Smart City - Vejle

Smart City dækker over en række brede udviklingstendenser i verdens storbyer. Det handler om at bruge nye digitale teknologier i opgaveløsningen, digitalisering af samfundet og kommunikationen, automatisering af processer og bedre brug af data. Vejle står på spring til den smarte by med en række projekter.

  • LoRaWAN - rygraden i Smart City. Vi indbyder alle til at bruge vores netværk.
  • Digital parkering - find en parkeringsplads på mobilen
  • Virtual Reality - en ny måde at se byen på
  • Tællinger i byrummet - hvornår, hvor mange

LoRaWAN - den tekniske rygrad i Smart City

LoRaWAN
Planche, der fortæller om LoRaWAN-netværket.

Digital parkering

P-hus Trondur, aftenlys
P-hus Trondur, aftenlys

I løbet af 2017 vil Vejle Kommune tilbyde automatisk betaling i p-huse og på større p-pladser i Vejle midtby.

Den nye løsning gør det lettere for dig at køre direkte til en ledig plads. Allerede før du kører hjemmefra, kan du se de ledige pladser på din telefon.

Virtuel Reality

Stadsarkitekten i arbejdstøjet. Klik på billedet og se hvad hun kikker på.

Forestil dig at stå midt i trafikken på Rådhustorvet, eller kunne se en færdigrenoveret Skyttehushave, inden projekterne er færdige.

Rambøll har udført en VR-visualisering af Vejle Havn. Tjek det ud her 

I fremtiden kan vi lægge flere lag på virkeligheden. Borgere og politikere vil kræve at se troværdige billeder af verden, før den er bygget. Derfor designer vi den i 3D til brug for alle. Med virtual reality briller kan alle få et indblik i fremtidens Vejle i virtuelle byrum. 

Tællinger i byen

Tællinger i byen

Hvornår kommer folk til Vejle midtby? Hvor mange dukker op til særlige events i midtbyen? Hvilken tid på døgnet er der flest folk, og er det det samme mønster året rundt?

Det ved vi i Vejle Kommune. Den viden stiller vi til rådighed for alle på vores åben data portal.

Vi bruger det, når vi skal planlægge byen, gennemføre arrangementer og i samarbejdet med byens erhvervsliv. Så er det vigtigt for os, at vi har den mest præcise viden.

Tidligere gennemførte kommunen et par gange om året manuelle tællinger. Nu er det muligt at indsamle den viden digitalt, og vi kan derfor få viden fra alle tider af døgnet, året rundt. Data bliver samlet ind på Rådhustorvet.

 

Sidst opdateret: 21. november 2017