Se film om De 2 Gårde: Få en rundvisning og se, hvordan vi bor, og hvad vi laver.

De 2 Gårde består af syv afdelinger med i alt 73 boliger, som ligger fordelt på tre adresser i Brejning, Gauerslund og Sellerup. Afdelingerne ligger ca. 4 km udenfor Vejle by.

Lejlighederne er forskellige. De fleste er toværelseslejligheder med eget køkken, bad og udgang til egen terrasse. Flere lejligheder er nybyggede og taget i brug i begyndelsen af 2019.

 • Hvem bor på De 2 Gårde?

  På De 2 Gårde bor voksne med udviklingshandicaps, massive adfærdsproblemer og eventuelle personlighedsforstyrrelser. Flere er domsfældte.

  Vi har også tilbud for døve med udviklingshæmning og psykiatriske lidelser.

  Målgruppen på Fuglekærgård er voksne med udviklingshandicaps, massive adfærdsproblemer og evt. personlighedsforstyrrelser. Flere beboere er domsfældte og kan være anbragt i varetægtssurrogat. De to afdelinger har også et særligt tilbud for døve med udviklingshæmning og evt. psykiatriske lidelser. Der er forskellige aktivitets- og læringstilbud til målgruppen på Fuglekærgård.

  Målgruppen på Rønnevang og Hørgyden er voksne med lettere udviklingshæmning og psykiatriske og/eller sociale udfordringer. Der er aktivitets- og læringstilbud til målgruppen på Rønnevang.

 • Hvordan er de fysiske rammer og beliggenheden?

  De 2 Gårde har afdelinger på 3 forskellige adresser.

  Administrationen ligger på Rønnevang.

  Fuglekærgård er en gård på landet i Sellerup ved Brejning. Der er 21 pladser. 

  Adresse: Fuglekærvej 115, 7080 Børkop

  Bus og tog: 2,5 km
  Indkøb: 4 km 

  ------

  Rønnevang ligger i Brejning og har 33 pladser.

  Adresse: Rønnevang 1A, 7080 Børkop

  De 2 Gårdes administration ligger på Rønnevang.

  Bus: 25 m
  Tog: 2 km
  Indkøb: 100 m

  -----

  Hørgyden ligger også i Gauerslund ved Brejning og har 12 pladser.

  Adresse: Hørgyden 17, 7080 Børkop

  Bus: 1,5 km
  Indkøb: 2 km
   

 • Hvordan er hverdagen?

  Støtten tager udgangspunkt i Neuropædagogik, LA2 og KRAP. Vi har en systemisk og narrativ tilgang og lægger vægt på den anerkendende dialog. Gennem samtaler sætter vi fokus på ressourcer og forsøger at hjælpe den enkelte til at se, hvad der ligger bag adfærden. Forudsigelighed og struktur er vigtige i vores pædagogik.

  Vi lægger også vægt på at skabe et miljø med tryghed og tillid, og arbejder derfor meget med, hvordan vi håndterer konflikter, så De 2 Gårde er et rart sted for alle.

  De enkelte  afdelinger har egne hverdagsrytmer og traditioner. Derudover er der traditioner og aktiviteter på tværs af afdelingerne: Ferieture, fester mv.

  I dagtimerne er de fleste i aktivitets- og læringstilbuddet på Fuglekærgård eller Rønnevang eller arbejder i et tilbud under Center for Beskyttet Beskæftigelse, er i praktik eller går i skole på Center for Specialundervisning for Voksne i Vejle (CSV).

  Læs mere om Center for Beskyttet Beskæftigelse.

 • Hvordan søger jeg?

  Det gør du ved at kontakte Myndighedsafdelingen.

  Læs mere om, hvordan du søger.

Fakta: De 2 Gårde er godkendt til §§ 104, 107 og 108 i serviceloven og § 105 i almenboligloven med tilknyttet døgnstøtte primært efter § 85 i serviceloven.

Indvielse af nye boliger
gokart
boliger
aktivitet
sommerferst
Sidst opdateret: