Klimanørderne kåret som vinder af Vejles Klimarejse med 537 klimavenlige gerninger og 2.040 kg CO2e sparet.

I går blev spændingen endeligt udløst, da Vejles Klimarejse nåede sit endemål. Vinderteamet er Klimanørderne, der med 537 klimavenlige gerninger og 2.040 kg CO2e sparet gav baghjul til de øvrige 34 tilmeldte teams.

Der var ellers kamp til stregen i toppen, og alle hold har med flid og ildhu knoklet sig gennem 8.161 gerninger, der til sammen har sparet 28.346 kg CO2e.

Viden giver forandring

"Once we become aware, we change." Citatet tilhører den svenske klimaaktivist Greta Thunberg. Og det kan Klimanørderne nikke genkendende til. 

- Selv om vi i forvejen syntes, at vi er meget klimabevidste, opdagede vi, at der alligevel var små ting,  vi kunne forandre og gøre bedre. Fx at slukke lyset i køkkenet om aftenen, når jeg opholder mig i stuen, sagde Carina Godskesen, der er holdkaptajn i Klimanørderne.

Der er stadig en vigtig rejse...

Vejles Klimarejse er slut for denne gang. Men deltagerne synes stadig, at der ligger en vigtig rejse foran dem. For det er de små skridt, der skaber forandringer.

Tak for god rejse - og fortsat god vind med de klimavenlige gerninger! Sammen skaber vi forandringer.

Vinder af Vejles Klimarejse
Klimanørderne vandt Vejles Klimarejse. Holdet består af seks personer, men to manglede ved kåringen.

Om Deedster: 

App'en Deedster er udviklet af et svensk firma i samarbejde med WWF (Verdensnaturfonden)

Deedster blev udnævnt som vinder til  eventen 'Resilience Business Cup', der blev arrangeret af Vejle Kommune og 100 Resilient Cities i 2018. Eventen havde til formål at finde tiltag, der kunne bidrage til en mere bæredygtig livsstil og forbrug. 

Deedster app'en kan være med til at gøre os opmærksomme på det individuelle klima-fodaftryk, vi hver især sætter som resultat af vores forbrug og livsstil. 

På en sjov og spændende måde, kan vi alle lære, hvordan vi hver især kan nedbringe vores indvirkning på klimaet og blive inspireret til, hvad vi dagligt kan gøre for bæredygtigheden.

Deedsterlogo
Vær med til at gøre en forskel for klimaet.
VIFIN
Sidst opdateret: