Vejle Kommune efterlever reglerne i persondataforordningen og markedsføringsloven, når vi benytter os af billeder og video.

Datatilsynet skelner mellem portrætbilleder og situationsbilleder, når de skal vurdere, om et billede uden videre kan offentliggøres, f.eks. i forbindelse med markedsføring, eller om det kræver dit samtykke.


Forskel på portrætbilleder og situationsbilleder

Det kræver samtykke at bruge portrætfotos. Vi beder dig derfor altid om at underskrive en blanket om samtykke, inden vi bruger dit portrætfoto på f.eks. sociale medier, hjemmesider, videoer og i foldere, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.

Situationsbilleder kan bruges uden samtykke, hvis de er taget på et offentligt sted, er harmløse og ikke på nogen måde krænker, udstiller eller udnytter personen. Det gælder også, selvom der er personer på billedet, hvis det vigtige stadig er situationen eller aktiviteten.

Hvis du ønsker at trække samtykket tilbage

Et samtykke kan altid trækkes tilbage. Hvis du meddeler os, at du ikke længere ønsker at foto vises på f.eks. vores hjemmeside, fjerner vi det hurtigst som muligt.
Samtykket kan kun trækkes tilbage fremadrettet. Hvis fotoet eksempelvis er trykt i 1.000, kan fotoet først fjernes ved genoptryk

Sidst opdateret: