Er du social udsat eller kender du en, som har brug for hjælp? Så har vi forskellige tilbud: Gadesygeplejerske, opsøgende medarbejdere, varmestuer og væresteder.

Gadesygeplejerske

Gadesygeplejersken arbejder opsøgende på gaden og byens væresteder - og hjælper mennesker, der har brug for hjælp til at gå til læge eller tandlæge, sårpleje eller mangler gode råd om sundhed. Gadesygeplejersken uddeler også rene sprøjter og kanyler. Ordningen er gratis og anonym.

Du kan også selv kontakte gadesygeplejersken, hvis du har brug for hjælp - eller hvis du er bekymret for en ven eller nabo. Gadesygeplejersken har kontor i RusmiddelCenter Vejle på Horsensvej 35, Vejle. Du kan henvende dig anonymt.

Michelle Holdt Gadesygeplejerske
telefon 24 76 65 10

Opsøgende gademedarbejdere

Gademedarbejderne arbejder på gadeplan og støtter udsatte, ofte med misbrugsproblemer. Støtten afhænger af den enkeltes problemer, ønsker og behov. Medarbejderne fungerer også som brobyggere til kommunens tilbud. Du kan også selv kontakte gademedarbejderne, hvis du har brug for hjælp eller er bekymret for en, du kender. Du kan henvende dig anonymt.

Jack Jellesen Opsøgende medarbejder
mobil 30 94 11 49
Karina Seidelin Juul Opsøgende medarbejder
mobil 61 22 09 04

Opsøgende medarbejdere - psykiatri

Sårbare og udsatte borgere med f.eks. psykiske og sociale problemer har det ofte svært med kontakten til det offentlige. Deres problemer kan derfor hurtigt vokse sig store. De kan derfor have brug for hjælp til at kontakte kommunen. Har du selv - eller kender du en, som har brug for hjælp fra kommunen? Så kontakt en af vores opsøgende medarbejdere i socialpsykiatrien. Du kan henvende dig anonymt.

Torsten Bendiktsen Opsøgende medarbejder
Send e-mail mobil 23 24 43 09
Thomas Søgaard Opsøgende medarbejder
Send e-mail mobil 23 74 28 21

Indsats til unge i hjemløshed og unge i risiko for hjemløshed 17-25 år

Vi har en særlig indsats til dig, der er mellem 17-25 år, social udsat, og som er hjemløs eller i risiko for at blive hjemløs.

Du kan få tilbudt særlig bostøtte kaldet ICM (Intensive Case Management). Det er en indsats, hvor du vil blive støttet til at flytte i egen bolig og/eller i at fastholde din nuværende bolig.

Du vil blive tilknyttet en støtteperson, der har fokus på sammen med dig, at få en bedre hverdag.

Indsatsen foregår med dit samtykke i tæt samarbejde med øvrige instanser, som f.eks. jobcenteret og rusmiddelcenteret alt efter, hvem der er relevante at inddrage i netop din situation.

Du kan kontakte vores modtagelse på handpsyk@vejle.dk Att: unge hjemløse eller 76 81 80 98 på hverdage mellem 08.30-11.00

eller direkte til 

Trine Sørensen Socialrådgiver og projektleder
Send e-mail mobil 21 76 25 81
Dorrit Buus Knudsen Socialrådgiver
Send e-mail mobil 20 35 19 93

Opsøgende sygepleje - et tilbud om sundhedssamtale eller sundhedstjek

Du kan få en sundhedssamtale med en erfaren sygeplejerske, der undersøger dig for somatiske livstilssygdomme eller hjælper dig videre i din behandling af psykisk sygdom. Du kan tale med sygeplejersken om det, der optager dig ved dit helbred og få et overblik over din sundhedstilstand. Samtalen kan foregå i Sundhedshuset, i eget hjem - eller hvor det passer dig. Som en del af sundhedssamtalen tilbyder vi at ledsage dig til det, vi finder relevant ud fra samtalen. Det kan være til tandlæge, læge-/sygehusbesøg m.m.

Louise Maigaard Screeningssygeplejerske
Send e-mail mobil 23 65 72 63
Astrid Stelzner Screeningssygeplejerske
Send e-mail mobil 51 38 64 51

Væresteder og varmestuer

 • Café Parasollen

  Café Parasollen
  Vestergade
  7100 Vejle

  Caféen hører under KFUM Sociale Arbejde. Den drives som en social café og værested for alle, der har brug for at komme forbi til en snak.

  Om du er ensom eller har et alkohol- eller stofmisbrug, så er du velkommen.

  I caféen kan du købe sandwich, kaffe, te, juice og sodavand. Alkohol er ikke tilladt.

  De fleste medarbejdere i Café Parasollen er frivillige. 

  Find åbningstider og læs mere om Café Parasollen 

 • Natvarmestue med nødovernatning

  Natvarmestue med nødovernatning
  Sukkertoppen 2B
  7100 Vejle
  Telefon 30 71 73 26

  Åbningstider
  Natvarmestuen har åbent fra kl. 21.00 til kl. 8.00 alle ugens dage.

  Natvarmestuen (herberg) er et tilbud til hjemløse og andre socialt udsatte i Vejle Kommune. Der er uddannet personale i hele åbningstiden. Herberget er uvisiteret, hvilket betyder, at borgerne kan møde op og få tilbud om samvær og eventuelt en seng at sove i.

 • Sundheds- og stofindtagelsesrum i Kirkens Korshær (varmestue)

  Sundheds- og Stofindtagelsesrum,
  Kirkens Korshær 
  Flegmade 10,
  7100 Vejle
  Telefon 75 82 71 40

  Åbningstider
  Mandag-lørdag: 10.00-16.30
  Søndag: Lukket

  Kirkens Korshær er en varmestue for socialt udsatte. Der er tilknyttet et sundheds-  og et stofindtagelsesrum.

  I sundhedsrummet kan du få sundhedssamtaler, helbredsundersøgelser og lettere sårbehandling af sundhedspersonale.

  I stofindtagelsesrummet kan du tage medbragte stoffer under trygge forhold og med sterilt værktøj, mens du bliver overvåget af personale. Personalet skal forhindre overdosis og evt. henvise til behandling.

 • Café Himmelblå

Sidst opdateret: