Salat med perlebyg og kikærter

Frisk perlebygsalat med kikærter, abrikoser og ristede pinjekerner.

Salater og råkost
  • 250 g perlebyg
  • 150 g kikærter fra dåse
  • 1 agurk
  • ½ løg
  • 50 g tørrede abrikos
  • 50 g pinjekerner
  • 2 håndfulde bredbladet persille

Dressing

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. honning
  • Salt, peber

Kog perlebyggen efter anvisningen på posen, køl perlebyggen af.

Hæld kikærterne i en sigte og skyl dem evt. med kold vand – lad dem dryppe godt af.

Skær agurken i tern.

Hak løget fint.

Rist pinjekerne på en tør pande.

Skær eller klip abrikoserne i mindre stykker.

Hak persillen fint.

Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen.

Bland dressingen i den afkølede byg.

Vend kikærter, agurk, løg, abrikoser, persille i salaten og drys til sidst med pinjekerner på toppen.