Hvordan kan en levende by blive endnu mere spændende og effektiv med hjælp fra teknologien.

Vi undersøger, hvor teknologi og data kan hjælpe os, velvidende at de ikke erstatter personlige relationer og samarbejde i den smarte by.

Vi er ikke bange for at prøve teknologier af. De er en vej til at nå vores mål for kommunen.

Vi bruger teknologi og data til at blive klogere på, hvordan byen bliver brugt. Og til at passe og pleje den mere effektivt. Vi arbejder også med nye måder at føre dialog og visualisere på, så vores projekter bliver lettere tilgængelige for alle.

Du kan læse mere om udvalgte projekter her på siden.

  • Virtual Reality - en ny måde at se byen på
  • Nye ideer online – processer tilgængelige for alle
  • Tællinger i byrummet - hvornår, hvor mange
  • Digital parkering - betal din parkeringsplads med nummerpladen
  • Smart bænk - pause med opladning

Nye ideer online

Med vores nye platform www.bylab.vejle.dk har vi fået endnu et redskab til at understøtte processen når vi udvikler byen. På platformen vil vi fortælle om udvalgte udviklingsprojekter og indsamle nye ideer og synspunkter om projekterne. Platformen står ikke alene, men understøttes af møder, pressemeddelelser og informationsmateriale.

Virtual reality

Besøg vores 3D-studie i Bylaboratoriet i Økolariet og få et indblik i, hvordan vi forestiller os fremtidens Vejle.

Besøg vores 3D-studie i Bylaboratoriet

I vores studie, der kører på spilplatformen Unity, visualiserer vi nye byggerier i Vejle by i 3D. Du kan også selv downloade vores 3D bymodel på vores åben-dataplatform.

Besøg vores 3D-studie i Bylaboratoriet

Smart bænk

Smart bænk
Smart bænk

Der er installeret to smarte bænke i Vejle, ved banegården og lystbådehavnen. Det smarte ved dem er, at du kan oplade både din telefon og dig selv, mens du sidder på bænken. Der findes stik til iphone og android, USB-stik og trådløs opladning samt gratis wifi.

Bænken har indbyggede sensorer, der måler temperatur, luftfugtighed, lufttryk, støjniveau og CO2. Med appen Strawberry App  kan du finde forskellige målinger fra bænkens indbyggede sensorer, der måler temperatur, luftfugtighed, lufttryk, støjniveau og CO2 eller du kan hente det samlede datasæt på opendata.dk

 

Tællinger i byen

Tællinger i byen

Hvornår kommer folk til Vejle midtby? Hvor mange dukker op til særlige events i midtbyen? Hvilken tid på døgnet er der flest folk, og er det det samme mønster året rundt?

Det ved vi i Vejle Kommune.

Vi bruger den viden, når vi skal planlægge byen, gennemføre arrangementer og i samarbejdet med byens erhvervsliv. Så er det vigtigt for os, at vi har den mest præcise viden.

Tidligere gennemførte kommunen et par gange om året manuelle tællinger. Nu er det muligt at indsamle den viden digitalt, og vi kan derfor få viden fra alle tider af døgnet, året rundt. Data bliver samlet ind  16 steder i Vejle midtby, blandt andet langs gågaden, i parkeringshusene, på lystbådehavnen og på vejen mod Campus. 

Digital parkering

P-hus Trondur, aftenlys
P-hus Trondur, aftenlys

Vejle Kommune tilbyder automatisk betaling i p-husene Trondur og Albert.

Med den nye løsning skal du ikke bekymre dig om at betale for parkering, systemet regner selv ud, hvor meget du skal betale, fordi det skanner din nummerplade, når du kører ind og ud. Du skal lige tilmelde dig løsningen. Det kan du gøre her på vores hjemmeside.  

I 2020 går vi i gang med at teste om vi kan guide dig endnu bedre til en ledig parkeringsplads via sensorer på udvalgte p-pladser. Vi tester nye måder at samle ind på på Kirketorvet, Mariaplads og ved Biblioteket.

waves-spotbox

Rådhustorvet - en del af den attraktive midtby

Rådhustorvet
Sidst opdateret: