Med god arkitektur og smukke landskaber kan vi skabe nye attraktioner, og gøre de bedste udsigter tilgængelige for flere.

Vi arbejder videre med at udvikle kommunens bedste udsigtspunkter. Se filmen og se det hele lidt fra oven.

Vi vil gerne styrke formidlingen af de spektakulære udsigter og de mange gode historier som gemmer sig i alle kroge af de fire dale omkring Vejle, hvor terrænet er dramatisk med stejle skrænter og store højdeforskelle. Historier om natur, kulturhistorie og landskabets geologiske oprindelse.

 

I Vejle Kommune er vi i gang med at kortlægge vores landskaber og udvikle vores udsigtspunkter. Ved at kombinere to af Vejles kendetegn; god arkitektur og smukke landskaber kan vi skabe nye attraktioner, og gøre de bedste udsigter tilgængelige for flere.

Ved at arbejde med en arkitektur som formidler oplevelsen af landskabet og understreger udsigten, kan vi tilføre nye kvaliteter og oplevelser til de udvalgte steder. Udsigtsplatforme og -tårne kan formgives i samspil med de forskellige landskaber, så de fremstår helt diskrete eller som markante skulpturelle elementer. Stier, parkeringsforhold, information om området og andre faciliteter kan i forskellig grad indarbejdes i de enkelte projekter, med det formål at gøre de gode udsigter og oplevelser i landskabet endnu bedre.

 

Udviklingen af de konkrete projekter vil ske i dialog med de lokale interessenter og kræver desuden tilladelse fra andre myndigheder.

Sidst opdateret: