Rugboller med banan og chokolade
Rugboller med banan og chokolade – sund og mættende snack. Perfekte til madpakken eller som energiboost før sport.
20 stk.
I en travl hverdag, skal det også nogen gange være nemt. De grove brødblandinger er glimrende og kræver ikke så meget arbejde. Disse rugboller er et godt eksempel på, hvordan du kan lave en sund mættende snack til madpakken eller, hvis du lige hurtigt skal tankes op inden sport.
Ingredienser
10 g gær
4-4½ dl lunkent vand
1/2 pk Amo fuldkorns rugbrød
2 modne moste bananer
1 tsk. vaniljesukker
75 g tranebær, rosiner eller chokolade
50 hakkede nødder
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader.
Opløs gæren i vandet.
Rør 1/2 pakke Amo fuldkorns rugbrøds blanding, de moste bananer og tranebær, rosiner eller chokolade og vaniljesukker i.
Rør til det er en homogen masse. Brug gerne røremaskine.
Lav 20 lige store klatter på en bageplade – tryk dem lidt flade.
Drys med hakkede nødder.
Bag dem i ovnen i ca. 30 min.
Hvis de skal gemmes til madpakken, skal de pakkes lune i poser og fryses med det samme.