Smart City - Vejle

I Vejle bruger vi teknologi og data til at blive klogere på vores brug af byen. Vi bygger vores by i Virtual Reality i vores 3D-studie. Her kan man blandt andet se nye byggerier, før de er bygget. Vejle skal være en attraktiv by at leve i og derfor installerer vi blandt andet smart bænke, spændende LED-lys og digital parkering.

  • Virtual Reality - en ny måde at se byen på
  • Smart bænk - pause med opladning
  • Tællinger i byrummet - hvornår, hvor mange
  • Digital parkering - betal din parkeringsplads med nummerpladen

Virtual reality

Besøg vores 3D-studie i Bylaboratoriet i Økolariet og få et indblik i, hvordan vi forestiller os fremtidens Vejle.

Besøg vores 3D-studie i Bylaboratoriet

I vores studie, der kører på spilplatformen Unity, visualiserer vi nye byggerier i Vejle by i 3D. Du kan også selv downloade vores 3D bymodel på vores åben-dataplatform.

Rambøll har udført en VR-visualisering af Vejle Havn. Tjek det ud her 

Smart bænk

Smart bænk
Smart bænk

Der er installeret to smarte bænke i Vejle, ved banegården og lystbådehavnen. Det smarte ved dem er, at du kan oplade både din telefon og dig selv, mens du sidder på bænken. Der findes stik til iphone og android, USB-stik og trådløs opladning samt gratis wifi.

Bænken har indbyggede sensorer, der måler temperatur, luftfugtighed, lufttryk, støjniveau og CO2. Med appen Strawberry App  kan du finde forskellige målinger fra bænkens indbyggede sensorer, der måler temperatur, luftfugtighed, lufttryk, støjniveau og CO2 eller du kan hente det samlede datasæt på opendata.dk

 

Tællinger i byen

Tællinger i byen

Hvornår kommer folk til Vejle midtby? Hvor mange dukker op til særlige events i midtbyen? Hvilken tid på døgnet er der flest folk, og er det det samme mønster året rundt?

Det ved vi i Vejle Kommune.

Vi bruger den viden, når vi skal planlægge byen, gennemføre arrangementer og i samarbejdet med byens erhvervsliv. Så er det vigtigt for os, at vi har den mest præcise viden.

Tidligere gennemførte kommunen et par gange om året manuelle tællinger. Nu er det muligt at indsamle den viden digitalt, og vi kan derfor få viden fra alle tider af døgnet, året rundt. Data bliver samlet ind  16 steder i Vejle midtby, blandt andet langs gågaden, i parkeringshusene, på lystbådehavnen og på vejen mod Campus. 

Digital parkering

P-hus Trondur, aftenlys
P-hus Trondur, aftenlys

Vejle Kommune tilbyder automatisk betaling i p-husene Trondur og Albert.

Med den nye løsning skal du ikke bekymre dig om at betale for parkering, systemet regner selv ud, hvor meget du skal betale, fordi det skanner din nummerplade, når du kører ind og ud. Du skal lige tilmelde dig løsningen. Det kan du gøre her på vores hjemmeside.  

Sidst opdateret: 22. februar 2019