Blomkålssalat med hindbær og rødløg
Blomkålssalat med hindbær, syltede rødløg og en cremet dressing.
Syltede rødløg
- 1 rødløg
- 1½ dl eddike, klar
- ¾ dl vand
- ½ dl sukker
Blomkålssalat
- 1 blomkål
- 100 g salatost i tern 3%
- 200 g hindbær
- 50 g mandler
Dressing
- 1 håndfuld basilikum
- 1½ dl ylette
- 2 spsk. mayonnaise
- Salt, peber
Skær løgene i tynde skiver og skil løgringene fra hinanden, kom dem i et rent syltetøjsglas.
Kom eddike, vand og sukker i en gryde og kog kortvarigt op til sukkeret er opløst.
Hæld lagen over løgringene og lad dem trække minimum 30 minutter – løgene kan med fordel laves dagen før.
Del blomkålet i meget små buketter og kom dem i et dybt fad.
Kom basilikum, mayonnaise, ylette i en minihakker og blend til en grøn dressing.
Smag til med salt og peber.
Hak mandlerne groft.
Hæld de syltede løg i en sigte og dræn dem for lagen.
Dryp dressingen hen over blomkålene.
Anret blomkålssalaten med rødløg, feta, hakkede mandler og pynt med hindbær.
Tip
Lav evt. dobbelt portion af rødløgene og opbevar de syltede løg i køleskabet – de kan fx bruges i andre salater og sandwichs. Holdbarhed mindst 1 uge.