Ny Rosborg

En ny bydel - en del af byen

Vejle vokser. Rosborg området er en mulighed for at skabe en resilient og grøn bydel, når den nuværende genbrugsplads flytter. Hvordan skaber man en ny bydel med 5000 indbyggere fra bunden, på en bund af 25 års affald, i en by hvor der er risiko for oversvømmelser? Det er Vejle Kommunes udfordring i Rosborg. Vi vil gerne involvere investorer, naboer og borgere i, hvordan man skaber en attraktiv grøn bydel over de næste 10 år. 

Samtidig vil vi gerne åbne området op allerede nu og skabe midlertidige aktiviteter. Søndagsudflugter, løbeture, events, koncerter, springbræt til Vejle Ådal -  hvad kan og skal området bruges til inden det bliver til by? Vær med til at inspirere os og tag selv fat.

Kort der viser Rosborg ny bydels beliggenhed, oven på den nuværende genbrugsplads, lige vest for Vejle, samt områdeafgrænsning af det større planområde Kort over ny bydel Rosborg
Skrå luftfoto af området Rosborg området set fra luften
Tidslinje Tidslinje for Ny Rosborg proces

Projektet er organiseret under et §17.4 udvalg og udvikles i samarbejde mellem Økonomiudvalg, Teknisk Udvalg, Natur- og Miljøudvalget.

 

Sidst opdateret: 03. januar 2018