Skyttehushaven er næsten færdig efter den store renovering. Det blev fejret med en skøn folkefest lørdag 25. maj.

For 161 år siden købte Vejle Skyttelaug Skyttehushaven, men haven blev først åben for alle, da Vejle Kommune overtog haven i 1915.

Her i 2019 har haven fået et ambitiøst ansigtsløft med ny flot scene, ny sandstrand, otte nye haverum med nye stier og ny rutchebane. Også fuglevoliere og det hvide lysthus er restaureret.

Resultatet af lang proces

- Skyttehushaven var ved at være nedslidt, da den i 2015 havde 100 års jubilæum, og haven fik ny bevågenhed. Spørgsmålet var, hvordan vi kunne forny haven, uden at den mistede sin sjæl. En gammel have, som rigtig mange vejlensere har et særligt forhold til. 
 
- En flot donation samme år fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal på 25 mio. kr.  og 7 mio. kr. fra Vejle Kommune satte gang i renoveringen. I både 2016 og 2017 blev der holdt borgermøder og lagt planer i samarbejde med landskabsarkitekt SLA, Århus, og der blev holdt miniarkitektkonkurrence for havens bygninger med forslag til ny scene fra Ravn Arkitektur, Vejle.

De sidste par år har det fysiske arbejde med at revitalisere haven været i gang og den nye have blev indviet i maj 2019. Senest har Vejle Byråd bevilget penge til ny udsigtspavillon, der er under udvikling. 

 

Indvielse af stenmole ved Skyttehushaven

Tirsdag den 27. august kl. 9.30 inviteres alle til indvielse af den nye stenmole.

Renoveringen af den 180 meter lange mole ud i fjorden er færdig. Her får kanoer og kajakker i fremtiden mulighed for at lægge til, og havens gæster kan gå tur på molen og nyde udsigten ind mod Vejles havnefront.

Borgmester Jens Ejner Christensen klipper snoren, og så er der kaffe og rundstykker.

Om renoveringen af Skyttehushaven

 • 8 nye grønne rum, hvor der er plads til flere og nye muligheder for ophold og leg i haven og ved vandet.
 • Ny scene med plads til musik, teater, madpakker og fjordkig.
  Vi har rykket den nye scene tættere på fjorden og giver plads til mange former for optrædener og oplevelser.
  Scenen bygges op af en trækonstruktion, der mimer træernes stammer, grene og kroner.
  Gennem scenens bagstykke er der kig til fjorden. Der er to siderum - et til de optrædende og et der kan bruges som shelter og ly. På alle sider af scenen er der mulighed for at sidde og nyde kigget ud over haven og fjorden.
 • Der bygges en 115 kvm. stor udsigtspavillon med udvendig terasse, som står færdig i sommeren 2020.
 • I haven vil nye stier med knuste muslingeskaller i to farver binde haven og fjorden sammen på ny. På hovedstierne slotsgrus, som er en særlig belægning,  der er med til at øge tilgængeligheden for havens brugere. 
 • Langs fjorden er der mulighed for at komme helt tæt på vandet, da der er lavet en ny sandstrand. 
 • Molen ud i vandet er renoveret.  Her får kanoer og kajakker mulighed for at lægge til, og gæster kan gå tur på den 180 meter lange mole.
 • Vi har lavet nye legemuligheder med bl.a. en ny hasseltunnel, en ny skovrutchebane, trædesten og klatrestammer. 
 • Haven har fået nye bænke, cykelstativer, vandpost og affaldsspande og der er opsat nye skilte. 

Og for Pokémon-entusiaster er haven fuld af søde væsner. 

Vi er i gang med at planlægge en ny bygning i vest, der kan rumme madpakkehus og offentlige toiletter.   

Har du kommentarer til renoveringen af haven eller gode idéer til havens fortsatte udvikling, så kan du sende dem til os via formularen her. Så vil vi i løbet af sommeren vurdere og se nærmere på alle indkomne idéer. 

Lån af Skyttehushaven      

Skyttehushaven kan lånes af foreninger mv. til offentligt tilgængelige arrangementer. Der er et toilet i parken, som er åbent fra påske til og med efterårsferien.

Ønsker du at ansøge om at låne Skyttehushaven, så send en mail til vejogpark@vejle.dk. Læs mere på www.udeliv.vejle.dk 

Sidst opdateret: