Råkost med kål, frugt og nødder

Frisk spidskålssalat med æbler, tranebær og cremet dilddressing.

Salater og råkost
  • 1 lille spidskål
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. sukker
  • 2 æbler
  • 50 g cashewnødder
  • 50 g tørrede tranebær

Dressing

  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. skyr
  • 1 bundt dild

Halver kålen, fjern stokken og snit kålen meget fint.

Hæld den snittede kål op i et dørslag og drys med sukker og salt.

Sæt dørslaget ned i køkkenvasken og kram kålen indtil den er faldet let sammen.

Ryst dørslaget, for evt. rester af salt sukker og vand.

Bland alle ingredienserne i en skål, bland fintklippet dild i dressingen.

Halver æblerne og, skær kernehuset ud og skær æblerne i tynde skiver.

Vend kålen med dressingen.

Vend forsigtigt æbler og tranebær i kålen og drys toppen med cashewnødder.