MitID afløser i løbet af 2022 NemID. MitID styrker sikkerheden, når du færdes på nettet. Vejle Biblioteker tilbyder introduktionskurser. Se info længere nede på siden.

 

Du kan bruge MitID til alt det, som du plejer at bruge NemID til, f.eks.:

 • Læse Digital Post fra det offentlige
 • Logge ind på din netbank
 • Kontakt til kommunen

 

Behold dit NemID indtil videre

Selvom du får MitID, skal du beholde dit NemID indtil videre. Det skal du, fordi der i en overgangsperiode vil være steder og situationer, hvor du stadig skal bruge NemID, indtil NemID er udfaset.

Du får besked, når du ikke længere skal bruge dit NemID – enten af din bank eller via Digital Post.

Få MitID i Borgerservice

Hvis du hverken kan få MitID via netbanken eller MitID.dk, kan du få MitID i Borgerservice.

Introduktionskurser til MitID i Børkop, Egtved, Give, Jelling og Vejle

Hvis du synes, at overgangen til MitID er uoverskuelig, kan du nu få hjælp til at komme godt i gang med MitID.

Vejle Biblioteker tilbyder MitID-introduktionskurser i alle centerbyer.

MitID-introduktionskurser

August:

 • Vejle Bibliotek fredag 26. august kl. 10-12 

September:

 • Jelling Bibliotek tirsdag 20. september kl. 10-13 
 • Egtved Bibliotek tirsdag 27. september kl. 10-13 
 • Vejle Bibliotek onsdag 28. september kl. 13-15 

Oktober:

 • Børkop Bibliotek tirsdag 4. oktober kl. 10-13 
 • Give Bibliotek torsdag 6. oktober kl. 14-17 
 • Vejle Bibliotek onsdag 26. oktober kl. 15-17 

 

Det får du på kurset:

I løbet af introduktionskurset får du et overblik over processen samt tips til, hvordan du bedst får startet på MitID.

Der er plads til spørgsmål og konkret hjælp inden for kursets tidsramme.

Arrangøren af kurset kan desværre ikke hjælpe dig med at lave selve oprettelsen for dig, da der er tale om håndtering af personfølsomme oplysninger.

Har du brug for hjælp til at udfylde personlige oplysninger eller lignende, skal du fortsat bestille tid i Borgerservice.
Kan du ikke få en tid inden for de næste 30 dage, kan du ringe til din bank og få udsat fristen.

Om MitID

Skrevet af Digitaliseringsstyrelsen
 • Hvad er MitID?

  MitID er først og fremmest en app til smartphone og tablet. Du kan bruge MitID til alt det, som du plejer at bruge NemID til, fx logge på netbanken eller borger.dk.

  MitID kommer til at afløse NemID i løbet af 2021 og 2022. Det sker, fordi der er brug for et digitalt ID, som kan leve op til fremtidens sikkerhedskrav og behov. NemID er en god og sikker løsning i dag, men MitID er med til at styrke sikkerheden endnu mere. 

  Med MitID bliver du godt beskyttet mod identitetstyveri, da du kan få besked både gennem MitID appen, på SMS eller e-mail, hvis nogen fx forsøger at aktivere MitID appen fra en ny enhed. Samtidig stilles der høje krav til identitetssikring, dvs. at du kan dokumentere din identitet, både når du skal have MitID, og når du bruger det til fx at overføre penge eller logge ind på en selvbetjeningsløsning.

  Det er gratis at få og bruge MitID.

  Der vil være en løbende overgang fra NemID til MitID. Husk derfor at beholde dit NemID nøglekort eller nøgleappen, indtil NemID er helt udfaset.

  Du kan læse mere om MitID på MitID.dk

 • Sådan bruger du MitID

  Du kan bruge MitID appen, som du bruger NemID nøgleapp i dag. Med et enkelt swipe kan du godkende eller logge ind med MitID på din smartphone eller tablet, fx hvis du skal overføre penge i din net- eller mobilbank, se dine skatteoplysninger eller handle på nettet. Du kan sagtens bruge MitID app, selvom du ikke bruger NemID nøgleapp i dag.

  Alternativer til appen

  Der findes to alternativer til dig, som ikke har mulighed for at bruge appen: En MitID kodeviser og en MitID kodeoplæser. Hvis du ikke har mulighed for at bruge appen, vil MitID kodeviser være et godt alternativ, mens MitID kodeoplæser er beregnet til personer med nedsat syn.

  Du kan vælge, om du vil have MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser sendt med posten eller hente den i borgerservice. Når du har modtaget eller hentet MitID kodeviser eller kodeoplæser, skal den aktiveres, så den tilknyttes dig.

  MitID kodeviser

  MitID kodeviser er en lille elektronisk enhed, som viser dig en engangskode, som du skal indtaste, når du skal bruge MitID. MitID kodeviseren er så lille, at du kan have den i dit nøglebundt eller i lommen.

  MitID kodeoplæser

  MitID kodeoplæser har en stor skærm, der viser dig en engangskode, som du skal indtaste, når du skal bruge MitID. MitID kodeoplæser kan også læse engangskoden op. Den er beregnet til personer med nedsat syn.

Hjælp til MitID

Skrevet af Digitaliseringsstyrelsen
 • Her kan du få hjælp

  Har du brug for hjælp til at få eller bruge MitID, skal du kontakte din bank. De står klar til at hjælpe dig. Alternativt kan du gå på MitID.dk eller kontakte MitID support.   

  Find direkte telefonnummer til din banks telefonsupport på MitID.dk/bank

  Kontaktoplysninger til MitID supporten finder du ligeledes på 
  MitID.dk

  Du kan også bede om hjælp hos nogen, du stoler på. Det kan være et familiemedlem eller en god ven. Du kan fx få MitID ved at låne vedkommendes telefon. Bare husk, at du ikke må dele: 

  • dine koder
  • din MitID app, -kodeviser eller -kodeoplæser
  • dit bruger-ID – undtagen med supporten, hvis du selv kontakter den.

  På MitID.dk kan I læse mere om, hvordan man giver og modtager hjælp.  

 • Sådan hjælper du andre

  Du må gerne hjælpe andre med at få MitID - du kan fx låne din telefon ud. Den, du hjælper, må dog ikke dele sine koder eller bruger-ID med dig. Han eller hun må heller ikke udlevere sin MitID app, -kodeviser eller -kodeoplæser.

  På MitID.dk kan I læse mere om, hvordan man giver og modtager hjælp. 

  Hvis du ikke har CPR-nummer eller NemID, kan du henvende dig i borgerservice. Husk at booke tid.

Når du har fået MitID

Skrevet af Digitaliseringsstyrelsen
 • Pas godt på MitID

  MitID er personligt, og det er vigtigt, at du passer godt på det. Følg derfor disse råd:

  1. Vis aldrig dine koder til andre
  2. Udlever aldrig din MitID app, -kodeviser eller -kodeoplæser til andre
  3. Del aldrig dit bruger-ID med andre – undtagen med supporten, hvis du selv kontakter den
  4. Godkend aldrig noget med MitID på baggrund af fx et opkald, e-mail eller besøg fra nogen, som udgiver sig for at være fra din bank, fra supporten eller noget helt tredje. Du vil aldrig blive kontaktet på den måde
  5. Vær opmærksom på, hvilken handling du er ved at godkende med MitID. Hvis teksten ikke svarer til det, som du ønsker at gøre, eller hvis du ikke selv har igangsat handlingen, skal du lade være med at godkende. 
 • Behold NemID indtil videre

  Selvom du får MitID, skal du beholde NemID indtil videre. Det skal du, fordi der i en overgangsperiode er steder, hvor du stadig skal bruge NemID, indtil NemID er endeligt udfaset. Du får besked, når du ikke længere skal have NemID.

 • Hvis du mister din mobiltelefon

  Hvis du mister din telefon, skal du straks spærre den MitID app, som er tilknyttet den telefon, du har mistet. Det gør du enten på MitID.dk eller ved at ringe til MitID supporten.

  Det er en god idé at have MitID flere steder, fx både på din mobil og en tablet. Så har du altid en reserve, og du kan stadig kan godkende med MitID, selvom du mister din mobil med MitID appen på.

  Hvis du har mistet din telefon med din MitID app, og du ikke har et alternativ som f.eks. en kodeviser, så kan du få aktiveret en ny MitID app på to måder; du kan enten scanne dit danske pas og ansigt med MitID appen og på den må få aktiveret en ny app, eller du kan få en ny aktiveringskode hos Borgerservice, som du kan bruge til at aktivere din nye app. 

 • Hvis du mister din kodeviser eller kodeoplæser

  Hvis du har MitID app, kan du logge ind på MitID.dk og bestille en ny kodeviser eller kodeoplæser. Hvis du ikke har MitID app, skal du henvende dig i borgerservice.

  Læs mere på MitID.dk 

 • Flere brugere på MitID appen på samme smartphone/tablet

  Hvis I er flere personer i samme husstand, som fx benytter den samme tablet, kan I bruge den samme MitID app. I skal bruge hver jeres bruger-ID, da man kun må bruge sin egen MitID-identitet. Hvis I bruger den samme app, kan I derfor ikke bruge ansigtsgenkendelse eller fingeraftryk til at åbne MitID appen med. Her skal I bruge jeres personlige MitID app PIN-kode i stedet.

Særlige forhold

Skrevet af Digitaliseringsstyrelsen
 • Til dig, der bor i udlandet

  Hvis du i dag har et NemID, skal du også have et MitID. Du kan få MitID via din net- eller mobilbank eller på MitID.dk.

  Hvis du ikke har NemID i dag, kan du besøge borgerservice, næste gang du er i Danmark. Medbring dit danske pas, dit danske kørekort eller to ud af følgende tre dokumenter:

  • Personattest
  • Dåbsattest
  • Fødselsattest.

  Du vil blive bedt om at besvare kontrolspørgsmål baseret på oplysninger i CPR eller medbringe et vitterlighedsvidne, som kan bekræfte, hvem du er. Det kan fx være et familiemedlem eller en ven. Vi anbefaler, at du medbringer et vitterlighedsvidne, da det ikke er sikkert, at der er data nok i CPR til, at der kan stilles kontrolspørgsmål.

  Vitterlighedsvidnet skal have et gyldigt MitID, som skal være mindst 10 dage gammelt. Husk at booke tid i borgerservice. 

  MitID vil understøtte udenlandske mobilnumre.    

 • Til dig, der er udlænding i Danmark

  Hvis du vil have adgang til offentlige tjenester som SU eller Skat i Danmark, skal du have et MitID. Du kan få MitID i din net- eller mobilbank eller på MitID.dk. 

 • Til dig, der har en virksomhed

  Hvis du i dag bruger dit private NemID, når du skal benytte digitale tjenester i forbindelse med din virksomhed, kan du fremover også bruge MitID i erhvervsmæssig sammenhæng. Det gælder fx, hvis du er virksomhedsejer eller har fuld tegningsret i en virksomhed. Det er den løsning, der i dag hedder NemID privat til erhverv og som bliver til MitID privat til erhverv.

  Du kan automatisk bruge MitID i erhvervsmæssig sammenhæng, så snart du som privatperson har fået MitID, og skal altså ikke foretage dig yderligere.

  Virksomheder og foreninger får ny erhvervsløsning i 2022

  Har du medarbejdere i din virksomhed eller medlemmer i en forening, der skal kunne agere digitalt på vegne af virksomheden/foreningen, kan de også i fremtiden bruge deres private MitID. Det sker via den nye erhvervsløsning MitID Erhverv, der erstatter NemID medarbejdersignatur. MitID Erhverv lanceres i 2022.   

 • Til dig, der repræsenterer en forening

  Hvis du repræsenterer en forening, kan du benytte dit private MitID, når MitID erstatter NemID.

  Som noget nyt kan du som foreningsrepræsentant i frivillige foreninger samt alm. foreninger, andelsforeninger og særlige foreninger fra efteråret 2021 også benytte dit private NemID, og siden MitID, når MitID erstatter NemID. Foreningen kan registrere én foreningsrepræsentant i CVR-registret, og det er denne foreningsrepræsentant, der alene kan gøre brug af sit private NemID og siden MitID.       

 • Til dig, der er fuldmagtshaver

  Du kan hente MitID kodeviser eller kodeoplæser for en anden person, hvis du medbringer din fuldmagt på borgerservice.

Sidst opdateret: