Nøddesnacks
Små nødde- og dadelsnacks.
De tager kun 15 minutter at lave - så prøv dem!
Ingredienser
1 dl mandler
4 bløde dadler
1,5 dl havregryn (fine eller grove)
1 spsk. peanutbutter
1 æg
1 æggehvide
1 tsk. rapsolie
20 g mørk chokolade
1 knsp. salt
Fremgangsmåde
Start med at riste mandlerne i ovnen i 5-8 minutter ved 180 grader.
Lad dem afkøle lidt, hak dem groft.
Kom dem i en skål sammen med salt, havregryn, peanutbutter, olie og æg og rør det godt sammen.
Hak dadlerne fint (evt. i minihakker).
Hak chokoladen groft og kom chokolade og dadler ingredienser ned i skålen. Rør det godt sammen. Fordel 10 “klatter” på en bageplade med bagepapir og tryk dem lidt flade.
Bag dem i cirka 10 minutter ved 190 grader.
De er fryseegnet.
Lun dem evt. på brødristeren dagen efter.
Tip
Mos en banan i dejen.
Erstat mandlerne med usaltede peanuts.
Tilsæt kanel eller lakridspulver.