Sildesalat med karry

Hjemmelavet sildesalat med kartofler, bønner og karrydressing.

Fisk
  • 150 g kogte kartofler
  • 150 g kogte grønne bønner
  • 1 rød chili
  • ½ bundt persille
  • 1 lille rødløg
  • 1½ dl skyr naturel eller andet surmælksprodukt
  • 2 tsk. karry
  • 200 g marineret sil – drænet vægt
  • Salt, peber
  • Rugbrød til serveringen

Skær de kogte kolde kartofler i små tern.

Skær bønnerne i 2 cm længde.

Dryp sildene godt af i en sigte.

Skær sildene ud i 1 cm bredde stykker

Halver chilien og tag kernen ud og hak chilien fint.

Hak løg og persille fint.

Rør skyr sammen med karry, chili, persille og halvdelen af løget.

Vende sildestykkerne i dressingen.

Vend kartofler og bønner i dressingen.

Smag til med salt og peber.

Kom sildesalaten i en skål og drys toppen med resten af løgene.

Server sildesalaten på rugbrød.

Kilde: Hjerteforeningen