Tilbage

Udvikling af Nørremarken

Nye forbindelser, mødesteder, boliger og fællesskaber. Det er nøgleord i udviklingen af Finlandsparken som integreret del af Nørremarken.

Lige nu kan du bidrage med dine ideer til udviklingen af Nørremarkscentret.

Finlandsvej, 7100 Vejle

Portræt af Finlandsparken 

Finlandsparken afdeling 29 er et boligområde med 11 almene boligblokke på Nørremarken i den nordlige del af Vejle by. Boligerne ejes af boligforeningen AAB Vejle og har cirka 1600 beboere.

Boligområdet blev i december 2018 udpeget som et hårdt ghettoområde på Regeringens officielle ghettoliste, og har været på listen de seneste 6 år.


Et boligområde i positiv udvikling

Den positive udvikling i området har dog gjort, at Finlandsparken ikke er med på den seneste udgave af listen, der blev offentliggjort i december 2020. 

At være på ghettolisten tager såvel Vejle Byråd som boligorganisationen AAB alvorligt. Derfor er der udarbejdet en fysisk udviklingsplan for området, der er både ambitiøs og realistisk.

Udviklingsplanen fortsætter den positive udvikling af Finlandsparken som et velfungerende boligområde i tæt integration og forbindelse med hele Nørremarken og den samlede by.


Færre almene familieboliger i 2030

Det er målet at nedbringe andelen af almene familieboliger til 68 % frem mod 2030. Byrådet vil i tæt samspil med Nørremarken have fokus på

  • beskæftigelse,
  • daginstitutioner,
  • skoler,
  • erhverv og
  • byudvikling.

Kontakt

Tinus Elsig
Specialkonsulent

#

Julie Elisabeth Halkier Nilsson
Chef for Politik, Analyse og Kommunikation, Stabschef, Kommunaldirektørens stabe

Følg med og deltag i udviklingen

På noerremarken.vejle.dk kan du læse mere om de projekter, der er en del af udviklingsplanen for Nørremarken og Finlandsparken.