Grejsdalstien er en varieret rute på 16 km, der går igennem Grejsdalen med stejle bakkeskrænter og erosionskløfter, der tegner fordybninger i det kuperede landskab. På turen kommer du også igennem gamle bøgeskove og åbne landskaber.

En 16 km lang vandrerute mellem Vejle, Grejs og Jelling. Uanset hvor du starter, kan du gå turen og tage toget hjem. Ruten er afmærket med orange pile og cirkler.

Start i Jelling
Museet 'Kongernes Jelling', Gormsgade 23, 7300 Jelling.

Start i Vejle
St. Grundet Skovvej bag Vejle Sygehus.

Bemærk at i perioder med meget nedbør er der passager på ruten, som er mudrede og gode vandrestøvler anbefales.

Naturoplevelser i Grejsdalen

Fra Vejle mod Jelling følger ruten de første ca. 7 km den gamle vej mellem Vejle og Grejs. På højre hånd rejser Grejsdalens stejle skrænter sig med blandet skov og flere erosionskløfter tegner fordybninger i det kuperede landskab. På den anden side løber Grejs Å og jernbanen.

Ved Hørup Bro forlader ruten Grejsdalen og fortsætter nordvest med Hørup Bæk på sin venstre side. Også på denne strækning går du i en blandet og varieret skov i et spændende og kuperet terræn.

Brandbjerg Sønderskov er en særlig naturperle på vejen. Her har skoven ligget urørt siden 1997 og er særlig rig på sjældne planter og svampe. Det sidste af strækningen forløber i åbent landskab på grusvej og langs med marker og hegn for til sidst at koble på Hærvejen, der fører direkte forbi Kongernes Jelling. 

Udeskole langs med Grejsdalstien

Mølholm Skole i Vejle Kommune har udviklet en række forløb til udeskole ved Brandbjerg Sønderskov. Find dem her på Økolariets hjemmeside.

Udeskole geologi
Udeskoleforløb om landskaberne og istiden.
Udeskoleforløb om urørt skov
Udeskoleforløb om urørt skov
Udeskoleforløb om træerne i Brandbjerg Sønderskov
Udeskoleforløb om træerne i Brandbjerg Sønderskov
Lær 10 fuglestemmer at kende
Udeskoleforløb om fuglestemmer i Brandbjerg Sønderskov
Skoven er min egen
Hemmelige steder og opskrifter med spiselige planter og helbredende urter i Brandbjerg Sønderskov

Den sidste bonde i Grejs

Hør den 'sidste bonde' i Grejsdalen fortælle om livet i gamle dage,  da køerne blev trukket ud i engen om morgenen og hjem om aftenen og lægen fra København opdager, at nogen dyrker hamp i engen.

Ta' på vandring langs med den nye Grejsdalsti. Se filmen og bliv inspireret

Skovbadning

Skovbadning (Shinrin yoku) handler ikke om at bade i en skovsø. Skovbadning er en måde vi kan bruge naturen omkring os til at stresse af og finde ny energi. Så er du træt af corona-karantæne og travlhed i hverdagen, så kig med her. Vejle Kommune har mange fantastiske skove, der netop egner sig til fordybelse, ro og afstressning. Grejsdalstien har en særligt sløjfe på ruten dedikeret "Skovbadning".

Skovbadning på Grejsdalstien
Sidst opdateret: