Antallet af smittede med corona stiger - læs bl.a. om nye restriktioner til og med 2. januar. Testcenter åbnet i Vejle


Læs mere her - Information about coronavirus/Covid19

Ny Rosborg - en bæredygtig bydel i ådalen

I Ny Rosborg er vi i fuld gang med at skabe en ny bæredygtig bydel, som vil give plads til 4-5000 nye vejlensere. Følg med i udviklingen af fremtidens bydel lige her.

Velkommen til Ny Rosborg

Vejles nye bydel byder på det bedste fra begge verdener med sin unikke placering i ådalens smukke natur. Her får du mulighed for at blive en del af byen og samtidig bo midt i naturen.

Målet er at skabe fremtidens bydel, hvor det blå og det grønne landskab er rygraden. Det bliver et hjem for mange, men også et område der er åbent for alle, og hvor der er plads til at gå på opdagelse.

Arbejdet er i fuld gang, og de første byggerier forventes at skyde op indenfor de næste 2-3 år. Allerede nu kan du gå på oplevelse i området og besøge forskellige mødesteder, hvor vi sammen kan eksperimentere og blive klogere på emner som bæredygtighed og fællesskaber. Alt sammen for at blive klogere på, hvordan får det bedste frem i den nye bydel. 

Et første kig på den nye bydel

Ny Rosborg præsentationsfilm - klik på linket og få en første smagsprøve på Ny Rosborg

Borgermøde om Ny Rosborg

Med vedtagelsen af ​​Ny Rosborg Udviklingsplanen og igangsættelse af kommuneplantillæg nr. 73 for byudvikling i området, træder Ny Rosborg ind i den næste fase - planlægning og realisering.

Derfor inviterede vi til et virtuelt borgermøde tirsdag d. 10. nov. kl. 19-20.30

På mødet kan du høre om:

  • Drømmen om Ny Rosborg - præsentation af udviklingsplanen
  • Hvad er der i området - her og nu samt på sigt
  • Planlægningsprocessen med kommuneplan og lokalplan - herunder fordebat

Det fysiske møde måtte vi undvære denne gang. 

Link til virtuelt møde samt præsentationen nedenfor.

Det virtuelle borgermøde var på nettet. Her kunne alle deltage uden tilmelding og der var mulighed for at stille spørgsmål undervejs i chatfunktionen. Bemærk at linket stadig er aktivt  og man kan gense mødet, men transmissionen starter først ca. 21 minutter inde i begivenheden. Ser du mødet via mobil eller ipad, skal du benytte microsoftteams appen til at se mødet. Den kan hentes gratis i din app shop.

Udviklingsplan for Ny Rosborg er klar

Ny Rosborg set fra luften
Visualisering af den nye grønne bydel
Situationsplan for Ny Rosborg

Vejles fyrtårn for resilient byudvikling, Ny Rosborg, er rykket et væsentligt skridt nærmere realisering med en udviklingsplan. Forslaget blev onsdag 22. april 2020 godkendt i Vejle Kommunes byråd og vil i løbet af i år blive præsenteret for borgerne.

Team Møller & Grønborg har samlet fire års spændende og nytænkende samarbejde mellem borgere, politikere og fagfolk i en udviklingsplan, der forvandler visioner, ønsker, håb og tanker til en bæredygtig, resilient bydel, som allerede nu møder stor interesse hos både investorer og kommende beboere.

Fremtidens resiliente bydel skal give plads til 4-5.000 nye indbyggere, og udviklingen med at skabe liv og fællesskaber i området er allerede i gang. Rygraden er et blågrønt naturlandskab, hvis etablering starter når muligt på baggrund af etapeplanen, mens de første byggerier forventes at skyde op indenfor de næste 2-3 år.

Læs hele udviklingsplanen nederst på siden (pdf), hvor du også kan se andre dokumenter fra processen.

Borgermøde: Husk, at Ny Rosborg er et helt særligt sted

Tirsdag den 3. september 2019 blev der afholdt borgermøde om Ny Rosborg. Til mødet fortalte Team Møller & Grønborg mere om skitseforslaget for Ny Rosborg, og nye muligheder og retninger for, hvad bydelens særlige karakter kan blive, blev drøftet. Læs om Ny Rosborg borgermødet. 

Oplæg Ny Rosborg
Debat om Ny Rosborg
Ønsker til Ny Rosborg
Snak om Ny Rosborg

 

Fremtidens bydel skal udvikles på holme

Et enigt Økonomiudvalg har valgt at arbejde videre med Team Møller & Grønborgs bud på Vejles nye resiliente bydel, Ny Rosborg. Et forslag, der kombinerer kvaliteterne fra byen og naturen - og bruger en laboratorietankegang som svaret på, hvordan udfordringer kan vendes til muligheder.

Se pressemeddelelse 6. maj 2019 om valg af team til det videre arbejde med Ny Rosborg

Om arbejdet med Ny Rosborg

Vejle vokser – flere og flere vil gerne bo her. Men hvordan skaber man en levende og attraktiv ny grøn bydel i et område med deponi og risiko for oversvømmelser? Det er er vores udfordring – men også mulighed – i Ny Rosborg. For vi har en fantastisk placering, tæt på byen og naturen, der venter på nye indbyggere.

Mens vi venter åbnes området for at teste og eksperimentere. Her afprøver vi nye idéer gennem midlertidige aktiviteter – skaber liv og erfaringer som inspiration til den fremtidige bydel. Dette i form af forskellige projekter – f. eks. mødesteder for fællesskaber og oplevelsesture rundt i området.

Ny Rosborg udvikles sammen, og alle er velkomne. Det er et fælles projekt med bred involvering fra både naboer og foreninger, men også udviklere og eksperter. Vær med til at inspirere, kontakt os hvis du har gode idéer og tag gerne selv fat.

Skrå luftfoto af området
Rosborg området set fra luften
Tidslinje
Tidslinje for Ny Rosborg proces
Midlertidige aktiviteter
Midlertidig aktivitet - infopavillion
Kort over området
Rosborg områdets afgrænsning

Projektet er organiseret under økonomiudvalget i samarbejde med Teknisk Udvalg og Natur- og Miljøudvalget.

 

Sidst opdateret: 23. november 2020