Tilbage

Nørremarken – en bydel i udvikling

Nørremarken i Vejles nordlige ende er en stor bydel under kraftig udvikling. Her kan du blive klogere på udvalgte projekter i byudviklingen.

Nørremarken, 7100 Vejle

Nørremark Center

Med renoveringen af Nørremark Center bliver der nu skabt plads til nye byrum, fællesskaber og handel.

Nørremark Center er slidt og skal have nyt liv – og i løbet 2024 begynder renoveringen af centret. Gamle bygninger bliver revet ned og facader bliver opgraderet til glæde for hele Nørremarken og for handelslivet.

Siden 2020 har Vejle Kommune arbejdet med omdannelsen af Nørremark Center – blandt andet med et visionsprojekt, hvor borgerne kunne deltage i workshops og komme med ønsker og idéer. Nogle foreslog, at der skulle være bageri, café og et apotek – andre ønsker sig en cykelsmed og flere spisesteder.

Ambitionen er at udvikle centret som bydelens nye samlingspunkt, hvor det er trygt og rart at færdes, og hvor der naturligt opstår nye fællesskaber.

Du kan se nogle computerskabte billeder af, hvordan Nørremark Center kommer til at se ud nederst på siden.

 

Ellehammerparken Seniorbofællesskab og blandede boliger

 

Byg&Leg – Dyrelegeplads og nye boliger

 

Det grønne loop

Leg, aktiviteter og pausesteder bliver ingredienserne i et nyt oplevelsesbånd, der skal forbinde tre forskellige bykvarterer sammen i Nørremarken.

Navnet på oplevelsesbåndet er Det Grønne Loop, der har til formål at skabe et naturligt samlingssted for hele Nørremarken.

Det Grønne Loop bliver anlagt i løbet af sommeren 2024 og kommer til at inddrage mange forskellige aktører – blandt andet skolebørn, der skal hjælpe med at plante blomster og stauder i vejhellerne.

Området bliver opgraderet med blandt andet en cykelbane, en skovhave og bænke til glæde for små og store – og dyrelivet får bedre forhold med gamle, væltede træer at kravle ind i og insektvenlige stauder at summe omkring.

Her kan du se, hvordan Det Grønne Loop strækker sig rundt i Nørremarken. God tur!
Her kan du se, hvordan Det Grønne Loop strækker sig rundt i Nørremarken. God tur!

Kontakt

Tinus Elsig
Specialkonsulent

#

Julie Elisabeth Halkier Nilsson
Chef for Politik, Analyse og Kommunikation, Stabschef, Kommunaldirektørens stabe

Følg med og deltag i udviklingen