Sildesalat med karry
Hjemmelavet sildesalat med kartofler, bønner og karrydressing.
Fisk
- 150 g kogte kartofler
- 150 g kogte grønne bønner
- 1 rød chili
- ½ bundt persille
- 1 lille rødløg
- 1½ dl skyr naturel eller andet surmælksprodukt
- 2 tsk. karry
- 200 g marineret sil – drænet vægt
- Salt, peber
- Rugbrød til serveringen
Skær de kogte kolde kartofler i små tern.
Skær bønnerne i 2 cm længde.
Dryp sildene godt af i en sigte.
Skær sildene ud i 1 cm bredde stykker
Halver chilien og tag kernen ud og hak chilien fint.
Hak løg og persille fint.
Rør skyr sammen med karry, chili, persille og halvdelen af løget.
Vende sildestykkerne i dressingen.
Vend kartofler og bønner i dressingen.
Smag til med salt og peber.
Kom sildesalaten i en skål og drys toppen med resten af løgene.
Server sildesalaten på rugbrød.
Kilde: Hjerteforeningen