Smart City - Vejle

Smart City dækker over en række brede udviklingstendenser i verdens byer. Det handler om at bruge nye digitale teknologier i opgaveløsningen, digitalisering af samfundet og kommunikationen, automatisering af processer og bedre brug af data. Vejle står på spring til den smarte by med en række projekter.

  • Virtual Reality - en ny måde at se byen på
  • Tællinger i byrummet - hvornår, hvor mange
  • Digital parkering - find en parkeringsplads på mobilen
  • LoRaWAN - rygraden i Smart City. Vi indbyder alle til at bruge vores netværk.

Virtuel Reality

Stadsarkitekten i arbejdstøjet. Klik på billedet og se hvad hun kikker på.

Besøg vores 3D-studie i Bylaboratoriet i Økolariet og få et indblik i, hvordan vi forestiller os fremtidens Vejle. Eller se vores film om 3D studiet

I vores studie, der kører på spilplatformen Unity, visualiserer vi nye byggerier i Vejle by i 3D. Du kan også selv downloade vores 3D bymodel på vores åben-dataplatform.

Rambøll har udført en VR-visualisering af Vejle Havn. Tjek det ud her 

Tællinger i byen

Tællinger i byen

Hvornår kommer folk til Vejle midtby? Hvor mange dukker op til særlige events i midtbyen? Hvilken tid på døgnet er der flest folk, og er det det samme mønster året rundt?

Det ved vi i Vejle Kommune.

Vi bruger den viden, når vi skal planlægge byen, gennemføre arrangementer og i samarbejdet med byens erhvervsliv. Så er det vigtigt for os, at vi har den mest præcise viden.

Tidligere gennemførte kommunen et par gange om året manuelle tællinger. Nu er det muligt at indsamle den viden digitalt, og vi kan derfor få viden fra alle tider af døgnet, året rundt. Data bliver samlet ind  16 steder i Vejle midtby, blandt andet langs gågaden, i parkeringshusene, på lystbådehavnen og på vejen mod Campus. 

Digital parkering

P-hus Trondur, aftenlys
P-hus Trondur, aftenlys

Vejle Kommune tilbyder automatisk betaling i p-husene Trondur og Albert.

Med den nye løsning skal du ikke bekymre dig om at betale for parkering, systemet regner selv ud, hvor meget du skal betale, fordi det skanner din nummerplade, når du kører ind og ud. Du skal lige tilmelde dig løsningen. Det kan du gøre her på vores hjemmeside.  

LoRaWAN - den tekniske rygrad i Smart City

LoRaWAN
Planche, der fortæller om LoRaWAN-netværket.
Sidst opdateret: 20. marts 2018