Information om Coronavirus

Læs her, hvad corona betyder for dig som borger eller virksomhed i Vejle Kommune og se forslag til aktiviteter.
Klik her for information om corona-situationen - Information about coronavirus/Covid19

Vi byg­ger bør­ne­ha­ve og ple­je­hjem sam­men

Som den første kommune i Danmark opfører vi børnehave og plejehjem sammen, og vi tænker de to institutioner sammen fysisk, indholdsmæssigt og ledelsesmæssigt - til gavn for børn og ældre.

Fællesinstitution i Gaurslund - børnehave og plejehjem i en
Fællesinstitution i Gaurslund - børnehave og plejehjem i én

Byrådet har besluttet, at det kommende plejecenter og den kommende børnehave i Gauerslund ved Vejle skal ligge på samme grund og har afsat 237 mio. kr. til byggeriet.

Og det er der mange gode grunde til. Ført og fremmest handler det om at skabe gode fællesskaber på tværs af generationer. Vi har indtil nu inddraget besøg fra børn på forskellige måder, men går nu hele vejen.  Nu skal børnene og de ældre ikke kun være besøgsvenner, men være en naturlig del af hinandens hverdag. Det bliver mere spontant, hvis de bor dør om dør. 

Vejle er den første kommune, der bygger efter denne løsningsmodel, og Seniorudvalget og Børn- og Ungeudvalget er ved at finde ud af, hvilke fordele der er ved at være fælles i stedet for hver for sig.

237 mio. kr. til byggeriet

Der er tidligere bevilliget 207 mio. kr. til et nyt plejecenter i Gauerslund og i budgetforlig 2020 blev der afsat 30 mio. kr. til en ny daginstitution i Gauerslund pga. stor vækst i området. Plejehjemsdelen kommer til at bestå af selvstændige boenheder, hvor de ældre skal bo og have deres hverdag. Få meter fra plejehjemmet skal børnehaven placeres. Det betyder, at børnene og de ældre på tæt hold vil kun følge og være del af hinandens hverdag.

Men hvad skal fællesinstitutionen hedde ? Send jeres bud til mailadressen: navngauerslund@vejle.dk, så vi kan blive inspireret til et godt navn.
Visionen for institutionen er „Fællesskab mellem generationer“, og stedet skal bygge på hjertevarme, tryghed, forståelse, aktiviteter for store og små – og tæt tilknytning til lokalområdet. Vi glæder os til at læse jeres navneforslag, som vi skal have senest 18. maj 2020.

Sidst opdateret: 04. maj 2020