Råkost med kål, frugt og nødder
Frisk spidskålssalat med æbler, tranebær og cremet dilddressing.
Salater og råkost
- 1 lille spidskål
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. sukker
- 2 æbler
- 50 g cashewnødder
- 50 g tørrede tranebær
Dressing
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. citronsaft
- 2 spsk. skyr
- 1 bundt dild
Halver kålen, fjern stokken og snit kålen meget fint.
Hæld den snittede kål op i et dørslag og drys med sukker og salt.
Sæt dørslaget ned i køkkenvasken og kram kålen indtil den er faldet let sammen.
Ryst dørslaget, for evt. rester af salt sukker og vand.
Bland alle ingredienserne i en skål, bland fintklippet dild i dressingen.
Halver æblerne og, skær kernehuset ud og skær æblerne i tynde skiver.
Vend kålen med dressingen.
Vend forsigtigt æbler og tranebær i kålen og drys toppen med cashewnødder.