Fjordbyen set fra oven
Tilbage

Fjordbyen - Bydel ved Vejle Havn

Fjordbyen er et særligt attraktivt område i Vejle, en ny bydel ved Vejle Havn med rekreative muligheder for alle, fra gåture og fiskeri, til leg og sejlads.

Fjordbyen er defineret ved den del af Vejle by, som ligger syd for jernbanen og som støder op til Vejle Fjord. Da Fjordbyen ligger særlig udsat i forhold til oversvømmelse, er klimasikring af byen og selve området en vigtig del af udviklingen.

Ligesom Bølgen og Fjordenhus i dag tegner havnefronten i Vejle, er det vigtigt, at fremtidens stormflodstiltag og byudvikling indskriver sig i et billede af en smuk by, en by hvor kunst og arkitektur står højt på dagsordenen.

Fremtidens stormflodsbeskyttelse skal skabe stolthed og en fælles fortælling om Vejle, som understøtter integrationen af en ny bydel ved Vejle Fjord. Samspillet mellem oplevelser, kultur, kunst og arkitektur skaber identitet og et sammenhold i byen.

Vejle er udpeget som et af 14 oversvømmelsestruede områder i Danmark. Det er derfor afgørende, at få sikret Vejle by mod stormflod og stigende havvand. Byrådet vedtog den 9. december 2020 en stormflodstrategi, som peger på, hvordan vi kan gribe det an.

 

Fjordbyen vinkel ovenfra
Fjordbyen vinkel ovenfra
Fjordenhus
Fjordenhus
 • Idekonkurrencen Kanten

  Idékonkurrencen Kanten var en åben idékonkurrence for arkitekter, landskabsarkitekter og kunstnere, som blev udskrevet i 2020, for at indsamle ideer til fremtidens stormflodsbeskyttelse i Vejle.

  Kanten Dommerbetænkning

  Dommerbetænkningen er dommerkomiteens beskrivelse af hvordan de forskellige konkurrenceforslag er honoreret og hvorfor.

 • Stormflodsstrategi

  Stormflodsstrategi

  Løsningskatalog - bilag til stormflodsstrategien

  Løsningskataloget er et bilag til Vejles stormflodsstrategi og beskriver mulige løsninger for stormflodsbeskyttelse langs med Vejles sikringslinje.

Kontakt

#

Lotta Tiselius
Arkitekt MAA