Salat med perlebyg og kikærter
Frisk perlebygsalat med kikærter, abrikoser og ristede pinjekerner.
Salater og råkost
- 250 g perlebyg
- 150 g kikærter fra dåse
- 1 agurk
- ½ løg
- 50 g tørrede abrikos
- 50 g pinjekerner
- 2 håndfulde bredbladet persille
Dressing
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. citronsaft
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 1 tsk. honning
- Salt, peber
Kog perlebyggen efter anvisningen på posen, køl perlebyggen af.
Hæld kikærterne i en sigte og skyl dem evt. med kold vand – lad dem dryppe godt af.
Skær agurken i tern.
Hak løget fint.
Rist pinjekerne på en tør pande.
Skær eller klip abrikoserne i mindre stykker.
Hak persillen fint.
Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen.
Bland dressingen i den afkølede byg.
Vend kikærter, agurk, løg, abrikoser, persille i salaten og drys til sidst med pinjekerner på toppen.