I Ny Rosborg er vi i fuld gang med at skabe en ny bæredygtig bydel, som vil give plads til 4-5000 nye vejlensere. Følg med i udviklingen af fremtidens bydel lige her.

Ny Rosborg
Visualisering af Nordholmen i Ny Rosborg

Informationsmøde 13. oktober

Kom og hør mere omkring de spændende byudviklingsplaner i Ny Rosborg.

Der vil være mulighed for både at få en snak om, hvad der sker lige her og nu, komme med idéer til hvilke oplevelser man gerne vil have, samt høre omkring de langsigtede planer for området.

PROGRAM 
17.00-18.30: Vandretur – fra pavillonen på Vestre Engvej (overfor hyttebyen)
- Bare mød op, husk påklædning efter vejret

19.00-20.30: Præsentation – Sundhedshuset på Vestre Engvej 51
- OBS: Tilmelding er nødvendig til denne sidste del af arrangementet ift. lokaler og forplejning
- Tilmeld dig her på siden senest mandag d. 11. oktober 2021.

Der vil selvfølgelig være mulighed for at kommentere og stille spørgsmål undervejs både på gåturen og under præsentationen.

Se et mere detaljeret program i menuen herunder

Program for informationsmøde

 • Kl. 17.00 – Gåtur i området

  Vi mødes ved pavillonen på Vestre Engvej overfor hyttebyen. Efter en kort præsentation og introduktion går vi ud og kigger på det, som sker i øjeblikket omkring Nordholmen og Trædballe Banke. Vi tager en snak omkring vandhåndtering og jordarbejdet, men også udformningen af landskabet, de kommende naturområder og mulige bebyggelse på holmene.

 • Kl. 18.30 – Kaffe/the og kage

  Dem som har tid og lyst fortsætter med i Sundhedshuset på Vestre Engvej 51, hvor vi efter lidt forfriskninger fortsætter med en indendørs præsentation.

 • Kl. 19.00 – Præsentation af Ny Rosborg

  Vi fortæller omkring hele Ny Rosborg planen, hvordan processen har været og hvorfor den ser ud som den gør. Vi dykker ned lokalplanforslaget der netop er kommet i høring samt i nogle af de emner, som vi ved er særligt vigtige ift. områdets borgere.

  Desuden prøver vi udfra bedste evne at komme med en overordnet vurdering af, hvornår de forskellige dele af planen bliver realiseret.

  OBS: Tilmelding er nødvendig til den sidste del af arrangementet ift. lokaler og forplejning.

  Tilmeld dig her senest mandag d. 11. oktober 2021.

Tak for din tilmelding!

Du modtager en mail med kvittering for tilmelding om ganske kort tid.

Tilmelding

Du skal vælge antal personer

The form contains errors

 • {{validation.errorMessage}}

Velkommen til Ny Rosborg

Vejles nye bydel byder på det bedste fra begge verdener med sin unikke placering i ådalens smukke natur. Her får du mulighed for at blive en del af byen og samtidig bo midt i naturen.

Målet er at skabe fremtidens bydel, hvor det blå og det grønne landskab er rygraden. Det bliver et hjem for mange, men også et område der er åbent for alle, og hvor der er plads til at gå på opdagelse.

Arbejdet er i fuld gang, og de første byggerier forventes at skyde op indenfor de næste 2-3 år.

Allerede nu kan du gå på oplevelse i området og besøge forskellige mødesteder, hvor vi sammen kan eksperimentere og blive klogere på emner som bæredygtighed og fællesskaber. Alt sammen for at blive klogere på, hvordan får det bedste frem i den nye bydel. 

Et første kig på den nye bydel

Ny Rosborg præsentationsfilm - klik på linket og få en første smagsprøve på Ny Rosborg

Hvad sker der i Ny Rosborg lige nu?

Lige nu er vi i gang med forberedelserne til de første af i alt seks i holme. Arbejdet vil strække sig over de næste par år.

Første skridt er at tilføre jord til områderne, som skal sikre, at både naturen og de hævede holme kan etableres på et solidt fundament. Efterfølgende skal jorden bearbejdes til de grønne og blå naturområder, der sammen med holmene danner landskabet i Ny Rosborg.

Udover arbejdet med at få jord til området er vi også i gang geotekniske undersøgelser af undergrunden ved både Nordholmen, Rosborg Ø og Trædballe Banke, så vi sikrer, at vi ikke påvirker undergrunden og grundvandet i de omkringliggende områder negativt med arbejdet

Ny Rosborg Situationsplan
Ny Rosborg

Om arbejdet med Ny Rosborg

Vejle vokser – flere og flere vil gerne bo her. Men hvordan skaber man en levende og attraktiv ny grøn bydel i et område med deponi og risiko for oversvømmelser? Det er er vores udfordring – men også mulighed – i Ny Rosborg. For vi har en fantastisk placering, tæt på byen og naturen, der venter på nye indbyggere.

Mens vi venter åbnes området for at teste og eksperimentere. Her afprøver vi nye idéer gennem midlertidige aktiviteter – skaber liv og erfaringer som inspiration til den fremtidige bydel. Dette i form af forskellige projekter – f. eks. mødesteder for fællesskaber og oplevelsesture rundt i området.

Ny Rosborg udvikles sammen, og alle er velkomne. Det er et fælles projekt med bred involvering fra både naboer og foreninger, men også udviklere og eksperter. Vær med til at inspirere, kontakt os hvis du har gode idéer og tag gerne selv fat.

Skrå luftfoto af området
Rosborg området set fra luften
Tidslinje
Tidslinje for Ny Rosborg proces
Midlertidige aktiviteter
Midlertidig aktivitet - infopavillion
Kort over området
Rosborg områdets afgrænsning

Dyk ned i Ny Rosborg

Pressemeddelelser

Tidligere borgermøder

Projektet er organiseret under økonomiudvalget i samarbejde med Teknisk Udvalg og Natur- og Miljøudvalget.

 

waves-spotbox

Vejle Ådal / Vejle Fjord - store naturværdier og masser af oplevelser

Udvikling af Vejle Ådal / Vejle Fjord
Sidst opdateret: