Antallet af smittede med corona stiger - læs bl.a. om test og nye restriktioner


Læs mere her - Information about coronavirus/Covid19

Ny Rosborg

En ny bydel - en del af byen

Udviklingsplan for Ny Rosborg er klar

Ny Rosborg set fra luften
Visualisering af den nye grønne bydel
Situationsplan for Ny Rosborg

Vejles fyrtårn for resilient byudvikling, Ny Rosborg, er rykket et væsentligt skridt nærmere realisering med en udviklingsplan. Forslaget blev onsdag 22. april 2020 godkendt i Vejle Kommunes byråd og vil i løbet af i år blive præsenteret for borgerne.

Team Møller & Grønborg har samlet fire års spændende og nytænkende samarbejde mellem borgere, politikere og fagfolk i en udviklingsplan, der forvandler visioner, ønsker, håb og tanker til en bæredygtig, resilient bydel, som allerede nu møder stor interesse hos både investorer og kommende beboere.

Fremtidens resiliente bydel skal give plads til 4-5.000 nye indbyggere, og udviklingen med at skabe liv og fællesskaber i området er allerede i gang. Rygraden er et blågrønt naturlandskab, hvis etablering starter når muligt på baggrund af etapeplanen, mens de første byggerier forventes at skyde op indenfor de næste 2-3 år.

Læs hele udviklingsplanen nederst på siden (pdf), hvor du også kan se andre dokumenter fra processen.

Borgermøde: Husk, at Ny Rosborg er et helt særligt sted

Tirsdag den 3. september 2019 blev der afholdt borgermøde om Ny Rosborg. Til mødet fortalte Team Møller & Grønborg mere om skitseforslaget for Ny Rosborg, og nye muligheder og retninger for, hvad bydelens særlige karakter kan blive, blev drøftet. Læs om Ny Rosborg borgermødet. 

Oplæg Ny Rosborg
Debat om Ny Rosborg
Ønsker til Ny Rosborg
Snak om Ny Rosborg

 

Fremtidens bydel skal udvikles på holme

Et enigt Økonomiudvalg har valgt at arbejde videre med Team Møller & Grønborgs bud på Vejles nye resiliente bydel, Ny Rosborg. Et forslag, der kombinerer kvaliteterne fra byen og naturen - og bruger en laboratorietankegang som svaret på, hvordan udfordringer kan vendes til muligheder.

Se pressemeddelelse 6. maj 2019 om valg af team til det videre arbejde med Ny Rosborg

Om arbejdet med Ny Rosborg

Vejle vokser – flere og flere vil gerne bo her. Men hvordan skaber man en levende og attraktiv ny grøn bydel i et område med deponi og risiko for oversvømmelser? Det er er vores udfordring – men også mulighed – i Ny Rosborg. For vi har en fantastisk placering, tæt på byen og naturen, der venter på nye indbyggere.

Mens vi venter åbnes området for at teste og eksperimentere. Her afprøver vi nye idéer gennem midlertidige aktiviteter – skaber liv og erfaringer som inspiration til den fremtidige bydel. Dette i form af forskellige projekter – f. eks. mødesteder for fællesskaber og oplevelsesture rundt i området.

Ny Rosborg udvikles sammen, og alle er velkomne. Det er et fælles projekt med bred involvering fra både naboer og foreninger, men også udviklere og eksperter. Vær med til at inspirere, kontakt os hvis du har gode idéer og tag gerne selv fat.

Skrå luftfoto af området
Rosborg området set fra luften
Tidslinje
Tidslinje for Ny Rosborg proces
Midlertidige aktiviteter
Midlertidig aktivitet - infopavillion
Kort over området
Rosborg områdets afgrænsning

Projektet er organiseret under økonomiudvalget i samarbejde med Teknisk Udvalg og Natur- og Miljøudvalget.

 

Sidst opdateret: 23. april 2020