Information om Coronavirus

Folketinget har gennemført en række drastiske tiltag for at afbøde og formindske smittespredningen af Coronavirus. Læs her, hvad det betyder for dig som borger i Vejle Kommune. Tilmeld dig også gerne vores COVID-19 beredskab. Du kan også finde udvalgt information til virksomheder.
Klik her for at finde information om corona-situationen - Information about coronavirus/Covid19

Vækst­barometer

Vækstbarometeret er et forsøg på at give et billede af den aktuelle vækst og udvikling indenfor de sidste par år i Vejle sammenlignet med nabokommunerne og på landsplan, hvor det er muligt. Barometeret består af en række udvalgte indikatorer indenfor befolkning, erhverv og arbejdsmarked.

Vækstbarometer marts 2020

Highlight 1 - vækstbarometer marts 2020 Antal arbejdspladser kun overgået af Aarhus
Highlight 2 - vækstbarometer marts 2020 115.668 indbyggere pr. 1. januar 2020
Highlight 3 - vækstbarometer marts 2020 Laveste ledighedsprocent
Highlight 4 - vækstbarometer marts 2020 Førende inden for nye virksomheder
Highlight 5 - vækstbarometer marts 2020 Største vækst i kommercielle overnatninger

Årets første Vækstbarometer viser, at det stadig går godt i Vejle. Befolkningstallet har taget et ryk opad, udbuddet af arbejdskraft vokser, og efterspørgslen efter arbejdskraft stiger til vejrs.

Fortsat vækst i indbyggertallet
Indbyggertallet i Vejle Kommune er fortsat med at stige. I 2019 overhalede Vejle således Esbjerg og blev landets femte største kommune med 115.668 indbyggere. Udviklingen forventes at fortsætte, og hvis estimaterne holder, runder Vejle 120.000 indbyggere allerede i 2025.

Stort og veluddannet arbejdsudbud
Udbuddet af arbejdskraft i Vejle Kommune vokser markant. Både arbejdsstyrken og beskæftigelsen er stigende, mens ledighedsprocenten er faldende. Således har Vejle blandt sammenligningskommunerne den laveste ledighed og sammen med Horsens Kommune den næststørste arbejdsstyrke.

En kommune for virksomhederne
Antallet af nye virksomheder i Vejle Kommune stiger fortsat markant. Således har kommunen oplevet en vækst i antal nye virksomheder på 6,2 % fra 2018 til 2019. Blandt sammenligningskommunerne ses udviklingen udelukkende i Vejle. Også generelt stiger antallet af arbejdspladser i kommunen. Ved årsskiftet rummede Vejle hele 57.730.

Se det nye vækstbarometer for marts
Læs mere om Vejle Kommunes nye erhvervspolitik 

Vækstbarometer 2020

Sidst opdateret: 09. marts 2020