Æble- kanelboller
Æble-kanelboller - lækre og nemme.
Bollerne er lette at lave for både børn og voksne. Dejen skal ikke æltes men kun røres sammen og formes med en ske. Så dejlig nemt.
Ingredienser
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk. fint salt
2 spsk. farin/rørsukker
1 tsk. kanel
1 stort æble, revet
200 g hvid fuldkorns-hvedemel
200 g hvedemel
Drys
50 g mandler/hasselnødder
2 tsk. kanel
4 tsk. sukker
Fremgangsmåde
Opløs gæren i lunken vand.
Kom salt, sukker, revet æble, kanel og mel i.
Rør godt rundt med en grydeske. Dejen skal være som en tyk grød.
Tildæk dejen med et fugtigt viskestykke og lad det hæve i ca. 45 min—til dobbelt størrelse.
Mens dejen hæver hakkes mandlerne groft.
Bland kanel og sukker godt i en lille skål/glas.
Varm ovnen op til 225 grader.
Sæt et glas med koldt vand klar.
Dyp en ske i vandet og form bollerne med skeen direkte fra skålen og sæt dem på pladen. De må gerne være lidt flade.
Drys bollerne med kanelsukker og mandler/hasselnødder.
Bag bollerne i ca. 15-20 min, til de er gyldne og sprøde.
TIP
Byt æblerne ud med gulerod. Erstat kanel med kardemomme.