Information om Coronavirus

Læs her, hvad corona betyder for dig som borger eller virksomhed i Vejle Kommune og se forslag til aktiviteter.
Klik her for information om corona-situationen - Information about coronavirus/Covid19

Re­pa­ir Ca­fe Vej­le

Vær med, når Repair Cafe Vejle holder åben den 14. og 28. januar fra kl. 19-21 i Spinderihallerne i Vejle.

Fiks eller færdig
Fiks eller færdig - få dine ting repareret i Repair Cafe Vejle

Kender du det, at din elkedel bryder sammen, benet på en stol brækker eller der går hul i dine bukser? Det ender med, at du smider det ud og køber nyt, selvom du egentligt var glad for det, du havde – nu kan du få hjælp til at få fikset dine gamle ting og sager.

Det sker, når Vejle Kommune den 14. januar fra kl. 19-21 åbner en Repair Cafe i Spinderihallerne, hvor du kan få hjælp til forskellige reparationer: Elektronik, tøj, ting og sager – ja, alt hvad der nu er frivillige reparatører til. I november inviterede vi interesserede frivillige til informationsmøde for at høre, om der overhovedet var interesse for at starte en cafe i Vejle. 50 mødte op, og cirka halvdelen skrev sig på en interesseliste, så mange er klar til at give en hånd og hjælpe dig.

For alle - og helt gratis

Cafeen er for alle, og det er helt gratis at få hjælp til at reparere ting, men medbring gerne egne reservedele. Det kræver ingen tilmelding. Du møder bare. Til åbningen vil der også være te og kaffe og små oplæg om genbrug.

Cafeen er åben den 14. og 28. januar

Ud over den 14. januar holder cafeen også åbent den 28. januar. På baggrund af de to cafeaftener vil vi vurdere, om der er grundlag for at have en permanent Repair Cafe. Så tøv endelig ikke med at møde op.

Bæredygtighed og genanvendelse

Ideen til cafeen udspringer af et ønske om at sætte fokus på bæredygtighed og genanvendelse af vores ressourcer. Engang købte vi for at beholde, og vi fik tingene repareret, når det var nødvendigt. Men sådan er det ofte ikke længere. Nu har vi i stor omfang en ”køb, brug og smid væk”-kultur. Det er ærgerligt, og det vil vi gøre noget ved i Vejle.

Spørgsmål

Så kontakt Mikkel Dragmose-Hansen, Innovation og Entreprenørskab, tlf. 23 43 75 52.

På Vejle Kommunes Facebook-side kan du følge med i, hvad der er reparatører til den 14. og 28. januar.

Sidst opdateret: 19. december 2019