborg. Et forslag, der kombinerer kvaliteterne fra byen og naturen - og bruger en laboratorietankegang som svaret på, hvordan udfordringer kan vendes til muligheder.

Se pressemeddelelse 6. maj 2019 om valg af team til det videre arbejde med Ny Rosborg

Om arbejdet med Ny Rosborg

Vejle vokser – flere og flere vil gerne bo her. Men hvordan skaber man en levende og attraktiv ny grøn bydel i et område med deponi og risiko for oversvømmelser? Det er er vores udfordring – men også mulighed – i Ny Rosborg. For vi har en fantastisk placering, tæt på byen og naturen, der venter på nye indbyggere.

Mens vi venter åbnes området for at teste og eksperimentere. Her afprøver vi nye idéer gennem midlertidige aktiviteter – skaber liv og erfaringer som inspiration til den fremtidige bydel. Dette i form af forskellige projekter – f. eks. mødesteder for fællesskaber og oplevelsesture rundt i området.

Ny Rosborg udvikles sammen, og alle er velkomne. Det er et fælles projekt med bred involvering fra både naboer og foreninger, men også udviklere og eksperter. Vær med til at inspirere, kontakt os hvis du har gode idéer og tag gerne selv fat.

Skrå luftfoto af området Rosborg området set fra luften
Tidslinje Tidslinje for Ny Rosborg proces
Midlertidige aktiviteter Midlertidig aktivitet - infopavillion
Kort over området Rosborg områdets afgrænsning

Projektet er organiseret under økonomiudvalget i samarbejde med Teknisk Udvalg og Natur- og Miljøudvalget.

 

Sidst opdateret: 05. september 2019