Madordning i institutionen

De fleste daginstitutioner har frokostordninger og ordning med mellemmåltider, som er besluttet af forældrebestyrelsen.

Om Mad- og måltidspolitikken

I 2020 har vi udarbejdet en Mad- og måltidspolitik, som skal understøtte de enkelte dagtilbuds arbejde med mad og måltider og er tænkt som inspiration til arbejdet med de lokale politikker. 

I Mad- og måltidspolitikken (side 7) skriver vi:

"Desuden tages de anbefalede forholdsregler for at forhindre fejlsynkning hos små børn..."

Med de anbefalede forholdsregler henviser vi til nedenstående fra Sundhedsstyrelsen:

"Hvad siger Sundhedsstyrelsen om hårde madvarer til små børn?

Hele, rå gulerødder, gulerodsstave og lignende hårde madvarer kan du først give barnet til at gnave af, når barnet er ca. 3 år og kan tygge godt. Det er barnets
udvikling snarere end barnets præcise alder, der afgør tidspunktet.
Vindruer skal skæres i stykker, da de i værste fald kan sætte sig fast i halsen og kvæle barnet. Vindruekernerne skal fjernes, da de kan give svær lungebetændelse, hvis barnet får dem galt i halsen.
Popcorn, peanuts og lignende, undgås også, da de nemt kan ryge i lungerne, hvis de kommer i ‘den gale hals’."

Hent Mad- og måltidspolitikken for Dagtilbud

Se hele teksten fra Mad- og måltidspolitikken

Bliv klogere på madordning i institutionerne

Hvis du har spørgsmål til kost, skal du kontakte dit barns dagtilbud. Alternativt kan du kontakte: