Antallet af smittede med corona stiger - læs mere om bl.a. test


Læs mere her - Information about coronavirus/Covid19

RessourceCenter Vejle

RCV udefra_mennesker
RCV indefra
RCV udefra_tæt på

Et nyt ressourcecenter i Vejle skal udfordre danskernes tanker om affald og inspirere til øget genbrug.

 

Et fleksibelt ressourcecenter tilpasset en samfundsudvikling med stigende fokus på øget genanvendelse. Hvor brugerne bliver mødt af høj service og nem betjening. Og hvor både borgere, uddannelsesinstitutioner og virksomheder kan få inspiration til yderligere optimering af ressourcer.

Det er ambitionen bag det nye RessourceCenter Vejle (RCV), som kommunens byråd sagde ja til i foråret 2019. 

 

Slut med containere

Det nye center skal udfordre danskernes nuværende tankegang ved eksempelvis at undgå containere. Disse bliver erstattet med indendørsområder, hvor borgerne kan aflevere ting direkte til genbrug. Cykler bliver derfor ikke længere afleveret i en stor container og presset sammen med en stor grab for at give plads til flere. Fremover bliver de i stedet afleveret under et tag og kan udnyttes af virksomheder, som giver dem en opgradering og et nyt liv på landevejene. Det er desuden målet, at formidling skal være en væsentlig del af det nye center, så brugerne kan dele deres ideer, få inspiration til bedre sorteringsløsninger og undersøge, hvordan det vi betragter som affald, kan omdannes til ressourcer og genbruges.

 

Arkitektur og samarbejder

Rammerne om det nye ressourcecenter bliver bygget efter et arkitektonisk princip, som både skaber sammenhæng med landskabet og giver minimal risiko for støj, støv og lugt for både gæster og medarbejdere. På sigt er det målet, at centret skal bidrage til udvikling af nye private arbejdspladser i området, hvor de forhåbentligt kan blive samarbejdspartnere for allerede eksisterende virksomheder med fokus på den grønne dagsorden.

 

RessourceCenter Vejle skal efter planen stå klar allerede i efteråret 2022 og fra starten vil centret håndtere cirka 80.00 – 100.000 tons materiale årligt, mens omkring 250.000 – 340.000 biler vil lægge vejen forbi.

Sidst opdateret: 20. januar 2020