Velfærdsteknologi er hjælpemidler, som giver borgere eller medarbejdere en lettere hverdag. Det er målet, når vi tester eller indfører ny velfærdsteknologi i Vejle Kommune.

De fleste vil gerne klare sig selv og selv bestemme. Hvis du har et fysisk eller psykisk handicap eller er ældre, har du ikke altid den mulighed. Velfærdsteknologi kan hjælpe dig til at kunne mere selv - hvad enten det drejer sig om genoptræning, toiletbesøg eller kontakt til kommunen. Og er du medarbejder, kan teknologi være med til at frigøre ressourcer og skåne dig, så du ikke bliver nedslidt.

Og så skal velfærdsteknologi være med til at løse den demografiske udfordring: Flere ældre og handicappede - og færre hænder til at løse opgaverne. En udvikling, som kræver, at kommunerne tænker fremtid og hjælp på en ny måde. En del af løsningen er velfærdsteknologi. Vi arbejder derfor strategisk med velfærdsteknologi og har siden 2012 sat 80 projekter i gang - de fleste som pilot- eller udviklingsprojekter.

Læs strategien for velfærdsteknologi i Vejle Kommune

Få overblik over teknologier 

Læs mere om de projekter, vi har arbejdet med i Vejle Kommune i Det Velfærdsteknologiske Landkort, som er udviklet af Center for Velfærdsteknologi.

Landkortet er en database med velfærdsteknologi-projekter i de danske kommuner. I databasen kan du søge på en specifik teknologi og få information om de enkelte projekter i form af antal berørte borgere, medarbejdere og devices. 

Se Det Velfærdsteknologiske Landkort

Brug for en velfærdsteknologi?

Har du et problem, der måske kan løses ved hjælp af velfærdsteknologi, så kontakt vores veltek-guider, som stor viden om velfærdsteknologi.

Kontakt Veltek-guider

Myndighedsafdelingen, 7100 Vejle
Tlf. 76 81 80 81

Fremmøde

  • Mandag-onsdag kl. 9.00-15.00
  • Torsdag kl. 9.00-17.00
  • Fredag kl. 9.00-14.00

Telefontid: Alle dage kl. 8.30-11.00

E-mail: veltekguide@vejle.dk

Sidst opdateret: