Vejle og Billund er forbundet via Bindeballestien. Det gælder både dig der kan lide at vandre og for dig der hellere vil cykle. Turen er på ialt 36 km og den forløber langs med den gamle Vandelbane i Vejle Ådal og fortsætter på grusveje og stier vest for Bindeballe.

Bindeballestien
Ravningbroen
Shelters ved Haraldskær
Bindeballestien vest for Bindeballe

Vejle - Bindeballe

Fra Vejle til Bindeballe følger Bindeballestien den gamle Vandelbanes spor. Strækningen er 36 km lang, og du er helt fri for bilers kørsel og larm. Her færdes du i Vejle Ådal, et af landets smukkeste og idylliske landskaber, med fredfyldte engstrækninger, græssende køer, stejle ådalsskrænter med bøge- og nåleskov og særprægede istids-formationer som fx Runkenbjerg, der ligger som en knold midt i den flade ådal. Du oplever det bakkede morænelandskab og skiftet ved israndslinjen, hvor det bakkede møder den flade hedeslette. Hele området er mættet af spændende natur- og kulturhistorie, og undervejs er der infotavler og udstillinger, som fortæller dig om området.

Bindeballe - Billund

En del af Bindeballestien er også en del af Hærvejen og Kyst til Kyststien. Fra Bindeballe Købmandsgård og videre mod vest går ruten ad fredelige grusveje igennem skov og plantage. Her kommer du igennem Springbjerg og Frederikshåb Plantage, hvor ruten forløber på kanten af de kuperede flyvesandlandskaber ved både Hestedalen og Syvårssøerne. En kort del af ruten - 700 m - følger den trafikerede Koldingvej, og strækningen tættest på Billund er langs Billund Bæk i flot natur. På strækningen mellem Bindeballe og Billund er en turcykel med brede dæk eller mountainbike en fordel, da flere strækninger er på grusvej.

Faciliteter på din vej

Turen er  tætpakket med rekreative faciliteter, du kan bruge. Ved Kvak Mølle, Vingsted, Ravningbroen, Bindeballe Station og Kirstinelyst er shelter- og teltpladser med madpakkehuse, grill og bålpladser, og ved Bindeballe Købmandsgård kan du hygge i de gamle omgivelser, proviantere og få en kop kaffe.

Transport
Bus nr. 44 og 143 forbinder de to startpunkter og stopper ved Vejle Banegård og Lalandia.

 

Bindeballestien - tryk på en signatur og få mere at vide.

Sidst opdateret: